Lyckad Kväll Med Min Sötis :)

Jag och min älskade sötis hade en underbart mysig kväll tillsammans igår. När min sötis kom hem från jobbet så fick jag röda rosor av honom, såå gulligt och snällt :) Vi hade bestämt att vi inte skulle ge något till varandra eftersom att vi valde att resa istället. Men han kom ändå med lite rosor till mig så kände mig dum att jag inte köpt nått litet till honom men kanske kan göra det imon när jag ska in till stan.
Vi var ute och åt igår och vi var på Lilla Tavernan där dem serverar grekisk mat. Både jag och min sötis åt Fårostfylld kalvfärsbiff med Råfriterad potatis, sallad och tzatziki och till det drack jag en xcider och min sötis tog en öl. Maten var super god :) Jag gottefrisen var jue tvungen att ha efterrätt oxå såklart så jag tog Crepes med Nutella, det var oxå jätte gott!! Vi var sedan bara hemma och kollade på film och myste. Filmen var sådär och jag orkade inte kolla färdigt på den utan jag gick och la mig ganska så tidigt. Vi hade som sagt en mycket mysig kväll tillsammans ;)

Outfiten inför kvällen!!!


Rosorna som jag fick av min sötis :)


Jag och min älskade sötis :) :)
 

Idag har varit ytterligare en bra dag på praktiken, trivs bättre och bättre för vraje dag!! Idag så fick jag göra lite mer själv och det var bara roligt. Jag spelade blandannat Badmintion med en ballong med en av dem manliga patienterna. Vi hade jätte roligt :) Även idag var det gåskola så då fick jag med ta lite eget ansvar för några patienter. Det kan vara att bara säga till dem vad dem ska göra vid en träningsmaskin och sen stå och passa så det inte händer någon olycka. Nästa vecka ska jag få mer ansvar och sköta mycket mer själv och det tycker jag bara ska bli roligt. Nue första veckan får jag mest kolla vad dem gör och hur. Jag fick även vara med när en undersköterska la om ett bensår på en patient. Intressant och se faktiskt får sådant får man kanske själv göra sedan någon gång i framtiden.
Dem var snälla och släppte mig redan halv tre idag, slutade inte fråns tre egentligen. Såå det var skönt faktiskt för jag var lite trött och som jag trodde igår så har jag blivit förkyld igen. Min näsa bara rinner och rinner, såå tråkigt är det. Var jue bara typ 1-2 månader sen jag var förkyld jätte länge och nue får man det igen :(
Efter att jag hade slutat så gick jag och lämnade min cykel hos cykelhandlaren så dem kan fixa till den. Skulle gjort det i början av veckan men hela tiden glömt bort det. Men idag så kom jag ihåg det så på måndageftermiddag kan jag hämta den igen så det blir att gå till praktiken imon. Men det är jue inte så långt så det går ganska så snabbt att gå oxå!! Jag var även inom stan en runda där jag gick till Dinsko och kollade Pumps och Stövlar. Hittade ett par jätte snygga pumps men såklart var dem slut i min storlek. Retsamt!! Jag var oxå inom Smedestian där jag hande nya underlägg till vårat köksbord och så köpte jag svartvita stenar att ha på det svarta fatet som jag fått av mina föräldrar. Var röda stenar där innan men passar inte nue när det inte är jul längre.

Såhär ser det ut nue!!
 



Nue ska jag lägga mig i soffan och slappa lite innan det är dags för att äta middag. Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll för det ska jag försöka ha!!!







Den 30 januari =)

Är det idag och det är min och älsklingens dag :) Vi firar nämligen 4 år tillsamans idag och 1 år som förlovade. Det går verkligen jätte fort, tyckte inte det var alls länge sen man gick och kollade på ringar och så inför förlovningen och nue har det redan gått ett år. Men många fler underbar år ska det bli med min sötis och som jag skrev igår så har vi jue en del planer för våran framtid. Får man hoppas att det slår in oxå så småningom när det väl är dags!!
Ikväll ska vi som sagt ut och äta gott på någon restaurang men det blir nog gamla Classic för det var länge sen vi var där och åt nue. Vi kommer sitta där och avnjuta en god middag tillsammans och kanske prata om underbara minnen och såklart om framtiden. Sen kommer vi fortsätta fira våran dag med att bara vara hemma och kanske se någon film och mysa :) Vi funderarde på bio men det blir för sent eftersom att båda ska upp imorgon, men  vi skulle kanske gå på bio på fredag istället. Fårse sen hur det blir.



Annars är det bara bra här eller jag tror jag börjar bli förkyld igen min näsa har runnit en del på praktiken idag, men skulle inte bli förvånad om jag blev det. Men annars har jag haft en bra dag på min praktik, dem är för underbara där. Jag känner mig så välkommen och man känner sig som en av dem, en av personalen sa med det idag att du får ta frukt och sånt hur mycket du vill för du är jue med oss nue :) Sånt känns roligt att höra redan efter andra dagen. Jag lär nog inte vilja sluta där sen. Kan jue hoppas att man kanske får chansen att komma tillbaka någongång. Idag på eftermiddan var det dags för gångskola med de som har proteser så det var roligt att man får vara med om det oxå, det har på onsdags och torsdagseftermiddagar.

Nue ska jag lägga mig i soffan en stund och kolla på dagens avsnitt av Days som jag har spelat in sen så får man in i duschen och duscha lite och sådan göra vid sig inför kvällen :)

Ha det så bra!!!







Gossip Girl!!!

Det har varit snack om den serien och om böckerna i bloggarna jag läser den senaste tiden. Men är jue inte så konstigt eftersom att serien hade premiär innan ikväll. Om jag ska vara ärlig hade inte jag hört så mycket om den serien innan och har missat helt att det fanns böcker som man kunde läsa. Men efter att ha läst andra bloggar och läst på andra sidor så var jag bara tvungen att kolla in vad det var för nått!!
Jag kan säga att det var en serie i min smak och jag kommer helt klart följa serien. Verkar vara en serie där det kan uppstå mycket intriger, kommer bli bli mycket spännande och lovande.

Nue kollar eller lyssnar jag lite halvt på "I huvudet på Gynning". Orkar inte riktigt sitta och kolla på det utan jag tänkte gå och lägga mig efter att jag har bloggat detta inlägg. Är ganska så trött så lika bra att gå och lägga sig så man är pigg imon när det är dags för en ny dag på praktiken.

Ser framemot imorgon dagen eftersom att det är min och min Älsklings 4 års dag. Vi firar 4 år tillsammans imorgon och 1 år som förlovade :) Vi ska fira våran dag med att gå ut och äta, vi tror att det kommer att bli på Classic eller det heter väl inte så nue men där ska vi nog gå ut och äta i alla fall och fira 4 underbara år tillsammans. Jag älskar min älskling mer och mer för vaje dag och jag ser framemot många många fler år med min sötis. Vi har så mycket planer för våran framtid tillsammans så man får verkligen hoppas att allt slår in =) =)

image560
PETER NU OCH FÖRALLTID!!!




Första Praktikdagen.

Idag så började jag på min prakttik på Dagrehaben!! Jag började klockan åtta så jag var där såklart i god tid innan, jag hatar att vara sen så jag är alltid ute i god tid. När jag kom så kom en och hälsade på mig som skulle vara min handledare. När jag var där och hälsade på så fick jag en handledare som jag skulle ha, men dem hade ändrat för att jag skulle inte träffa min första handledare så mycket eftersom att hon jobbade inte så mycket när jag ska vara där. Så därför bytte dem. Men det gjorde absolut ingenting för hon nya jag fick var jätte trevlig och verkar vara jätte bra som handledare. Även den övriga personalen var jätte trevliga och snälla mot mig, blev väldigt bra bemött :) Jag kommer säkert stortrivas där!! Patienterna som var där var med jätte trevliga och goa och tyckte det var skoj med en praktikant.
Men måste säga att det var väldigt lugnt, visst det var många nya intryck men det var inte mycket stress eller så inte idag i alla fall. Eftersom att patienterna ska rehabiliters så är man jue mest där som ett stöd för dem så vi personal gör ej så mycket igentligen. Vi är dem som stötning som sagt och hjälper jue såklart dem om dem behöver det. Jag kommer nog som sagt trivas mycket bra där, känns så nue i alla fall!!

Jag kommer även att få vara på lite andra ställen som har anknytning till rehaben. Ska blandannat vara på avdelning 10 på sjukhuset en fredagsförmiddag, där har dem mycket strokepatienter och det är många av dem som kommer till rehaben sen. Jag ska även vara på Afasifyren en dag och så ska jag även vara på nått annat ställe med tror jag det var, men kommer ej riktigt på vad det var!! Men det ska bli skoj att man får vara runt lite och att man får se lite andra ställen, vad dem gör och så.

Nue ska vi snart börja med maten här tror jag. Börjar bli riktigt hungrig. Ikväll blir det nog bara pasta och hemmagjord pastasås, med bacon, svamp och ost i och lite matlagningsgrädde. Gott men kanske inte så nyttigt alltid!!

Kvällen kommer bli lugn. Jag tänkte se dagens avsnitt av Days sen som jag spelat in och så ska jag vika lite tvätt och lägga in i garderoberna och sen så blir det lite tv-tittande med såklart. Börjar jue en ny serie på femman ikväll, Gossip Girl så det får man inte missa för många säger att den ska vara bra. Så det får man hoppas.

Ha en fortsatt bra kväll!!!



Thailandsresan - Strand och Bad!!

Jag tyckte skriva lite om stranden där vi ägnande många timmar och dagar när vi var i Khaolak. Jag tycker stranden var fin och det var mysigt där och det var super skönt att bada i havet. Bara jag tänker på det så saknar jag det som bara den, det var såå härligt!!
Längs med stranden finns en del restauranger, hotell och olika ställen där man kan få massage m.m. En av restuarangerna blev en av våra favoriter, de serverade mycket god mat och goda drinkar :) Jag kommer att blogga och bara lägga upp bilder på mat och alla goa drinkar oxå någon dag, måste jue bara visa. Hehe!!!

Som sagt så var vi vid stranden en hel del under dem två veckorna vi var där. Från hotellet tog det ungefär 5 minuter så var man nere vid stranden. Vi trodde att vi tog den korta vägen, men sista dagen när vi skulle gå ner till stranden så såg vi några som gick ett annat håll, så vi följde efter. Självklart kunde man komma ner till stranden det hållet oxå och det tog kanske 1 minut så var man där. Typiskt att man kom på det sista dagen, menmen det gjorde inte så mycket ändå, hehe =)

Att ligga vid stranden och sola var helt underbart, men varmt. Men orkade högst ligga och sola 10-15 minuter sen var man tvungen att gå och bada eller lägga sig i skuggan för man orkade inte ligga i solen hela tiden. Vi gick även ganska så långa promender längs med stranden, mycket fint att se jue. Kan säga att första dagen när vi var vid stranden så gick vi en ganska så lång runda och det gjorde att solen tog ganska så bra fast att vi hade smörjt er, så ni kan jue tänka att vi var lite röda första dagarna...men nue har det lagt sig och nue är man bara brun =) =)

Här kommer nue lite bilder från stranden och restuaranger m.m. Titta och njut, hehe =)

    
    
   
   

 
Restuarangen vid havet där vi åt och drack mycket gott :)


Jag avslutar med några fina bilder ut med havet på kvällstid!!!  
   
Detta är noga av mina favoritbilder, tycker dem är så mysiga....saknar!!!


 


Ny frisyr!!!

Har precis ringt och beställt tid till klippning och färgning på fredag klockan 13.00 blir det :) Ska bli jätte skönt med lite nya färg och frisyr nue efter resan. Håret har blekts en hel del i solen, så jag är ganska ljushårig nue. Inget fel i sig men vill ha lite mer förändring än så. Har ingen anning alls om färg eller hur jag vill ha det klippt. Har ni några förslag kanske?? Snälla kom med lite förslag!!

Jaa annars kom jag hem från skolan för snart en timme sen nue. Har suttit och läst lite i andras bloggar och så lite grann. Det gick bara bra i skolan idag och det var roligt att träffa alla klasskamrater + lärare igen. Kan säga att dem tyckte inte det var lika skoj att se mig eftersom att jag var ganska så brun jämfört med dem, hehe skoja bara :) Dem tyckte jag skulle gå och tvätta mig för jag såg smutsig ut, dem är roliga dem. Jag fick även berätta lite vad jag hade varit med om och så. Annars så själva dagen ganska så lugn. Vi fick en uppgift som vi skulle jobba med två och två men vi var tre i min grupp, gjorde inget. Så det gjorde vi på förmiddan och sen på eftermiddan pratade vi lite om mag-tarm sjukdomarna och fick varsin sjukdom som vi ska skriva lite om och redovisa nästa måndag. Sen fick vi även testa på att sätta fast en stomi på en docka. Sen såå fick vi äntligen gå/cykla hem!!

Måste berätta att imorse efter att jag hade ätit frukost och bloggat så stängde jag av datan och skulle gå och skölja av skålen och skeden där jag haft yoggi. Men grejen var att jag gick inte till köket utan till toaletten och började skölja av skål och sked där, utan att tänka på det gick jag in där. Sen kom jag på efter en liten stund att vad håller jag på med.....snacka om snurrig =) =)

Nehä nue ska jag lägga mig i soffan och kolla på Days som jag har spelat in. Har jue missat en del avsnitt nue när jag varit bortrest men har ändå inte hänt så jätte mycket sen sist, så jag tänker inte ta igen och kolla på dem avsnitten som jag missat. Lär komma in lätt i det igen ändå, brukar vara så i sådana serier!!

Jag ska försöka blogga mer om Thailand och lägga upp bilder ikväll, vet att många väntar på det. Hehehe :)



Godmorgon!!

Jag sitter här och äter yoggie just nue, inte alls lika lockande som frukostbuffen i Thailand. Där åt jag kan jag lova. Är inte så glad i frukost i vanliga fall, men där åt jag mycket mer än vad jag brukar göra. Det var jue såå gott :)

Snart ska man cykla till skolan, eller i själva skolan i sig utan till sjukhuset. Eftersom att vi har lektioner där på måndagarna i sjukvård. De har en våning på sjukhuset där det finns praktiska salar där man kan öva på olika saker, så det är därför vi är där. Vi var där förra terminen med när vi tränade på att sätta kateter och ta blodprov. Har ingen större aning om vad som händer idag, vet bara att vi skulle läst några sidor tills idag så det är säkert det vi ska gå igenom idag. Hmm lång dag idag. Är fyra dag men vi brukar aldrig gå så länge, får hoppas att man inte gör det i alla fall för det känns inte så lockande. Känns inte lockande med skola alls, menmen sista terminen nue jue så man får försöka stå ut!!!

Efter skolan tänkte jag cykla till cykelhandlaren och lämna in min cykel. Mitt bakhjul det läcker så lika bra att få det lagat så man slipper pumpa däcket varje gång innan man ska cykla med den. Annars så vet jag inte vad jag ska göra efter skolan. Blir väl mest till att ta det lugnt. Jag lovar att försöka blogga och lägga upp lite fler bilder om Thailand i eftermiddag, är några stycken som frågat om det nämligen.

Nue börjar klockan bli mycket här så måste gå och fixa det sista nue innan jag ska cykla.

Hoppas att ni får en bra dag, krami!!!



Läxor och åter läxor...

Det har jag ägnat mig åt större delen av dagen det är därför jag inte har bloggat nått innan idag. Men nue har jag äntligen tid med det.

Jag gick vaknade vid halv nio idag, men log och drog mig till närmre tio. Orkade inte riktigt gå upp fast att jag var ganska så pigg. Men det beror nog på att när jag vaknade så hade klockan i Thailand varit halv tre så det är väl det man känner av. Känner mig piggare nue man man känner fortfarande av tidsomställningen, jet-lagen. Jag gör det speciellt på våran kväll eftersom att i Thailand skulle jag ha liggat och sovit nue. Men jag kommer nog in i det vanliga snart igen, förhoppningsvis!!

Som sagt gick jag upp vid tio och då satte jag mig framför datorn och svarade på kommentarerna jag hade fått i min blogg och så läste jag alla andras bloggar som jag följer. Har jue lite att ta igen nue när jag har varit iväg i två veckor. Vid halv tolv tiden tror jag det var som jag satte igång med läxorna igen. Jag hade jue redan börjat på det innan jag reste och även igår gjorde jag lite och idag gjorde jag färdigt allt. Men satt med det större delen av dagen, var inte klar fråns halv sju tiden ikväll. Har nästan suttit med det hela tiden förutom lite småpauser när jag har kollat på tv och diskat, annars har jag varit duktig och gjort det jag skulle. Ville bli klar så att jag kunde se på tv nue på kvällen. Blandannat på One Three Hill, det kan man jue inte bara missa. Men missade början lite men gjorde inte så mycket. Det var ett mycket bra och spännande avsnitt!! Jag har även kollat på Singing Bee ikväll som jag kollade på första gången ifredes när det var repris. Ganska så roligt progam faktiskt :)
Det är verkligen jätte skönt att ha läxorna klara och inskickade till min lärare. Får man hoppas att slit ger resultat oxå, hehe!! Massa läxor är priset för att man reser iväg i två veckor men ångrar mig inte ett dug. Det var värt allt eftersom att jag fick komma till underbara Thailand, Khaolak =) =)

Imon är det då dags för skola igen för min del. Kommer att ha sjukvård hela dagen. Undrar vad vi ska göra? Känns inte så lockande med skola men ska bli skoj att träffa alla mina klasskamrater igen.
Sen på tisdag så kommer jag att börja på min praktik, hoppas att jag kommer trivas och att det kommer gå bra. Man är alltid lite nervös för nya saker och nya ställen, jag är det i alla fall.

Nehä nue ska jag gå och vara lite social med min älskade sambo. Har jue mest gjort läxor idag som sagt så har ej ägnat så mycket tid till honom. Så nue ska jag göra det innan det är dags för läggdags!!!

GODNATT!!!




Den trista verkligeheten!!!

Mmm det är verkligen tråkigt att vara hemma igen. För nu måste man ta igen alla måsten som man slapp när man var på semester. Där tog man dagen som den kom och det var inte en massa måsten eller stress. Jag mådde hur bra som helst under de två veckorna vi var i Thailand, var jtte pigg. Beror nog på att man fick sol och värme :)

Men visst det är skönt att vara hemma på ett sätt, få träffa alla sina vänner och sen så har man ändå saknat sitt eget hem och säng. Men hade gärna kunnat vara iväg nån vecka till utan problem.

Men det är skönt att man kan få komma iväg ibland och få slippa alla måsten men sen så måste man försöka komma tillbaka till verkligheten när man kommer hem, fast att man inte har någon större lust.

Som när man kom hem igårmorse så var man jue sjukt trött så jag gick jue och la mig i några timmar och sen fick man försöka hålla sig vaken resten av dagen/kvällen. Kan säga att det inte var det lättaste på grund av tidsomställningen. Men jag höll mig vaken och jag och sötisen tvättade all tvätt som vi hade hem från resan. Kändes inte så lockande att tvätta samma dag som man kom hem men lika bra att göra det tänkte vi så slipper vi det sen.

Men idag har man oxå fått ta tag i saker och ting. Blandannat mina läxor som jag fick som jag ska göra eftersom att jag var bortrest. Kändes verkligen inte lockande med det heller. Men har faktiskt varit duktig och gjort färdigt första uppgiften idag, så har två kvar som jag ska göra imorgon. Ett annat måste som vi gjorde idag var att storhandla eftersom att det var tomt i frys och kyl. Nue får vi även tänka på vad vi ska laga till mat och diska osv. När man var i Thailand behövde man inte tänka på det utan man gick och åt på någon restaurang!!

Men jag hoppas att kanske nästa år eller nästa år igen få resa till Thailand. Både jag och min älskade sötis vill dit igen :) Men då till något annat resemål!!!

Igårkväll var vi förresten hos Palle, Vonka och Tindra en runda. Vi var ganska så sletna men vi ville hälsa på dem ändå, hade jue saknat dem. Tindra verkade ha saknat oss för hon skulle sitta och busa med mig och Peter hela tiden :) Vi har saknat henne oxå, hehe!! Vi åt pizza där och kollade på Lets Dance. Tindra fick även två Kittyklänningar av oss som vi hade köpt och Palle och Vonka fick en påse djungelvrål som tack att dem passat sötisens bil och tagit in posten och så till oss. Var mycket trevligt att träffa dem :)

Nehä nue ska jag sätta mig i soffan och mysa med min sötis och så ska vi kolla på Harry Potter, hemlighetens kammare och så ska jag äta ostbågar, har saknat det som bara den när vi var i Thailand. De hade jue inte det där. Så nue ska det ätas, hehe :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!!!


Thailandsresan - Hotellet

Nue tänkte jag börja skriva om första delen av resan. Blandannat om vårat hotell, kommer lägga upp bilder på hur vårat rum såg ut, poolen och på lite annat smått och gott!!

Våran resa började som sagt den 9 januari då vi tog tåget mot Kastrup vid 18.23 på kvällen. Vi var framme på flygplatsen vid 20.00 tiden och då var det dags att checka in, efter det så gick vi igenom kontrollerna och så. Efter det så köpte vi lite mat och sen så spelade vi lite kort tills det var dags att gå till våran Gate. Vi fick reda på Gaten ganska så sent så vi kom inte in i planet fråns 23.50 och planet skulle lyft 23.40. Sen så kunde inte planet lyfta eftersom att det var is på vingarna så det var dem tvungna att ta väck först. Så en timme senare lyfte vi än vad vi skulle. Flygresan gick bara bra, lite dryg ibland eftersom att man kunde inte sova så mycket för allt brummande. Men det gick ändå ganska så snabbt, tog lite mer än 10 timmar ner till Phuket.


Här sitter vi och väntar på att få komma in i planet, riktiga blekfisar :)

När vi kom till flyplatsen i Phuket och skulle gå till terminalen så kände man värmen mot sig, härlig känsla!! Vi fick gå igenom några kontroller innan vi fick våra väskor, gick ganska så snabbt att få dem faktiskt. Sen så begav vi oss ut där vi sedan gick till bussen som skulle ta oss till hotellet. Man svettades redan då. Klockan var 17.30 då och fortfarande jätte varmt, så man svettades en del i joggingbyxor kan jag säga, hehe.

 
Här sitter vi i bussen som ska ta oss till hotellt i Khaolak.

Bussresan till hotellet tog en och en halv timme ungefär och man fick se en del under resans gång och reseledaren berättade en del om Thailand och Khaolak. Jag somnade även en liten runda på bussen, var ganska så trött efter den långa resan men var ändå förväntasfull på allt som vi skulle få se och göra :)
När vi kom till hotellet så fick vi välkomstdrickar och sen så checkade vi in. En kille tog sedan våra väskor och visade oss till vårat rum. Det var jätte mysigt att att komma dit på kvällen, eftersom att det var upplyst överallt med mysig utebelysning, sen var det en mysig liten väg till vårat rum.
Vårat hotellrum var jätte mysigt med utsikt över trädgården som var där. Efter att ha kollat in rummet och hunnit landa lite så bytte vi om till andra kläder och sen var det dags att  bli bjuden på middag på hotellets restaurang och fira min födelsedag!! Jag åt såklart Thaimat första kvällen, det var jätte gott och så drack jag och mamma vin till =)
Det var i stort sett det vi gjorde första kvällen, kom jue dit ganska så sent så vi hann inte göra så mycket. Man orkade inte heller, alla var trötta efter resan. Sen ville man bara att det skulle bli nästa dag så man kunde få sola och bada :)

  
 
Uppfarten till hotellet och jag efter någon dags sol.

  
Reception och Restaurang.

   
 
Hotellrummet och vi första kvällen!!

   
Utsikt från vårat hotellrum och utkick från trädgården.
 
     
Poolen :) Var jätte skönt att bada i den efter att ha liggat i den stekande solen. I poolen var det ungefär +32 grader och i solen kunde det vara upp mot +45 grader. Nästan för varmt ibland, men ska absolut inte klaga :)

 
Söta BonBon som var hotellägarnas hund :)


Nue har ni fått första delen, nästa del blir nog om stranden där vi solade och badade i massor :)

Ha en fortsatt bra dag!!!


Thailandsresan :)

Mm nue är man hemma igen från en 2 veckors semester i Thailand, Khaolak. Jag eller vi ville verkligen inte åka hem. Dessa två veckor bara sprang iväg, alldeles för fort.

Vi har som sagt haft 2 underbara veckor med sol,bad, god mat och drinkar :) Bara jag tänker på allt vi gjort och på hur underbart där var såå vill man bara tillbaka. Var jue inte alls skoj och komma hem till detta mörka trista väder och såklart regnar det som det nästan alltid gör.

Jag kommer inte skriva så mycket mer idag eller lägga upp bilder för att jag orkar helt enkelt inte. Både jag och min sötis är sjukt trötta efter den långa resan hem och man är lite små snurrig i huvudet på grund av tidsomställningen. Men så fort jag känner att jag orkar och vill så lovar jag att blogga om vad vi gjort i underbara Thialand och så kommer jag såklart lägga upp en massa fina bilder :) :)
Jag kommer dela upp resan en del eftersom att vi har jue gjort en del och tagit en massa kort, så det kommer bli flera inlägg om själva resan. Sååå håll utkick :)

Men ni ska få nått smakprov så snäll är jag, haha!!!



 




Haa det så bra så lovar jag att blogga mer om resan och lägga upp fler bilder så småningom!!!


Puss och Kram!!!




Halsning fran Thailand :)

Hejsan pa er dar hemma i Sverige!!

Jag ville bara skicka en halsning till er dar hemma, att har ar det toppen bra :)

Snart ar det dax for hemresa och det kanns inget skoj alls. For vi har det sa bra har. Vi solar och badar varje dag antingen vid poolen eller vid havet. Vi ater och dricker goda drickar mest varje dag oxa. Vill verkligen inte hem. Har ar jatte fint vader mest hela tiden och det ar sjukt varmt. men ska inte klaga, hehe!! Thailand ar ett undrbart land :)

Vi har aven varit pa en del utflykter men det berattar jag mer om nar jag kommer hem igen. Nue ska vi hamta mina foraldrar sen ska vi till Khaolak och shoppa =)

Haa det toppen bra, sa hors vi =)


Snart, snart =) =)

Om lite mer än om en timme så ska vi bege oss till tågstationen för att ta tåget mot Kastrup 18.23. Så vid 20.05 är vi där. Sen så går inte planet mot Thailand fråns 23.40. Så vi tänkte ta nått att äta på flyplatsen, spela lite kort och så och fördriva tiden så gott det går :) Ahh jag längtar som bara den nue, kan knappt fatta att jag ska dit än, hehe!!

Men min dag har bara varit bra. Var jue i skolan och på morgonen så avslutade vi kursen Social omsorg. Vi redovisade våra böcker som vi har läst. Sen så fick vi reda på våra betyg i den kursen och jag fick VG där oxå. Har VG i alla ämnena hittills, känns mycket bra :) Efter det så hade vi lunch och sedan var det dags för Sjukvård. Men efter att våran lärare berättat vad vi skulle göra så gick jag hem. Eftersom att alla i klassen fick en av uppgifterna som jag skulle göra idag och jobba med. Så tyckte hon och jag att då kan jag gå hem och jobba med det hemma istället, eftersom att jag ändå ska lämna in det till henne sen.
Så vid 13 tiden var jag hemma och det var skönt att få gå hem så tidigt. Jag satte mig och kollade på Days eftersom att det hade precis börjat. Glad att jag fick se det avsnittet, för det avslöjande en hel del!!

Jaa sen har jag fixat och donat här hemma. Jag har diskat, duschat, rakat mig och så har jag ätit. Blev lite pasta och köttfärssås bara som vi hade i frysen, så det var bara till att värma. Har även satt upp på vårat postfack att vi inte vill ha reklam. Nue ska jag snart fixa till mig lite innan det är dags för oss att bege oss.

Den 25 januari kommer vi hem igen. Så jag lovar att blogga och lägga upp bilder på resan när jag känner att alla intryck och så har hunnit landa...såå håll utkick. För jag tror knappt jag kommer blogga därnerifrån, men man vet aldrig!!!

Haa det nue super bra här hemma och ta hand om varandra så lovar jag göra detsamma i Thailand :) :)


image503

BYEBYE!!!






Snart skola igen!!

Jaa sitter här och äter lite yoggie framför datorn. Om en stund är det dags att gå till skolan. Har Social Omsorg nue på morgonen, ska avsluta den kursen. Sen i eftermiddag kommer vi ha Sjukvård. Har skoldag fram till klockan 16 idag men jag kommer gå upp vid 14 eller nått sånt, för att jag ska hinna göra det sista innan det är dags. Tänk
ikväll reser vi, helt otroligt :)
Jag somnade faktikst inte ganska så snabbt igår, trodde det skulle ta lång tid. Men jag var nog trött och jag sov väldigt bra hela natten tills det var dags att gå upp. Såå det var väldigt skönt att jag kunde sova så man inte är super trött när man sitter i skolan idag!!!

Ha en super bra dag, jag ska försöka blogga en sista gång innan jag åker ikväll.

Annars får ni som sagt ha det super bra här hemma :) Jag är tillbaka den 25 januari så håll utkick då!!!


image502





Imorgon bär det av =)

Den här dagen har jag längtat efter länge nue, men imorgon är det äntligen dax. Jag och min sambo och mina föräldrar ska jue nämligen resa till Thailand imorgonkväll :) Tänk att nue kan jag säga "imorgon åker vi", trodde aldrig den dagen skulle komma. Men som sagt imorgon är det äntligen dax och på torsdagskväll är jag i detta vackra land, wieee :) :)


image501

Ikväll har jag diskat så min sötis kunde laga tacos, men när vi väl skulle äta var jag inte så hungrig så åt inte så mycket. Menmen det var gott ändå :) Jag har även läst kapitel 4 i Sjukvårdsboke, var ett antal sidor att läsa så det tog sin lilla tid. Sen så har jag lyssnat på en massa skivor, både nya och gamla. Ojj vad många bra låtar som man glömt bort som man typ lyssnade på för två, tre år sedan. Vissa av skivorna kommer åka med på resan och jag fixade även ny skiva men ny bra muisk!! Såå nue har vi att lyssna på, hehe. Jag har även strykit ett par shorts jag ska ha med mig och lagt ner lite annat i resväskan. Full rulle har det varit ikväll känns det som, så man har känt sig lite småtressad. Hade jue viljat börja med någon av mina uppgifter men har lite småont i huvudet och vet inte riktigt om jag orkar ta tag i det nue. Det får helt enkelt vänta annars tills jag kommer hem!!

Nue ska jag kolla på Andra Avenyn tänkte jag så ha en fortsatt trevlig kväll :)




Sjukvård!

Idag så började skolan igen och idag började kursen Sjukvård som jag blandannat ska gå i vår. Vi har våran favislärare även i det ämnet så det är super. Hon är en jätte bra lärare och vi har haft henne sen vi började utbilningen, inte i alla ämnen då men i vissa ämnen har vi haft henne.

Det var en lugn lektion vi hade. Hon hade lite saker att informera oss om ochs en fick vi göra en presentation av varandra eftersom att vi fick två stycken nya tjejer i våran klass. De har läst på flex innan men så kan man inte läsa Sjukvård på flex så då fick dem hoppa in i våran klass. Sen blev det en kort genomgång om vad vi ska göra för något i Sjukvården och sen så var lektionen slut.

Jag fick stanna kvar eftersom att jag hade varit olydig. Haha, skoja bara =) Jag skulle få mina uppgifter som jag ska göra medans jag är borta. Jag fick tre stycken uppgifter, fler än vad hon sa från början. Menmen det får gå. Hon sa att om jag hinner kan jag jue börja på dem som idag och sen fortsätta när jag kommer hem och sen maila in dem när jag är klar. Hmm tror jag ska försöka börja på någon av dem idag så jag slipper göra allt när jag kommer hem. Fårse vad jag hinner ikväll helt enkelt, Ska jue läsa genom ett kaptiel i boken med tills imon och det var ganska så många sidor. Men det får gå!!!
Direkt när skolan börjar så känner man stress, eftersom att man får nästan läxor direkt och det känns som man har hundra saker att göra. Jag känner nog så ännu mer nue eftersom att jag reser imon och har massa annat och tänka på oxå.

Efter skolan så gick jag och Emmy till vårat favisställe, Nostaliga och käckade. Vi tog varsin toast, dem är jue såå goda :) Vi var tvungna att ta en snabbis fika/lunnch innan jag reser jue för sen lär det nog dröja ett tag. Vi hade trevligt som vi brukar ha det, hihi!!! Jag gick sedan till biblioteket efter det och där lånade jag två böcker. Det blev Marian Keyes, Under Täcket. Ville ha den allra nyaste men den var utlånad. Jag lånade även Mias Hemlighet som är fortsättningen på Gömda och Asyl!!

Nehä man kanske ska ta och lyssna lite på musik. Nää men ska lyssna igenom några cd-skivor som vi har och se om det bra musik på dem så man kan ta med dem till Thailand, annars får jag fixa någon ny med ny musik på såklart, hehe =) Sen efter det ska jag försöka vara duktig och göra lite läxor!!

Ha en fortsatt bra kväll, Kramis!!!



Dax för skolan igen...

Usch ja, om en timme ska man vara i skolan igen. Börjar halv ett idag och slutar klockan två, är jue inte så länge men ändå!!! Jaja det ska säkert gå bra, ska jue börja en ny kurs idag, sjukvård. Jag skulle även få en uppgift av min lärare idag som jag ska göra bara för att jag reser bort. Men verkar inte va så stor uppgift, kan jue hoppas det i alla fall.

Jag gick faktiskt upp vid halv tio idag och då satte jag mig vid datan en liten stund innan det va dags att kolla på reprisen av Days. Efter jag hade kollat på det så hoppade jag in i duschen och duschade och efter det klädde jag på mig och gjorde mig i ordning. Så nue är jag redo för skolan.
Tänkte at jag skulle ta något att äta strax, blir nog bara en yoggie och någon frukt. Får äta mer sen när jag kommer hem igen om jag skulle vara hungrig....

Efter skolan så tänkte jag gå inom biblioteket, ligger jue precis vid skolan så. Jag tänkte kanske låna någon bra bok som jag kan ha med mig på resan. Har en bok som jag ska läsa och så ska jag låna en av min klasskompis men vill ha någon till känner jag, fall i fall. Funderar på att låna Marian Keyes nya bok, den verkar bra. Har läst några böcker med henne innan och dem var riktigt bra så det är nog denna med. Kan jue hoppas den finns på biblan. Annars får jag se om där är någon anna som faller mig i smaken.

Nehä ska ta något att äta nue som sagt innan det är dags för att gå....

Jag hoppas att ni får en bra dag idag, vad ska ni göra förresten??

image500




På smällen...

Hmm nää jag är inte gravid men jag kollade på en film ikväll som heter så. Den var faktiskt jätte bra tycker jag. Både bra och rolig :)

Nån mer som sett den som gillade den??

Innan jag började kolla på filmen så kollade jag på Outsiders. Handlade om sopfolket, Människor som lever på att ta andras sopor, mat och andra saker som dem kunde ha nytta av. Såg riktigt äckligt ut när dem var runt och rotade blan en massa sopor. Men om dem vill leva så får dem göra det, men jag hade aldrig klarat det. Alldeles för äckligt för min smak, usch!!

Nehä nue är det läggdags för min del, inte för att jag behöver gå upp värst tidigt eftersom att jag inte börjar fråns halv ett. Men tänkte ändå försöka lägga allt för sent och sen tyckte jag ändå gå upp i vettig tid imon och se reprisen av Days eftersom att jag missade det idag....

GODNATT, DRÖM SÖTT!!!





Noll koll!!

Jag brukar aldrig vara den som inte har koll på saker men nue hade jag verkligen inte det. Saken gällde när vi börjar skolan imon, vi har fått schema men dem är så röriga så man förstår inget. Så jag fick messa med Emmy och fråga henne men hon hade inte riktigt någon koll hon heller. Så jag fick även fråga en annan klasskompis och hon sa att vi börjar halv ett imorgon och sluta klockan två, har tydligen bara Sjukvård imorgon. En glad överraskning eftersom att jag trodde vi började tio över åtta som vi brukar göra och så trodde jag vi skulle ha sista lektionen i Social Omsorg men det är tydligen inte fråns onsdagförmiddag som vi ska ha det. Jaja nue vet jag hur jag ska gå dem två kommande dagarna innan jag reser :) Sen får dem gå hur dem vill för det bryr jag mig inte om för att då är jag inte här!!!

Hmm vet ej riktigt vad jag ska göra nue, men ska nog sätta mig och spela lite Mario. För jue passa på när inte sötisen sitter där, hehe!! Eller kanske man ska spela lite Wiisport så man får röra lite på sig, fårse vilket jag gör. Sen blir det nog att jag kolla på någon film när sötisen är iväg och tränar eller så kollar jag på tv om där är nått bra...

Hejdå!!!



Praktikplatsen

Jag var jue på min praktikplats och hälsade på innan idag. Träffade min handledare Ingrid, hon verkade väldigt trevlig så jag kommer säkert trivas jätte bra där!! Jag fick även mina arbetstider och dem var jue med hur bra som helst, hehe. På tisdagar är jag där mellan 8-16, onsdagar och torsdagar mellan 8-15 och fredagar mellan 8-11.30. Riktigt sköna tider, skönt att slippa kvällar och helger och sådant!! Men det kommer jag få sen på nästa praktiplats.

Jag var även upp på stan en runda där jag hittade det jag sökte efter. Jag handlade en svart liten börs med något mönster på, ny ögonskugga och tre par nya stringtrosor blev det från HM och sedan så var jag på Glitter där jag hittade en liten  svart axelremsväska, är som en handväska fast med långt band. Smidig och bra att ha när man ska på stan eller så, ska ha med den till Thailand och ha den när man går och shoppar eller så. Man får precis plats med det som man behöver ha med, pengar, mobil. Sen gick jag även runt och kollade runt i lite andra affärer men hittade inget av intresse. Så det blev inte att jag handlade mer, jo  bara på domus men det var jue bara lite mat och så...hehe :)

Min sötis får nog snart börja laga lite mat för min mage börjar bli hungrig. Ikväll ska vi ha pommes, kött och bearnisessås, ska bli gott!!
Jag tror faktiskt jag ska ta och kolla på kvällens och morgondagens avsnitt av Andra Avenyn nue så har man det gjort i fall det skulle dyka upp något annat.

Tjao!!!






Hälsa på!!!

Om en stund ska jag iväg till min praktikplats och hälsa på. Jag ska jue vara på dagrehaben här i Kristianstad och idag ska jag hälsa på och träffa min handledare, få mina arbetstider m.m. Har jue redan varit där en gång på studiebesök så jag vet jue hur där ser ut men ska bli intressant och se hurdan ens handledare är...hoppas hon är bra och trevlig!!

Efter att ha varit där så tänkte jag gå upp på stan en runda, det var länge sen jag gick och kollade. Hade tänkt göra lite ärende. Blandannat försöka hitta en liten handväska, en liten börs, ny ögonskugga och så kanske det blir någon ny tröja eller nått. Fårse vad som kommer med hem, hehe :)

Sen är det inget mer planerat för idag så får se vad som händer ikväll. Men den blir npg lugn för min sötis ska ivä och träna så det blir nog bara att jag kollar på tv eller film eller något sådant. Man får jue försöka lägga sig i tid eftersom att imon börjar skolan igen. Men har inte riktigt koll på när v börjar får fråga nån som vet.

Menmen ska äta lite frukost nue så ni får ha en fortsatt bra dag, Kramis.

image499






 



Det slog mig precis...

att jag fyller år på torsdag den 10 januari, då blir jag 24 år :) Jag hade nästan glömt bort det, beror nog på att det ända datumet jag tänker på är den 9 januari då vi reser till Thailand. Så min egen födelsedag har kommit i skymundan. Men jag anser att resa till Thailand är större än att fylla 24 år, ingen speciell ålder och jag kommer fylla år nästa år igen. Men när jag kommer komma till Thailand nästa gång kan jue dröja länge. Min födelsedag kommer jag mest spendera på flygplanet som är på väg. Men kommer säkert få en underbar födelsedagskväll. Vi kommer säkert gå ut och äta på någon mysig restuarang och fira min födelsedag då =) Min sötis och mina förääldrar kommer garanterat hitta på något med mig, tror det i alla fall. Haha!!!

Jag har gjort som jag planerade att göra ikväll. Efter mitt förra inlägg så satte jag igång med min läxa och jag blev klar ungefär 10 minuter innan One Three Hill skulle börja. Så det var bara snabbt in i duschen och sen ut igen, men missade lite av början ändå. Menmen gjorde inte så mycket fick jue mer än halva i alla fall. Efter det så kollade jag på Jamies matlagning eller vad det heter, han gjorde massa olika rätter på pumpor. Sen efter det så var det Victorias Secret Fashion Show. Jag tycker showen var bra och häftiga och fina underkläder. Det bästa i showen var när Hiedi och Seal sjöng, såå romantiskt :)
 


Nue ska jag kolla på kvällens avsnitt av Andra Avenyn och sedan är det läggdags......




Fixardag...

Jag och sötisen har mer eller mindre hållt på att greja hela dagen sen vi gick upp vid kvart i elva. Vi skulle börja tvätta klockan elva men det tog sötisen hand om. För att jag tog tag i städningen och plockade undan alla julsakerna istället. Det tog sin lilla tid att plocka ner alla julsakerna igen och sen damma och sätta upp dem andra sakerna som vi brukar ha. Jag kom på att tio i ett var det Windfall så jag fick ta en paus i mitt städande och sätta mig och titta på det. Efter jag hade kollat på det så dammsugande jag för det var bara det jag hade kvar.
Min sötis var som sagt duktig och tvättade, slängde skräp, rengjorde spisen och körde och handlade. Vi har varit väldigt flitiga idag.

Det känns lite tomt att alla julsakerna är borta alla redan men ville ha väck det innan vi reser och så ville jag städa med så har ser snyggt och fint ut när man kommer hem, känns jue mycket skönare än att komma hem till ett ostädat hem!!

Vi har även hållt på att packa inför resan. Både jag och sötisen har nästan packat allt alla redan. Skönt att göra det i tid så slipper man stressa med det sen. Vissa saker kommer man jue inta kunna packa fråns samma dag, som hygiensaker och sådant. Men allt annat har vi typ packat. Såå det har vi med grejat med idag/kväll. Känns som jag har  lite kläder med mig, men alla säger att man ska jue inte ha med så mycket för man kan handla så billigt där nere sen. Men jag har säkert mer kläder än vad jag behöver ändå fast att jag tycker att det är lite. Men där kanske inte finns kläder som faller mig i smaken, det man man jue inte veta. Menmen blir nog bra i alla fall :)

Vi har nästan precis ätit och det var jag som lagade maten idag. Det blev potatis, lax, hollandisesås och blandade grönsaker, såå gott var det :) Har blivit helt galen i lax!!

Jag ska snart vara lite mer duktig och påbörja en läxa som jag måste ha gjort innna vi reser. Fårse om jag hinner klart med den innan jag ska gå och duscha och kolla på tv. Är jue bra på tv ikväll och det kan man jue inte missa, är jue blandannat One Threee Hill och Victorias Secret Fashion Show. Det kan man inte missa eller hur??

Ha en fortsatt trevlig kväll!!






Kalkonmiddag!!!



I eftermiddas så körde vi hem till Peters familj och innan dess så hämtade vi upp Palle, Vonka och Tindra för dem skulle jue såklart oxå dit :) När vi kom så fick vi först lite fika, glögg, pepparkakor och vetelängd. Vi fick nån ny sorts glögg och den var jätte god. Jag har inte gillat glögg men det var till förra julen som jag började gilla det. Efter att vi hade fikat så spelade Peter, Palle. Erik och Vonka Koron medans vi väntade på att maten skulle bli klar. Vi hann även påbörja en pokerunda men fick ta en paus eftersom att vi skulle äta. Vi fick kalkon, potatis, sås och grönsaker. Mmmm såå gott det var och mätt blev man :) Sen till efterrätt så blev det cheesecake och hallon, det är något som jag älskar. Tycker det är såå gott :) Synd man inte äter det så ofta bara och oftast blir det jue att man gör det till sommaren, men det är jue inget måste på det.
Efter det så spelade vi poker igen men jag orkade inte spela klart så till slut var det bara Peter och Erik och spelade. Jag gick upp och sjöng lite Singstars med Kerstin och Tindra istället, mycket roligare :)
Jaa strax efter sen så körde vi hemåt, klockan var väl rund nio då. När vi kom ut så såg vi att det hade börjat snöa ganska så bra, så min sötis fick köra ganska så försiktigt hem. 

Vi var jue även bjuna till några kompisar i Viby men var lite veliga om vi skulle köra dit eller inte, dels var jue klockan hlav tio då och både jag och sötisen hade huvudvärk. Men det blev att vi körde dit en runda ändå. När vi kom var där full rulle, dem satt och spelade spel och drack lite. Jag och sötisen var med några rundor och spelade, var väldigt roligt spel, hette Vilda Gester eller något sådant. Mats och Cissi var oxå där och det var skoj att träffa dem, för det var ett tag sedan. Vi blev bjudna till deras inflyttningsfest, ska bli trevligt :)
Vid elva tiden så körde jag och sötisen hem igen och nue är vi hemma igen efter en dag med god middag, sällskap och skratt!!!

Jag och sötisen var en snabb runda inom Domus oxå innan vi skulle köra iväg. Vi kom nämligen på att vi kunde köpa större minneskort till våran digitalkamera så att vi kan ta mer kort i Thailand, plus att man har sitt gamla med jue. Så min sötis stack upppm ChlaesOhlsson och köpte ett. Så nue kan vi ta nästan upp mot 20000 bilder med båda minneskorten :) Borde jue räcka, hehe!!
Jag var även inom domus där jag köpte mig en neccesär, en sådan som man kan veckla ut och hänga upp. Min sötis fick blandannat en sådan av sitt jobb i julklapp och jag var ute efter en sådan, men såklart ville han jue ha den själv. Så idag köpte jag en till mig själv, tycker dem är smidiga och speciellt när man ska ha med den när man reser.

Nue ska jag och sötisen gå och lägga oss!!!

GODNATT!!!








 


Såå mörkt...

Det är verkligen inte konstigt att man sover halva dagarna eftersom att det är så mörkt och trist när man vaknar sen. Känns som man går upp 7-8 på morgonen. Imorse vaknade jag först vid kvart över nio och gick och på toa, sen gick jag direkt och la mig igen och sov till kvart i tolv. Har ingen ork att gå upp tidigt när det år sådanat vöder ute, är jue typ mörkt från det man går upp tills man ska gå och lägga sig. Därför är resan och solen såå efterlängtad nue, få ny energi :) Det behöver jag verkligen!!!

I eftermiddag så ska vi hem till min älsklings familj och äta middag och även Palle, Vonka och Tindra ska dit. Det ska bli trevligt och jag tror nästan att vi skulle få kalkon till middag, det är jue såå gott =) Sen ikväll kanske vi ska hem till några kompisar och spela lite spel och så. Men beror på när vi kör från första stället och om vi orkar och så. Inget bestämt riktigt om hur vi ska göra än, fårse ikväll hur vi känner oss helt enkelt.

Jag blir tokig på min förkylning, ena dagen känns det som att det håller på att bli bättre, Men när man vaknade idag så var man jätte snorig igen och näsan bara rann och hostan är sådär, känner mig lite roslig i halsen idag och jag har även ont i huvudet idag. Menmen man får ändå hoppas att det går åt rätt väg nue. För jag vill inte vara förkyld längre och dålig.

Men jag tror att jag ska vara duktitig i alla fall och ta tag i disken som står ute i köket, orkar liksom inte titta på den längre.
Jaja ska ta och göra det nue så det blir gjort som sagt.

Ha en bra dag och vad ska ni göra en dag som denna förresten???



Äntligen!!!

Jaaa sen man kom hem vid elva så har bloggen bara dummat sig men nue verkar det funka som det ska så jag kan blogga lite om mina påhitt idag, hehe =)

Jag var jue hos Jessica innan idag och det var mycket trevligt. Vi kollade på Days och så blev jag bjuden på fika. Mycket gott =) Vi pratade oxå en del om vad vi hade gjort sen sist och så!! När jag kommer hem igen sen från resan så skulle vi gå ut någon helg, länge sen nue jue. Alltid lika skoj att träffa Jessica =)

När jag kom hem igen vid tre tiden så var här helt nersläkt och då kommer min sötis med ett cyklop på sig, ni kan jue förstå att jag skrattade :) Han såg väldigt rolig ut. Men han hade varit iväg och köpt det idag och simfötter oxå så att han och min pappa kan snorka sen i Thailand. Jag lär jue skratta ännu mera när jag ser båda två med det :)

I alla fall så körde jag och sötisen och handlade på maxi efter att jag hade kommit hem och tagit det jag skulle ha. Sedan så körde vi och beställde Thaimat till mig för jag kände att jag ville inte ha pizza idag igen. Vi körde sedan och hämtade pizzorna på Katrins och sedan körde vi hem till mina föräldrar där vi åt och kollade på hockeyn, eller vi kollade lite halvt om halvt på den. Min moster och hennes sambo och deras söta hund Chili kom oxå. Så efter hockeyn så spelade vi ett antal rundor kort, vi spelade Jazz. Mycket roligt kortspel och funkar bra när man är några stycken som vi var idag!!! Vi hade såå roligt så vi glömde nästan bort vad vi spelade ibland, vilken som skulle dela ut vilken som hade lagt vilket kort osv. Blev nästan för oseriöst ibland, men sådana är vi. Tycker huvudsaken man har roligt sen är det andra skitsamma och vi har alltid skoj med min familj och släkt, vi är inte kloka :) Sitter och skrattar för mig själv bara jag tänker på hur skoj vi hade det ikväll :) När dem sedan körde hem så stannade jag och sötisen en stund till och bara satt och kollade på tv och snackade och så. Jag satt och gosade med katten, finns nog ingen gosigare katt än mammas och pappas och sååå snäll är han oxå :)

Har haft en bra dag och det känns faktiskt som att min förkylning, hosta börjar släppa allt mer, såå skönt!!!

Hoppas att ni oxå haft en bra dag och kväll??

image496




Fredag igen då....

Jaha då var det fredag igen....veckorna går jue såå snabbt.
Jag har nästan precis gjort mig i ordning och nue sitter jag och bloggar lite och äter frukost. Hallonkräm och mjölk.
Jag ska alldeles strax gå hem och hälsa på Jessica. Länge sen vi sågs nue som sagt så det ska bli jätte skoj att ses. För sen lär det väl dröja några månader tills hon vill träffa mig igen som hon sa igår....förhoppningvis skoja hon jue bara...eller jag vet att hon gjorde det!!

Efter att ha varit hos Jessica så ska jag och sötisn hem till mina föräldrar, ska äta pizza (igen). Mina föräldrar ville ha det så det får gå bra idag med, sen får det vara bra för ett tag. Jaa så ska vi eller dem se hockeyn som visas vid fyra tiden, så vi för jue vara där lite innan såklart. Förhoppningvis blir det även någon runda kort efter hockeyn, hade varit skoj. Jaja fårse vad som händer som sagt. Men ska bli trevligt att komma hem lite och hälsa på :)

Vad ska ni hitta på för skoj idag och ikväll då???




Det blev.....

den här filmen som jag och sötisen tittade på ikväll!!!

Den var faktiskt helt ok, men lite overklig måste jag dock säga. Men på nått sätt så gillar jag ändå sådana filmer, som är lite fantasyinsperierade. 
Efter att vi hade kollat färdigt på filmen så läste jag även ut boken Pojken som inte fanns, mycket bra bok. Ska läsa den tredje boken med sen och se om den är lika bra.

Jag längtar tills imon nue. Messade med min kompis Jessica innan ikväll och vi har inte setts på ganska så länge nue. Så imon ska jag hem till henne en runda, ska bli jätte skoj =) Hon skojade med mig och sa att hon träffar mig hellre nue innan resan för annars får vi vänta tills mitten av februari elle nått. Hon menade på att hon vill ej träffa mig när jag kommer hem brun och fin, hehe. Men vi kommer säkert ses då med, förhoppningsvis blir det utgång sen nångång när man kommit hem...och då måste Jessica med och jag tror inte hon bangar!!!
Vi ska nog även hem till mina föräldrar imorgon, vi bestämde det innan idag. Ska se hockeyn, jag kanske inte kollar så mycket men dem andra lär göra det. Är inte så inresserad av det en får  va trevlig och se lite på det ändå. Vi skulle nog spela lite kort sen när hockeyn var slut. Fårse imon vad vi känner för och så...

Ha en fortsatt trevlig kväll nue är det slutbloggat för min del idag. Ska gå och mysa med min älskade sötis nue. Jaa om han har tid vill säga, han är juet helt inne i Mario som vanligt, hehe =)

image495




Idol Amanda - släpper skiva =)

www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article1558616.ab  Jag läste precis på Aftonbladet att Idol Amanda har fått skivkontrakt och kommer komma med en skiva till våren. Första singlen skulle nog släppas snart och heter Do you love me.  Jaa ni kan jue själva trycka på länken och läsa vad det står. Men jag kommer vara en av dem som kommer fixa hennes skiva =) Kommer ni oxå att göra det???

Det blev att jag och sötisen beställde pizza idag. Jag vet att det inte är bra. Ska försöka dra ner på sådan mat snart. Men tar en dag i taget sen får man se hur det går!!! Men nångång ibland så är det ok tycker jag för ibland är det riktigt gott, tycker jag i alla fall!!!

Jag och sötisen tänkte kolla på någon film ikväll men vet inte riktigt vilken än. Men vi lånade jue några stycken av mina föräldrar så någon som verkar intressant lär det jue säkert bli,

Nehä nue ska jag lägga mig i soffan och läsa tidningen innan det blir filmdags. Kanske återkommer senare ikväll och skriver om vilken film det blev.

Ha en trevlig kväll!!!



Vilket väder.....

Usch vad det blåser och håller på idag, inget roligt väder alls och kallt är det oxå!!! Idag så gick jag inte upp fråns efter tolv. Beror mycket på att jag sov inte så mycket inatt, min dumma förkylning som ställer till det. Jaa jag är fortfarande förkyld, har vatt det i över en vecka nue. Jag hoppas verkligen det försvinner tills vi ska resa. Jag tar halstabletter, hostmedicin och panodil, allt för att man ska bli bra. Men det känns som hostan börjar försvinna men den har ej försvunnit helt och sen så rinner näsan och man är helt täppt när man ska sova...sjukt jobbigt är det.

Efter att jag hade gått upp så satte jag mig vid datan och svarade på alla kommentarer som jag hade fått och sen gick jag och gjorde vid mig. Sen så kollade jag lite på Days och åt frukost.
Sen var det dags att klä på sig varmt eftersom att jag skulle ut i detta fruktansvärda vädret. Jag skulle nämligen bort till skolan och sälja en bok till en tjej, som jag inte behöver i utbildningen längre och så hämtade jag mitt antagningsbesked. Jag träffade även en killkompis och hans mamma där, skoj att träffa dem för det var länge sen :)
MIn sötis kom sedan och hämtade mig vid skolan med jobbebilen. Han slutade tidigt idag och kommer att vara ledig imorgon, såå skönt!! Ja när han hade hämtat mig så körde vi ut till landet för vi skulle hämta våra resväskor. Dem har haft dem där eftersom att vi har ingen plats till dem här hemma. När vi kom dit så fick vi lite fika, min pappa hade gjort egna sockermunkar, såå gott =) Sen så lånade vi hem lite filmer som vi kan titta på under helgen. Går jue inte så mycket bra på tvn tycker jag. Är jue uppehåll i allt bra som man brukar se. Så då passar det bra med att titta på film istället!!

Jaa nue är man hemma igen och jag har precis pratat med min klasskompis Emmy. Tvungen att höra hur det var och så jue. Har jue inte setts på lovet, hon har jobbat och jag har jue inte mått nått vidare så. Men snart börjar vi skolan och då kommer vi jue hinnas ses lite innan jag reser..hehe.

Ska man göra ikväll då? Min sötis han ska snart iväg och klippa sig. Vi båda hade helt glömt bort det. Tur han hade lagt in en påminelse i telefonen. När han kommer hem igen så får vi väl laga nån mat eller nått. Sen blir det nog bara att vi kollar på någon av filmerna som vi lånade hem.

Vad har ni gjort idag och vad ska ni göra ikväll???







Dagens påhitt....

Jag tänkte ta och skriva lite om vad jag gjort idag. Har inte gjort övdedrivet mycket måste jag säga. Har mest suttit vid datorn och bloggat, lagt upp bilder i bilddagboken och kollat andras bloggar m.m. Har även kollat upp visa viktiga saker som man oxå måsta göra ibland. T.ex. kolla så man får sitt CSN, att det gått rätt till och att min ansökan var godkänd och så. Det var den så i början av nästa vecka lär jag få pengar, behövs kan jag säga =) Just nue snålar man på allt eftersom att vi ska klara oss tills vi åker, men så är det när man ska iväg och resa. Har jue lagt undan pengar så vi kan leva bra när vi väl är där nere, så därför får man leva lite snålt nue. Men när vi kommer hem igen kommer det vara som vanligt igen. Är bara nue det är lite som det är. Annars brukar vi gotta oss lite mer.

Jag har jue såklart även kollat på Days idag det kunde man jue inte missa. Men är ganska så trött på den storyn som är i serien nue, så det gör egentligen inte så mycket om man missar något avsnitt.

Min sötis jobbade ju idag men han kom hem vid hlav fyra så då gick jag och diskade så han kunde laga lite mat till oss. Det blev pasta med pastasås. Efter vi hade ätit så kollade jag på ett avsnitt av Andra Avenyn. Sen var jag faktiskt duktig och tog tag i en läxa. Jag skrev en bokrecension om Pojken som kallades för det!! Vi ska lämna in och prata om våra recensioner på tisdag när vi kommer tillbaka till skolan, så idag tog jag tag och gjorde den. Tog inte så lång tid och jag tyckte det blev riktigt bra. Väldigt bra bok är det jue men väldigt tragisk och gripande. Jag håller på att läsa andra boken nue och den är med jätte bra, ska läsa den tredje sen i Thailand tänkte jag. Måste jue ha lite att läsa när man ligger och solar, hehe.

Annars ikväll så har jag kollat på dokumäntären om Victoria Beckham och så har jag spelat en del Mario faktiskt. Men spelade inte så länge för jag har kommit till svårare banor och jag har inget tålamod och sitta hur länge som helst om det inte går bra för mig. Min sötis han har mycket bättre tålamod, han kan sitta i en timme och hålla på med samma bana, jag hade blivit galen, Blir det av att bara titta på han ibland nästan, haha, Men det är inte konstigt att han snart klarat spelet. Jag får väl försöka ha mer tålamod så jag med kommer någonstans. Men tror nog att jag ska spela lite Wii sport imon, boxning framför allt, länge sen nue och det ger bra träning!!

Förresten så började det snöa här idag, men det vet nog dem flesta redan. Skulle nog komma ännu mera imon och på fredag sen så skulle det nog försvinna ganska så snabbt igen. Trist. Mycket roligare när det ligger kvar än att det är en massa slask....jaja!!

Nehä nue ska jag inte tråka ut er mer idag, nu är det nog. Hehehe =)

image493



Om en vecka...

            Reser jag, sötisen och mina föräldrar till detta underbara land =) =)
image491 image492
THAILAND, KHAOLAK!!!

Kan knappt förstå att om en vecka reser vi, ska bli så sjukt underbart och skönt att få komma iväg i två veckor till värme och sol. Jaa man får jue hoppas på fint väder när vi är där =)



Här kommer fler bilder...

Nyårsafton:

   
Sitter och äter....

 
  
Barnen och även vuxna leker med barnen

 
Tindra och Jag

 
   
Dansar och sjunger Singstars

    

Skjuta raketer och dricka champagne

  
Jag och min älskade sötis =)


Äntligen gick det att lägga upp lite fler bilder från nyårasfton så ni fick se hur vi hade det =)




Nytt år, 2008!!

Nue tänkte jag ta och skriva om vad jag och sötisen gjorde på nyårsafton.
Vi var hemma hos några vänner och där var vi ett gäng + barn som åt god mat och dryck och hade det trevligt och umgicks. Vi åt trerätters middag som alla hade varit med och bestämt om vad vi skulle ha för något. Till förrätt blev det två olika sorters toast med skinka, ost, vindruvor och småtomater på, mycket gott. Till huvudrätt hade vi potatisgratäng och kall kycklingfile och fläskfile som var marinerade i två olika marinader och så var det sallad, vitlöksbröd och olika såser till det, oxå mycket gott. Synd man blev så snabbt mätt bara. Sen till efterrätt var det mintkladdkaka med vispgrädde eller vaniljvisp till. Det var oxå jätte gott, men kladdigt.
Jaa vi åt jue inte under denna kvällen. Utan vi busade en hel del med barnen som var där och så sjöng vi en hel del singstars och dansade även med barnen och dem skulle oxå sjunga såklart. Såå söta :)
Senare på kvällen så kom även lite snacks och godis fram på borden men det orkade man knappt äta efter allt annat man hade ätit tidigare på kvällen, så brukar det nästan alltid vara att man är jätte mätt.
Vi gick sedan och klädde på oss varma kläder och så vid halv tolv tiden, eftersom att alla skulle jue åt och även barnan och alla barnvagnarna så lika bra att göra det i tid. Vi gick sedan neråt biljardkompaniet där vi killarna sköt några raketer, jätte fina var dem och såg även många andras från där vi stod. Väldigt fint med raketer men synd att det är så farligt. Vi drack jue såklart även champagne och skålade och önskade alla Gott nytt år och så. Efter det så gick vissa av oss hem till våra vänner igen och fortsatte. Vi satt bara och pratade och hade det trevligt. Jag och sötisen begav oss sedan hemåt vid tvåtiden och när vi kom hem så var vi inte så trötta så vi kollade lite på tvn och satt och snackade om allt möjligt, så det blev att vi gick och la oss ganska så sent.
Hade en mycket trevligt nyår med mina vänner och med min älskade sötis såklart :) Det ända som var lite synd var att det var ganska så många av oss som var förkylda m.m. Men det blev lyckat i alla fall =)


 
Jag och sötisen nyårsfina =)


Ps. Kommer upp fler bilder från nyår så småningom men just nue så dummar det sig bara, så jag ger upp Ds.




Imorgon...

kommer jag att skriva om hur min och sötisens nyårsafton var. Jag har inte orkat blogga idag eller orkar göra något annat heller, eftersom att min förkylning, hosta blev värre under natten till idag. Så min snälla sötis begav sig till apoteket och köpte hem hostmedicin till mig. Så förhoppningsvis ska man snart bli fri fårn hostan, man för hoppas den rinnande näsan med försvinner då.

Såå idag har jag inte gjort allt för mycket. Har nästan liggat på soffan hela dagen med en filt över mig och bara slökollat på tv och vilat. Först nue ikäll som jag har varit lite piggare. Så jag och sötisen kollade på film, Det blev Shrek 3, den var bra och rolig.

Så imon ska jag försöka orka blogga och skriva om min och sötisens nyårsafton var och även lägga upp lite bilder från kvällen.

Haa det fint och jag hoppas ni hade en bra nyårsafton och att 2008 blir ett bra år för er =)





RSS 2.0