Dagstur till Karlskrona :)



Idag blev det en dagstur till Karlskrona för att träffa härliga Eleonore igen, hon har ju hälsat på mig här i Kristianstad en gång och nu var det dags att åka och hälsa på henne :) Paul följde med mig idag och även Eleonores sambo var med och det var trevligt att ha killarna med som sällskap, de verkade trivas. Hehe :)

Vi lunchade på Coffee House där jag mumsade i mig en god Ceasarsallad med Kyckling och till det drack jag en god Iste!! Solen sken även i Karlskrona såklart så satt vi ute i solen och njöt. När vi var mätta och belåtna så gick vi en liten runda i staden och sedan var det dags att ställa sig i kön till Glassiären. Vi köade en bra stund men det var det värt för det var mycket mumsig glass och som ni ser så fick man mycket glass för pengarna. Kan påpeka att vi då bara tog två smaker :)

Tack för en super härlig dag!!


Nu får ni gissa :)

Nu tänkte jag ni skulle få gissa när ni tror att våra små killar tittar ut till oss :)
Beräknad BF är den 28 juni!!

Jag tror: Den 5 juni.
Sambon tror: Den 6 juni.
En jobbarkompis till Paul: Den 7 juni.



Nu vill jag ha era gissningar så kom igen och gissa nu, tänk på att tvillingar kan komma lite tidigare än beräknat men behöver inte bli så.
...



Magbild och ny bikini



Jag gick in i vecka 32 igår och magbilden är tagen igårkväll och idag är det TVÅ MÅNADER till beräknad förlossning men som jag sagt tidigare kommer nog dem små liven lite tidigare ♥♥
Jag har på mig min nya Bikini som jag köpte på Stadium för 300 kr, lagom pris tycker jag. Köper nästan alltid mina bikinis där, de har många fina att välja på så det är nästan lite svårt att veta vilken man ska ha sen tycker jag kvaliten är bra och dem är inte för dyra.
Jag är nöjd med mitt köp och gillar verkligen färgerna, såå somrigt :)

Åhh det är så skönt att kunna höra igen, locken är helt borta från öronen nu och jag hoppas det förblir så :) Nu ska jag ta och greja lite och sen så ska jag gå ut och sätta mig i solen en stund!!


Besök på vårdcentralen

Har varit två vändor på Vårdentralen idag!!

Jag har ju haft lock för öronen i närmre 3 veckors tid, hade först bara i det högra men fick sedan  lock i det vänstra. Väldigt jobbigt har det varit då man ej hört ordenligt och när man har testat det mesta som går att testa.

Jag ringde i alla fall vårdcentralen igår och fick en tid iförmiddags till en distriktsköterska, fick vänta i 20 minuter innan jag fick komma in till henne. Hon säger att hon ej kan göra så mycket så jag ska få en tid till öronläkaren som var där idag, som tur var. Fick en tid först klockan 13 och klockan var då 11. Blev en irreterad gravid mamma Rynkar på näsan Varför fick jag ej en läkartid med en gång igår??? Fördrev tiden med att köpa en ny bikini på stan och så fikade jag en snabbis med en tjejkompis och hennes dotter....



Menmen jag kom till en super gullig öronläkare som kollade mina öron och det visade sig att jag hade vätska bakom båda trumhinnorna. Han sa att det har ett samband med graviditeten precis som jag trodde, hos gravida så minskar örontrumpeten. Han sög först ut lite vax och sen tog han en smal bomullspinne med bedövning på och stack in i örat till trumhinnan, väldigt obehagligt. Sen tog han en smal sticka som han skulle sticka hål med. FYY vad det var obehagligt och gjorde ont. Har aldrig gjort detta innan så var lagom svettig, men läkaren klappade på mig och vi tog det i min takt!!

Han frågade sedan om jag var arg på honom för att han hade plågat mig....men det kunde jag ej vara när han var såå snäll och gullig. Han klappade lite lätt på magen när jag skulle gå och sa att vi skulle ha det bra alla tre Skrattande Önskar att alla läkare var som honom....

Det känns mycket bättre nu, känns som någon skruvat upp volymen när folk pratar. Men han sa att det kan komma tillbaka eftersom att det har ett samband med grav, om det gör det kan de sätta in rör i öronen precis som de gör på barn för att jag ska slippa ha lock....Vill helst slippa det momentet eftersom att det med gör ont!!!


Smultronsstället har öppnat :)

Ursäkta för den dåliga uppdateringen här i helgen men har verkligen prioterat annat och jag tänkte nu berätta för er vad vi gjort...




Som rubriken lyder så har mitt och sötnosens Smultronställe öppnat :) Jag har bloggat om detta cafè innan för det är tredje året vi besöker detta mysiga cafè. De har bara öppet under sommarhalvåret så det gör det lite extra mysigt, för om det hade varit öppet året runt hade det ej varit samma sak.
Jag och sötnosen var där i söndags och fikade på eftermiddagen, solen sken så vi satt ju ute och såklart så tog jag den efterlängtade Marängtårtan och fikade på :)

Ihelgen har vi även besökt Sötnosens föräldrar, där vi grillade och fikade gott. Det var mycket trevligt och vi träffade även sötnosens moster som också var där.

Vi har också umgåtts med våra goa vänner Jessica och Marcus hemma hos dem. De bjöd på en mumsig Rabarberpaj som vi satt och mumsade på ute i deras trädgård. Vi spelade också sällskapsspel och hade väldigt roligt tillsammans!!

Jag och sötnosen har annars bara varit hemma och grejat och donat, både ute och inne och såå har vi sååklart njutit av det fina härliga vädret. Man börjar allt få lite färg nu :)



Långfredag

Igår var jag och Paul på Föräldraträff på Barnmorskemottagningen där vi går. Det var vi och 7 andra par och två barnmorskor som pratade om hur livet kommer förändras när man väl får sin lilla bebis och vi föräldrar fick även diskutera hur vi trodde det skulle bli. Vi fick även se på en Amningsfilm och så fikade och så pratade vi även om amning och så. Både jag och Paul tyckte det var trevligt och givande, väldigt trevlig Föräldragrupp. Vi ska ses en gång till i böjan av Maj och då ska det pratas om Förlossningen och Smärtlindring...

Vi var även en runda på stan, blev lite shopping till Bepparna och lite till oss. Härligt väder var det också så vi tog en glass på torget innan det var dags att köra hem, mys :)

 

Vi ska hem till mina Föräldrar i eftermiddag och fira Påsk tillsammans med dem och några av mina släktingar. Det ska bli mycket trevligt :) Vi har annars inget planerat för Påsken utan kommer ta dagarna som dem kommer. Lär säkert att vi hittar på en hel del ändå, brukar lätt bli så :)

 



Vecka 31 <3

Tvillingar i magen vecka 31, dock så ligger bara den ena av våra killar med huvudet neråt den andra ligger med rumpan ner. Det gjorde dem vid senaste UL i varje fall och tror ej de har ändrat sig så mycket...


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.

Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

♥♥♥♥


19 april



Vilket härligt väder vi har fått nu när det är Påskveckan och allt, härligt :) Jag satt ute hela eftermiddagen igår och njöt av det fina vädret, var väldigt varmt!!

Solen skiner idag också men det är inte riktigt lika varmt så jag passade på att dammtorka här hemma och greja lite. Paul är snäll och hjälper mig att dammsuga sen får det orkar inte min rygg just nu!! Jag har även varit ute och klippt ner rosorna en bit så dem ska växa fint sen när det väl är dags.

Det är ganska så bra med mig annars, skönt att gå hemma nu när vädret är på topp. Men är lite smått förkyld och så har jag lock för mitt högra öra, hör knappt med det. Köpte nässpray häromdagen för de sa på apoteket att det kunde hjälpa men det har det ej gjort. Så jag ska ta och köpa Revaxör och se om det hjälper, hoppas det för det är obehagligt att ha lock för örat...


Om en stund kommer Paul hem och då ska vi grilla, jag längtar :) Det är såå gott att grilla för det finns så mycket gott man kan ha till....


Jag och magen är dopfina :)

Såhär såg jag ut igår när vi skulle på min Brordotters dop. Tycker den klänningen är så söt och lila är en av favoritfärgerna så det var roligt att det fortfarande passade fast att man nu är gravid :)
Kan faktiskt nästan ha alla mina vanliga kläder fortfarande, har knappt köpt några mammakläder alls förutom ett par mammajeans....




Sitter nu ute och steker i solen, riktigt härligt väder här idag och det är riktigt varmt i solen :)

Måste säga Tack till er som gillar min nya design, är mycket mycket nöjd med den. Känns mer som jag nu när man snart ska bli mamma och vi kommer snart vara en familj på fyra ♥


Vi har varit på dop

Det är TESS som har gjort detta fina kort som vi ska ge till Alina....



Idag har vi varit på min Brorsdotter Alinas dop, det var mycket fint och ett trevligt dop och mottagande efteråt. Med god sallad och tårta :)

Bilder från dopet kommer upp en annan dag, så håll utkick!!

Som ni även kan se har jag fått upp en ny DESIGN här i bloggen och det är snäll tjej som jag lärt känna via ett forum som gjort den. Tack såå mycket för hjälpen :)
Om ni ej ser den nya designen så testa tryck på F5 så ska den nya komma upp.


Wish You Were Here

The Sounds - Wish You Were Here
En ny låt med dem från deras nya album Something To Die For. Jag gillar låten väldigt mycket, så fin!!

 

Nu ska jag ta och fixa till mig lite!! Min lillebror undrade om inte jag kunde hämta upp honom så vi kunde åka till Skopunkten. Jag har ändå inget bättre för mig så klart jag ville det :)


Förresten jag hade ingen Uringvägsinfektion, urinodlingen visade ingenting. Skönt att slippa det.


Ni får ha en fortsatt bra dag i det soliga vädret :)

 



Havreflarn med chokladsmak



I eftermiddags fick jag mig ett ryck och bakade Havreflarn, i mina tog jag i lite kakao och sirap så det fick lite smak av choklad och så blev dem lite mer sega utav sirapen. Ska bli gott att fika på dem sen ikväll :)

Nu ska det lagas middag och vi ska göra en Tomat och Köttfärssoppa med Oregano och Basilka, kanske lägger upp recept på det sen någon dag....


Eftermiddagsfika :)




I eftermiddag ska jag träffa Jessica när hon har slutat jobba. Det var ett tag sedan vi sågs nu och gick och fikade, det har varit så mycket annat så det har inte hunnits med. Men idag äntligen så ska vi ses och det ser jag framemot. Att fika gott med en god vän är aldrig fel :)


Jag gick ju även in i vecka 30 idag, inte många veckor kvar nu innan de små liven är här hos oss ♥



Glukosbelastning

Imorse fick jag gå upp tidigt för idag var det dags att göra Glukosbelastning. Jag tänkte berätta för er som inte vet vad det är. Det är en sockerlösning som man ska dricka på fastande mage, man fick alltså inte äta eller dricka något efter 00.00. Man kollar så att man inte har Graviddiabetes på detta sätt, är vanligare att få när man är gravid nämligen.

Jag var hungrig och törstig när jag gick upp imorse men var bara att bita ihop. När jag kom till BM-mottagnigen så fick jag dricka den här lösnigen med citron i. Man fick sedan sitta i ett rum med väldigt obekväma fotöljer men det fick gå. Satt även 3 andra gravida där inne, men ingen pratade med någon. Jaa där skulle vi sitta och vänta i två timmar för att de sedan skulle komma och ropa upp en och ta ett blodsocker. Jag fördrev tiden med att sitta och nörda på Älsklingens Iphone som han fick igår, mycket snällt att jag fick låna den av honom idag :)

Under tiden vi satt där och väntade på att tiden skulle gå så fick vi även träffa våran Barnmorska som tog de vanliga proverna och så. Allting var bara bra förutom att jag hade äggvita och vita blodkroppar i urinen så antagligen har jag Urinvägsinfektion, får svar på torsdag på vad det kan vara....

(Gammal bild på mig från 2009, långt hår och gamla glasögon)


Jag hade i alla fall ingen Graviddiabetes, mitt blodsocker var bara bra så det känns väldigt skönt :)


Har inte haft lust!!

Det har inte varit så aktivt här på bloggen i helgen, jag har varken haft tid eller lust. Utan jag jag prioterat att umgås med min Älskling och göra andra saker!!




Vi hade inget planerat denna helgen men vi har ändå hittat på en del!!

* Haft min lillebror på besök.
* Hälsat på mina Föräldrar, där vi fikade och kollade på Så ska det låta-
* Hälsat på Pauls Föräldrar där vi också fikade, hehe!!
* Haft myskväll och kollat på film.
*Ätit jordgubbar med vaniljvisp, mums såå gott.
* Vait ute och njutit av det fina vädret, grejat i trädgården, solat och grillat.
* Haft goda vänner på besök.


Jag sitter ute och njuter av det fina vädret som infinner sig här idag också, det är sol och över +20 grader i solen :) Det ska ju bli sämre väder sen i veckan och det ska inte vara lika varmt heller så man får verkligen passa på att njuta i solen när solen är framme. Fick en del färg i ansiktet igår och på axlarna så ska förbätra på det lite idag, hehe!!
Jag älskar att vi har trädgård så man kan gå ut och sätta sig när man vill och att man har en laptop med trådlöst bredband.....Ha en fortsatt underbar dag, nu ska jag svara på alla era kommentarer.


Inte mycket sömn inatt...

Inatt blev det inte mycket sömn för min del. Jag och Paul gick och la oss efter 10 igår men kunde ej komma till ro, var mycket toabesök och sen hade jag en snarkande sambo som inte ville sluta snarka. Så vid 12 tiden gick jag upp och var uppe en halvtimme ungefär. Somnade sedan vid 1 och sov till halv 3. Sen var det mer eller mindre kört, låg och snurrade i en timme. Jag hittade ingen bra sovställning att sova i, kan bara sova på sidorna och när inte det ens funkar så har man inte många möjligheter kvar. Jag gick till slut upp, kollade på Days-avsnitt och lite så, åt sedan frukost med Paul när han väl kom upp innan han skulle jobba. Vid halv 8 så gick och la mig och lyckades somna, vaknade vid 11 sen sov jag en stund till fram till halv 1. Så som tur var jag lyckades jag sova några timmar på förmiddagen.
Men är ändå väldigt seg och trött idag, blev lite piggare dock nu när jag duschat!!



Nu kommer snart Paul hem och han kommer även ha med sig min lillebror som ville komma på besök, alltid skoj att träffa sina syskon :) Vi ska sedan hem till mina föräldrar och fika en runda sen senare idag/kväll. Jag känner att jag ändå vill göra något idga fast jag inte är 100% pigg men kan vara skönt att träffa lite folk och få tänka på lite annat!!

Ni får ha en fortsatt bra dag i det blåsiga vädret.....


Idag var det dags för Ultraljud <3

Idag har jag och Älsklingen var på Ultraljud för att se våra små killar igen och för att se hur de växer. Det var så roligt att få se dem små liven igen ♥ ♥

Tvilling höger:
Ligger med rumpan neråt och vägde 1182 gram, var en avvikelse på -7,6%. Men låg ändå inom den normala kurvan så det var bra.

Tvilling vänster
: Ligger med huvudet neråt och vägde 1130 gram, var en avvikelse på -11,6%. Hon kunde ej säga att detta var tvilling 1 för de kan ju fortfarande vända sig men risken är ganska så liten att han kommer göra det.

Nästa TUL blir om 4 veckor eftersom avvikelsen på tvilling höger var lite större, annars skulle vi väntat ytterligare en vecka.
Längtar redan tills nästa gång Skrattande

Väldigt ensvisa små rackare var det, lurade nästan oss till att tro att det ena var en flicka ändå. Men långt om länge visade den att den också hade en snopp. Busar
Skrattande



Vecka 29 <3

Man börjar allt få en riktigt kanon kula nu, hehe :)


Idag gick jag in i vecka 29, nu är det bara 11 veckor kvar tills dem är beräknande, den 28 juni närmre bestämt. Men både jag och Paul tror att de kommer komma några veckor tidigare så vi tror mer på att att det kanske är 6-7 veckor kvar, att de tittar ut i vecka 35-36. Vi längtar såå mycket och är såå förväntansfulla, nästan allt kretsar kring de små liven i magen nu. Imorgon får vi äntligen se dem igen för då är det dags för Ultraljud, längtar som en tok ♥


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Idag är jag bara hemma och har en lugn hemmadag, sov sådär inatt. Var mycket springande på toa inatt och sen kändes det lite ovant med skenorna som jag skulle ha på händerna. Jag klarade ha dem på halva natten ungefär sen gick det ej mer, det var för varmt och det kändes instängt på något sätt. Kan ta ett tag att vänja sig.

Nu ska jag ta och svara på era kommentarer och sen ska jag fixa lite mellanmål till mig och bepparna :)


Besök hos Arbetsterapueten

Jag har precis kommit hem från ett besök hos Arbetsterapueten. Min BM hade skickat en remiss dit eftersom att jag fått problem med händerna, har fått värk i dem också. Det är speciellt jobbigt om nätterna men har ändå ont om dagarna också men fingrarna fungerar bättre dagtid. Om nätterna kan jag knappt böja dem och ibland kan jag knappt sträcka på dem. Värken går även upp i ena armen ibland.

Hos Arbetsterapueten fick jag beskriva hur det känns i mina händer och arbetsterapueten trodde precis som min BM att det är Karpaltunnelsyndrom som jag besväras av. Jag fick lite tips på övningar och fick även med mig hem Ortos bandage som jag framför allt ska ha på mig om nätterna, kan även ha på dagarna om man ska göra något speciellt.




Om det inte skulle hjälpa med bandagen/skydden som jag fått så skulle jag höra av mig igen för att då finns det lite andra saker som de kan behöva ta till. Vi får hoppas på det bästa att det ej blir värre utan att det nu blir bättre istället :)




Ägg som kaniner och björnar

Jag var inne på Hemfeber och där hittade jag dem här. Jag tyckte dem var lite roliga och söta och om man har barn kan de ju vara en rolig sak att ha. Barnen kanske tycker det är lite roligare att äta ägg då. Det är ju även snart Påsk och det kanske kan vara roligt med lite annorlunda ägg på matbordet :)



Lite information om dem:En annorlunda påsk står för dörren

Egg Mold är en helt onödig pryl i köket även om den onekligen är en liten rolig mojäng. Det är en liten plastbehållare där du stoppar det kokta ägget, sen är det bara att stänga igen och låta ägget tvingas ta formen av ett kaninhuvud eller vad man nu har valt för form.

 

Läs mer på Prylfeber: http://feber.se/hem/?p=4#ixzz1IYNccdnZ


Smakprov på maxi

Jag och älsklingen började denna lördagen med en lång sovmorgon, nästan lite för länge men vi behövde väl sova ut. Vi åt sedan frukost i lugn och ro och sedan tog jag ut hyllorna från kylskåpet och diskade dem. Vi körde sedan och handlade på Willys där de hade ändrat om en del så tog lite tid innan man hittade vad man skulle. Vi var även på Maxi eftersom att vi skulle bara köpa Varmrökt lax där men det blev en hel måltid till för att idag fick man smakprova en pastarätt där och den var såå god så vi köpte hem vad man skulle ha till. Så den rätten kommer lagas i veckan.

Tänkte dela med mig av receptet.

Pasta med lövbiff och gorgonzola
4 portioner Tortiglioni pasta
400 g strimlad lövbiff
3-4 schalottenlökar eller 1 gul lök
1-2 msk olivolja
2 msk kalvfond
3 dl grädde
150 g gorgonzola
Salt och peppar



Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Skala och finhacka löken, strima lövbiffen.
Hetta upp oljan i en gryta, fräs löken mjuk i oljan utan att den får färg, ca 3 min. Tillsätt lövbiffen och fräs ytterligare i ca 3 min.
Tillsätt kalvfond, grädde och gorgonzola och låt det sjuda upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Servera pastan till gorgonzolasåsen och grovt hackad bladpersilja.
Smaklig spis :)


Someone like you

Lägger upp en ny låt med Adele som har blivit en favorit hos mig. Jag tycker det är en väldigt bra och fin låt och jag får gåshud när jag hör den. Hon är otroligt duktig och har en otrolig röst!!

 

Idag är det den 1 April, det är väl ingen som missat det antar jag!! En dag då man får luras så mycket man vill. Jag har ej blivit lurad ännu och har ej lurat någon heller. En vårmånad är det också men idag märks det inte, det är väldigt tråkigt väder här idag. Men det är inte så mycket att göra åt det.

 

Jag och Paul ska bara Fredagsmysa idag och ta det lugnt sen får vi se vad resten av helgen har att erbjuda, har bara lite planer på söndag annars är det lugnt i schemat....

 





RSS 2.0