Veckans låt

 

Jag kom jue på att i söndags blev det ingen veckans låt. Så nue lägger jag uppp den istället!!
Förra veckans låt är: Hello Saferide - Loneliness Is Better When You're Not Alone och den finns på deras förra skiva som heter Introducing... Hello Saferide. Kan säga att hela den skivan är bra om man nue gillar sådan musik. Men måste tipsa om deras nya skiva oxå som heter More Modern Short Stories From Hello Saferide. Sååå bra är det!!!
För er som inte vet som sjunger i bandet Säkert, för er som vet vilka dem är....

 

 

 


Regn och åter regn. Idag har det verkligen regnat större delen av dagen och det är verkligen såå trist. Men det har inte hindrat mig för att vara ute i det. Jag har nämligen varit med Jessica på stan större delena av dagen. Vi träffade halv 2 sen så var vi där inne till sex ungefär. Vi gick och kollade lite grann sen så skulle Jessica klippa sig så det väntade jag såklart på henne. Efter det så gick vi oxh fikade på Cafè Fenix. Gillar det stället jätte mycket det är såå mysigt där. Vi mumsade på deras goda chokladmjölk blandannat, gott var det och det passade så bra att dricka det eftersom att vädret var som det var. Vi hade verkligen jätte trevligt, vi satt och pratade om allt möjligt!!! När vi kände oss färdigfikade så gick in en runda till på stan och kollade....blev lite shopping!! Nya klämmor och rouge blev det.

 

Nue väntar jag på att Idol ska börja och så lär det bli lite fika till det. Önskar bara att min sötnos hade varit hemma oxå det hade gjort att kvällen hade blivit ännu bättre, men han jobbar ikväll och det gjorde han även igår. Trist men man börjar smått vänja sig. Men får ta till vara på dem stunderna vi har tillsammans istället och det tycker jag att vi gör bra :)

 

Nehä nue ska jag svara på lite kommentarer så ha det fint!!!

 

 



Nova Igen!!

Det blev Nova idag igen innan min sötnos skulle köra och jobba. Så det blev ingen vidare sovmorgon idag för vi körde så vi var där när dem öppnade klocka 10. Vi var där typ bara och vände, jag skulle byta mina nya jeans till en annan storlek bara. Sen så gick vi ett varv där och kollade och sen så var vi inom Bolagret oxå och tittade lite grann. Där fanns mycket fint som man ville ha med sig hem, men det får vänta lite!!

 

Annars har helgen bara varit bra här. Vi var jue hos Jessica och Marcus i lördagskväll och festade :) Först så åt vi tillsammans när vi kom och det blev att vi beställde pizza bara, men det var faktiskt gott. Vi äter jue ej det så ofta nue förtiden så brukar inte heller tycka det är så gott längre. Men någon gång ibland går bra. 

Kvällen bestod sedan av massa prat, flamsande och en massa Singstars :) Vi gjorde så att jag och Jessica var i ett lag och så möte vi våra söta sötnosar. Vi hade sjukt roligt och vi sjöng för fulla muggar så vi skulle vinna. Kan säga att vi var väldigt hesa när vi väl skulle gå till Grand och även igår så var jag och sötnosen det. Såå kan det gåå när man har roligt :) Jaa vi var sedan på Grand och vi hade roligt där oxå men hade nog varit ännu roligare om man hade kunnat dansa ordentligt istället för att bli puttad hit och dit. Det var alldeles för mycket folk där, lagom är bäst!!!

 

Igår så var en ganska så seg dag men vi var inte bakisar någon av oss, vi var bara väldigt trötta eftersom att vi var uppe ett tag efter att vi kom hem ilördes och sen så blev det ändå inte att vi sov så länge för vi kände att vi inte ville sova bort hela dagen. 

Vi lyxade till det lite igår och fixade till ägg, bacon och rostebröd till frukost och nybryggt kaffe såklart. En mycket bra start på dagen måste jag säga :) Vi gick sedan och duschade och fixade oss i ordning för senare på eftermiddagen så var vi bjudna till sötnosens föräldrar på middag och även sötnosens brorsdöttrar och mamma var där. God mat fick vi som alltid och mycket trevligt var det. Vi gick även god fika innan vi körde hem. Sötnosens mamma bakade "Hastbulla". Sjukt goda :)

 

Nue så tänkte jag se lite avsnitt av Andra Avenyn och bara ha det bra. Man får passa på att göra sådant när sötnoseb jobbar men om jag hade fått välja så hade jag hellre liggat och myst och kollat på en film med honom. Men innan jag ska kolla på det så tänkte jag lägga upp någon bild från ilördes och någon bild på kläderna jag shoppade i fredags!!!

 

 

 

 Bild 1: Jag innan vi åkte till Jessica och Marcus.

Bild 2: Kvällens klädsel. Dock ser man ej byxorna och armbanden så bra där.

Bild 3: Sötnosen, Jag och Jessica På Grand.
Bild 4: Ny svart enkel tröja från Gina Tricot.
Bild 5: Ny Scarfs från Carlings.
Bild 6: Mina nya jeans från Gina Tricot.
Bild 7: Mina nya jeans bakifrån från Gina Tricot. 
Shoppade även en ny tunika men bild på den kommer en annan gång.....

 

 

 



Fredag & Lördag

Heej Hopp!!!
Det är en glad och pigg Pernilla som skriver och som är på väligt bra humör =) Det är nog för att dem två senaste dagarna har varit jätte bra. Vädret ska man jue verkligen inte klaga på det är hur fint höst väder som helst nue så det gör nog att man känner sig gladare.
Igår, fredag!! Då hade jue jag och min sötnos lite planer när han hade kommit hem från jobbet. Först så åkte vi till min lägenhet som jag hade innan för att lämna över nycklarna. Nue äntligen är vi av med den och nue har jag och min sötnos bara vårat hem som vi skapat gemensamt =) Vi begav oss sedan in till stan för vi tänkte gå och kolla lite och ta en fika och lite såå....men så blev det inte.
Utan vi bestämmde oss för att åka till Nova Lund och shoppa och kolla lite där istället. Vi hade egentligen tänkt åka dit där imorgon men vi gjorde det igår istället för vi kände att vi ville åka dit. 
Jag var jue ute efter nya jeans för jag har jue som sagt inte så många par byxor som sitter bra på mig så jeans var jag tvungen till att ha...så vi var ute på jeans jakt och det tog inte lång tid fråns jag hittade ett par jätte snygga på Gina såklart.
Shoppade även lite annat, vanliga enkla tröjor, en scars och så shoppade min sötnos en tröja oxå.
Vi käckade oxå lite gott där och bara hade det bra. Det är såå roligt att åka iväg med min sötnos för han bryr sig verkligen när man går runt och kollar och står bara inte och hänger i ett hörn. Han kommer med smakråd och är snäll och bär min kassar utan ens att jag har sagt ett ord. Han är underbarr helt enkelt, kan inte säga det för ofta. Hehe =)
Bilder på kläderna kommer upp en annan dag!!!
Idag så jobbar min sötnos till 18.00 ikväll så min tanke var bara att vara hemma och fixa och dona lite. Men så blev det inte. För att sötnosens mamma ringde och frågade mig om jag ville följa med henne och sötnosens pappa till stan. Det tackade jag inte nej till så jag följde med dem.
Vi gick runt och tittade lite istan, bland annat på skördefesten/marknaden som var på södertorg sen så gick vi lite i affärer och jag fick vara lite smakråd när Kerstin skulle shoppa.
Hade en jätte trevlig och mysig dag tillsammans med dem, skönt att komma ut lite!!
Nue ska jag snart hoppa in i duschen och sedan göra mig lite fest fin för ikväll så ska jag och sötnosen till Jessiva och Marcus. Vi ska äta lite tillsammans och så ska vi festa lite grann och sen så blir det nog utgång till Grand oxå =) Ska bli mycket trevligt och ser verkligen framemot kvällen. Var länge sen det bara var vi 4, känns som man behöver bara vara vi med ibland =)
Haa en fortsatt bra helg!!!


Anonyma kommentarer

Jag har fått en del anonyma kommentarer nue dem senaste dagarna och det är inget fel med dem alls utan personerna som skrivit kommentarerna verkar känna mig eller veta vem jag är. Vissa verkar tro att jag vet vilka dem är men lite svårt att gissa när man inte har något namn på er. Så ni får jätte gärna skriva ert namn för det är mycket roligare att veta vilka som läser bloggen =)

 

Tänkte annars berätta om vad jag och sötnosen hittade på med igår!! Vi sov jue ganska så länge bägge två eftersom att vi hade jue varit på sjukhuset halva natten så båda var sega och trötta. Vi tänkte först att vi bara skulle vara hemma och slappa och kolla på film och så bara men sen så var det jue såå fint väder ute. Så vi beslöt oss för att köra hem till landet istället och ta en kopp kaffe med mamma och så tänkte vi gå en runda nere vid slottet.

Hemma hos mamma fick vi båda kaffe och god äppelpaj. Vi hade det jätte trevligt och det var skönt att vara hemma och hade väldigt trevligt, satt och snackade om allt möjligt. Såå skönt att man kan prata!!

Mamma frågade sedan om vi skulle gå ut och gå en runda och träffa min pappa som var ute och körde på ett av fälten vid gården. Så vi gick dit och som tur var han där. Han blev jätte glad för att vi kom och sa hej och jag gick upp och satte mig brevid honom i traktorn, kändes som när man var liten och åkte med honom :)

Efter vi hade varit och hälsat på pappa så gick vi en runda uppe vid gården och sedan så gick vi ner till slottet och sjönn och så gick vi en runda där oxå. Det är såå fint där och nue när man är äldre såå uppskattar man att man bott ute på landet och haft så fina miljöer runt om kring sig!!

Slottet hemma på landet....

 

Vi körde sedan till Pauls föräldrar efter att ha varit hos mamma.  Vi åkte dit för att lämna lite böcker som min mamma hade lånat av sötnosens mamma. Tanken var att vi sedan skulle köra hem och laga mat men sen så blev det att vi åt där för dem skulle typ äta när vi kom...sen så var det trevligt att träffa dem och prata lite med dem med.

Jag och sötnosen var sedan bara hemma och kollade på Idol och den nya serien Oskyldigt dömd. En serie som vi kommer fortsätta följa!!

 

Vad har då hänt en dag som denna?? Joo min sötnos jobbade till klockan 14 så jag var bara hemma och slappade tills han kom hem. Jag tog en lång sovmorgon idag med och det var skönt det och idag så kändes allt lite bättre. Har inte riktigt lika ont men känner fortfarande av det i mellan åt och det är verkligen väldigt jobbigt. Det känns som man har en stor sten eller nått i magen, känns inte skönt alls. Men förhoppningsvis går det snart över men ser ej framemot nästa måndad om det nue ska bli lika dant....

Åter till vad vi gjorde idag!!! Japp jag bara slappade och kollade på tv och sen så gick jag och duschade och när jag typ var klar så kom min sötnos hem och han kom hem med en överraskning. Jag fick en jätte fin bukett med rosor och jag fick 5 stycken för att det står för "Jag gör allt för dig". Det kan inte stämma bätre än så för Paul gör verkligen allt för mig, han finns alltid vid min sida vad det än gäller :) Blev jätte glad för överraskningen och dem är såå fina. Min älskling är bäst så är det bara...

Vi har sedan varit i min lägenhet som jag hade och städat för imorgon ska jag äntligen bli av med den. Hon som ska ha den valde att ta den några dagar tidigare så vi hade inte behövt städa om vi inte ville eftersom att det nue inte kommer bli nån städbesiktning på den. Men vi städade ändå, känns liksom bäst så.

 

Sen så har vi bara varit hemma och lagat god mat och fikat gott framför Idol. Haft en najs dag idag oxå med min sötnos och det lär det bli imorgon oxå, då vi har lite planer :)

 

 

 

 

 

 

 



Akuten

Där spendeerade man halva kvällen och natten igår så det är en seg Pernilla som skriver idag.

Det var det här med magen igen som gjorde att vi fick åka in. Var jue innte i juli någon gång på sjukhuset men dem kunde jue inte hitta nått konstigt då.

Men sen har jag gått och haft lite ont i magen ibland och igår hade jag ont hela dagen men försökte låtsas om att det inte gjorde ont. Men på kvällen när jag och min sötnos hade kommit hem och bara satt och kollade på tv och fikade så kom det fruktansvärda smärtor i magen eller egentligen längre neråt. Min sötnos frågade mig om vi skulle köra in men jag vill klara mig själv och inte åka någonstanns i onödan. Men efter att jag hade varit på toa sen så gick det inte att undvika smärtorna längre, jag bara grät för det gjorde så ont.

 

Såå det var bara att köra in til akuten igen för att kolla upp det hela. När vi kom in så var det bara en före mig i kön så det var skönt det för det tog inte så lång tid sen så fick vi jue sitta ner igen och vänta men det tog inte heller så lång tid innan en sjuksköterska kom.

Det första jag fick göra var att lämna kisseprov men det visade ingenting och så fick jag ta tempen för att kolla om jag hade feber. Hade lite grann. Sen så kollade hon blodtrycket och syrehalten i blodet. Hon frågade senast var jag hade ont och om dem hade gjort en gynundersökning när jag hade varit inne sist. Nix det gjorde dem aldrig då så hon sa att dem skulle göra det nue och kolla så det inte var något sådant jag hade ont av. Så dem rullade ner mig till väntrummet på Gynsidan sen så fick jag och min sötnos vara där och vänta. Efter en stund kom den en sjuksköterska som skulle ta lite blodprover och sen så skulle vi vänta på dem och tog tog över 2 timmar innan Gynekologen kom för att undersöka mig. Både jag och min sötnos var jätte trötta, tur man låg i en säng så man kunde vila lite.

 

Inne hos Gynekologen så frågade hon mig en massa frågor och sedan fick jag upp och ligga i "bekväma stolen" som hon skulle vara lite komisk och säga. Men fick i alla fall ligga där och hon kände på magen och då ävenn längre ner det gjorde som mest ont. Hon gjorde sidan en undersökning för att kolla där inne var jag hade ont och sedan så kollade hon även med ultrljud där inne och det var verkligen inte skönt och speciellt inte där hon var där som jag hade mest ont. Hade bara sådan lust att bara rycka ut den och det kändes jue som allt tog sån tid.

 

Men jag fick en förklaring vad hon nästan var helt säker på vad det var. Hon kunde se på ultraljudet att jag hade en pågående ägglossning på vänster sida. Hade en bubbla i äggstocken som håll på att spricka och det är den jag känner av. Hon trodde att jag känner av ägglossningen mer nue för att jag har slutat med mna P-piller bara för någon vecka sedan. När man äter P-piller har man oftast ingen ägglossning så därför har jag inte känt detta innan. Men hon sa att det kan göra väldigt ont på vissa människor och det gör det tydligen på mig. För inte trodde jag att det gjorde så j-a ont så man börjar gråta av smärta. Om jag hade vetat att det gör så ont att ha ägglossning och om man kommer ha de varje gång så hade man jue nästan forsatt med pillrerna...menmen vill jue ej äta dem mer.

P-pillerna har jag inte slutat med för att vi ska starta bebisverkstad här hemma utan det är för att jag har ätit dem i flera år och ville nue inte äta dem mer och det finns andra sätt och skydda sig på....såå nue har jag förklarat det med så ingen tror att jag är gravid igen eller nått!!!

 

Långt inlägg om bara tråkigheter men det hände skojiga saker oxå igår. Jag och min sötnos var och hälsade på Palle, Vonka, Tindra och Milo och även min lilleror som var där. Det var mycket trevigt att träffa dem och vi käckade pizza ihop eller jag åt knappt nått men dem andra gjorde. Sen så gosade jag såklart med Milo en del och så busade jag med Tindra oxå såklart. Vi lekte doktor och sen så lekte hon även frisör, hon kammade och låtsas klippte mig :) Jätte roligt att träffa dem verkligen, är jue inte så ofta nue förtiden så man får ta till vara dem gångerna man träffar dem!!

 

Sötnosarna =)

 

 

 

 

Avslutar att tacka min älskade sötnos som var med mig och tog hand om mig fast han hade jobbat tre nätter och var jätte trött. Du är den bästa =)

 

 



Mysig Dag...

Jag och sötnosen har haft en mycket mysig dag och jag har varit på bra humör hela dagen fast det trista vädret som har varit idag. Jag påverkas jue väldigt lätt av vädret ibland men idag fick det inte styra över mig!!!
Jag gick upp vid halv tolv och min sötnos kom upp efter ett någon gång. 
När vi väl hade gjort vid oss lite och fått i oss lite mat så begav vi oss in till stan. Jag skulle till arbetsförmedlingen och skriva in mig igen för att jag blev avanmäld bara för att jag var sjuk och missade informationsmötet. Men nue är jag inskriven igen och jag slapp sitta och vänta i den långa kön som var där.
Vi gick sedan en runda på stan och bara kollade runt lite i affärerna. Hittade mycket man ville ha som vanligt så det kanske blir lite shopping när man får pengar. Behöver nya jeans så får hoppas att man kanske man hittar några som är snygga och sitter bra. Har nämligen inte så många byxor som passar längre.
Efter vi hade varit istan så körde vi till BMW och kollade in en ny Mini Cluman som var väldigt najs. Min sötnos såg och kollade på den häromdagen när jag jobbade. Så idag så körde vi dit igen för att titta på den och vi fick även provköra den =)
Eller Paul körde och jag åkte. Men jag satt bakom ratten oxå för att känna hur det kändes och det kändes bara bra. Vill verkligen ha en sådan bil för båda två tycker dem är super läckra och vi hade gärna tackat jaa till den vi provkörde.
Det kanske kommer att bli att vi skaffar oss en sådan sen nångång längre fram =)
Såhär ser den ut....
När vi kom hem igen så kom vi på att vi hade jue tvätttid så det var bara att slänga ihop det vi skulle tvätta sen så gick sötnosen och fixade med det och jag påbörjade maten. Ikväll så lagade jag min goa Thaimat och till fikat blev det en god Äppelpaj med vaniljvisp som jag och sötnosen gjorde =)  Vi fick jue en massa äppel av Pauls föräldrar så vi kan göra många pajer om vi vill, hehe!!
Har haft en super mysig dag tillsammans det var såå skönt att min sötnos inte började fråns 22 idag för vi fick mycket mer tid tillsammans idag att umgås, det gillas jue =) 
Men nue kommer min sötnos vara ledig i 2 dagar efter inatt och sen så jobbar han bara förmiddag torsdag och fredag så då får man hem han igen på eftermiddagen och det är najs =)
Jaa det är i stort sett det som har hänt här idag.....


Kakburken =)

Hehe jaa den där kakburken skickas fram och tillbaka =)

 

Det är såhär att för någon vecka sen så fick vi hit en tom kakburk av Pauls pappa. Han tyckte att vi skulle baka något till dem och lägga i burken. Så förra lördan bakade jue jag och sen så i söndags var vi där och fikade och då hade vi lagt varsin kaka till dem i burken. Sen så hade vi några fler kakor med oss i en påse oxå. 

Kakburken stannade sedan hos dem och vi sa att nästa gång så får dem lägga nått i den och ta med. Idag så fick vi den oss med efter att vi hade varit där och ätit en god middag. Vi fick en jätte god gryta och så var det potatis och sallad till det. Mycket gott och trevligt hade vi det =)

 

Kakburken skickade dem med oss och vi fick inte titta i den fråns vi kom hem. Vi fick även en korg med äpplen med oss hem så nue kan vi baka äppelpaj, mums =)

När vi kom hem igen så hjälpte miin sötnos mig in med sakerna bara sen var han tvungen att köra igen för att han skulle jobba även denna natten.

Jag kollade såklart så fort jag kunde vad det var i kakburken. Nyfiken som jag är, hehe =) I den låg det ett paket i folie och i där så låg det varsin sockerkaksbit =) Så imorgon ska jag och miin sötnos fika på dem har vi tänkt!!

 

Såå nue får vi väl komma på nått vi kan lägga i den där burken nästa gång, hehe =)

 

Är förresten mycket gladare idag än vad jag var igår. Idag så tänkte jag att jag ska inte gå och vara deppig utan vara glad och ta vara på den tiden som min sötnos är hemma istället. Visst låter det mycket bättre??

Jag och min sötnos har även varit duktiga och varit ute och gått en runda innan i eftermiddas innan vi skulle till hans föräldrar. 

Nue ikväll har jag haft en mysig hemmakväll och kollat på en massa bra på tvn och ätit lite gott, så det har varit en helt ok kväll faktiskt....

 

 



Veckans Låt!!

Det var svårt att välja veckans låt idag tycker jag för att i veckan har jag inte lyssnat mer på någon låt än någon annan.
Sen så finns det jue så mycket bra att välja på oxå.
Men jag valde tiillslut en låt som jag tycker är väldigt bra och hela hennes skiva är faktiskt riktigt bra.
Veckans låt:
Amy Macdonald - This Is The Life


Glad, inte glad!!!

Såhär såg jag ut i förmiddas när jag och sötnosen var iväg och kickade på lite bilar, skor och möbler. Då var jag på bra humör som ni kan se på fotot, var glad och allt kändes bra.
Men när vi väl kom hem igen så gick det bara nerför, har känt mig "liten" som vi brukar säga när vi inte är på riktigt humör. Har känt mig ledsen och lite deppig sen hela dagen och det beror en del på att min sötnos jobbar nue. Han började 18 nue ikväll och ska jobba till 06 i morgon bitti!!
Det är väldigt tråkigt att vara hemma själv och speciellt när man ska sova och om jag hade fått välja så hade han inte jobbat skift och han vill inte det heller för han trivs inte med det alls. Jag tycker rent ut sagt att det är pest och pina men jag vet att jue att jobba måste man för att få en inkomst sen så vet jag att detta jobbet är inte föralltid som tur är.
Menmen jag har försökt att inte deppa ihop totalt ikväll utan jag har laddat upp med lite godis, läsk och lite snacks som jag ska mumsa på sen till Musikmaskinen som börjar klockan 20, sen så ska jag även se Sing A Long har jag tänkt!!
Så det blir nog bra och imorgon kommer jue min sötnos hem igen och då kan vi sova gott tillsammans :)
Ha en fortsatt trevlig lördag!!!


Jobbat...

Mmm idag har jag jobbat mellan 9-16. Jag var först i en 3-5 och var assistent till en flicka som behöver lite stöttning med visa saker och jag har jue varit i den klassen en gång innan. Så man kände jue till det så det gick bara bra. Kan säga att det märktes att det var fredag för barnen var väldgt rastlösa....man kommer ihåg att man själv var precis likadan!!
Efter jag hade varit i klassen så var jag på fritids mellan 14-16 eller jag fick gå hem vid 15.30 och det tackade man inte nej till precis :)
Min sötnos var snäll och körde mig till jobbet imorse fast att detta är hans ända lediga dag denna veckan. Han var snäll och hämtade mig oxå när jag hade slutat och då körde vi direkt hem till mina föräldrar för att äta middag. Det var bara min mamma hemma när vi kom min pappa jobbade. Så vi fick äta utan honom, lite trist men det fick gå bra ändå. Maten var väldigt god i alla fall, mamma hade lagat ris och en jätte god köttgryta :)
Vi fikade även lite grann när min pappa hade kommit hem och satt och snackade om lite allt möjligt och min mamma visade även gardiner som hon hade beställt på Joseffson. Jag kickade med lite och hittade ett par som jag/vi hade kunnat tänka oss ha här hemma. Så fårse om man kanske släner iväg en beställning. Tänkte kolla lite på andra ställen med först, tycker det är svårt att hitta snygga gardiner som passar in.
Det blev att vi körde till Tomas och Helene en runda för mina kusiner var där hemma och min kusin Ulrika och hennes kille passade Tindra och vi fick jue ett samtal av Tindra där hon ville att vi skulle komma dit och dansa med henne. Hon är för rolig :) Jaa så det blev att vi körde dit och vi dansade och hade oss med Tindra och jag fick även en massa pussar och kramar av henne och det fick även dem andra....hon hade nog saknat oss mycket. Hon är för go den ungen :) Är en mycket stolt faster/fadder till henne.....Synd att man inte träffar henne så ofta nue bara!!
Jaa det var lite av vad som hänt denna fredag. Nue tänkte jag gå och gosa med min kära sambo som ligger i soffan och tittar på tv.


Lösenordsskydda?

Det funderar jag på i mellan åt eftersom att man ibland inte får så snälla kommentarer och sen att visa är anonyma och inte vågar stå för vilka dem är. Men ändå är dem nyfikna på ens liv och ska kommentera....

Har blandannat nue i dagarna fått anonyma kommentarer från någon där den envisas om att tror att jag är gravid. Men det är jag inte. Vi vill jätte gärna ha barn bägge två men vi båda vill vänta ett tag till innan vi skaffar barn. Finns en del vi vill göra innan det är dags för det. Menmen dem som skrivit det för tro och tycka det om dem vill.

 

Men när jag funderar på det så vill jag inte sätta lösenord på min blogg för att jag vill att vem som hels ska kunna läsa den för det är därför jag skriver blogg.

Man kan ju välja att inte spara dem kommentarerna man inte gillar och det tycker jag är jätte bra!!!

 

Med mig är det annars sådär. Det är väl bättre än igår men är ändå inte riktigt helt hundra. Men har vilat större delen av dagen och ska göra det resten av dagen oxå för imorgon har jag tänkt att jag ska jobba. Så hoppas man mår bättre så man kan det...behöver jue pengarna!!!

 

Min älskade sötnos jobbar kvällen även denna kväll så det blir att sitta själv ikväll oxå men det får gå. Men vi båda tycker det är väldigt tråkigt för vi hinner ej ses så mycket och sen så ska jag jobba när han väl är ledig o.s.v. Menmen bara till att vänja sig för så lär det vara några månader till. Det är tur att telefonen finns i alla fall så vi kan ringa varandra, brukar prata med varandra nån gång par dag :)

 

Jag fick förresten ett personligt brev från ett ställde idag som undrade om jag vill vara vikarie hos dem när det behövs. För dem hade fått uppgifter från Arbetsförmedlingen att jag var barnskötare. Jag blev jätte glad :) För det är inte alltid man får personliga brev hemskickat där dem frågar sådant. Så nue har jag i alla fall 3 ställen att springa runt och jobba på.

 

Nue ska jag kolla igenom gamla bilder och se vilka jag ska spara för sen så ska jag lämna tillbaka skivorna till mitt ex igen. Man vill jue gärna själv ha det oxå så ska spara det jag vill ha på våran externa hårddisk. Kan nog ta ett tag så ha det bra....

 

 



Sjukling....

Såhär känner jag mig idag och ser ungefär ut så oxå....
Jag blev dålig i natt eller det är min mage som inte mår helt hundra. Så det blev inget jobbade idag. Tycker det är väldigt tråkigt faktiskt men man kan jue ej hjälpa att man blir dålig och dem vill jue gärna inte att man kommer och är sjuk och smittar ner någon annan. Men önskar att jag hade jobbat istället för att sitta här hemma själv och inte må bra. Min sötnos jobbar ju kvällen och han började redan klockan 12 idag, ska göra det på onsdagar när han jobbar kvällen. Välidgt tråkigt är det men han var snäll och passade upp mig innan han körde. Han fixade frukost till mig fast att jag ej åt så mycket, men det är tanken som räknas =) Han är helt underbar.
Min Pauli visade även i förmiddas att han hade bloggat så fick jag läsa vad han skrivit och det var lika gulligt som vanligt. Sådant värmer väldigt mycket att få läsa.
Såhär skrev han: Nu jobbar jag en massa igen, många timmar blir det. Långa dagar och skift. Blabla...nog snackar om jobbet.

Jag och tjejen håller på förfullt att få vårt hem i ordning. Är på god väg. Vi har det superbra...längtar hem till henne varje dag och till vårat hem. Trivs med sambo livet, som fisken älskar vattnet.


Man kan inte annat än bli glad :)
Nue ska jag gå och lägga mig på soffan igen och vila och kolla på Days som börjar strax...kanske blir att man tittar på någon film med sen i eftermiddag. Blir nog en väldigt slapp dag idag, orkar ej göra så mycket.
Ha det bra!!!


Jobbat Idag!!

Yes det har man gjort på en förskola som jag har jobbat på innan för några år sedan. Har jobbat idag mellan 7.30.15.30, hade till 16 men fick gå hem tidigare för det var inte så många barn kvar. Det gick bara bra att jobba och ska jobba imorgon och på torsdag oxå. Bra att man får jobba lite extra för det behövs jue nue när man är arbetslös.

Fick jue samtal i fredes kväll från förskolan då  dem frågade om jag hade jobb denna veckan. Det hade jag jue inte så dem frågade om jag ville jobba några dagar. Man blev lite förvånad att dem ringde eftersom jag inte varit vikarie där på några år. Men det är skoj att man är tillbaka och man kan jue hoppas att man får jobba lite oxå...

 

Här är det bara bra annars förutom att jag är lite trött och att min sötnos jobbar kvällen och kommer inte hem fråns vid 22.30. Lite trist är det för vi går lite om varandra när han jobbar kvällsskiftet och jag jobbar på dagarna. Menmen det får gå, har jue inte så mycket att välja på. Men man hade ju önskat att man alltid haft kvällarna tillsammans i alla fall men nue är det ej så.

 

Kvällen här blir lugn. Har tänkt fixa lite mat till mig snart för magen den här kurrar och vill ha mat. Annars ska jag bara mysa för mig själv och kolla på Idol och den nya serien som börjar på fyran ikväll. Tror den hette Maria Wern - Främmande fågel.

 

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi. Ska jobba imorn med så blir bloggning efter det kanske om jag orkar....

 

Avsluar detta blogg inlägg med två bilder från igår =)

 

 

 

 

 



Veckans Låt

Jag tänkte införa i min blogg veckans låt och tanken är att jag varje söndag ska lägga upp en låt. Det kan vara en låt som jag lyssnat väldigt mycket på under veckan eller en som jag bara tycker är väldigt bra och vill tipsa er om. Det kan vara både nya och gamla låtar.

 

Veckans Låt är: 

 

 



Lyckad Kväll =)

Det blev en väldigt lyckad kväll igår och den blev väldigt uppskattad precis som jag trodde =)

 

Jag fixade och donade här på dagen men att bland annat sätta upp lite prydnadssaker, lampor m.m. Det tog sin lilla tid för jag har jue lite svårt att bestämma mig ibland var visa saker ska stå. Men jag blev väldigt nöjd, specillelt i tv-rummet. Det är visa saker som jag ej vet riktigt hur jag ska ha det och sen vad man ska ha? Men det tar sig här hemma och det ser mer ut som ett hem nue när man fått fram lite mer =)

Jag bakade även igår och det blev stora havreflarn med chockladsmak. Sen så hade jag jue även planerat att laga maten så det påbörjade jag en stund innan min sötnos skulle komma hem. Dock var inte riktigt allt färdigt när han kom hem men det gjorde inget. Jag lagade egna potatisklyftor i ugnen och till det hade vi skinksznitslar, bearnisesås och stekta morötter och rödlök.

 

Min sötnos tyckte maten var jätte god och han säger att all mat jag lagar är jätte gott. Jag har innan inte lagat mat så mycket för jag har ej vågat eller trott att jag kunnat. Men min sötnos säger hela tiden, vem har lurat i dig det?? Du lagar jue världens goaste =) Det värmer när man får höra sådant.

Jag hade jue dukat fint vid vårat matrumsbord med tända ljus och grejer. Vi båda tyckte det var jätte mysigt och det kändes nästan som vi var ute och åt på en fin restaurang =)

 

Efter middagen så la vi oss i soffan och även nue hade vi massa tända ljus runt omkring oss. Det är jue såå mysigt. Vi kollade jue på det nya programmet Musikmaskinen och till det fikade vi på Havreflarnen som jag hade bakat och så drack vi Te. Även havreflarnen blev godkända.

Vi tittade även på Sing A Long, eller jag gjorde mest för min sötnos var trött efter en 12 timmars arbetsdag och det kan man jue förstå. Så han gick och la sig och jag var uppe en stund till.

 

Min sötnos avslutade kvällen med att säga:

Detta var en av dem bästa och mysigaste kvällarna vi haft =)

 

 

 

 



13 september

Det är det idag och jag sitter just nu och lyssnar på en ny skiva med Sophie Zelmani. Letar efter ny bra musik i mellan åt eftersom att både jag och min sötnos tycker om att lyssna på musik, så får man jue leta upp lite nytt ibland. Jag kollar alltid om artisterna finns att lyssna på Youtube och om dem sen är bra och faller mig/oss i smaken så tar jag/vi hem skivan. Så idag har jag tagit hem den skivan som jag lyssnar på nu med Sophie och så blev det Amy Macdonals skiva. Är ganska så inne på just sådan musikstik just nue, skönt att lyssna på i mellan åt.

 

Sitter annars och saknar min sötnos som jobbar idag. Han började 06.00 imorse och slutar 18.00 ikväll. Trist med så långa pass men det får funka. Längtar verkligen tills han kommer hem ikväll igen för att jag har tänkt laga lite god mat till oss och duka lite fint med tända ljus och så vid vårat nya matrumsbord. Funderar även på att baka nått gott som vi kan fika på sen senare på kvällen framför tvn. =) Vi tänkte jue se om det nya underhållningsprogrammet Musikmaskinen är nått att titta på. Jag tror att min sötnos kommer uppskatta det väldigt mycket att komma hem till mig och få nylagad mat m.m. 

Jag har även tänkt att om jag känner för det fortsätta fixa här hemma med att ställa fram lite prydnadssaker och annat, har inte riktigt tagit fram allt än eftersom vi inte vetat riktigt var vi ska ha sakerna. Men nue börjar vi komma på plats med allt så då kan man jue börja göra det....

 

Har jag annars gjort sen sist jag bloggade då?? Inte särskillt mycket faktiskt.

Min sötnos var jue ledig i torsdags och igår så vi har mest haft egentid tillsammans och bara umgåtts med varandra och haft det bra. I torsdags så grejade vi lite här hemma. Jag grejade här inne och han där ute. Sen på kvällen så fick vi besök av Pauls föräldrar. Vi bjöd dem på middag så vi invigde att sitta vid vårat nta matbord....en mycket trevlig kväll blev det och dem gillade maten jag lagade....

Sen igår så hade vi världens slappedag där vi gick i våra mysisbyxor hela dagen och bara var. Såå skönt att ha sådana dagar ibland. Men framåt kvällen så kände vi för att hitta på något så vi körde till Pelle, Julia och deras söta son Lukas och hälsade på och fikade en runda. Mycket trevligt var det och Lukas han är såå söt =)

När vi kom hem igen såå tände vi lite ljus här hemma och sen så la vi oss i soffan och gottade oss lite med snacks och lyssnade på bra musik. Hade en super mysig kväll med Paul igår, den var något alldeles extra =)

 

Nehä nue får det vara slutbabblat......

 

Älskar Dig Min PAULI 

 

 

 



Marabou Lakrits

Jag testade det här chockladet innan i eftermiddas men jag tycker inte det var något att hänga i julgranen. Det smakade jue knappt lakrits överhuvudtaget. Då var jue Lakritsploppet som fanns innan mycket godare, Jag tycker att Marbous nya Amgo med majssnacks oxå är godare, men lär nog ändå inte bli någon ny favorit.
Idag annars har det ej hänt särskilt mycket. Jag gick upp vid kvart över elva och min sötnos fortsatte sova för han hade jue jobbat natten. Så jag slappade mest, satt här framför lite och softade framför tvn. Min sötnos kom sen upp lite efter ett och då dukade vi fram lite frukost, sent jag vet men var ej hungrig fråns då. Sen är det jue roligare med sällskap. 
Efter att vi hade ätit så gick vi och duschade och sen så fixade vi till oss och körde och handlade en runda på Willys. 
Väl hemma igen så slappade vi och vilade, båda har varit väldigt slöa idag. Jag är lite smått krasslig och misstänker lite Urinvägsinfektion för det känns ej så skönt när jag kissar sen så känner jag mig kissenödig mest hela tiden. Får ringa vårdcentralen imon har jag tänkt om det ej blir bättre...trist om det är det. Har jue nämligen haft det ett par gånger nue.
Ja vi lagade jue sedan lite mat oxå och idag på menyn så stod det Lasagnette och det gjorde sig bra i magen, hehe =)
Sen så gjorde jag det lite mysigt med tända ljus och sen så dukade jag fram lite fika som vi kunde gotta oss på när vi skulle titta på Idol. Jag och sötnosen hade det jätte mysigt och det har vi haft hela dagen. Att umgås med Paul är det bästa som finns, trivs enormt mycket i hans sällskap. Han är verkligen min bästa vän :)
Saknar honom jätte mycket just nue för han jobbar även inatt men efter denna natten så är han ledig i två dagar så det ska bli väldigt skönt....
Jag hoppas att ni har haft en bra dag och kväll....


Gårdagen.....

Det är en seg Pernilla som bloggar idag.

Sover inte särskilt bra när min sötnos jobbar nätterna, ligger mest

och vänder och vrider på mig. Jag sover som bäst på morgonen när han

har kommit hem igen och kryper ner till mig i sängen :)

Men tycker jag fick en del sömn inatt ändå men jag tror det är sega

tråkiga vädret som är idag spelar stor roll till varför jag inte riktigt vaknar

idag.

 

Jag tänkte berätta lite vad jag/vi gjorde igår. Jag gick upp vid 10 tiden ungefär och

då satte jag mig och kollade lite på tvn, sen så satte jag mig här framför datorn och grejade lite.

Min sötnos kom sedan upp vid 12 tiden och då fixade vi lite frukost. Vi gjorde sedan oss redo

för att bege oss in mot staden. Vi kände för att gå och strossa lite på stan och så ville jag kolla in en halsduk som jag hade sett på HM, men det blev ingen för jag var ej helt såld på den. Men hittade en annan som jag klurar på om jag ska köpa. Vi gick runt och tittade även i lite andra affärer och att gå in på Indiskan nue förtiden är inte bra, för där inne finns såå mycket fint som man bara vill ha och som skulle passa bra här hemma. Vi hittade bland annat fler kuddar i samma tema som dem vi köpte i förra veckan till sovrummet. Men vi handlade inga för se om dem är kvar sen.

Jag och sötnosen gick sedan och fikade på Cafè Fenix, har blivit ett av mina favortiställen. 

Tycker det är mysigt där och dem är mycket att välja på i både fika och matväg. Jag och min sötnos tog oss varsin fika i alla fall och hade det mycket mysigt :)

 

När vi kom hem igen så vilade vi en runda eller jag gick upp förre min sötnos igen för jag var

ej så trött som han var. När han hade gått upp så fixade vi lite middag och sen så slappade vi

framför tvn. 

Sen så skulle jue min sötnos iväg till jobbet igen, inte alls skoj. Men han var snäll och fixade lite

popcorn till mig och blanade ny saft till mig som jag kunde mumsa på när jag skulle kolla på film.

Han är såå snäll och go min älskade ängel. som jag ofta kallar honom :)

Jag kollade nämligen på filmen P.S. I Love You när han hade kört till jobbet och den var riktigt bra

kärleksfilm som man blev väldigt berörd av.

 

Vad som händer idag återstår att se......

 

 

 



Hänt Sen Sist??

Tänkte göra en liten sammanfattning av vad jag/vi gjort sen sist jag bloggade....

 

Torsdag: Min sötnos skulle jobba kvällen så vi fick lite tid tillsammans på förmiddagen innan han skulle börja jobba. Vi slappade mest och sen så gjorde vi pannkakor som vi åt till lunch. 

Min sötnos var snäll och körde mig in till stan innan han skulle börja jobba. Istan så träffade jag Emmy. Vi gick lite på stan och kikade och så var vi inom Arbetsförmedlingen för att jag skulle visa några betyg som dem skulle varifiera. Efter vi hade vatt istan så gav vi oss till Skopunkten och Willys, innan vi skulle hem till Emmy. På skopunkten så hittade jag ett par nya inneskor som jag kan ha när jag väl jobbar. 

Kvällen spenderades sen hemma hos Emmy. Där blev jag bjuden på Lasagnette och det var mycket gott. Vi slappade sedan och bara kollade på tv och snackade lite om allt möjligt. Skönt att få lite sällskap när sötnosen jobbar. Min sötnos var snäll och kom och hämtade mig när han hade slutat....

 

Fredag: Då jobbade jag på Färlövs skola mellan 7.50-16.00. Jag var i en 3-5:a där jag var  ärare/assistent till en flicka som behövde lite extra stötning och hjälp. Det gick bara bra att jobba och ska jobba där lite mer i slutet av veckan fast i en annan klass. När jag hade slutat jobba så bestämde jag mig för att gå hem, är ungefär 4 kilometer hem till oss från Färlöv. Men det var såå skönt väder så det gick bara bra att gå, skönt att få lite motion :) När jag kom hem så bytte jag om och fixade till mig lite och så åt jag lite snabbt sen så begav jag mig hem till Emmy och Stolle där jag skulle spendera kvällen eftersom att min sötnos jobbade. Även denna kväll blev jag bjuden på god mat och trevligt sällskap. Vi åt hemmagjorda potatisklyftor med lite grönsaker till och så var det kycklingfilèer och bearnisesås till, mums. Vi tittade sedan på film och den hette We Own The Town, den var helt ok!! Min sötnos var snäll och kom och hämtade mig när han hade slutat även denna kväll. Han är för go :)

 

Lördag: Då tog vi oss en lång sovmorgon och sen så lyxade vi till det lite och åt en god frukost som bestod av rostemackor, te och kokta ägg :) Vi grejade sedan mest hela dagen med att skruva ihop fler stolar till vårat matbord och så sprang vi fram och tillbaka till vårat förråd med saker som vi ej ska ha framme.

Framåt fyra tiden så hoppade vi in i duschen och duschade och sedan gjorde vi oss Festfina för att vi var bjudna på fest hos Jessica och Marcus. Även Emmy och Stolle var där och en jobbarkompis till Jessica. Förfesten var väldigt rolig och bestod av bland annat Singstars och en massa snack och trams :) Det blev sedan utgång till Grand men det var inte jätte skoj där, var lite för mycket folk. Man kunde knappt dansa, alla bara knuffades och puttades och då är det ej så skoj att vara där...Men annars var det en helt OK kväll/natt :)

Det här var min Fest Outfit för kvällen:

            

 

Söndag: Då slappade jag och min sötnos mest. Vi var ganska så trötta men annars var det ok med oss men tog det lugnt ändå. Sen vid fem tiden så hade vi blivit bjudna hem till sötnosens föräldrar på middag. Vi fick revben, sås och potatis och grönsaker....var mycket najs och trevligt att bli bjuden på middag :)

När vi kom hem igen så kollade jag på Ensam Mamma Söker och efter det så kollade jag och min sötnos på filmen Felon. En mycket bra film som jag rekomenderar om ni ej redan sett den. 

Förresten så firade även jag och min sötnos 6 månader tillsammans igår. Tiden går såå fort och allt känns super :)

 

Måndag: Min sötnos och jag var hemma hos mamma en runda och fikade och även mammas väninna var där. Var trevligt att vara hemma en runda...synd bara att man ej träffade pappa. Ett tag sedan man träffade han men får hoppas man får göra det snart när han ej jobbar lika mycket som han gör nue...Efter vi hade vatt där så var vi inom sötnosens jobb, han skulle ha nya jobbeskor och så skulle han prata lite grann...vi var även inom min lillebror en runda och lämnade lite saker till honom som vi ej skulle ha.

När vi kom hem igen så lagade vi mat och fixade med tvätten eftersom att vi skulle tvätta. Dagens middag idag blev Färsk pasta med Lövbiffssås....mycket gott är det.

Nue ska jag gå till min sötnos som väntar på mig i soffan, vi ska dricka lite Te och kolla på film och mysa innan han ska iväg och jobba....han ska nämligen jobba natten. Kommer vara väldigt tomt inatt men förhoppningsvis ska det gå bra...

 

Avslutar med dagens Outfit med min nya skinjacka....

  

 

 

 

 



Sovrummet!!!

Jag tänkte vara snäll och lägga upp bilder på våran säng när den är bäddad med vårat nya fina överkast och våra fina kuddar. Är väldigt nöjd än så länge :=)

Såhär ser det ut...

Närmre bild på kuddarna som vi köpte igår på Indiskan, är dem som ligger i mitten.
Tycks??
Här är det bara bra annars. Skulle åkt till stan innan i morse men det blev ändrade planer så jag är bara hemma istället och fixar lite och bara tar det allmänt lugnt.
Väntar på att min sötnos ska komma hem men det dröjer ett tag till. Han kommer vid 14.30 skulle jag tro, han slutar tidigt idag och gjorde det igår oxå...skönt att få hem han lite tidigare.
Men det blir inte lika skoj imorgon när han ska jobba kväll och inte kommer vara hemma fråns vid 22.30. Han har jue börjat på sitt schema denna veckan och det innebär att han nue jobbar skfit, trist men det får gå. Är bara för en period som tur är...
När min sötnos har kommit hem så ska vi packa in i släppet. Har jue sorterat ut den del som vi ska slänga nue så det ska vi blandannat göra i fördmiddag. Ska bli skönt att bli av med det så att man får lite mer plats här till att möblera m.m.
Vi ska även till Söder en runda och hälsa på Veronika, Palle, Tindra och lilla Milo :)
Nue ska jag gå och se om där är nått bra på tv....ha en fortsatt bra dag.

 

 



Fler Saker Från Ikea...

Jag och min sötnos var jue på Ikea i söndags och handlade lite grann och jag la aldrig upp bilder på allt igår så jag tänkte göra det nue istället. Vi var jue även på Ikea för någon månad sen oxå så kommer upp lite bilder på saker 

vi köpte då oxå...

 

Saker Till Hallen

 

Saker Till Badrummet 
Saker Till Matrum/vardagsrum
Saker Till Köket
Saker Till Sovrummet
Här är lite av alla saker som vi har köpt på Ikea. Vi har i visa rum kompliterat med andra saker från andra affärer som t.ex Indiskan och Borett.
Sen så är vi inte klara med allt vi vill ha än eller hur det ska se ut i varje rum men vi är en god bit på väg. Jag har tänkt lägga upp bilder sedan nån gång på hur det ser ut här hemma. men vill koma lite mer i ordning först. Det tar jue sin lilla tid.
Jag hoppas ni haft en bra dag, det har jag i alla fall =)

 



Bloggpaus....

Nix det har jag inte igentligen, det blir bara helt enkelt mindre bloggande på helgerna och även ibland mitt vi veckorna. Man hittar jue på mer på helgerna och jag vill jue umgås med Paul när han väl är ledig och då vill jag inte sitta här framför...så därfär blir det mest bloggade mitt på dagarna när han jobbar....

 

Jaha vad har vi gjort ihelgen då??

 

Joo ifredes så hade vi dem här på middag :)

Vi bjöd på hemma gjord Thaimat och det blev väldigt uppskattat, skoj att dem gillade min matlagning. Till efterrätt hade vi Panacotta och det gillades oxå. Vi hade en mycket trevligt kväll och vi satt och snackade om allt möjligt sen så blev det att vi tittade på filmen...

En av dem bästa filmerna som jag/vi sett på länge. Riktigt bra och händelserik var den. Se den om ni ej sett den än...

 

 

Ilördes hjälpte vi min lillebror att flytta...

Det gick bara bra. Kändes dock lite konstigt att lillbrossan har flyttat hemifrån och det tycker även mina föräldrar. Men bara att inse att även han håller på att bli vuxen och det kommer säkert gå bra för honom!!

 

 

Igår var det söndag och då beslöt jag och min sötnos oss för att åka hit. För att vårat matbord vi ville ha hade kommit in i lager...

Såhär ser det ut och det är i samma serie som mitt köksbord, fast det är ett klaffbord.

Vårat matbord kan man göra större eftersom man kan lägga i en iläggsskiva och det kan få plats 8-10 personer. Bra när man ska ha kalas eller så...

Vi ska jue ha mina köksstolar som jag köpte innan till mitt köksbord och jag tror knappt jag lagt upp bild på dem så här kommer en bild på dem....

Såå det här möblemanget ska vi ha i vårat matrum. Kan säga att det ser riktigt bra ut och ännu bättre kommer det blir när vi är färdiga :)

 

Långt inlägg som vanligt men det får ni ta....köpte lite mer saker på Ikea men jag tror att jag visar det en annan gång för annars blir inlägget alldeles för långt....

 





RSS 2.0