MVG :)

Igår så fick vi tillbaka en uppgift i Etiken som vi skulle lämna in innan sommaren. Uppgiften var väldigt jobbig ooh man ville verkligen inte göra den. Men man gjorde ett försök och sen lämnade man in den till läraren. Kan säga att det är bara jag och tre andra i klassen som gjort och jag och två till fick MVG på den :) Jag blev så chockad eftersom att jag trodde att jag hade misslyckats helt med uppgiften, men tydligen hade jag fattat mer än vad jag trodde. Man ska tro på sig mer ibland :) Såå glad blev jag. Sen fick vi tillbaka en till uppgift som vi hade gjort och den fick jag VG på. Etikläraren sa att jag ligger på ett stark VG i Etiken...känns mycket bra.
Jag fick även se mina betyg i psykologin, där pekar jag lite upp mot VG, men tror inte att jag kommer hamna där i slutbetyg. Men bryr mig inte så mycket om det eftersom att jag redan har betyg i det. Blir bra med ett G.

Bara en massa skolprat och betyg, men man blir såå glad när det går bra för en. Fast att man måste kämpa lite och att man har lite jobbig och sådär.

Våran data är iväg på lagning nue, så sitter i skolan och skriver. Datanörd som är kan man knappt vara ifrån en data....sjukt igentligen. Men om det inte kommer inlägg på några dagar så vet ni varför.

Snart helg igen. Skönt. Imon blir det nog att jag tar ett ryck och städar på dagen eftersom att jag är ledig, men på kvällen har vi inget planerat. På lördagen ska vi tvätta och fixa lite och sen på kvällen är det Fest hos Jessica....såå skoj ska det bli :) Ser verkligen framemot det. Sen på söndag så ska vi hem till Peters mormor på söndagsmiddag och fira att hon fyllt år. Ska bli trevligt.

Haa det så bra så hörs vi. Kramis.


Bilder...

Jag tänkte lägga upp bilder på kläderna och skorna som jag shoppade i Götebor och här hemma....så att ni får se hur det ser ut. Kanske finns nån som är nyfiken vad vet jag :)


Stövlarna är köpta på Dinsko i Göteborg


Tröjan är köpt på Gina Tricot i Göteborg

   
Båda plaggen är köpta på Hm i Kristianstad


Idag har jag varit ledig som jag är varje tisdag. Ja har mest pluggat idag eftersom att det är prov i Psykologi imon. Tror att jag kan det ganska så bra nue...huvudsaken är att jag får G i alla fall.
Jag var även inne istan en runda och fixade mina glasögon igen....dem satt fortfarande lite för hårt bakom öronen men nue tror jag nog att det har blivit bra. Jag var även på Domus där jag handlade lite mat så jag kunde testa att laga en ny maträtt när jag kom hem.
Jag har fått receotet av mamma och hon har gjorde det ganska så mpnga gånger när man bodde hemma, men nue ville jag testa att göra det själv. Det var jordnötssås med grönsaker, lök och lite annat smått och gott i och till det hade vi kyckling och ris. Mmm såå gott :)
Jag kommer antagligen inte kunna blogga här på ett tag sen eftersom att imon åker våran laptop iväg på lagning, Det har böjat komma en massa streck på skärmen som inte ska vara där. Så imon skickas den iväg så dem kan fixa den eller så får vi kanske en ny.
Kommer bli svårt att vara utan datorn...man sitter jue här en hel del så lär sakna den och att läsa era andras bloggar som jag läser. Men om jag har tillgång till data nåndag så lovar jag att skriva nått så att ni som gillar att läsa min blogg, inte saknar mig för mycket.
Nue ska jag fortsätta kolla på Top Model...super bra program :)

Hejsvej!!




Göteborg :)

Ilördes morse så begav jag och sötisen oss till Göteborg. Det tog en tre timmar att köra dit så det gick ganska så snabbt och sötisens GP funkade väldigt bra. Vi var först i Nordstan och kollade i dem olika affäerna och så shoppade jag lite grann. Ett par svarta låga stövlar på DinSko och så köpte jag en grå lite längre tröja på Gina Tricot. Hade nog kunnat handla nått mer men efter nån timme på Nordstan så var där fullt med folk och det blev långa köer i dem flesta buktikerna. Inte så konstigt eftersom att det var löningshelg. Jag och sötisen åt även lunch där, vi åt nån texmexbuffe....det var mycket gott :)
Efter några timmar på Nordstan så begav vi oss ut mot Vedhall som ligger cirka 45 minuter från stan. Där skulle vi hälsa på Peters moster med familj och vi skulle även övernatta där. När vi kom dit så blev välkomnade och så fick vi fika, björnbärspaj med vaniljglass....mm det var mycket gott. Sen så satt vi ute på deras altan och pratade om allt möjligt. När det började närma sig kväll så gick vi in och satte oss och tog det lite lugnt för att dem skulle natta Peters småkusiner. Medans dem gjorde det så fick vi varsin drink och lite chips. När barnen var i säng förutom lille Viggo så blev det dags för mat, dem bjöd på tacos med många olika tillbehör och till det drack jag och Bettan vin och killarna drack öl. Även det var mycket gott. Vi satte oss sedan i soffan igen där vi pratade och åt lite efterätt och godis. Hade en mycket trevlig dag/kväll med Peters släktingar, dem är så snälla. Man kände sig så hemma där.

På söndagen gick vi upp vid halv nio, man var ganska så trött då för både jag och Peter hade inte sovit så bra. Men det fick gå ändå. När vi kom upp så var det dags för frukost ute på altanen. Sen så packade jag och sötisen ut våra saker och sen var det nästan dags att köra.
Vid halvtiden körde tillbaks in till stan där vi skulle möta upp Ulrika och Micke på tågstationen. När vi hade hämtat dem så var det raka vägen till Liseberg.
På Liseberg så träffade vi även Hampe och Therese, hörde att dem skulle vara där men trodde knappt man skulle hitta dem där. Men det gjorde vi så dem gick med oss större delen av dagen. När vi kom dit så bljrade killarna med att åka kanonen, så vi tjejer fick stå och vänta. Inte så skoj men det fick gå.
Vi eller jag rättare sagt åkte även Jukebox, colorado, flumrider och Kuling och så gick jag även spökrundan på hotell Gasten. Kan säga att det var lite läskigt, men gick inte själv som tur var. Även sötisen, Hampe och Micke gick den.
Vi hade som roligast när vi åkte Colorado...vi åkte den två gånger och vi blev ganska så blöta och änne värre blev det när vi åkte flumrider. Men det torkade ganska så bra eftersom att vi hade tur med vädret hela dagen....soligt och fint och ibland var det riktigt varmt.
Vi åt även där, första gången åt vi Pizzabuffe, man fick äta så mycket man orkade. Men jag orkade bara tre bitar...men gott var det. Vi åt även nån kyckling i pitabröd precis innan vi skulle köra hem, det var oxå gott.
Glömde jue nästan att skriva att vi var även nere i spelhållan där vi körde bil mot varandra och jag och Micke, dansade på sån där FlasDancing eller vad det heter. Man står i mitten och så är det pilar som man ska pricka in rätt så får man poäng...riktigt skoj var det men jobbigt.
Hade en mycket trevlig helg i Göteborg, hade gärna vatt där nån dag längre. Men vi ska nog upp där i vinter igen och gå på julmarknad på Liseberg.
Här kommer nue lite bilder från helgen.

Hos Bettan och Jonas
   
  Peter & Viggo            Peter                    Jag & Viggo  

 
Siri & Arvid                 Peter & Jag

På Liseberg
     
Ullis och Micke        Hampe & Therese       Peter och Jag          Lite blöta, hehe :)            Vilken bild :)

     
 Det var läskigt att gå där inne       Uppskjutet            Upswinget





                              



Uppdatera...

Jag ska försöka hinna med att uppdatera min blogg imon, om hur jag och Peter hade det i Göteborg....kommer även lite bilder därifrån. Har ej hunnit uppdatera för jag pluggar mest...har ett stort prov på onsdag.

Men som sagt ska försöka hinna med det imon....Haa det så bra så länge :)


Besök :)

Ikväll har vi haft besök av Ullis och Micke. Dem var väldigt bruna, blev så avis blev jag. Menmen man får gått vänta som sagt. Vi pratade en del om hur dem hade haft det och sen kom vi in på att jag och Peter åker till Göteborg imon. Så frågade om vi skulle gå själva på Liseberg på söndagen och det skulle vi.....Men inte nue längre :) Ullis och Micke ska ta tåg upp där på söndagen så vid halv ett ska vi möta upp dem och sen ska vi gå på Liseberg och åka karuseller och ha det skoj :)
Ikväll har vi annars ätit kinamat som vi beställa från ChinaWall, det var mums....sen så har vi spelat Canasta och jag och min söta Peter vann med 20 poäng högre än dem....haha. Haft en mycket trevlig kväll med mycket skratt :)

Nue ska jag gå och knyta mig så man orkar upp i tid, vi ska jue köra lite efter åtta. Ha en fortsatt trevlig helg för det ska jag haa....vi hörs när jag har kommit hem igen.


Ledig!!

Idag är jag ledig....men resten av min klass har gått i skolan idag men inte jag :) Det är bara för att det ämnet som dem läser nue på förmiddagen har jag redan betyg så jag behöver inte gå där. Så skönt :)

Jag gick upp vid halv tio idag, kunde inte sova längre. Så jag gick upp och gjorde vid mig och sedan gick jag upp till stan. Skulle till Blic och ändra mina glasögon lite, satt lite för hårt bakom öronen. Men nue sitter dem mycket bättre. Sen så frågade jag om dem såg stora ut på mig jämfört med mina andra som jag hade, fick nämligen en kommentar om det igår. Men dem sa att dem är verkligen inte för stora, men man kanske tycker det för att man inte van är se mig i sådana här glasögon som syns lite mer och som har breda ögon. Hade jue väldigt enkla glasögon innan. Så mina nya glasögon är som dem ska vara och jag är super nöjd med dem, skulle inte ha valt ett par glasögon som ser dumma ut på mig...då hade jag inte haft dem på mig. Menmen alla för jue tycka som dem tycker. Men man blir lite nojig när nån skriver en sådan kommentar, så var tvungen att kolla upp det.
När jag kom hem från stan så diskade jag lite och nue har jag precis haft Emmy på besök en kort en runda...hon var nyfiken på mina glasögon så hon var tvungen att komma och kolla på dem en snabbis. Hon tyckte att dem var jätte snygga och passade mig bra. Hon tyckte att dem stack inte ut för mycket som visa glasögon kan göra. Utan tyckte det var precis lagom :)

Ikväll så skulle vi nog få besök av min kusin Ullis och hennes kille Micke. Vi skulle någ äta nått ihop och så blir det väl att vi kollar på nån film eller spelar kort. Dem är säkert jätte bruna nue eftersom att dem kom hem från Grekland i onsdes....vill med resa nue men får vänta några månader till innan det är dags.

Nue ska jag kolla lite på tv och sen så ska jag fortsätta med pluggandet. Ska även försöka hinna med att packa lite eftersom att imon bär det av till Göteborg. Så om jag ej hinner skriva mer innan vi ska åka imon så skriver jag om hur vi hade det när jag kommit hem.

Ha en trevlig helg....Kramis.


Glasögon :)

Idag när jag kom hem så satte jag mig vid datan för att börja med mina läxor. Hann precis börja bara sen så ringde telefonen och då var det en från Blic som ringde och sa att mina glasögon var klara. Jag bara "Är dem redan klara". Han svarade "Ja det är dem, men inte dina solglasögon". Jag sa " Det gör inget för det är jue dem andra som är viktiga, kommer och hämtar dem nue". Dem sa till mig i måndes när jag var där och betsällde dem att det kunde ta 2-3 veckor innan dem var klara och så trodde dem att mina solbrillor skulel bl klara först...men det blev dem jue inte och det gör inget. Såå glad att jag fick mina nya glasögon så snabbt eftersom att jag behövde verkligen nya. Nue kommer det vara mycket lättare att läsa, kolla på tv igen :)
Här kommer en bild som ej är så bra men ni får se glasögonen i alla fall, kommentera gärna sen och säg vad ni tyckte om dem....kommer en bild på mina gamla och sen en på mig i dem nya så ni kan jämföra.

 
Nya brillor

Gamla.

Tänk på att jag är mer vidgjord och sminkad på den gamla...men är jue brillorna ni ska kolla nue,hehe :)

Annars idag så har man vatt i skolan. Hade etik och det var sådär kul. Vi skulle vara i smågrupper och diskutera matk i olika sammanhang....det gick bara bra i min lilla grupp. Vi är alltid så effektiva. Det kändes även lite bättre idag med skola och allt. Vi peppar varandra i klassen och det gör att man känner sig mer motiverad, man får göra sitt bästa som sagt mer kan man inte göra...
Efter skolan så gick jag och Emmy och fikade på Teapot. Jag tog scones och tea....mmm såå gott det var och det är så mysigt där tycker jag.
Jaa sen resten av dagen har jag varit hemma och gjort läxor och pluggat, ska alldeles strax fortsätta med det.

Ha en fortsatt trevlig dag/kväll :)


Gomorron!!

Nue är klockan 07.39 och jag ska alldeles strax gå till skolan. Har verkligen ingen lust för att det är mörkt och trist ute och så regnar det.....men vi går bara till lunch idag så det är skönt :) Sluta tidgt uppskattas verkligen och jag kan säga att det är bra att vi gör det för har en massa saker att att göra när jag kommer hem. Har fått en ny inlämningsuppgift i Psykologin som ska lämnas in på måndag. Sen har vi prov i det ämnet på onsdag och det är en fem kapitel som man ska plugga in....så jag har och göra kan jag säga eftersom att jag ska vara iväg hela helgen så då har jag ej tid att plugga....så får lägga in ett järn idag och imon och sen fortsätta nästa vecka. Menmen det kommer säkert gå bra...man får ta det lugnt bara och inte stressa för mycket.

Längtar verkligen tills på lördag, då vi ska köra upp till Göteborg. Ska bli så skönt att komma iväg lite :)

Nue måste jag gå så ha en bra dag idag.....Puss och kram från lilla mig!!


Tisdag.

Idag har det inte hänt särskilt mycket. Har ledig dag från skolan idag men har hållt på en inlämningsuppgift i Psykologin, som ska lämnas in imon större delen av dagen. Så man har ej känt sig så ledig. Tog jue lite tid att förstå sig på upgiften, började jue med den igår men då funkade det inte alls eftersom att jag var ganska så nere igår. Var det när jag vaknade imorse med men under dagen blev det bättre, peppade mig själv att jag kan bara göra mitt bästa...mer kan jag inte göra :)
Har precis ätit pastasallad med kassler nue och med olika grönsaker i och så hade vi vitlösksdressing till....mm det var mycket gott.
Nue ska jag snart kolla på Glamour...kollar på det ibland när man inte har nått bättre för sig. Tror nog att det blir att man tittar på någon film sen ikväll, eftersom att det inte finns nått bra på tv tycker jag. Man får hoppas att Peter kan slita sig loss från sin GPS som han har köpt idag...hehe :)

Hmm vet ej vad jag mer ska skriva....fårse om man kanske kommer på nått mer att skriva senare.

Ha det så bra...puss och kram :)


Jag vill inte mer....

Så känns det just nue, allt är såå jobbigt och allt kommer på en gång. Först och främst är det jue skolan som inte fått den bästa starten. Det som jag tycker är mest jobbigt att vi som läst Psykologi A måste läsa det igen fast att vi läser lite annurlunda än vad dem andra kommer göra. Jag vill verkligen inte det, har redan betyg i ämnet och det är inget som har frågat mig om jag vill läsa det igen...man blir påtvingad nått som man inte vill och det gör att man känner en enorm press på sig att man måste klara det. Så nue sitter man här med en inlämingsuppgift som vi ska göra tils på onsdag och man har bara lust att slänga uppgiften i papperskorgen, för att jag orkar inte, vill inte, förstår inte. Det konstiga är att vi kommer läsa A nue i början och sen kommer vi bara läsa lite som grundar sig på B-kursen i slutet...så det kommer ändå vara att vi gör samma två gånger fast att vi inte "får" göra det. Det ända positiva i det hela är att jag och min lilla grupp känner likadant...så man är inte ensam i alla fall och det känns såå skönt kan jag säga :) Vi ringer och beklgar oss hos varandra och ger varandra råd och tips, verkligen tur att vi finns där för varandra.

Mycket klaganade idag med....blir det lite då och då nue eftersom man tycker det är som det är. Men ska försöka tänka positivt och inte låta allt påverka än utan försöka vara stark....sen får man se hur det går.

Nue över till lite annat som jag ser framemot :) Idag efter skolan så var jag på synundersökning och det visade sig att min syn hade försämrats en del så det var som jag hade annat....så det var jue inte så skoj att det hade försämrats men det ska bli skoj med nya glasögon. Har valt ett par som inte alls är som dem jag har nue. Dem nya kommer ha bredare bågar och kommer sticka ut lite mer och det kommer även vara lite mer färg....jätte häftiga är dem tycker jag :) Jag valde även ett par solglasögon eftersom att man fick två par glasögon för ett pris, så lika bra att passa på då jue. Sen så tycker jag det är bättre att ha ett par solglasögon som man kan ha på sig länge utan att behöva ta av dem för att man får ont i huvudet...för jag kan knappt ha solglasögon eftesom att det blir inte att man ser på samma sätt som man gör med sina vanliga....men nue kommer jag jue få samma styrka i solbrillorna så det kommer bli såå bra....hehe :)
Ska bli så skönt med nya brillor eftersom att det börjar bli jobbigt att läsa när man sitter långtifrån....är nämligen väldigt närsynt och det märks verkligen när man sitter i skolan och man skriver av det läraren skriver på tavlan...får kolla flera gånger för att se vad det står....mycket jobbigt. Men om en tre veckor kommer mina nya och då slipper jag det. Sen sa mina snälla klasskamrater att jag skriver det jag kan sen kan jag komplettera med det som dem har skrivit...såå snällt :)

Nått annat som jag ser framemot är att vi ska till Göteborg på lördag och hälsa på Peters släktingar....han har jue fått en lillkusin till så det ska bli skoj att hälsa på dem och att få komma iväg lite och få tänka på annat. Vi ska jue även gå på Nordstan och shoppa på lördan om vi hittar något skoj....har jue som sagt redan handlat en del. På söndan sen så ska vi på Liseberg....ska bli skojskoj :) Hoppas vädret är bättre än förra gången vi var där...förra året bara regnade det så vi fick köra hem ganska så snabbt igen. Så hoppas verkligen på sol denna gånge, eller att det är uppehåll i alla fall....

Nue ska jag inte tråka ut i mer....hehe :) Ha det så bra....kramis.


Lugn helg.

Igår blev det ingen utresning av garderoberna. Peter han ville köra runt och kolla lite på olika GPS, han funderar på att skaffa en sådan. Jag tycker det är onödigt men om han vill ha en sådan så får han väl det...hans pengar jue. Så det blev att jag följde med honom och tittade eftersom att vi ändå hade tänkt handla efteråt. Vi var och kollade på Elgiganten, Onoff och Siba....inte så värst skoj men det funkade. Jag gick och tittade på en massa annat som jag ville ha istället. Såå mycket man vill ha :) Efter det så var vi på Willys och storhandlade. Sen var vi bara hemma resten av dagen och då blev det inte att jag tog tag i rensningen utan vi lagade mat tillsammans, Flygande Jakob....det var mycket gott. Sen på kvällen så kollade vi på den nya Beck och gosade. En mycket lugn kväll. Skönt att inte ha för mycket planerat ibland utan bara ta dagen när den kommer.

Idag så har det inte blivit av heller. Jag tror att jag tar det en dag när jag är ledig från skolan, tisdag kanske. Då är jue inte Peter hemma så då får jag nog mer ro till att göra det....då blir jag inte störd. Vi har inte gjort så mycket idag än så länge mer än att vi håller på att tvätta och nue så lagar Peter mat, det blir fisk och potatis idag. Ska bli gott. Sen efter vi har tvättat färdigt så ska vi hälsa på Palle, Vonka och Tindra en runda....ska bli trevligt...blir säkert en massa bus med Tindra :)

Detta kortet är från förra året. Älskar dig min Peter såå mycket :)
image132




Vem??

Skriver så här i min blogg: Sluta skriv nue?! Fruktansvärt irriterande att läsa sånt. Personen var anonym som skrev det här, så vet ej vem det är. Men om man inte tycker om att läsa min blogg eller inte tycker om att läsa det som står där, så man behöver man inte läsa den. Men man behöver inte komma med sådana kommentarer, bara onödigt och så blir man så irreterrad :( Kommentaren kommer givitvis inte att synas i min blogg för sådana kommentarer godkänner inte jag.

Nue ska jag snart börja rensa ut i mina garderober, var tvungen att sitta här en stund och kolla läget på nätet först...hehe.

Men ni får ha en bra dag så kanske jag skriver mer ikväll.

Kramisar :)


Trevlig kväll!!

Det blev en mycket trevlig kväll. Jag och sötisen körde jue hem till landet nue innan ikväll. När vi kom dit var det bara mamma hemma för pappa han jobbade fortfarande. Så vi satte oss och spelade kort, lärde mamma spela tjuv och så drack vi gott vin :) När vi satt och spelade kort så ringer mamma och pappas granne och undrar om jag vill ha lite jobb. Träffade nämligen dem på stan innan idag men då hade hon glömt fråga mig så nue ringde hon mamma istället för att höra. Jag ska antagligen vara kontaktperson/assistent till deras vuxna dotter som har en utvecklingsstörning. Det gäller åtta timmar i månaden och det innebär att jag ska träffa hon några timmar i månaden...och det kan vara att vi går på stan, fikar på stan och fikar, shoppar, går på bio .m.m. Sådana roliga saker bara och det hade nog passar väldigt bra och dessutom känner vi jue varandra. Hade vatt bra om man fått det för då blirdet ytterligare extra pengar till kassan, aldrig fel :)
Spela kort var det...hehe. Men i alla fall min pappa kom hem sen lite efter sex och vid sju kom min moster och hennes sambo in där så då spelade vi Kanasta..det blev att jag och mamma spelade tillsammans men det gick inget bra för oss så vi förlorade och min sötis och min mosters sambo vann....dem hade sån tur. Det var riktigt trevligt....får man snart göra om. Faktikst väldigt trevligt att spela kort några stycken och dricka nått glas vin och så.

Fortfarande inga planer för resten av helgen...så vi får helt enkelt se vad som händer. Hade faktiskt blivit glad om det blir lite tid till att rensa mina garderober för annars blir det väl inte gjort. Lika bra att göra det när man känner att man vill det och har tiden. Tänkte lägga undan kläderna så kan sötisens lilla syster få det hon vill ha.

Här kommer nue lite bilder på det som jag shopppade innan idag:

     
Repley Jeans            Linne, Kofta                Linne, bikini               Outfiten

Godnatt och dröm sött, läggdags nue.


Shopping.

Kom precis hem från stan. Har varit och shoppat nue på eftermiddan. Det blev nya jeans som jag ville. Gick länge runt och letade i dem flesta affärerna. Var inom JC och kollade men gick igen men sen efter en stund gick jag in där igen för jag tänkte att jag vill ha jeans så nue får dem hjälpa mig att hitta ett par som är snygga och sitter bra. Det var en mycket trevlig tjej som hjälpte mig och till slut blev det ett par repley jeans...såå snygga är dem tycker jag och dem sitter jätte bra på. Blev lite dyrare jeans än vad jag hade tänkt men ibland får man unna sig nått extra och det gjorde jag idag :) Jag köpte även en lilasvart randig kofta på Stadium, såg den där för nån dag sen så det var tur att den fanns kvar. Jag köpte en bikni på rean där oxå, så nue har man en extra när man ska resa sen i vinter. Sen blev det två enkla linnen, ett svart och ett rosa. Så nue behövs det inte shoppa på ett tag....hehe :) Är mycket nöjd med det jag handlade. Ska försöka lägga upp nån bild på det som jag handlat sen.

Snart blir det väl dags att fixa nån mat, vet ej riktigt vad vi ska äta. Men vi hittar nog på nått. Sen så ska vi köra hem till landet lite senare och spela lite kort med mina föräldrar och min moster och hennes sambo. Det ska bli trevligt. Sen så ska vi även hämta en skrivare som jag ska låna för dem har en xtra som dem inte använder så jag kunde låna den så länge tills vi hittar nån som vi kan köpa. Måste jue ha en skrivare så man kan skriva ut sina arbete och så när man pluggar. Vi har en skrivare men den vill ej funka längre, men den är ganska så gammal nue så det är säkert därför.
Annars ihelgen har vi inget planerat. Får ta dagen som den kommer. Jag tror att jag ska rensa i mina garderober i alla fall, för det behövs verkligen. Har så mycket kläder som jag inte använder som kan rensas ut så att man får lite ny plats till allt nytt man köper hela tiden. Så om tiden finns ihelgen ska jag nog göra det.

Ha en trevlig helg för det ska jag haa...:)


Lars Winnerbäck :)

Är min största Idol och har lyssnat på honom 5-6 år nue och jag tröttnar aldrig på hans musik. Jag har alla hans skivor och hans Live-DVD men ska försöka fixa alla i orginal eftersom att visa är inte det.

Jag gick in på hans hemsida ikväll och där är ett nytt brev från honom som man kunde läsa och så var där en länk till hans myspacesida där han lagt upp sin nya låt, singel. Den heter "Om du lämnade mig nu" Mycket sorlig låt men sjukt bra som hans låtar alltid brukar vara.

Så den nya singlen kommer ut i affärerna den 22 augusti och den ska man jue lätt köpa då :) Sen så kommer den nya skivan den 26 september och den har man såklart förhandsbokat så den kommer direkt hem i brevlådan :) Det gör jag alltid när han släpper en nya skiva....,man vill jue ha den såå fort som möjligt :)

Här är länken till hans sida om ni vill höra låten:

http://www.myspace.com/larswinnerback


Det var allt för mig, var tvungen att skriva av mig eftersom att jag blev så glad att man fick höra nått nytt från skivan...trodde inte man skulel få göra det än...:)


Lite bättre...

Kändes lite bättre i skolan idag men fortfarande är man sur över att behöva läsa Psykologi igen. Så vi ska försöka kolla upp om det finns en annan lösning. Försökte göra det innnan idaf men det var så lång kö till studievägledaren så vi får försöka imon igen. Jag måste verklugen prata med henne för idag upptäckte jag att jag redan läst ett ämne till som vi började med idag och det är arbetsmiljö och säkerhet. Läste det ämnet på barn och fritid så jag har redan betyg i det ämnet. Såå vad ska man nue göra? Typ läsa om det oxå igen? Usch det vill jag inte, ahh vad allt ska vara krångligt.
Menmen det kändes ändå lite bättre idag och allt kommer säket att ordna sig med tiden, det brukar jue det göra. På lunchen idag var jag, Emmy och Sofie på Graffiiti och åt bakad potatis....såå gott :)

Efter skolan har jag bara varit hemma och slappat eftersom att min huvudvärk vill inte riktigt släppa. Jag har även ringt till Blic idag för få tid så jag kan kolla synen. Så det ska jag göra på måndag och så ska jag beställa nya glasögon. Känns som jag behöver det för att när jag kollar på tv så känns det som att man börjar se sämre än vad man gjorde för ett tag sedan. Så det är lika bra att kolla upp det och speciellt när man pluggar eftersom att då sitter man mycket och skriver och ska läsa på tavlan vad det står.

Imon så slutar man tidigt...redan halv tolv. Riktigt skönt. Så efter skolan blir dett nog lite shopping på stan eftersom att mina pengar kommer imon. Är ute efter nya jeans så hoppas man hittar några som passar och som sitter bra. Ska i alla fall bli skoj att gå och kolla istan lite....ett tag sen man gjorde det nue eftersom man inte haft riktigt tid att göra det på ett tag.

Nue ska jag lägga mig och läsa en stund och sen blir det läggdags så man orkar med morgondagen.
Ha det så bra.


Vilken dag :(

Här sitter man och är jätte sur och har världens huvudvärk eftersom att idag började man skolan igen och man trodde det skulle vara helt OK att vara tillbaka. Men fyy vad fel man hade. För det första så börjar vi med Etik som inte är ett favoämne precis och sen så kommer hon och säger att hon inte fått in mitt arbete som vi skulle skicka innan sommaren. Men jag har skickat det till henne, har bevis på det. Så det måste blivit fel någonstans så jag skulle skriva ut det till henne så hon kunde få det imon. Men tror ni att våran skrivare vill funka?? Nää det vill den inte :( Allt bara krånglar. Jaha och sen så frågade vi om vi skulle få våra schema idag eftersom att det har vi inte fått, men nää det kunde få inte och dem visste inte när det skulle bli klart. Att dem inte kan ha sånt fixat när man börjar, vi vet liksom knappt hur vi ska gå om dagarna....så nue får vi ta en tag i taget. Hmm inte nog med det. Idag fick man reda på att vi som redan läst Psykologi, får läsa det igen fast som fördjupningskurs eftersom att man får inte läsa ett ämne som man redan har betyg i. Så vi ska läsa en sorts fördjupning då så att vi inte förlorar våra poäng. Men roligt att läsa om ett ämne man redan läst och hur ska man kunna fördjupa sig i nått som man läste för länge sedan och sen så har jag väldigt svårt med det ämnet...så fattar ej hur det ska gå. Men vi ska kolla imon om det finns någon anna  lösning....hoppas det.
Jaha sen så behöver vi ha Pyskologiboken tills på måndag men tror ni den finns istan att köpa, nää det gör den inte så man jag beställde den på nätet men det är ej säkert att den hinner komma tills på måndag....men det skiter jag i för det är ingen annan i klassen som lär ha det heller...så det får läraren ta. Inte vårt fel att boken inte finns.

Ojj vilket klagande...men det är verkligen inte skoj att komma tillbaka när ingetting fungerar och allting bara är kaos. Men förhoppningsvis ska det väl bli bättre. Det är tur att man har E och A i klassen i alla fall :)

Kanske inte så rolig blogg idag, men var tvungen att skriva av mig lite....hoppas ni förstår.

Ha det bra, jag ska försöka ha det nue resten av kvällen med min sötis. Tur att han finns :)



Såå härligt...

det var idag. Jag och Emmy bestämde oss för att ta bussen ner till stranden för att sola. Det var såå härligt att komma ner där och lägga sig och sola på stranden...det är livet det :) Det blev även att man badade två gånger..riktigt skönt i vattnet när man väl hade doppat sig. Jag hoppas verkligen på någon mer dag på stranden innna sommaren tar slut. Vi köpte jue även glass...ett måste när man är på stranden jue, hehe :) Såå nue har man fått lite mer färg på kroppen i alla fall....hoppas på lite mer som sagt.

Annars ikväll så har det ej hänt så mycket. Jag och sötisens åt vi en stund sen...blev tacos idag. Gott det. Ska bara slappa resten av kvällen och förbereda sig inför skolan imon. Usch vill inte.

Har hittat ett par snygga stövlar som jag vill ha och dem finns på dinsko, så jag hoppas dem finns kvar när jag får pengar och att dem finns i min storlek. Såhär ser dem ut.

image126
                                                                   
                                                                 Vill ha!!


Söndag+Måndag.

Tänkte skriva lite om vad man gjorde igår och idag.

Isöndes så var det dags och tvätta igen....vi brukar göra det på söndagar om det inte kommer nått annat i mellan. Vi tvättade och medans vi väntade på att det skulel bli färdigt så spelade jag och sötisen kort...han lärde mig ett nyt kortspel....skojskoj. Efter att vi hade tvättat så körde vi till EKO. Där handlade vi blandannat nya block som jag ska till skolan, vi handlade även biega stolsdynor till kökksstolarna, nya lakan och så blev det att vi köpte resväskor tills vi ska resa, dem hade extra pris på EKO så vi passade på att köpa två resväskor för 800 kr, vi tjänade 400 kr på det....bra det :)
När vi kom hem så ställde vi upp våra stora resväskor på garderoberna i sovrummet eftersom att vi ej hade nån annan plats att ha dem på. Men det funkade inte att ha dem där och det såg inte så snyggt ut heller. Så jag ringde hem till mamma och pappa och frågade om vi fick ha dem där så länge. Det fick vi :) Såå vi körde ut dem där och då blev vi bjuda på fika...gottgott. Ulrika och Micke kom sen in till mina föräldrar så då spelade vi lite kort med lillbrossan och hans tjej och så åt vi popcorn....alla var lika galna i att få...hehe :)
När jag och sötisen kom hem igen så tog vi bara det lugnt för att vi båda skulle upp och jobba idag.

Idag,måndag så har jag jobbat mellan 7-15 och det gick bara bra....jobbade med bara roliga arbetskamrater idag....vi tetades och skrattade en hel del idag. Så trist att det var sista dagen nue i sommar, hoppas verkligen på att man får jobba extra där snart. Kommer sakna mina arbetskamrater och dem boende för mycket annars. Känns som om jag hellre hade jobbat än gått i skolan. Men samtidigt så vill jag läsa klart för jag tycker det är mycket intressant.
Efter jobbet så gick jag hem och bytte kläder och fixade till mig och sen gick jag upp till stan där jag shoppade nya underlägg till köksbordet....det blev svarta. Sen så köpte jag en vit prydnadssak med. Ni ska få se kort sen för jag har tagit lite kort nue så ni ska få se hur vi bor. Är ej taget på sovrummet eftersom att det är inte inrett som jag vill än så det får vänta.
När min sötis kom hem från jobbet så lagade han mat som jag hade förberett och sen efter det så skulle vi fått besök av Ulrika och Micke men dem fick förhinder...så vi körde och hälsade på Palle, Vonka och Tindra istället. Det var trevligt att träffa dem eftersom att vi ej träffat dem på ett tag...vi fikade och busade en hel del med busTindra :)

Här kommer nue lite bilder på hur det ser ut i min och sötisens lägenhet som vi bor i på Östermalm.

       
  Köksbord            Nya Dynor                  Köket+ lite disk :)          Kök igen                Vardagsrumsdel

       
            Hylla                       Datahörna+hall                                    Badrum                             Våra djupa fönster


Är fortfarande en massa projekt som jag vill göra...men det tar sin lilla tid. Ha det fint och kommentera gärna ocg säg va ni tyckte....Kramisar :)


Bowlingtajm....

Igår sa jag och sötisen att om det var fint väder idag så skulle vi köra ner till havet och sola.....men vädret var ej så bra när man gick upp men varmt var det. Men det blev inget havet idag....synd det :( Såå vi tog ett ryck och storstädade hela lägenheten istället, tog 2-3 timmar. Vi var mycket duktiga :) Så är här rent och fint igen....då trivs jag bäst. Jag tänkte att jag ska ta lite bilder på våran lägenhet sen så ni fårse hur vi bor, så kommer väl att lägga upp lite bilder på det så småningom. Efter att vi hade städat så fixade man till sig och sen så körde vi till Maxi och handlade vi lite...sen så åt vi lite frallor innan vi körde och hämtade Ulrika och Micke. Dem skulle tatt buss in till oss men dem missade den så vi fick snällt köra och hämta dem. Vi åt sedan pizza när vi kom tillbaks hem till oss....det var gott men åt ej så mycket för jag var ej så hungrig eftersom att vi hade ätit frallor bara nån timme innan.
Jag och Ulrika satte oss sedan och kollade på gamla kort eftersom att killarna satte sig och spelade Xbox.....fyy vad vi båda har förändrats med åren.....så många olika frisyrer man haft :) Men det är skoj att ändra på det ibland...men nue kommer det nog att vara så som jag har det nue...trivs bra i det....kanske blir lite ändringar ibland eftersom att jag tröttnar efter nån månad på min frisyr.
Jaa sen vid halvsju så körde vi till bowlinghallen på Näsby, för att vi hade bokat där klockan sju men vi fick våran bana lite tidigare eftersom att det var ledigt. Det var skoj att bowla fast att man förlorade....inget ovanligt att jag gör det i bowling....men som tur är jag inte så fruktansvärt dålig förlorare.....får hopaps det i alla fall....hehe :) När vi nästan hade spelat färdigt så kommer min lillebror och hans tjej och Hampe och hans tjej....dem skulle oxå bowla. Synd att vi inte bowlade samtidigt....menmen så är det ibland.

Vi körde sedan hem till oss igen där vi satte oss ute på balkongen och spelade kort....skönt att sitta där ute eftersom att det var såå varmt i våran lägenhet. Vi spelade först Jazz och då förlorade jag och sedan spelade vi Plump och då förlorade jag oxå....bara plumpade hela tiden. Sen så fick man även 5-6 myggbett där ute såå när vi nästan hade spelat klart såå fick vi gå in ändå....ville inte sitta där ute och få ännu fler myggbett. Men det var en mycket rolig kväll ändå fast att jag förlorade på allt....man kan inte ha tur alltid.
Blev tyvärr inga bilder från bowlingen eftersom att jag glömde kameran hemma....hoppas ni klarar er ändå :)

Är ett nytt inlägg före detta med så ni ej missar läsa det när ni ändå är på gång och läser detta.

Haa det bra alla bloggare!!!


Smått och gott

Glömde jue skriva igårdagens blogg att jag träffade jue Emmy i torsdes....äntligen blev det av. Vi gick lite på stan och sen så hamnade vi på Nostalgia....vårat stammisställe. Vi är nästan alltid där när vi är istan ihop. Men det är inte så konstigt för deras mat är såå god, speciellt deras vitlöksbröd :) Vi hade det mycket trevlligt, blev väldigt mycket snack eftersom att vi ej pratat så mycket innan i sommar....synd bara att vi sågs så sent för att vi hann ej gå i några affärer efteråt. Menmen vi ska nog ses på tisdag igen annars blir det jue när man börjar skolan på onsdag igen. Vi båda har värsta ångesten över det....vi vill verkligen inte tillbaka til skolbänken, speciellt inte när man börjar med världens tråkigaste ämne....menmen det går gå. Man får hoppas på att terminnn går snabbt.

Igår var jue jag och sötisen i Tollarp, där vi grillade med Dennis, Tessan, Kewin, Mats och Cissi. Vi blev bjudna på grillad fläskfilè, potatisgratäng, sallas och tzatziki......mmm såå gott det var :) Till efterrätt blev marängsviss, det var oxå väldigt gott. Vi spelade även kubb, där vi tjejer förlorade....men vi hade skoj ändå. Efter det så spelade vi kort, vi spelade plump och för engångsskull så förlorade inte jag....hehe. Vi hade en mycket trevlig kväll och en massa skratt blev det....brukar bli det när Cissi är i närheten.....haha :)

Här kommer lite kort från kvällen:


              


Ska kasta en slängkyss, Pusspuss på dig med älskling :)

image115



Fredag!!

Idag har jag jobbat mellan 7-13.30 och det gick bara bra fast att vi var en man kort....blev lite stressigare än vanligt men vi var ändå klara i nästan samma tid som vi brukar vara på morgonen....så det var lugnt. Menn fy vad varmt och klibbigt det är att jobba, äckligt jue. Hmm sen precis innan dem gamla skulle äta såå sätter brandlarmet igång och jag som håller på att städa i ett rum bara släpper allt och bara tänker vad är det som händer och sen när jag kom ut i korridorren så hade alla dörrarna stängts...lite läskigt. Men som tur var det falskt alarm...så efter en stund så blev allt lugnt igen och man kunde fortsätta städa det sista och sen gå på middagsrast. Idag var det min sista dag enligt schemat så dem ordniarie som var där idag tackade för den här sommaren. Men kommer jue jobba extra redan på måndag så då träffar jag visa av dem igen....lär jue som sagt vara fortsatt timvikarie där sen och det vill jag så gärna....bra med extra pengar i kassan...hehe :)

Nue ska jag snart lägga mig i soffan och kolla på våra bästa år som jag spelat in och efter det ska jag duscha och göra vid mig. För ikväll ska vi vara med Dennis, Tessa, Kewin, Mats och Cissi i Dennis mammas hus i Tollarp....ska bli trevligt :)

Ha det fint och det var skoj att receptet uppskattades som jag la upp igår :)

Kram på er och ha en trevlig helg.


Mintchokladtårta-Lyxig kladdkaka med after eight

 

Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen,cirka 10 bitar


Du behöver:

100 g smör eller margarin

100 g after eight (12 st rutor)

2 ägg

2 dl socker

2 ½ dl vetemjöl

3 msk kakao

1 ½ tsk bakpulver

 

Glasyr:

150 g after eight (18 st rutor)  


Gör så här:

Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader.

Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

Förvara tårtan svalt.

Såå nue gick det att lägga upp receptet utan att bloggen cpade sig....har gjort det hur många gånger som helst när jag ska ha lagt upp detta recept. Jag har själv ej testat detta recept än, men är ett måste snart för visst låter det gott?? Om ni testar det, säg gärna sen vad ni tyckte. Kramis.


5 månader....

tills det är dags att resa iväg till Thailand. Vi åker jue den 9 januariså idag är det 4 månader tills dess....känns länge när man tänker efter men det kommer säkert gå jätte snabbt ändå  på nått konstigt sätt....brukar jue alltid göra det. Ahh längtar som bara den. Vill iväg nue. Ska bli såå skönt att få komma iväg och det ska bli såå skoj...första gången jag och sötisen reser tillsammans jue....så vi ser verkligen framemot det. Sen så kommer vi jue båda fira våra födelsedagar där nere.....ska bli roligt :) Längtar även tills man ligger på hotellets spa och får massage....det behövs verkligen kan jag säga. Min mamma ska nog oxå göra det....man får jue passa på när det är billigt och att det ligger på vårt hotell. Man längtar oxå till att fåå sola och bada, dricka goda drickar, äta god mat och ha det allmänt trevligt. Men som sagt det är ett tag till innan den dagen kommer. Trist men sant.

Idag har jag jobbat och det gick bra, men fyy vad varmt det var att jobba idag och det känns i min nacke att jag har ansträngt mig. Så nue efter jobbet så har jag vilat på soffan en stund. Hämtade även mitt slutgiltiga antagningsbesked för denna terminen. Usch på onsdag börjar skolan igen och det innbär en massa plugg igen, vill inte alls men det får gå. Man får hoppas att terminnen går snabbt. Som det ser ut nue så kommer vi att vara lediga på tisdagar...skönt. Men ska säga till på jobbet att man kan ställa upp och jobba på den dagen om man inte har för mycket att göra förstås.
Nue ska jag ta och diska tänkte jag och sen så ska jag fixa till mig och sen gå in till stan och träffa Emmy. Äntligen ska vi träffas. Har jue bestämt en massa dagar i sommar som vi skulle ses på sen så har jag eller hon fått förhinnder....men idag äntligen så ska vi äta lite gott på stan och snacka lite skit...hehe.

image108


Arg :(

Skulle lägga upp ett gott recept på en mintchokladtårta med after eight, men bloggen bara dummade sig så nue ger jag upp....får bli ett nytt försök en annan dag....okar inte mer nue.

Nue blir det mys och glass med sötisen......har inte kommit väck från data så nue ska jag inte låta min äsking vänta länge.....:)


Kittelfajt :)

Hehe jag och sötisen hade precis världens kittelfajt inne i sovrummet. Skulle in och ge han en puss eftersom att han ligger där inne och spelar Xbox.....så vi låg där och pratade lite och så sen så börjar han bara kittla mig som bara den och jag är super kittlig och han är bara det ibland....såå han vann som vanligt. Men roligt hade vi :) Man måste få skoja till det ibland....hehe. Älskar min söits såå mycket och är såå glad att det är han och jag......en tanke som kom upp innan var att vi bor jue faktikst tillsammns nue. Det har vi jue gjort ett bra tag så det är jue inget nytt men ibland så kommer det bara upp att såhär är det och känns såå underbart att det är så.....hehe lite flummigt nue kanske men jag tror ni förstår hur jag menar :)

Har inte hänt så mycket annat idag, har jue varit hemma från jobbet idag och igår.....har haft sjukt ont i min nacke och det är fortfarande lite sådär. Men ska jobba imon och försöka göra mitt bästa, sa till dem att jag inte är helt hundra men dem sa att jag får göra så mycket som jag orkar....vill jue inte att nacken ska bli värre. Tog en av mina nya tabletter idag eftersom att jag hade så ont.....efter en timme slocknade jag framför en film jag hade satt på.....blev sjukt trött av tabletten men det stod att man kunde bli det när man precis börjat ta dem. Så när min sötis kom hem vid halv fem låg jag och sov....då hade jag sovit en timme och när jag vaknade så var jag fortfarande väldigt trött och varm såå jag gick och och tog en kall dusch, sen så blev det bättre igen. Får hoppas att det inte blir såhär varje gång man ska behöva ta dem...för det var nästan lite läskigt att man blev sp trött.

Nue så kallar sötisen och frågar om vi ska sätta oss i soffan och mysa och äta lite glass...såå ni får ha det super....Kramis.


Sol och bad :)

Härligt att det fina vädret är tillbaka och man får jue njuta så länge det varar. Sägs jue att det snart ska bli sämre väder igen :(
Igår efter jobbet så packade jag ihop lite saker och så åt jag och sötisen innan han körde hem mig til mamma och pappa. Sötisen körde nästan direkt igen eftersom att han håll på att tvätta där hemma. Så jag, mamma, pappa fikade på glass som jag köpt med, gott :) Vi satt ute i deras trädgård och hade det mysigt under kvällen och så var vi ute och gick en runda....längs med vägen så växte det björnbär så det blev att man plockade några och åt...mycket gott. Efter promenaden så gick vi in och började kolla på nån film men vi stängde av den kanske efter 10 minuter igen för den var så konstig, så vi kollade på Transformers istället. Den var mycket bra.
Efter det gick min mamma och pappa och la sig eftersom att min pappa skulle börja jobba idag igen efter semestern. Så jag satte mig vid deras data en runda och kollade lite sen så gick jag upp i gästrummet och läste en stund och sen så la jag mig vid 22.30, var såå trött efter att ha jobbat hela helgen.
Idag när jag vaknade så skulle mamma och köra och handla lite med sin väninna så jag slöade en timme till innan jag gick upp. Sen så var det bara att sätta på sig bikinin och gå ut och sola. Hann väl ligga och sola i 10 minuter sen kom mamma och hennes väninna med frallor som dem hade handlat så det åt vi till frukost....det var mums. Sen har vi liggat i varsin solstol större delen av dagen och solat och vi har även badat i poolen....var lite kallt innan man väl hade doppats sig, var nästan 22 grader när vi gick i så det var ändå ganska så lagom.
Sen så började min mamma med maten och hon lagade nått som jag tycker mycket om....Blomkålsstuvning och falukorv.....det var såå gott så jag fick med mig hem så jag ska ha med det till lunch imon på jobbet...tack mamma :)
Har haft det jätte mysigt hemma på landet, men det brukar det alltid vara när man är där hemma.

Dags för jobb imon igen då...sista veckan nue enligt mitt schema men har redan fått en extra dag nästa måndag och mer lär det bli eftersom att jag kommer fortsätta vara timanställd där. Så jag ska jobba där kvällar och helger när jag hinner...börjar jue skolan med snart igen jue och skolan går jue först. Men lite jobb ska det nog bli, alltid bra med extra pengar :)



image107


Havet...

vill jätte gärna ner till havet men det hinner jag inte för klockan 16 ska jag vara på jobbet igen. Typiskt att det ska vara så fint väder nue när man jobbar...sen när man väl är ledig en dag så regnar det....alltid lika dant. Men ska vila om en liten stund sen så ska jag ut och sätta mig på balkongen en stund i alla fall....måste ut i solen lite när den väl är framme.
Det gick bra att jobba imorse fast att jag blev själv en halvtimme för att Sanela hade försovit sig. Men det gick bra ändå.....men man var sur när man kom imorse och såg att det var kaos. Det skulle bara vara vikarier som jobbar idag och så häromdagen sa vi till om det så dem skulle ändra det och det gjorde dem...men till det värre. Blev att jag och Sanela har delad tur så båda gick hem nue klockan själv sen blev stackars Elina själv klar i 4 timmar....så kan det jue inte vara så vi gick ner och klagade på bemaningen imorse...så nue blev det att Jonna skulle stanna kvar längre och hjälpa Elina. Fattar verkligen inte hur dem tänker ibland när dem gör schemat eller gör byten......sur blir man och trött.

Menmen nog med det....nue ska jag vila en stund sen ska jag ut i solen en runda som sagt. Sen är det dags och jobba igen fast att man inte vill....menmen det får gå.

Ha det så bra idag.....Kramis.


Kalas/Fest

Ikväll har jag och sötisen varit på min kusin Ulrikas 18 års kalas/fest. Hon fyller 18 på söndag men ´vi firade henne ikväll. Det var mycket trevligt och god mat och dricka. Dem bjöd på köttfärs i fransbörd och god sallad till. Vi fick kladdkaka till efterrätt och sen lite senare så åt vi lite snacks. Blev lite drickande med, drack 3 glas vitt vin och en irisch coffee.....mycket gott. Hade kunnat ta nått glas vin till för det var gott men ska jue upp och jobba imon så det fick räcka...

Annars idag så har jag och sötisen bara slappat innan vi körde iväg. Vi skulle till Ulrika klockan sex så vi körde till mamma och pappa innan så vi spelade lite kort och så innan....mamma och pappa bor jue granne med dem så det är jue nära och bra. Gick bra när vi spelade kort idag, förlorade inte en ända gång....haha bra det :)

Nue ska jag gå och sova för jag ska jue upp tio i sex imon. Ska jobba först mellan 7-12 och sen 16-20.30, har delad tur imon....det är så trist. Tur man har nära hem. Sen på söndag jobbar jag 7.30-16.30 men blir nog att jag slutar vid 16....brukar alltid få gå hem lite tidigare när det är helg. Lite trist att jobba helg nue när det fina vädret ska komma....men på söndagkväll blir det nog att jag åker hem till mamma och pappa och sover där så man kan sola och bada i deras pool på måndag eftersom att det ska vara fint då med :)

Ha det nue såå bra och sov gott och dröm sött :)


Marabou Kladdkaka

Här kommer receptet på kladdkakan som jag skrev om igår. Testa gärna och säg sen vad ni tycker...

Smet:
2 dl socker
2 ägg
100 gram Marabou Daim
80 gram margarin
1 3/4 dl vetemjöl

Glasyr:
100 gram Marabou Scweizernöt
4-5 msk vispgrädde

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält Marabou Daim och margarinet.
Blanda ihop ovanstående väl tillsammans med mjölet.
Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
Låt kakan svalna.
 Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Scweizernöt ihop med grädden.
Lägg på glasyren.. NJUT!!

P.S. Tipset på detta recept fick jag från en annan blogg så det är inte jag som kommit på det D.S.


Stereo

Nue har jag en ny liten stereo eftersom att den gamla som jag hade, har gått sönder. Eller CD-luckan var paj det gick ej att öpnna den med själva knappen utan man fick ta upp luckan förhand. Så häromdagen så frågade min sötis om det inte var garanti kvar på den, så jag kollade upp det och det hade jag. Så vi lämnade tillbaka den och så fick vi pengarna tillbaka eftersom att dem inte hade den stereon att sälja längre. Lite synd för att jag gillade den och den var jue lite mindre än två år gammal...fick jue den av sötisen i julklapp för nått år sen,
Men idag shoppade vi en ny på Cleas Ohlsson och den är bättre än den som jag hade. För denna nya kan spela MP-3 och man kan använda den som DVD-spelar och koppla den till TV:N man kan även ha USB-minne till den så det finns mycket finesser med den. Så det blir säkert jätte bra...saknar min gamla så tycker sådär om min nya just nue men man vänjer sig väl....hehe :)
Här kommer en liten bild på hur min nya stereo ser ut.



Annars idag har jag jobbat och det gick bara bra fast att vi bara var vikarier på förmiddagen....var lite trött och så idag men det gick...är jue ledig imon så man fick gå och tänka på det när man var som tröttast. Efter jobbet så var jag och sötisen och storhandlade på Willys och sen så handlade vi jue steron. Sen så lagade vi lite mat och ikväll blev det kebab i pitabröd med sallad och dressing till...mycket gott.
Skulle jue ha träffat Emmy efter jobbet idag men det blev inte så för hon var tvungen att jobba. Vi har ej träffats på hela sommaren bara för att vi båda jobbar så mycket. Sen när vi väl bokat en dag så har den ena fått förhinder. Emmy skrev att det vilar nog en förbannelse över oss eftersom att vi aldrig får träffas. Men på måndag har vi bokat nue för då var vi båda lediga...såå nue får Inget komma imellan.
Ikväll blir det myskväll med sötisen...vi ska kolla på nån film om en stund hade vi tänkt.

Men ni får ha det så bra....Kramis.



Jobbigt...

Allt känns jobbigt nue, känns som det aldrig kommer bli bra. Men man försöker vara stark och intala sig att det kommer att ordna sig, det är bara så svårt att tänka så. Har varit så stak hela tiden men nue kommer det upp till ytan hela tiden så det går inte att undvika och man har så många frågor....allt känns så konstigt. Det är tur att jag har min Älskling som finns där för mig och såklart har jag min familj....vi alla måste vara starka. Längtar tills det här är över....

Hmm men annars är det ganska så bra här. Man jobbar och ståri, händer inte så mycket annat nue känns det som. Hinner knappt träffa vänner och sen har man inte alltid orken att åka iväg nånstans när man kommer hem och har jobbat en hel dag. Men imon ska jag träffa Emmy efter jobbet, vi har inte träffats sen vi gick på sommarlov och det beror på att vi båda jobbar väldigt mycket. Så imon ska vi äntligen träffas och gå på stan och fika eller äta nått gott, ska bli trevligt.

Igår så firade jag och sötisen våran tre och ett halvt års dag som vi hade i måndes men jag jobbade jue då så vi firade det lite igår istället. Vi var ute och åt. Det blev Bar-B-Ko igen....vi åt där på våran tre års dag med men dem har så god mat där tycker vi så vi gick det igen. Vi åt lamm som var vitlöks och rosmarinmarinerad och till det tog vi potatisgratäng, vitlöks och rödvinssmör och sallad....allt var mycket gott. Efter vi hade varit och ätit så var vi hemma och gosade och kollade på film. Jag älskar min älskling såå mycket och är såå glad att han är min, han är allt för mig :)

Tänkte avsluta detta inlägg med att berätta om ilördes så mamma och Fredrik hade fest. Kan säga så här att det var en mycket trevlig fest med mycket god mat och dryck....och mycket trevliga människor oxå...min släkt är så härlig :) Vi blev bjudna på buffè som bestod av potatisgratäng, potatissallad, rostbiff, skinka, kycklingklubbor och en massa olika frukter....mm så gott. Till efterrätt fick vi kladdkaka med daim och hasselnötts chocklad i....super gott. Kan kanske dela med mig av recepten så ni som läser min blogg kan få testa det och säga vad ni tycker om det. Vi gjorde lite annat oxå än att bara äta massa gott. Vi blev uppdelade i två lag och så skulle vi kasta hästsko och kasta pil och det lag som fick bäst poäng vann....det laget som jag var med i förlorade men det brydde vi oss inte om...vi hade skit skoj ändå :) Som sagt en mycket trevlig och rolig kväll....här kommer lite bilder från kvällen.

               
Jag           Älsling :)         Fidde, Jocke           Nya kläder :)     Sötis & Honken             Mamma
                                                 Fanny

          
   Palle, Micke &          Vilken bild...hehe         Jag & Pappa                   Hahaha :)              Spelar Volleyboll
      Honken

               
    Min brorsdotter      Vonka, Tindra

KÄRLEK :)
image105

ÄLSKAR DIG FÖRALLTID




RSS 2.0