En Mysig Fredag På Stan

Jag vet att jag varit urusel på att blogga dem senaste dagarna men tiden har inte räckt till, men nu ska jag äntligen uppdatatera lite.

Jag börjar berätta om min och sötnosen mysiga Fredag på stan. Min sötnos kom och hämtade mig när jag hade slutat och sen körde vi in till stan där vi åt en bit god mat på en Kina Restaurang. Jag åt Oxfilè i Pepparsås och sötnosen tog kvällsbuffèn. Efter Restaurang besöket så gick vi en runda på stan och det blev lite shopping för oss båda. Vi köpte varsin tröja på HM som vi gillade och så blev det även nya armband och nagellack till mig. Blev även ett presentköp!! Vi gick sedan och köpte lite godis och sen var det dags att gå till Biografen för vi skulle äntligen se filmen Snabba Cash :) Den var riktigt, riktigt bra tycker jag och jag blev imponerad av Joels skådespelar talanger men där var även en annan kille som spelade väldig, väldigt bra och det var han som spelade "Jorge".  Jag tänkte låna boken och läsa den också för alla säger att den är riktigt bra.....
Se den om ni ej sett den än!!




Igår hjälpte vi min Lillebror och hans tjej att flytta så nu är dem sambos!! Det gick bra med flyttningen men kallt var det, men som tur är gick det ganska så fort. Jag och sötnosen körde sedaan och handlade och sen körde vi hem till Svärföräldrarna där vi lagade middag till dem. Vi lagade Pastagratäng och det uppskattades av alla :) Vi kollade sedan på Robinson Finalen och det var verkligen inte rätt person som vann.


Idag har vi varit och handlat skor till mig igen :) Min mamma hade ju köpt såå fina boots liknande stövlar så sådana ville jag med ha så det fick bli ett inköp idag. Riktigt snygga är dem. Ska lägga upp dem här i bloggen sen någon dag. Vi har sedan varit på 16 års kalas idag hos en av Pauls brorsdöttrar....





En snygging :)

Jag tror det är första gången jag lägger upp en bild i bloggen på någon som jag tycker är snygg, förutom min Paul då :)


Som många andra så har jag ju uppmärksammat Joel Kinnaman som blandannat spelar Frank Wagner i Johan Falk-filmerna och han är ju även bioaktuell med filmen Snabba Cash. Jag tyckte inte han var särskilt snygg i dem filmerna och har nog aldrig riktigt gjort det, lite små sött har jag tyckt men inget mer. Men i måndags på Guldbagge galan fick man se skymtar av honom. Jag visste först inte att det var han förens Paul sa det för att jag kände inte igen honom. Joel har ju nämligen klippt av sig håret och jag föll pladask, jag tyckte han passade super i det så nu tycker jag han är en snygging. Hehe :)


Joel Kinnaman i sin nya frisyr...




Joel Kinnaman i den längre frisyren...




Idag har varit en bra dag på praktiken, har även fått jobba lite idag och ska göra det imorgon också. Det har varit en ganska så lugn dag då det var många barn borta. Det blev liye dålig uppdatering igår men jag var så trött på kvällen så orkade helt enkelt inte och imorse hann jag inte. Så det för ni ha förståelse för att det kan bli lite glest ibland men försöker svara på era kommentarer när jag orkar och hinner :)



Söta Kuddfordral





Jag var inne och kollade runt lite på Prylfeber som jag brukar göra då och då. Idag hittade jag dem här söta Robot Örngotten med söta meddelande på :) Jag är väl ingen Robotälskare men tyckte dem var väldigt söta och jag hade gärna haft dem i våran säng. Man blir glad av att titta på dem tycker jag!!


Annars är kvällen lugn, hör hur det blåser och snöar ute. Det är tur att man är inne alltstå för i detta vädret vill man inte vara ute i. Varför mer snö? Var det inte tillräckligt, jag som ville att snön skulle försvinna. Men det lär ju dröja känns det som. Det ska bli skoj och se om man kommer iväg imorgon, kanske är igen snöat för här där vi bor blir det väldiga drivor...Återstår att se när man vaknar imorgon!!

Jag och sötnosen ska fika gott ikväll, jag köpte hem varsin semla så det ska vi fika på när vi ska kolla på Robinson. Mysa massor ska vi, hehe :)




Mina röda skor :)

Jag har världens bästa sambo :) Jag har ett bra tag gått och dreglat över ett par röda Adidas skor på Stadium men jag tyckte dem var lite dyra. Då kommer min sötnosen en dag och säger att dem kommer du få av mig när du klarat ditt Körkort och det kommer även vara en Födelsedagspresent. Jag blev otroligt glad för jag ville ju ha dem :)
Så samma dag som jag klarade mitt körkort gick jag och köpte dem och nu står dem och väntar i Klädkammaren på att det ska bli vår så jag kan använda dem...längtar!!

SÅHÄR SER DEM UT :)




Idag är det dags för Praktik på Förskolan igen men det blir en kort dag för att jag ska till Vårdcentralen i eftermiddag och kolla min Allergi. De ska bland annat få kolla upp vad det är för röda utslag jag får på Händer, Ben och Fötter. De bara flamar upp och oftast är det när det är kallt men kan även komma när som. Det är väldigt jobbigt för man vill bara klia, klia men inte så bra att göra det. Jaja får se vad dem säger i eftermiddag.

Vi Hörs!!


Hämtat mitt körkort :)




Idag fick jag hem en lapp från posten att jag kunde hämta ut mitt körtkort. Så när Paul kom hem från jobbet så körde vi och hämtade ut mitt Körkort. Jag tycker inte om att visa foton när jag har utan glasögon får då ser man ofta mitt synfel men jag bjuder på det för jag vill ju visa er :) Jag är väldigt stolt att jag äntligen har tagit det och att jag lyckades, nu ska man bara få in rutin på sin körning och det kommer ju desto mer man kör....


Nu ska jag fortsätta hjälpa Paul med maten så ha en bra kväll :)



Recept på Geisha Mousse

Här kommer nu ett Recept på den goda Geisha Moussen :)

4 Portioner

Det har behöver du:
* 50 g Geisha
* 2msk Florsocker
* 2 st Ägg
* 2 dl Vispgrädde

Gör så här:
1. Smält geisha tillsammans med florsocker i ett vattenbad, låt svalna.
2. Skira äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ta äggulorna och vispa ner dem i den avsvalnade
smälta chokladen.
3. Vispa grädden hårt och vänd sedan ner den och äggvitefluffet i chokladen.
4. Rör mousen jämn.
5. Häll upp i glas/formar och ställ kallt i mins 4 timmar.


Här har vi toppat den med lite grädde och man kan även ha lite riven choklad på!!

Idag är jag hemma från Praktiken, jag kände för att vara hemma en dag efter det tråkiga beskedet man fick igår. Men imorgon ska jag dit igen men det blir en kort dag för jag har en tid på Vårdcentralen på eftermiddagen. Idag ska jag bara ta det lugnt, kolla på lite Days-asvnitt och kanske se någon film!!

Ni får ha en bra Tisdag!!


Vila i frid Farmor

Det blev ingen lång praktikdag idag. Jag fick nämligen ett tråkigt telefon samtal från min mamma. Min mammas Farmor har somnat in. Hon har alltid varit som våran riktiga farmor och stod henne väldigt nära. Det känns väldigt jobbigt att hon gått bort, men ändå var det ganska så väntat. Hon var väldigt sjuk nu i slutet, men ändå så är sådant här lika jobbigt varje gång :(

Jag fick gå hem från min praktik för jag klarade inte att vara där och de var så snälla och förstod det. De sa att jag skulle vara hemma och ta hand om mig och komma tillbaka när jag kände för att jag orkade. Väldigt snällt!!





Vila I Frid Farmor Inez.



Godmorgon, godmorgon

Bjuder på en bra låt såhär på Måndagsmorgonen. Den spelades också på P3 guldgalan. Jag började lyssna på det här bandet när jag träffade Paul och har gillat dem sen dess.


Johnossi - What`s The Point




Jag måste erkänna att man är lite trött, är ju inte så van vid att gå upp 06.10 om morgnarna. Men det är bara till att börja vänja mig eftersom att idag börjar jag på Praktig igen via Arbetsförmedlingen. Jag ska vara på samma förskola som jag varit på en hel del på sistone och jag får även hoppa in och jobba när det behövs och det är ju bra. Jag kommer att vara där mellan 08-16 om dagarna så det kommer inte bli lika mycket uppdaterande här i bloggen, men ska försöka så gott jag kan när tiden finns till det. Jag hoppas ni tittar in här då och då i alla fall :)


Hoppas ni får en bra start på veckan!!


Trevlig Lördagskväll!!

Igår hade jag och Paul besök av Jessica och Marcus. Vi skulle bjuda på Middag och fira mig lite, hade en mycket trevlig kväll och fina presenter fick jag. Blev väldigt glad för dem :)
Maten och Efterrätten vi bjöd på uppskattades också och det var ju tur det, hehe!! Vi bjöd på Ris och en Fläskfilè gryta med Rosepeppar, Svamp, Lök och Paprika och till Efterrätt bjöd vi på en Geisha Mousse med Grädde. Mycket mumsigt!! Under kvällen satt vi och snackade om allt möjligt och vi spelade en hel de WII.


Outfiten, allt jag har på mig kommer från HM. Nya ljusa Jeans, Ny Lila Kofta, Nya Armband, Rosa och Svart linne.



Spelar Wii.

Presenterna.


HA EN FORTSATT BRA SÖNDAG!!



Födelsedags Middag

Ikväll ska våra vänner Jessica och Marcus komma på middag och Fira att jag har fyllt år och att jag fixat Körkortet, det ska bli mycket trevligt att få dem på besök :)





VAD HITTAR NI PÅ MED DENNA DAG??



Quickstep och Jive...

Är kvällen danser i Let`s Dance, det är snabba danser så det gäller att vara snabb i fötterna :)


Foto:
1. Claudia & Tobias

Dans: Jive
Musik: Womanizer, Britney Spears

Foto:
2. Marcus & Helena

Dans: quickstep
Musik: Not Fair, Lily Allen

Foto:
3. Molly & Jonathan

Dans:quickstep
Musik: Fairytale, Alexander Rybak

Foto:
4. Peter & Maria

Dans: quickstep
Musik: I gotta feeling, Black Eyed Peas

Foto:
5. Rabih & Maria

Dans: quickstep
Musik: The boy does nothing, Alesha Dixon

Foto:
6. Gudrun & Björn

Dans: jive
Musik: My baby just cares for me, Nina Simone

Foto:
7. Stefan & Malin

Dans: jive
Musik: Stay the night, Alcazar

Foto:
8. Elin & Daniel

Dans: jive
Musik: All that she wants, Ace of Base

Foto:
9. Willy & Charlotte

Dans: jive
Musik: These boots are made for walking, Nancy Sinatra

Foto:
10. Agneta & Tobias

Dans: quickstep
Musik: Puttin on the ritz, Frank Sinatra

Foto:
11. Mattias & Cecilia

Dans: jive
Musik: Right round, Flo Rida

 


Är hemma hos mina Föräldrar ikväll och firar att jag tagit mitt körkort :) Har fått god middag och fika och sen blir det gottis till Let´s Dance, det kan man ju inte missa!! Ha en fortsatt bra kväll!!

 



Dags för massage

Om en stund ska jag KÖRA in till stan där jag ska på Rygg och Nackmassage, det ska bli såå underbart skönt. Jag måste säga att det är en märklig känska att skriva att man ska KÖRA till stan, men en väldigt bra känsla ändå :)

Mina snälla Svärföräldrar lånade ut deras ena bil till oss så Paul ska har den och kör med idag, så kör jag med våran som jag mest är van vid. De tyckte att jag såklart skulle få köra lite själv nu när jag fått mitt Körkort. Det kommer nog kännas lite konstigt att köra själv men samtidigt vilken frihets känsla :)

(Bild Lånad Från Google)



Efter den sköna massagen ska jag möta upp min Storebror som ska åka med mig hem till mina Föräldrar och sen kommer även min Paul dit när han slutat. Vi ska äta middag där och kolla på Let`s Dance skulle jag tro.


Ni får ha en underbar dag :)




IDAG KLARADE JAG MITT KÖRKORT :)

Idag den 21 januari klarade jag mitt körtkort :) :) Jag kan fortfarande inte tro att det är sant men klarade det och gubben på Vägverket Godkände mig. Det är en Fantastisk känsla man känner och det är kul att äntligen få köra bil själv men samtidigt lite läskigt. Men bara till att ut och köra på vägarna så man får rutin på det :)



Jag gick upp vid halv tio och då började man känna sig lite nervös men jag kände mig enormt taggad och hade en bra känsla i kroppen. Jag satt och slappade lite framför datorn och sen fixade mig i ordning och käckade lite frukost och så innan det var dags att åka bussen in till stan. Jag hade uppvärmning klockan 13.00 med min Körskolelärare och körningen gick bara bra då. Klockan 13.45 skulle jag Köra Upp, var lite små nervös men ändå väldigt lugn. Dem 40 minuterna man körde kändes som en evighet men till slut var det dags att köra tillbaka och då fick jag det GLADA BESKEDET :)

Jag har sedan gått på stan i eftermiddag med ett stort leende på Läpparna. Jag har shoppat mina Jeans som jag hade tittat ut igår på HM och det blev även en kofta och armband. Jag köpte också mina efterlängtade skor från Stadium. Min sötnos  sa att när jag klarar mitt körkort så ska jag få dem av honom såå idag kunde jag äntligen köpa dem :)
Bilder kommer upp vid ett annat tillfälle.


Nu ska jag svara på era kommentarer och lyssna på Andreas Grega!!


Ta vad du vill....

Ta vad du vill heter en låt med Andreas Grega och är med på hans skiva som släpptes idag. Den heter En sak i taget. Ni som kollade på P3 Guldgalan igår kunde se honom uppträda med låten Rädslan.

Jag och min sötnos har sett honom live eftersom att han var förband till Lars Winnerbäck när vi tittade på honom i höstas. Andreas Grega sjöng då några av sina låtar från plattan som släpptes idag. jag reflekterade inte så mycket över låtarna då men har suttit idag och lyssnat igenom hans Album på Spotify och jag gillar det!!
Jag gillar honom, gör ni??






Nu är det dags för Halv åtta hos mig och sen är det ju Roomservice också, kan man ju inte missa....



Om P3 Guldgalan

Vilken bra gala och vilket Fantastiskt jobb Timo gjorde som programledare :)
Det var väldigt roligt att han hade en kroppsmålning i början av programmet, såg faktiskt riktigt snyggt ut. Men han hade snygga kläder hela kvällen tyckte jag, snygg stil!!

Det var bra uppträdanden och bra valda människor till att dela ut priserna, jaa dem flesta i alla fall. Det var väldigt skoj att se Christer, Jason och Ametist från Musikhjäpen :)

Min älskade Lars Winnerbäck fick två priser, precis som jag trodde att han skulle få. Han röstat på honom, inte helt otippat va?? Han var verkligen värld båda priserna och han hade mänskliga fina Tacktal!!

"Mikrofonerernas Mikrofon, gud var fint" - Lars Winnerbäck



Jag g har varit istan och kollat rundor lite och så har jag övningskört i snövädret och det gick helt ok, därför den senna bloggningen idag. Det fanns en hel del fint och jag hittade ett par snygga jeans på HM som jag ska köpa imorgon. Glömde ju mitt presentkort hemma, så typiskt. Men har lagt undan jeansen så jag vet att jag får dem :)


Nu ska jag svara på allla era kommentarer....



P3 Guldgalan

Glöm inte P3 Guldgalan ikväll på SVT 1 klockan 21.30.

Jag och sambon kommer titta på det då det är många bra artister som är nominerade och det kommer vara många bra uppträdande från artisterna och det ska bli skoj att se Timo Räisänen som programledare.

Blandannat så kommer Lars Winnerbäck, Amanda Jensen, Miss Li, Johnossi, Andreas Grega med flera uppträda på galan.





Här kan ni gå in och läsa mer om galan.


Senaste lästa bok

Den senaste lästa bok som jag har läst är boken om artisten Jessica Andersson.



Den handlar om:
Hur gick det till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i Fame Factory? Hur kändes det när hon som nybliven mamma med duon Fame helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?

Blicken röjer minnen från en otrygg barndom. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och mammans mer eller mindre våldsamma män. Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska sjunga. Jessica skulle visa dem som sa att hon "skulle sluta som sin mamma". Så blev det också. Lena Katarina Swanberg har skrivit en stark berättelse där sorg och glädje går om varandra i Jessica Anderssons liv. En riktig Askungesaga om växande självkänsla och den svåra vägen mot balans.


Jag tycker att boken var väldigt bra, det ända som var lite negativt med den var att handlingen var lite hoppig men man förstod allting väldigt bra ändå för allting är väldigt tydlig. Man trodde ju aldrig för några år sedan att Jessica hade haft en sådan uppväxt eftersom att man har aldrig märkt något och hon har aldrig pratat särskilt mycket om det.Men till slut kom det ifatt henne och hon kände att hon ville berätta sin egen hiistoria, ingen annan skulle få göra det åt henne. Det var intressant att läsa boken för man fick en inblick hur viktig musiken var för henne redan när hon var liten. Det var musiken som var hennes drivkraft under hennes jobbiga uppväxt och det är musiken och en hel del tur som gjort att hon idag är en känd sångerska.


Läs den om ni ej gjort det för den är helt klart läsvärd.



Döskalle Fotölj

 

En riktigt Cool Fotölj med döskallar och den hade gärna fått komma in i vårat hem :)


Nu ikväll har vi varit en runda hos Svärföräldrarna. Vi åt middag där och sen har Paul försökt hjälpa hans mamma med hennes skrivare till datorn. Den ville inte riktigt funderga som den skulle, men dem fick inte riktigt rätt på det. Trist när saker inte funkar som det ska!! Nu ska vi snart kolla på
Halv åtta hos mig och efter det blir det Familjen Annurlunda och så ska vi fika lite på Cheesecaken som blev över sen kalset i lördags!!!


Fotöljen finns på den här sidan: www.rockettstgeorge.co.uk under kategorin Furniture & Rugs.


Dålig Uppdatering

Förlåt för den dåliga uppdateringen men har inte haft tid eller lust. Ilördags hade jag ju kalas på eftermiddagen och på kvällen var vi hos våra vänner Christan och Ar på Älgmiddag. Det var en mycket trevlig kväll :) Isöndags så var jag och sötnosen på Kalkonmiddag hos Pauls storebror med familj och när vi var hemma så slappade vi och spelade Wii. Kände helt enkelt inte för att blogga igår.

Imorse så blev jag uppringd av förskolan som jag brukar vara på. De undrade om jag kunde jobba några timmar på förmiddagen så det har jag gjort. Har nästan precis kommit hem. Jag ska ju börja där nästa måndag på Praktik igen och kommer hoppa in och jobba när det behövs. Det är skönt att man får något att göra om dagarna.


Jag tänkte lägga upp några bilder från kalaset ilördags, var inte så aktiv med kameran så är inte så många. Men några blev det i alla fall på min Outfit och när jag öppnar presenter. Jag fick Pengar, Smycken och Presentkort på HM!!


Outfiten

Jag knasar mig lite när sötnosen tar kort

 

Ha en fortsatt bra Måndag!!

 

 



Kalas nummer 2

Idag är det dags för kalas nummer 2. Mina föräldrar och min lillebror och hans tjej ska komma i eftermiddag och fira mig eftersom att jag fyllde år förra helgen. Mina föräldrar var utomlands då så det var lite svårt för dem att vara med på min Födelsedag, men idag kommer dem och det ska bli skoj att träffa dem för det är ett tag sedan man gjorde det. Man lär säkert vara lite avis när man ser dem för dem kommer ju vara bruna och fina....Menmen!! Jag är nyfiken på vad jag kommer att få, hehe :)




Ni får ha en bra dag!! Vi hörs igen imorgon för jag hinner nog inte blogga mer idag för vi ska iväg ikväll. Vi ska på middag hos några vänner!!



Rumba Och Tango

Är danserna som dansparen ska dansa i kvällens Let`s Dance


Agneta & Tobias
Dans: Rumba
Låt: True Colours, Cindy Lauper

Foto:


Peter & Maria
Dans: Rumba
Låt: One, U2

Foto:

Elin & Daniel
Dans: Tango
Låt: Boom Boom Pow, Black Eyed Peas

Foto:

Rabih & Maria
Dans: Rumba
Låt: Sealed with a kiss, Bobby Vinton

Foto:

Claudia & Tobias
Dans: Tango
Låt: I've seen that face before (Libertango), Grace Jones

Foto:

Willy & Charlotte
Dans: Tango
Låt: Min älskling du är som en ros, Evert Taube

Foto:


Victoria & Anders
Dans: Rumba
Låt: Halo, Beyoncé

Foto:

Mattias & Cecilia
Dans: Tango
Låt: Release me, Agnes

Foto:

Stefan & Malin
Dans: Tango
Låt: Eleaonor Rigby, Beatles

Foto:

Molly & Jonathan
Dans: Rumba
Låt: Is it true, Yohanna

Foto:


Marcus & Helena

Dans: Rumba
Låt: This is not America, David Bowie

Foto:


Gudrun & Björn
Dans: Tango
Låt: Doktorn, Agnetha Fältskog

Foto:

Det ska bli skoj att se hur det kommer gå ikväll och jag och sötnosen har laddat upp med gottis :)




Fredagslåt

Det är Florence & Machine med låten Comic Love.
Jag har aldrig lyssnat så mycket på den här artisten men häromkvällen så satt jag och lyssnade på hennes album på Spotify och då fastnade jag för den här låten. Den är lite annurlunda, men jag tycker den är skön att lyssna på!!



Fredagens planer är annars att åka in till stan när sötnosen slutat jobba. Ska till Arbetsförmedlingen och få en lapp påskriven och sen ska vi köra och handla så att jag kan baka inför morgondagen!!
Annars blir det en lugn Fredag med en massa mys :)



Nya Twilight filmen spelas in i höst

Jag läste precis det här och tänkte dela med mig i fall ni inte vet om det. Jag blev i alla fall väldigt glad när jag läste det och hoppas verkligen att det blir så. Hade varit så roligt om Breaking Dawn, sista boken i Twilight-serien blir film. För min del spelar det inte så stor roll om det blir En eller Två filmer av den, bara dem gör det bra och försöker få med så mycket som möjligt från boken.

Här är informationen jag läste:
Det är fortfarande oklart om det ska bli två filmer.
Det gäller verkligen att smida medan järnet är varmt. Tredje delen i "Twilight"-serien "Eclipse" får redan premiär i sommar och den fjärde delen "Breaking Dawn", som tidigare har ryktats om att bli två filmer, ska enligt producenten spelas in i höst.

The LA Times skriver att man fortfarande jobbar med manuset som också kommer att avgöra om det blir en eller två filmer.

Man jobbar också med olika aspekter av boken som inte gjorde alla fans nöjda och som ansågs som kontroversiella.

Källa: www.moviezine.se




Jag kan inte säga annat än att jag LÄNGTAR :)



Mina Blomsterflickor






De här blomsterflickorna har jag pysslat ihop själv hemma hos Svärmor. Jag kommer inte riktigt ihåg när det var jag gjorde dem, men det är ett bra tag sedan i alla fall. Jag tänkte att jag kunde visa er dem för jag tycker dem är så söta :) Jag har tänkt göra några fler fast i andra färger så får åka hem till Svärmor någon dag!!


Visst Är Dem Söta??



Fina meddelande i soffan

Om kuddarna: Jag är ett big fan av Alfapet och skulle kunna tänka mig kuddar med en mängd bokstäver så att man kan ändra budskapet i soffan efter behag. Rockett St George säljer alla bokstäverna på kuddar som kostar 45 brittiska pund stycket, så jag tänker väl direkt på att plocka fram symaskinen och vara lite inspirerad och kreativ. Stöld? Näe vars, inte när det är till husbehov.


Jag tycker kuddarna är jätte coola och det hade varit sko haj att i soffan och om man har tråkigt och det inte finns något skoj på tvn så kan man ju alltid spelar Alfapet, hehe :) Jag tycker det är en rolig idè också för istället ha ett fint budskap på väggen så man man ju istället ha det i soffan och att man kan ändra det när man vill, beroende på hur många bokstäver man har förståss!!!


Idag ska jag annars bara slappa och ha en riktig hemmadag.


Fin Klänning

När Vårkatalogen från HM kom så fastnade jag för den här klänningen.




HM 349 KR

Jag tycker det är en söt klänning och den är väldigt fin i alla tre färgerna, men gillar den svarta lite mer för det är så fina sommarfärger i den. Jag hade gärna tackat JA till alla 3 men då blir nog inte min plånbok så glad. Det är en klänning jag hade kunnat tänka mig ha på en trevlig sommarfest i sommar, t,ex på Midsommar eller på en trevlig Grillfest med vännerna :)


Vad tyckte ni om den och vilken färg gillade ni??


Nya Smycken!!

Igår blev det inte mycket bloggande för min del men idag är jag tillbaka och ska försöka vara lite mer aktiv. Jag fikade ju med Jessica igår på Eftermiddagen, det var mycket trevligt som alltid. Vi fikade gott och gick lite i affärer och alltid när vi är i farten så hittar man massor med fina saker man vill ha, men plånboken säger inte samma sak. Hehe :) Men jag köpte lite nya smycken på HM som ni ska få se bild på!! När jag väl kom hem från stan igår så mådde jag inte så bra, hade sådan värk i nacken så gick och la mig tidigt och därför blev det ingen mer bloggning igår. Men idag är jag piggare igen.
Fick ju gå upp tidigt för jag hade en körlektion inbokad. Ska försöka ta nya tag med körkortet nu, varit lite si sådär med det ett tag. Har inte haft ork riktigt men nu är det nya tag som gäller.



Jag tycker dem smyckena var så fina och jag hade sett örhängena på nätet och när det fanns passande halsband till så blev ännu bättre, hehe :)



Tisdag den 12 januari

Igår gick jag runt i Myskläder hela dagen och det är så skönt att göra det ibland.

Kofta Från Gina, T-Shirt Från Carlings Och Mysbyxor Från HM!!



Men idag blir det inga Myskläder för i efermiddag ska jag åka in och träffa Jessica och vi ska gå och ta en fika. Det ska bli trevlans, hon hade mycket att berätta sa hon och det är alltid lika spännande och höra...hehe :)


Ett smakprov hur jag ser UT idag!!!





Jag hoppas ni får en bra Tisdag!!!




Chokladkaka och maränger


Jag tänkte vara snäll och dela med mig recepten på Chokladkakan och Marängerna som jag bjöd på kalaset igår!!


SAFTIG CHOKLADKAKA MED MÖRK CHOKLADTRYFFEL

INGREDIGENSER:
* 150 g smör
* 2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
TRYFFEL:
* 1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en katsrull och ta sedan väck den från plattan. Rör sedan i socker, kakao och vaniljsocker. Rör sedan ner ett ägg i taget och till sist rör du ner mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstarbarkant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull och det sedan från plattan. Hacka chokladen och rör ner det och låt det smälta. Låt sedan tryffleln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den sedan över kakan och låt kakan stå kallt innan servering.
TIPS: Låt inte tryffeln stå inne en timme för den blir stenhård utan låt den kanske stå där 15-30 minuter eller bred på tryffeln direkt på kakan och ställ sedan in den i kylen.




MARÄNGER (Recept tagit från Recept.nu)

INGREDIGENSER
* 4 äggvitor
* 2 dl socker
* 1 krm vinäger
* Några droppar karamellfärg

GÖR SÅHÄR:

Värm ugnen till 100°. Alla redskap måste vara helt rena och torra. Vispa äggvitorna med elvisp till ett vitt fast skum.Tillsätt vinäger och vispa ytterligare ännu fastare och tillsätt sedan sockret, lite i taget. Massan ska vara helt fast och inte rinna ur bunken om du vänder den upp och ner. Vispa dock inte för länge.. Spritsa eller klicka ut små maränger på bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda 1 1/2 timme utan att öppna luckan. Låt svalna på galler.

 

 

Chokladkakan var jätte god men väldigt mättande så det räcker med att ta en liten bit. Maränger blev sådär lagom sega precis som dem ska vara :)

 

 



Bilder från kalaset

Öppnar Paket :)









Det var lite fler bilder från igår!! Som ni kan se fick jag ett Presentkort på Rygg och Nackmassage, precis vad jag önskade mig och behöver. Jag har ju problem med det så det ska bli skönt att få komma iväg på massage, önskar bara man hade kunnat gå iväg och göra det mer regelbundet. Som ni kan se fick jag även Massageolja men den fick jag av Christan när han var här ilördes. Förhoppningsvis kommer min sötnos bidra med lite massage här hemma :)
Jag blev väldigt glad för presenterna och det är roligt att man får det man önskar, att dem lyssnar på en!!



Födelsedags Ouftiten :)

FÖDELSEDAGSGRISEN IDAG






Jag har haft en jätte bra FÖDELSEDAG och fick precis vad jag ÖNSKADE MIG :)


Fler bilder från Idag kommer upp vid ett annat tillfälle och då får ni även se vad jag fick!!!



Hipp Hipp Hurra :)

Idag är det min FÖDELSEDAG och jag fyller 26 år :)
GRATTIS GRATTIS






Dagen kommer såklart firas. Det blir kalas idag och det Pauls föräldrar och Pauls storebror med familj som kommer. Mina föräldrar är utomlands och de kommer inte hem fråns imorgon. Lite trist men de ska komma en annan dag och fira mig och då skulle nog även mina brödrar med deras sambos och så komma. Jag och sötnosen ska även bjuda våra bästa vänner på middag någon kväll men det blir lite längre fram i månanden!! Så jag kommer bli firad några gånger och det gillas, för jag måste erkänna att öppna paket är skoj :)


Som ni ser så har min BLOGG fått ny DESIGN i samband med min FÖDELSEDAG och jag är väldigt nöjd med den och väldigt glad att min kompis LINDA har hjälpt mig med det!!


Hela livet var ett disco

Inför P3 GULD GALAN som ska äga rum den 19 JANUARI har olika artister tolkat andras artisters låtar.

Här är Lena Philipsson med Markus Krunegårds låt Hela livet var ett disco. Jag tycker att hon gör den väldigt bra och den är nästan bättre än orginalet!!!

 

 

Markus Krunegård med orginalet

 

 

Ni kan gå in på P3 för att kolla in fler klipp där artister har tolkat andras låtar....Ni kan även se vilka som är nominerade till galan och vilka som ska uppträda. Det kommer visas på SVT 1.

Jag kommer sitta bänkad där framför då :)

 


Idag ska jag och sötnose greja lite här hemma och vi skulle nog även få ett besök av Christian, han skulle ha någon liten sak till mig/oss sa han...spännande :)

 

 

 

 



Lets Dance drar igång

Ikväll 20.00 drar Lets Dance igång en ny säsong och jag och sötnosen kommer sittaed bänkade där framför!!

Kvällens första danser kommer vara Vals och Cha Cha Cha och nedför kan ni se vilka par som ska dansa vad.

Stefan och Malin Cha cha cha: Ayo Technology, Milow
Victoria och Anders Vals: Three times a lady, Commodores
Mattias och Cissi Cha cha cha: Please don´t leave me, Pink
Molly och Jonathan Vals: Theres a time for us, olika
Willy och Charlotte Cha cha cha: Take on me, Aha
Elin och Daniel Cha cha cha: Do you love me, Amanda Jensen
Peter och Maria B Vals: Unchained melody, Righteous Bros
Gudrun och Björn Cha cha cha: Don't go breaking my heart, Elton John Kikki De
Marcus och Helena Vals: Perfect day, Lou Reed
Claudia och Tobbe W Cha cha cha: Poker face, Lady GaGa
Rabih och Maria L Vals: The last waltz, Engelbert Humperdinck
Agneta och Tobias K Vals: Somewhere over the rainbow, olika

 




Tycker det är skoj att det börjar igen :) Tycker ni också det??





Vinterpromenad

Det är så fint Vinterväder här idag med strålade sol så jag var bara tvungen att ge mig ut på en promenad. Det var riktigt skönt att komma ut faktiskt, var ganska så kallt men var riktigt påpälsad med termobyxor och allt!! Det gäller att inte frysa när man är ute. Det blev en ganska så lång promenad och jag tog även en del bilder och jag tänkte lägga upp några av dem!! Måste säga att jag är väldigt glad att vi bor som vi gör, det är väldigt skönt att ha så nära till naturen.







Vet Ni Snart Fyller Jag År :)




En ny bokhylla kanske?

Det finns många märkliga saker, t.ex den här bokhyllan....



Och den här lampan....


Var inne på Prylfeber igen och där såg jag det här. Man vet inte riktigt vad man ska säga om det!! Man måste ju ha en väldans fantasi om man ska komma på det här.

Såhär står det om det: Inte helt otippat kommer jag att tänka på filmen Brüno då jag ser bilderna på det mänskliga möblemanget. Utställningen heter Mobiliario Humano och det är David Blázquez som är konstnären. Både lite fascinerande och lite äckligt. Kanske något för storfamiljen att roa sig med då teven har gått sönder.

Jag tror att fast man är en storfamilj och teven gått sönder så är nog det är den sista udda idèn man skulle komma på. Det är ju inget som jag skulle komma på i första taget i alla fall :)


Jag tror jag ska bege mig ut om en stund och ta med kameran och ta lite nya fina Vinterbilder!!





Pernilla säger godnatt

Nu har jag svarat på era kommentarer, var en del som hade kommit in under kvällen. Har nämnligen inte varit hemma så har ej kunnat svara på dem. Jag och sötnosen har nämligen varit hos hans föräldrar ikväll, där vi fikat och suttit och löst lite korsord och bara haft det bra =)

Jag är väldigt trött ikväll, lite konstigt ändå för jag sov ju länge. Menmen behöver väl kanske sova!!




VI HÖRS IMORGON, SOV SÅ GOTT OCH DRÖM SÖTA DRÖMMAR :)




En låt som spelas mycket just nu

Det är Alica Keys med låten Wait til You See My Smile. Jag tycker den är riktigt bra och den spelas om och om här hemma nu!! Den låten är från hennes senaste skiva och desto mer jag lyssnat på skivan så har denna låten fastnat!
Det är fakttiskt en hel del bra låtar på den skivan, i början gillade jag den inte så mycket men om man tar sig tid att lyssna så finns det en hel del bra!!





Idag så vaknade jag först vid 10 tiden men det var så skönt att sova så jag gick upp först efter 11. När jag steg upp tog jag på mig morgonrocken för tanken var att gå och duscha men istället fastnade jag här framför datorn. Så det blev en sen frukost. Men det var skönt att bara sitta i sin morgonrock och lyssna på bra musik och njuta en stund av dagen. Behöver ju inte stressa när man bara är hemma!!
Så jag har inte gjort så mycket mer än att ha duschat och gjort mig i ordning, skönt att bara ta dagen som den kommer ibland. Men ikväll ska vi nog en runda till svärföräldrarna, ett tag sedan man träffade dem!!


Visst var låten bra??


Inga nerspolade idéer

Jag kan ofta när jag inte sitter framför datorn komma på bra inlägg att blogga om, t.ex när jag inte kan somna, står i duschen eller när jag åker buss är några exempel.

Så ett Anteckningsblock som tål vatten som man kan sätta upp i duschen kanske kan vara en lösning till att man inte glömmer sina bra iddèr??

Jag såg det här på en hemsida som heter Prylfeber som jag är inne på då och då kikar lite.



Såhär står det om det:
Duschen är min meditation. Det är där jag vaknar, funderar på vad jag ska göra under dagen och ibland kommer jag på någon genialisk idé. Som oftast är bortspolad när jag sitter på tunnelbanan.

Med det här genialiska anteckningsblocket som inte förstörs av vatten kommer idéerna att fastna på papper i alla fall. Om de kommer att förändra världen återstår att se...


Kanske en lösning för alla oss glömska bloggare...hehe :)



Städat bort julen

Förlåt för det sena blogginlägget idag men har grejat hela dagen. Kände mig piggare när jag vaknade så det var bara att sätta igång. Jag och sötnosen har varit och storhandlat hem massor med mat så nu är det fyllt i kyl och frys ett tag!! Efter storhandlingen så var det dags att städa undan julen här hemma, så nu är julen borta och vi har satt upp dem andra sakerna igen som vi brukar ha framme. Vi har även lagat middag, tvättat och renbäddat sängarna. Riktigt flitiga har vi varit idag. Det ska bara dammsugas här med sen men tar det till helgen!!






Har ni hittat på med denna dag??




Lite nya inredningssaker

I förra veckan så beställde jag nya kuddar och kuddfodral från HM som vi ska ha i våra soffor. De är såklart lila :)
Tycker dem är så fina och tror dem kommer passa bra in här.


Hittade även jätte fina svarta kuddfodral med glitter från EKO i förra veckan men köpte aldrig dem då men kunde inte riktigt glömma dem så ilördes var jag och sötnosen där igen och köpte två kuddfodral, innekuddar hade vi redan.




Det blev även nya svarta blomkrukor och nya gröna växter till TV-rummet.




Det är skoj att köpa lite nya fina saker och ändra om lite här hemma :)




Dumma huvud

 

Som ni kan se så har inte min dumma huvudvärk försvunnit, känner mig även febrig och är väldigt trött idag. Jag hade ju planer för dagen, skulle nämligen träffat Jessica och lunchat/fikat med henne. Men fick messa henne i morse och säga som det var, väldigt tråkigt. Jag gick sen och la mig igen för jag var så trött och vaknade igen efter 12. Jag har nu fått i mig lite frukost men känner mig fortfarande väldigt trött så det till att vila så mycket det går för jag vill inte vara sjuk så jag hoppas det snart går över igen....

 

 

 



Börjat med nagellack

Jag har aldrig varit en tjej som använt nagellack eller läppstift så mycket, har aldrig riktigt gillat det. Som alla andra tjejer så lånade man ju mammas ibland när man var liten för man ville vara lite fin. Men det är inget som hållt i sig, har läppglans i bland men det är mest när man ska partaja som jag har det.

Men nu har jag börjat med Nagellack och det är för att min söta brorsdotter hade nagellack, glittirgt som jag fick låna på Lillejul och jag tyckte det blev så fint så jag ville ha ett eget till Nyår :)

Nu har jag silverglittrigt, svart med glitter, metallic lila och en ljus rosa och jag har i stort sätt haft nagellack på mig varje dag sen Lille jul, såklart inte samma då. Hehe!!


Har det ljusrosa här men det färgen vill inte riktigt ge rättvisa på bilden


Mina Nagellack, kanske blir fler till samlingen så småningom




Idag har jag mest slappat för min huvudvärk som jag vaknade med imorse har inte viljat försvinna så har ej orkat göra så mycket. Jag har kollat på Days-asvnitt, har lite att komma ifatt nämligen.

Nu ikväll så har jag och sötnosen lagat Thaimat, blev wokade nudlar och grönsaker med kyckling, kokosmjölk och chilipasta....blev mycket mumsigt.
Vi kommer bara ta det lugnt ikväll, mysa och titta på eller film!!



Måndag 100104

Börjar den här Måndagen med att bjuda på en låt. Det är en låt som jag hörde för första gången på Faddergalan som visades i slutet av förra året och jag gillade den så fort jag hörde den.

MARTIN STENMARCK - ANDAS



Min sötnos har börjat jobba igen idag efter julledigheten. Det känns lite tomt här hemma men det ska nog gå bra ändå. Jag hoppas det vänder snart så man slipper sitte här hemma och vara arbetslös, men jag tror det bästa!!

Idag var tanken att börja städa undan alla tomtar och ljusstakar här hemma men just nu känner jag inte alls för det. Vaknande nämligen med huvudvärk och känner mig allmänt slö idag. Menmen det kanske vänder så att man känner sig piggare senare idag, det vet man ju aldrig!!


Vad ska ni hitta på med idag då??


*Nyårsbilder*

HÄR KOIMMER NU LITE BILDER FRÅN NYÅRSFIRANDET :)

 

 

JAG OCH SÖTNOSEN HOPPAS ATT VI KOMMER HA BÄTTRE TUR 2010 :)

 

 

 

 



*Kvällens Planer*

Lördagskvällens planer är att umgås med Jessica och Marcus och mumsa på god Ostbricka :)
Det ska bli trevligt att spendera kvällen med dem!!





(Bild lånad från Google)




*Nyårsfina*

Det var en mycket trevlig Nyår igår. Med god mat, dricka, dessert och med mycket trevligt sällskap :)


HÄR ÄR MIN NYÅRS OUFIT, FÖRSTA BILDEN ÄR MED PALJETT KOFTAN




UTAN KOFTAN




MIN SÖTNOS





Det kommer fler bilder från den Trevliga Nyårsfesten vid ett annat tillfälle, så håll utkick :)


*GOD FORTSÄTTNING*




RSS 2.0