Semester, dag 2

Här kommer nu bilder från våran andra dag på våran semester. Det är bilder från Norrköping, väldigt fin stad :)
Jag redo för att gå ut och äta en bit mat i ny Outfit....

JAG VILL ÄVEN PASSA PÅ ATT SÄGA ETT STORT GRATTIS TILL MIN ÄLSKLING PÅ HANS FÖDELSEDAG :)
Det har vi firat idag med att ha haft lite fika gäster här och nu ikväll ska det ätas god Fläskfilègryta och sen så ska vi åka in till staden för att kolla på PUBLIC ENEMIES på bio :)


Semester, dag 1

Ifredags kom jag och min sötnos hem från en underbar semester :) Jag tänkte nu dela med er av vad vi har hittat på när vi har varit iväg genom att lägga upp bilder. Jag kan säga att det är den bästa semsten som jag har varit på, vi hade det underbart tillsammans....
GRÄNNA, GYLLENE UTTERN
GAMLA LINKÖPING
LINKÖPING, CENTRUM
Det var allt från denna gången, i nästa inlägg blir det bilder från Norrköping!!!


Vinbärskaka

Jag tänkte vara snäll och dela med mig av ett recept nu innan vi åker iväg på semester imorgon. Jag fick tipset från en bloggerska och det såg så gott ut så jag var tvungen att prova. Det passade väldigt bra också eftersom att vi har tre vinbärsbuskar i trädgården, så det är bara till att plocka =)

 

VINBÄRSKAKA!!

Ugnstemp 200 grader

3 äggulor

2 dl socker

50 gram smält smör

1 msk vaniljsocker

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 msk kokande vatten

1 1/2 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR:

Vispa först ihop äggulorna och sockret och vispa sedan i de andra igredigenserna till en fin och jämn smet. Häll det sedan i en form och ställ i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

 

GARNERING:

3 äggvitor

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 dl röda vinbär

GÖR SÅ HÄR:

Vispa ihop äggulorna, sockret och vaniljsockret till hårt skum. Strö sedan vinbären över kakan så de ligger jämt fördelade. Häll sedan över marängsmeten  och bred ut den över vinbären.

Grädda sedan i ugnen igen på 250 grader i nedre delen av ugnen i 2-5 minuter, tills maängen fått fin färg.

 

 

Den var jätte mumsig, fick bra betyg av Svärföräldrarna =)


Nu ska här packas och grejas för imorgon åker ju vi iväg på Semester och vi kommer hem någon gång på Fredag. Så vi hörs när vi hörs och ni får lova att ha det bra tills jag kommer hem och lycka till med Vinbärskakan =)

 

 

 

 



Äntligen, Äntligen :)

Äntligen så ska jag få se min stora Idol Lars Winnerbäck. Han ska göra en Höst Turnè i höst och i samband med det så ska han släppa sin nya Skiva som heter "Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen” . Men redan den 21 augusti så släpper han singlen "Jag får liksom ingen ordning". Han kommer spela ungefär 30 konserter i höst och den 21 November så kommer han hit till Kristianstad och då kommer vi vara där på plats :) 

 

Min sötnos läste detta i Kristianstadsbladet i Måndags och jag blev super glad när jag läste det och biljetterna skulle släppas redan igår så jag gick upp tidigt för att kunna boka i tid. Så nu hänger biljetterna på kylskåpet i väntan på att användas i höst.

Jag är har lyssnat på Winnerbäck i en åtta år nu men aldrig blivit av eller haft pengar till att åka och titta på honom. Men nu äntligen så klaffade allt så att jag kan få se honom och självklart så ska ju min sötnos följa med mig :)

 


Det är bra här annars och skönt är det för igår var verkligen ingen bra dag. Mitt humör gick upp och ner hela tiden och jag började gråta för ingenting och jag var orkeslös och det kändes som luften gått ur mig.  Det var jobbigt att vara sådan men kunde inte riktigt sätta fingret på varför jag var sådan, men ibland har man dåliga dagar och ibland bättre.
Idag är det bättre och jag och sötnosen har liggat i och städat och tvättat här hemma, skönt att ha det gjort innan man åker iväg på semester så man slipper tänka på det då!!
Vi kommer att åka på Måndag, blev lite ändrade planer. Skulle egentligen tll mina föräldrar i Långasjönäs imorgon och sova där tills på måndag men eftersom det är dåligt väder här nu och ska vara det i början av veckan också så bestämde vi att vi åker till mina föräldrar på torsdag istället. Så på Måndag åker vi upp till Linköping och sover där en natt på ett vandrarhem och på Tisdagen åker vi vidare till Norrköping, Kolmården. Ska bli skönt att få komma iväg och bara umgås och ha det bra med min älskade sötnos....
Nu ska jag gå och duscha och sen får vi se vad som kan tänkas erbjudas av dagen som är kvar...tror det blir film och mys bara men man vet aldrig vad som kan tänkas hända!!


Varit Och Campat :)

Jag och min sötnos åkte till mina Föräldrar igår som är och Campar en bit utanför Kristianstad. Mina föräldrar har hyrt en liten husvagn där och eftersom att den inte är så rymlig så valde jag och sötnosen att sova i våran bil. Det gick bara bra men det blev ganska så varmt framåt morgonen så man sov ej så bra. Vi har haft det väldigt trevligt. Igår när vi kom så var även min Fabror och 2 av mina kusiner där som jag inte träffat på flera år så det var väldigt roligt att träffa dem :) Vi grillade på dagen och sen på kvällen så åt vi Chili con carne som Campingen sålde för en liten peng och så var det även lite dans och så. Men vi valde att sitta vid husvagnen och bara ha det bra...Idag har vi mest liggat i varsin solstol och solat och slappat, jag, mamma och Paul tog oss också ett dopp i Havet och det var väldigt skönt faktiskt.

 

Nu ska ju snart jag och sötnosen själva iväg på Semester ju. På tisdag åker vi ju till Norrköping, Kolmården. Det ska bli såå skönt att komma iväg bara jag och sötnosen. Njuta och ha det bra ska vi göra :)

 

 

 

Nu ska jag och lägga mig i soffan och bara slappa med min sötnos, blir kanske att man tittar på en film och bara myser...

 

 

 



Idol Daniel Och Markus...

Det är ett tag sedan jag uppdaterade här men tiden har inte räckt till och sen har min sötnos börjat sin semester så det kommer nog bli lite glest med inlägg här under de kommande veckorna....
Men nu tänkte jag lägga upp lite bilder från Ifredags när vi var inne på K-dagarna och kollade på Daniel Lindström och Markus Fagervall som båda är Idolvinnare!! Daniel var sådär, vissa låtar var bra och andra mindre bra. Men Markus var bra hela tiden, var kul att se honom :)

Det var allt för denna gången....Nu ska jag gå ut och njuta i solen tillsammans med min sötnos :)


John Me = Såå Bra :)

Igår var jag och min älskade sötnos och kollade på John Me och han var såå bra och duktig. Vi stod längst fram så det blev bra foton och sen är han ju inte så dum att titta på heller...hehe :)

 

 

 

 

 

Ikväll ska vi in och se på Daniel Lindström och Markus Fagervall som är kände från Idol!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Vilken skulle ni välja?

1. Vanilj-jordgubb
2. Sur Melon
3. Salt Lakrits
4. Häxvrål
Vilken skulle ni välja av dessa fyra? Min favorit bland dem är sur melon, den var riktigt mumsig :)
Det är ett måste att köpa sådana på K-dagarna, det är så mumsigt att gå och mumsa på...hehe!!

Jag har nästan precis kommit hem, har varit ute en sväng och övningskört med Svärfar. Det gick bara bra, han tycker jag är väldigt duktig och gör framsteg hela tiden. Det känns verkligen bra när jag kör och jag tycker det är roligt och sen är jag fruktansvärt envis, jag ger mig inte fråns jag klarat ett moment!!
Idag var vi ute och körde på mindre landsväg, grusväg och det går bara bra, lite trafik kommer ibland men inget som jag störs av utan jag fixar det...Det är skönt att det går så bra och man får hoppas att det kommer göra det hela vägen.
Nu ska jag snart förberda middagen som vi ska ha ikväll. Jag ska laga kycklingfilè med honungs och chlimarinad och till det Potatis som goat till sig i ugnen och så blir det Tzatsiki...kan nog bli mumsigt!!
Jag och min sötnos ska in till K-dagarna senare ikväll för att kolla på JOHN ME, det ska bli kul att se han live :)


Outfiten på Rixfm-Festivalen.

Jag tänkte visa er vad jag hade på mig i måndagskväll när vi var på Rixfm-Festivalen....Jag tyckte det blev najs. snodde en skjorta av min sötnos :)
Dita Von Teese T-Shirt - HM
Svart Skjorta (Pauls) - HM
Mörka Jeans Leggins - Vero Moda
Armband - HM

Idag är det inte så mycket planerat annars, en vanlig hemma dag som det ofta blir när man går hemma och är arbetslös. Jag funderar lite på att åka in till körskolan och plugga teori eller så gör jag det här hemma...fårse hur jag gör. Jag ska försöka övningsköra ikväll också och det är väl det som är planerat för dagen!!
Ha Det Bra!!!


Rixfm-Festivalen...

Igår var jag, sötnosen och Jessica och kollade på Rixfm-Festivalen. Det var väldigt mycket folk så vi stod ganska så långt bak och såg ibland bra och ibland inte. Min sötnos var snäll och tog lite bilder men dem blev sådär eftersom att vi stod så bra till, men lite bilder har vi på artisterna som var där :) 

 

STYLE

KIM

STAR PILOTS

VELVET

EMD

OLA (Bild Lånad Från Kristianstadsbladet)

 

 

Nu blir det paus från Festivalen idag och imorgon men på Torsdag ska vi in igen för att kolla på JOHN ME!!!

 

 



Festival + Havet :)

Det har inte blivit så mycket bloggande ihelgen för att tiden har inte räckt till. Men nu tänkte jag uppdatera med lite bilder från Festivalen som är här istan, kul att det händer något :)
FREDAG
 Jag och min sötnos åkte in till Festivalen eller K-dagarna som jag brukar kalla det för eftersom att det var första kvällen. Men det fanns inte så mycket skoj att titta på så vi var inte där inne så länge. Gick mest runt och tittade lite och träffade även lite vännner på gatona som man stannade och pratade med en stund. Trevligt :)
Det blev såklart även LANGOS premiär, jag tycker det är såå gott!!
LÖRDAG
Jag och min sötnos bestämde oss för att åka till HAVET för att det var så fint väder, där badade och solade vi hela dagen. Det var jätte härligt :)
På kvällen så var jag och min älskade sötnos på K-dagarna igen. Vi hade en mycket rolig och trevlig kväll tillsammans :)
Vi var ute och åt jätte god mat och så tittade vi på ett band som heter Noice, hade aldrig hört dem innan men dem var faktiskt bra. Det är ju ett band från 80-talet. Senare på kvällen så tog vi oss en fika och satt och kollade på alla människorna som gick där på gatorna. Det är så mysigt när det är lite mer liv på gatorna och alla cafèena har öppet till sent på kvällen...hela stan förändras på något sätt!!
SÖNDAG
Jag och Paul hjälpte våra vänner Jessica och Marcus att flytta lite saker till deras hus som dem snart ska flytta in i. Sen på kvällen var vi hos dem och spelade UNO och sen när det väl hade slutat regna så gick vi in till stan för att kolla på SCOTTS. Dem var jätte bra och duktiga :) Hade en mycket trevlig dag och kväll med våra vänner!!
Tack till min älskade sötnos, har haft en underbar helg med dig :)


Kristianstadsdagarna 3-11 juli

Idag börjar Festivalen här i Kristianstad och jag och min sötnos lär nog vara där inne en hel del, ganska många bra artister som kommer, blandannat Tomas Ledin, RIXFM Festivalen med blandade artister, Markus Fagervall, Daniel Lindström, John Me, Scotts m.fl.

 

LITE INFORMATON OM FESTIVALEN:

Välkommen till Kristianstadsdagarna 2009!

Mellan den 3-11 juli kommer Kristianstad att förvandlas från en vanlig svensk stad till en pulserande och fullt levande sommarstad. Det blir riktig semesterkänsla och gågatorna och torgen fylls med glada människor i alla åldrar. Det är Kristianstads egen festival som går av stapeln för 19:e gången.


Musiken har förstås en stor plats under festivalen, och på de två scenerna på Lilla- och Stora Torg bjuds det på gratismusik varje kväll. Kristianstadsdagarna är den gemytliga stadsfestivalen med det breda utbudet som passar så väl gammal som ung. Det är inte bara från torgen man kan höra på bra musik, många krögare tar också tillfället i akt att köra livemusik på sina fullsatta uteserveringar. Utöver musik så sätter vi stort fokus på mat. På festivalens egen matgata kan du avnjuta allt ifrån klassikern Langos till den mer exotiska älgkebaben.


Kristianstadsdagarna är också barnens festival med stort tivoli, barnloppis, Barbackas alla aktiviteter, Barnens Salonger och inte minst Kristianstad Superstar. 


Sommarens stora konsert kommer att gå av stapeln på vår största scen, i Tivoliparken. Där kommer Tomas Ledin att förgylla hela parken med ännu mera sommarkänsla. Som publikuppvärmare underhåller ”Sveriges bästa schlagershow” Bra Vibrationer. Fyll picknick korgen med sallad, baguetter, drycker och allt som hör till för att ni ska få en underbar kväll. Köp biljett idag, klicka här.


Vi som arrangör vill tacka alla fantastiska föreningar, organisationer, privatpersoner, företag, näringsidkare, kommunens många förvaltningar och inte minst våra stiftare, ja listan kan göras hur lång som helst på intressenter som har ställt upp för att möjliggöra denna fest.


Vi är på gång, ni är laddade och tända och därför kommer festivalen att bli den bästa någonsin.

 

 



Veckans Låt!!

 

Veckans låt blir en låt med Lisa Ekdahl och den heter One Life. Hon sjöng den på Allsång På Skansen i Tisdag och jag gillade den direkt. Jag har inte lyssnat på henne på flera år, men när jag var yngre var hon en av mina Idoler och jag hade till och med hennes Autograf....Kul att hon kommer med lite bra musik igen :)


Om en stund ska jag börja städa här, det är dagens sysselsättning för man vill ha det lite fint här när man ska få gäster ikväll. Vi ska få besök av några vänner + deras barn och vi har inte träffat dem på ett tag så det ska bli kul att träffa dem. Vi ska grilla är det tänkt, så det blir premiär för våra nya utemöbler ikväll om vädret håller i sig...Det kommer nog bli en trevlig och mysig kväll tror jag....

Nu är det bäst jag sätter igång här.........



Outfiten Idag!!

Svart Linne - Indiskan
Vit T-Shirt Med Tryck - HM
Jeans Shorts - Aima

Det är  sjukt varmt här idag, riktigt klibbigt är det. Men det är ändå skönt, man får vara glad så länge det fina vädret håller i sig och försöka njuta så mycket man kan.

Det ska jag göra idag med att ta en fika på stan med min Kompis Linda och hennes söta Dotter, ska bli mycket trevligt :)

 

Ikväll ska det handlas och så ska det grejas ute i trädgården och så ska vi sätta fram våra nya utemöbler, för imorgon ska vi få grillgäster....

 

 





RSS 2.0