Nyårsafton =)

Då var det den sista dagen på året 2007 nue då, nyårsafton rättare sagt!!
Jag gick upp för snart en timme sen och jag har läst i andras bloggar och önskat alla mina goa läsare Gott Nytt År. Hoppas verkligen ni får en underbar nyårsafton och att ni tar hand om varandra =)

Om en stund så ska jag sätta igång och baka inför i kväll. Har tagit åt mig att göra efterätten tills ikväll som ska bli mintkladdkaka, 2 stycken rättare sagt annars räcker det nog inte. Jag har nog lagt upp det receptet någon gång här innan och det verkar jue såå gott, men har inte hunnit göra den själv än så ikväll passar det mycket bra att smaka den =)

Vi ska jue hem till några vänner på söder ikväll där vi ska vara ett gäng + barn och fira nyårsafton tillsammans, med trerätters middag och gott vin och så, ja vin för min del i alla fall :) Ska bli jätte trevligt, ser framemot kvällen.


Jag vill önska er ännu en gång


image460






Slappat....

Mm det är vad jag och sötisen har gjort större delen av helgen. Men beror dels på att jag har varit väldigt förkyld med ont i halsen och så. Har liksom inte orkat göra så mycket. Men är bättre med halsen idag men nue har jag fått lite hosta istället och näsan är snuvig. Men annars är det ok här hemma =)

Som sagt slappat nästan hela helgen. Jag har i alal fall, sötisen var jue duktig och jobbade lite igår. Men annars har han med bara slappat!! Igår så kollade vi bara på tv, film och så turades vi om och spelade en del Mario. Sen så orkade vi inte laga mat heller så vi beställde från Katrins....Idag har i princip varit samma sak, det ända vettiga vi har gjort är att vi har tvättat. Annars har vi mest spenderat tiden i soffan, kollat på tv och kollat på filmen SurfsUp. Den var faktiskt helt ok!! Jag kollade även på galan som var på fyran om årets äldsjäl och jag vet vem en av finalisterna var så jag ringde och röstade på henne och hon vann :) Grattis!!!

Man känner ändå lite att man kanske skulle gjort nått vettigt. Men varför? Jag har/är förkyld och har känt för att bara vara hemma och umgås med min sötis när han väl är ledig. Är väl inget fel med det, , man måste nog ha lite sådana dagar ibland. Eller hur??


image459






Året 2007

Jag tänkte ta och sammanfatta året 2007 lite grann.
Det bästa med hela året var när jag och sötisen bestämde oss för att vi skulle förlova oss på våran tre års dag som var den 30 januari. Vi var några veckor innan och kollade på ringar tillsammans och den dagen minns jag väl när vi stod där och skulle bestämma oss. Vi kollade på många ringar, vi ville båda ha guld men visste inte riktigt hur den skulle se ut eller så. Men när vi hade kollat lite så såg vi båda dem, vi tittade på varandra och då visste vi att det var dem ringarna vi skulle ha :) Dagen vi förlovade oss så var vi ute och åt på resturang och det var där vi förlovade oss, innan vi skulle äta efterrätten. Vi var sedan och kollade på en film och bara hade det jätte mysigt med varanda och man kunde knappt sluta kolla på ringarna. Förhoppningsvis någon dag så ska det komma en ring till som ska sitta på det fingert....
Den 30 januari var den lyckligaste dagen på det här året helt klart :) :)

Annars har året 2007 varit ganska så kämpigt men ändå helt ok. Jag och min familj har haft ett kämpigt år men vi har klarat oss ur det och nue är vi starkare än någonsin, så när man drabbas av nått så för det något positivt med sig ibland ändå.

Jag beslöt mig även för att börja skolan igen detta året och läsa till undersköterska. Jag går i en jätte bra klass och jag har fått många nya vänner och visa av dem har blivit lite närmre vänner.
Men skolåret har ändå varit kämpigt eftersom att man hade det jobbigt privat och ändå skulle man försöka göra bra ifrån sig i skolan. Men det har gått bra ändå, ligger bra till i alla ämnena hittills, så det känns skönt. Men inget mer plugg efter nästa termin, är duktigt trött på skolan.

Annars har det varit småsaker som har gjort det här året bra. T.ex när jag och sötisen i maj beslöt oss för att vi skulle resa utomlands, vi har jue inte varit det tidgare så vi tyckte det var dags. Så i maj bestämde vi att vi ville till Thailand i 2 veckor under jullovet som är nue, men resorna var dubbelt så dyra då. Kan man förstå!! Så vi bestämde oss för en resa till Teneriffa i två veckor. Men redan nästa dag så bokade vi om våran resa till Thailand istället till den 9 jan-08. Mina föräldrar ska resa till Thailand då och dem tyckte att vi skulle resa med dem, men jag ville först inte ta ledigt från skolan men sen blev det så i alla fal. Såå jag är glad att jag tog det beslutet ändå eftersom att det var jue Thaialnd som lockade mest och snart så ger vi oss av dit :)

Jaa det var lite av mitt år 2007 och i stort sett har det varit bra som sagt, varit kämpigt men det har vi alla tillsammans klarat av bra :)

Jag hoppas att 2008 kommer bli mera händelserikt och det börjar jue bra med resan i januari. Sen kommer jag gå ut skolan igen, så man kan säga att det blir en andra student för mig. Är faktikst väldigt stolt över mig själv att jag snart har kämpat och klarat ytterligare en utbildning. Är många som frågar mig hur jag orkar, och ibland undrar jag det själv. Men det jag läser intresserar mig och det gör det på nått sätt roligt.
Jag hoppas att belöningen till sommaren blir att man får ett jobb, men vågar ej hoppas för mycket än. Men hoppas på mer tur 2008.


Det var min sammfattning av året 2007!!!!




Lördag....

Det är en trött Pernilla som skriver. För det första så gick jag och sötisen och la oss ganska så sent igår eftersom att ingen av oss var trötta. Jag somnade ganska så snabbt men vaknade bara efter någon timme igen och hade sjukt ont i halsen, kunde knappt svälja. Såå jag var nog vaken i 2-3 timmar innan jag kunde somna om igen. Verkar som att jag har mest ont i halsen på kvällen, natten när man vill sova. För nue på dagen är det inte lika illa, det gör ont men inte så som det var inatt....Sen väcktes jag igen när min sötis gick upp vid nio, han skulle iväg och jobba lite. Så det tog lite tid innan jag somnade igen men sen så vaknade jag inte fråns vid halv tolv. Jag gick direkt och duschade när jag hade vaknat och efter det har jag bara suttit vid datan och kollat runt.

Har ingen anning om vad som händer annars idag. Blir nog en lugn dag idag med så man blir av med förkylningen. Blir nog mest att man ligger på soffan och kollar på film och så, tror faktiskt jag ska kolla på någin film snart, eller så ska jag sätta mig och spela lite. Fårse hur jag gör...


Men ni får ha en fortsatt bra lördag, kramis från mig =)



I am Legend

image457


 

Jag och sötisen kollade på den här filmen ikväll. En ny film med Will Smith var det och jag tycker den var väldigt bra men sorlig som bara den. Så man fick lite tårar i ögonen då och då. Jag tycker verkligen den var sevärd.


När jag bloggade för gången så hörde jag att min sötis håll på i köket och greja men tänkte inte så mycket på det eftersom att jag var inne i mitt skrivande och så....sen när han väl grejat färdigt så frågade han om jag ville ha marängsviss. Han hade fixat det till oss, såå gulligt :) Så det var bara att avsluta allt på datorn och sätta sig och äta det och börja kolla på filmen. Vi har haft en jätte mysig kväll och vi har även ätit lite snacks, cheeseballs och jordnöttsringar. Men jag orkade ej äta så mycket efter den goda marängsvissen som min sötis ordnat, han är för söt ibland....och jag älskar honom såå mycket :) Tänk snart firar vi 4 år tillsammans och många fler ska det bli.


Hmm vet ej riktigt vad jag ska göra nue, är ej så trött så kommer nog inte gå och lägga mig än på ett tag. Hade kunnat spela lite Mario om inte sötisen suttit och spelat för fullt, han är helt inne i det. Länge sen jag spelade men får kanske passa på och spela lite imon när han ändå skulle iväg och jobba lite....

Jag hoppas ni haft en bra fredagskväll och att ni får en fortsatt trevlig helg. Själv ska jag försöka bli av med min förkylning...

image458





HM - katalogen för våren 2008...

Fick jag hem i brevlådan så ikväll har man liggat i soffan och kollat in den.


image456Som vanligt när man kollar så är där en massa som man bara vill ha och ha. I katalogen så fanns det många klänningar/tunikor, linnen och shorts som jag gärna hade skaffat inför vår och sommar. Får se om man kanske beställer något av det sen eller om man hittar det i HM buitken här istan....Men på deras hemsida där man kan få se smakprov på kläderna så visas inget av det snygga som jag ville ha....Där visade dem bara konstiga kläder som inte alls var min stil. Kolla in själva, mycket finare kläder i katalogen. Nån mer som fått den förresten?


Ha en fortsatt trevlig kväll. Själv så ska man snart kolla på film med min sötis!!!




Förkyld!!

Japp det har man börjat bli. Började redan igår kväll med att jag började få ont i halsen och när jag vaknade imorse så hade jag fortfarande ont. Är även lite snuvig men annars är det ok. Jag får hoppas att det bara är vanlig halsont så det inte blir värre så det blir halsfluss eller nått sånt. Vill jue inte vara sjuk till nyår. Är en del som jag känner med som är sjuke just nue, får hoppas dem med blir friska tills på måndag. Jag ska i alla fall försöka göra allt för att jag ska bli av med det så fort som möjligt!!

Idag gick jag upp strax efter halv tolv och min sötis som inte behövde jobba idag låg och drog sig till halv ett. När jag hade gått upp så gick jag direkt till medicinskåpet och tog halstablett för halsen och sen så satte jag mig vid datan en runda innan jag skulle kolla på Days. Efter att jag hade kollat på det så gjorde jag vid mig lite grann och sen så gick jag och sötisen upp till stan en runda. Min sötis skulle beställa klipptid och så skulle vi inom apoteket och köpa magmedicin och lite annat inför Thailand och sen så var vi på systemet och köpte dricka tills nyår och så var vi inne och handlade lite gottis ikväll oxå!!

Jag ska strax gå och diska tänkte jag, har ingen större lust men får väl göra det ändå så min sötis kan laga lite mat sen. När jag flyttar till hus så är diskmaskin ett måste,är såå trött på att diska. Men jag som väljer det själv eftersom att jag lagar jue inte mat så ofta så då blir det att jag få ta disken om sötisen lagat mat....jaja efter jag gjort det så tänkte jag lägga mig på soffan och läsa lite och bara slappa och hoppas på att man ska bli bättre.

Ikväll så tänkte jag och sötisen bara ta det lugnt. Vi ska kolla på någon film och äta lite gottis och bara ha det mysigt :)

Jag hoppas att ni haft en bra dag, vad ska ni göra ikväll då?? Kom igen och kommentera nue :)







EKO!!!

Jag och min sötis har varit på EKO ikväll efter att han hade slutat  jobba. Jag var ute efter nya strumpor för nästan alla mina gamla var helt slitna, så det blev nya svarta,gråa och vita med döskallar på. Jag handlade även vinglas, för det sålde dem ut billigt där. Fyra stycken för 49 kr. Får jue ha lite vinglas nue när man börjat dricka det. Vi har vinglas sen innan eller sötisen har men dem är nerpackade någon kartong nere i förrårdet. Där är så mycket saker vi orkade inte leta fram dem så vi köpte några nya istället. Jag handlade även en ny liten söt kalender för nästa år och så köpte jag lite schampoo, balsam och lite andra småsaker som vi behöver inför Thailandsresan. Inte länge tills vi åker nue jue....längtar som bara den!!

Nue ska vi snart äta middag, min sötis håller på att laga. Ikväll blir det pasta och köttfärs med chili, vitlök och purjulök i och så matlagningsgrädde. Riktigt gott är det :)

Innan idag så städade jue jag så nue är rent och snyggt igen och det är då jag trivs som bäst. Jag har även grejat med datorn och ska göra det efter maten igen. Lägga in musik och lite bilder igen på datorn, finns jue ingenting på den nue sen sötisen ominstallerade den igår.
Kvällen här bli lugn, jag tänkte jag ska kolla på Andra Avenyn avsnittet som var i söndags, måndags och i tisdas. Har ej hunnit se dem nue i juleitd, får då har man jue varit med släkt och vänner. Vad min sötis ska göra vet jag inte riktigt, han lär säkert kolla på fotboll om det visas någon match ikväll. Han brukar göra det. Vi kommer jue även gosa som vi alltid brukar göra...hehe =)

Ha en fortsatt trevlig kväll!!!

 image454





Uppdatering!!!

Jag tänkte att jag kanske skulle ta och uppdatera lite sen jag skrev sist. Jaa julen har jag jue redan skrivit om så jag tänkte skriva lite om juldagen och annadagjul.

På juldagen så blev det bestämt att jag och sötisen skulle hem till mamma och pappa och äta middag. Men sen ringde mamma och frågade om vi kunde ta och beställa nått istället för dem kom på att det dem inte hade allt hemma som behövdes till det dem skulle laga. Så innan jag och sötisen skulle köra hem till dem så skulle vi ringa och beställa, men det var stängt överrallt. Vi kollade upp om det fanns en affär öppen och självklart hade jue Maxi öppet. Så mamma och pappa körde till Maxi där vi mötte upp dem för att handla. Till slut blev det i alla fall att vi bestämde att vi skulle ha tacos så vi handlade det. Sen när vi kom hem på landet så hjälptes vi alla åt att laga maten och duka och så...maten blev jätte god, synd man blev så mätt bara. Efter att vi hade ätit så spelade vi två rundor Kanasta. Jag och pappa hade verkligen ingen tur alls, vi förlorade båda rundorna. Men vi deppade inte ihop för det. Bättre rur nästa gång kanske?! När vi hade spelat klart så satte vi oss och kollade på Tomten är far till alla barnen och åt ostbricka, det är såå gott jue :) Hade en mycket trevlig eftermiddag/kväll med min sötis och mamma och pappa. Blev inte riktigt som dem tänkt men det blev bra ändå...hehe!!!

Igår på Annandagen så bestämde min sötis sig för att ominstallera våran dator, som vi hade behövt göra för länge sen, men tiden har inte riktigt funnits. Men igår tog han tag i det efter att jag hade sparat foton och musik på skivor för det vill man jue inte förlora. Jaa såå han håll på med det hela dagen, tar lång tid att fixa allt. Så det var inte klart fråns sent igår kväll, så det är därför jag inte bloggade igår!! Jag själv fixade ocgh donade lite här igår och så slappade jag och kollade lite på tv och så. Jag tog även tag i och lagade maten igår kväll efter att min sötis hade varit iväg och handlat. Jag lagade Thaigrytan, den är jue såå god :) Men vi sa det att nue ska vi inte laga den mer inann vi åker i alla fall, få då kanske vi tröttnar jue och det vill vi jue inte. Sen igår kväll så kollade jag på The ladies night och på En prinsessas dagbok....

Idag har jag tänkt vara duktig och ta tag i städningen här hemma, så är rent och fint tills min sötis kommer hem från jobbet. Han jobbar jue idag och imon, trist :( Menmen det får gå ändå. Han är jue snart ledig lite igen :) Men först tänkte jag ta och kolla på dagens Days innan jag sätter igång här...tror jag!!


Hejdå!!!!




Julafton =)

Igår var det jue julafton och dagen, förmiddagen började med att vi körde hem till Min moster i Österlöv, till deras nya fina hus som dem flyttat till. Vi skulle nämligen julfika där. Vi brukar jue göra det hos mormor och morfar men så ville dem att det skulle vara ute hos min moster istället och det var trevligt det oxå :) Så det var jag och sötisen, mina föräldrar och min lillebror och hans tjej, min moster och hennes sambo och hennes barn och så var det mormor och morfar och (farmor), är min mammas farmor men alltid varit som våran riktiga. Verkligen jätte mysogt hus dem har flyttat till och dem har jue renoverat om större delen av huset så det var såå snyggt :) Vi hade jätte trevligt, vi fikade gott och snackade och så. Jag och sötisen stannade kvar lite längre eftersom att vi skulle inte iväg fråns vid halv två så vi fick stanna en runda. Så vi spelade kort med Ullis, Micke och Stoffe!!!

Här är lite kort från förmiddagen när vi var hos min moster och hennes sambo:
   

Vi körde sedan och hämtade Palle, Vonka och Tindra vid två tiden och sedan så körde vi till Peters mormor där vi skulle fira resten av julaftonen. Även Peters mamma, sambo och småsyskon var där och Peters moster och hennes sambo och deras barn Hedda :)
När vi kom dit så fick vi lite glögg och pepparkakor och sedan var det dags att fika lite innan vi skulle kolla på Kalle Anka. Är jue tradition att kolla på det men tycker inte det är lika skoj att titta på som man tyckte för några år sedan, men barnen som var där var ganska så intresserade ett tag och sen så blev dem rastlösa så då började dem leka istället. Efter vi hade kollat på det så kom jultomten och delade ut julklapparna. Jag och Peter fick från hans småsyskon och så fick han även av sin mormor. Så vi fick inte så mycket julklappar men sen så tycker inte jag det är det viktigaste längre....huvudsaken man har trevligt och så...
Efter julklappsutdelningen så var det dags för julmaten. Jag äter jue inte så mycket av det men det som jag åt var gott. Efter att vi hade ätit så satt vi bara och pratade och kollade på tv och så, sen så blev det att vi åt lite julgodis oxå som alla hade tagit med sig. Julgodiset som jag hade gjort var väldigt populärt och gott var det jue oxå, även det andra var med mumsigt. Synd att man inte orkade äta så mycket bara....
Det blev en ganska så tidig kväll så jag och sötisen tänkte köra hem till min moster och dem igen och spela kort med mina kusiner men sen så blev det inte så. Vi var bara hemma istället och slappade, vi tyckte det var lite trist att vara hemma så tidigt menmen det fick gå ändå. Jag och sötisen hade trevligt ändå, kollade lite på tv och sen satt vi framför datorn och kollade hus på Hemnet, hittade några fina men det är jue ej aktuellt än för oss men alltid skoj att kolla och planera lite vad man vill ha för hus och så...:)
Jaa det var våran julafton i stort sett, den var mycket trevlig. Roligt att vi träffade både min släkt och Peters. Lite trist bara att julen är så snabbt över bara.

Här kommer lite fler kort från våran julafton:

 
Innan vi skulle åka....älskar min klänning som jag har på mig. Den är så fin och skön :)

    
    
   
  
  


GOD FORTSÄTTNING!!!!




Lille Jul!!!

image423   Idag har det verkligen varit full rulle hela dagen.....Vid tolv så träffade jag Veronica och Tindra istan för att vi skulle gå och titta lite och lukta på parfymer så vi kan beställa sen från Taxfree tidningen. Jag tror jag vet vilka två jag ska ha nu, blir nog JL:s nya och den nya Puman, dem två luktar såå gott :) Vi gick där och tittade ganska så länge och sen vid två så gick vi till Trendie och åt för då var vi hungriga. Efter att vi hade ätit så gick vi en runda till och sen vid tre kom även Palle in. Men lite efter tre så gick jag för jag skulle inom Domus och handla fler formar så jag kunde göra apelsintryffel men hittade inga formar....så fick snällt ringa min sötis och fråga om han kunde köpa med sig hem efter han hade slutat jobba. Han skulle körde inom maxi men där var dem helt slut så det fick bli knäckformar istället.
Jaa när jag kom hem från stan så var det bara att packa ihop tvätten och gå ner i tvättstugan och börja tvätta, vår tvätttid började jue klockan 14 men eftersom att det är bara vi som kommer in där på våran tid så blev det att vi började tvätta senare eftersom att jag var istan och sötisen jobbade extra. Sen så var det bara att börja diska så att jag kunde börja göra apelsintryfflarna, min sötis kom lagom hem med formarna tills jag skulle börja göra dem så min sötis fick snällt gå ner till tvättstugan och skrifta tvätten.

Har nästan precis blivit klar med julbaket och det blev bra fast att jag gjorde det i knäckformar men är inte riktigt lika fint som i ischokladformarna. Menmen det får gå ändå. Får smaka sen om dem blev goda, hehe :)

Snart ska vi ner till tvätten igen och sen så ska vi hem till Palle, Vonka och Tindra och äta, vi vet ej riktigt vad vi ska äta än men kanske blir kinamat!! Sen så ska vi spela Bingolotto ikväll, spelar typ aldrig det men tänkte att vi skulle göra det ikväll och vinna lite, hehe :) Men tror knappt vi gör det men man vet jue aldrig.

Ner till tvättstugan var det jaa.....

Lär nog inte hinna blogga imon så jag önskar er........


image422







Julfirande hemma på landet =)

Idag var det dags att fira jul hemma på landet hos mina föräldrar. Min lillebror och hans tjej var oxå där och Palle, Vonka och Tindra såklart. Vi kom dit strax efter två och bara efter en liten stund när vi hade kommit så skulle vi äta. Det stod julbord på menyn och det var gott men blev såå snabbt mätt bara...synd det!! Efter vi hade ätit och så var det dags att dela ut klapparna eftersom att vi tyckte att vi gör det ganska så tidigt så Tindra kan få leka och så med det hon skulle få....Så min lillebror och Tindra delade ut klapparna. Jag fick ett svart fat med vita ljus och röda stenar, jätte fint och så fick jag halsband och armband och pengar :) Jätte fina saker som jag fick, gillade halsbandet och armbandet jätte mycket, är i svart och silver tror jag det var....

Efter julklappsutdelningen så åt dem som ville risalamalta, det åt jag för jag tycker det är såå gott. Men min lillebror han skulle äta julgröt med socker, kanel och mjölk för det tycker han var godast!!! Vi spelade sedan lite Eyetoy som min lillebror har och det var jätte skoj och vi spelade även sällskapsspelet Så ska det låta, men blev aldrig att vi spelade färdigt det. Vi satte oss och kollade på JulIdol istället, idoldeltagarna sjöng jullåtar. Riktigt bra faktiskt!! Till det så åt vi lite julgodis och snacks, gottgott :) Sen lite efter nio så körde vi hem eftersom att Tindra var ganska så trött och mådde inte så bra....hoppas hon blir bätte tills imon och framförallt till julafton. Jag får tänka på henne så hon mår bättre...hehe :)

Här kommer nu lite bilder från dagen/kvällen


 
Här är vi redo för dagen i våra nya outfits =)
Tunikan som jag har på mig är en tidig julklapp från min sötis...

    
    
   
image421
Jag och min älskade sötis, älskar dig såå mycket =)




Guldkompassen!!!

image404

Jag och min älskling kollade på den på bia innan ikväll, den var faktiskt väldigt bra tycker jag och jag ser framemot fortsättningen. Men det lär väl dröja innan den kommer och det är nackdelen!! Men det är många filmer som det är så med nue, blandannat Narnia och Eragon. Hoppas det kommer fortsättningen på dem snart, men tror nästan att nästa Narnia skulle komma i mars någongång...hoppashoppas!!! Gillar sådana filmer väldigt mycket, med fantasy i...

Innan vi skulle kolla på bia så slog jag och sötisen in lite julklappar. Gick en hel del julpapper, speciellt till Tindras julklapp, hennes är ganska så stor nämligen :) Efter det så gjorde jag chokladkrisp, lätt att göra och är väldigt gott. På söndag ska jag göra lite till fast fler tryfflar men ska inte göra med cappuccinosmak utan med apelsin....
Jaa sen åt jag och sötisen, det blev ris och någon god kycklinggryta. Efter det var jag ganska så rastlös och visste inte vad jag skulle göra. Skulle jue inte se bian fråns klockan 21.00. Men jag satt vid datan lite och sen så spelade jag lite Mario och fördrev tiden med det och då gick tiden snabbare...

Nue tänkte jag snart gå och lägga mig fårse om min sötis vill göra mig sällskap, han sitter och är helt inne i Mario. Han har snart klarat hela spelet tror jag....själv så har jag en bit kvar. Har inte samma tålamod som honom.
Imon ska man fira jul hemma på landet, ska bli jättre trevligt :) Är faktiskt lite nyfiken vad som är i mina klappar fast att jag vet att dem inte är så många. Men det gör mig inget. Huvudsaken man får vara med sina nära och kära :)


GODNATT!!!




Ärende på stan....

Jag vaknade vid tio idag men låg och drog mig till halv elva, för jag orkade inte gå upp för det var så mörkt och trist ute. Men det är jue inget ovanligt precis. När jag nästan precis hade tänkt gå upp så hör jag att min älskling kommer hem, då är klockan halv elva ungefär. Inte längade han jobbade idag men dem hade inte så mycket att göra och jag ska jue inte klaga. Såå skönt att ha honom hemma :)

När vi hade gjort vid oss och fixat till oss så gick vi in till stan där vi hade lite ärende att utföra. Först var vi på banken och häntade våra Thailändska Bhat som be beställt. Blev en hel del pengar så det lär nog räcka gott och om det skulle fattas så kan vi ta ut mer där nere...Efter vi hade varit på banken så gick i in på HM för jag ville jue köpa klänningen som det var julklappserbjudanade på idag. Det fanns klänningar kvar så jag köpte jue såklart en till mig och den ska jag ha på nyår har jag tänkt. Eftersom att den är lite glittrig, det ser man inte på bilden men det är den för er som inte vet.
Såhär ser den ut, visst är den fin?? Är nog många som köpt den och som kommer köpa den om det finns några kvar...Klänningen fanns även i andra färger men jag tog den färgen som är på bilden.



Vi var sedan på Dressman där min älskling shoppade lite kläder. Han köpte blandannat en svart grå tröja och en svart skjorta som han ska ha under och så köpte han även ett par svarta jeans. Så nue har han med nya kläder till alla jultillfällen och nyår!!!
Nue ska jag snart slå in lite julklappar och sen börja göra mer julgodis.
Sen ikväll ska jag och älsklingen gå på bio. Det var jätte länge sen vi var på bio så vi tänkte unna oss det ikväll och bara ha det mysigt :) Vi ska kolla på Guldkompassen, den verkar bra så vi får väl se sen ikväll om den är det!!!

Ha en fortsatt bra dag, kramis från mig =)




Barnvakt =)

Idag så gick jag upp vid hlav tolv och då gick jag in och duschade direkt. Sen så satte jag mig vid datan för att kolla lite som jag brukar göra, läsa lite roliga blogginlägg och så :)
Jag satta mig sedan för att kolla på Days och jag hann väl se halva sen ringde min lillebror om jag kunde komma till sjukhuset och göra en sak för han och hans tjej, så det var bara till att göra vid sig eftersom att jag hade inte gjort det efter att ha duschat. Hade bara satt på mig slappekläder. Jag begav mig sedan dit där och det tog lite tid för jag skulle jue vara barnvakt idag till Tindra och skulle hämta henne på hennes förskola. Så 14.10 går vi från sjukhuset och då har jag inte ätit nånting så det blir snabbt in på Mcdonalds, där jag köpte 2 cheeseburgare. Sen så begav jag mig och lillbrossan hem till Palle och Veronica där jag hämtade Tindras vagn och sedan gick vi och hämtade henne. Hon blev jätte glad när hon fick syn på oss, sååå roligt :)

Vi var sedan hemma hos dem och busade och kollade på tv, skulle läsa böcker och leka med tågbanan. Sen så vid fyra var det bara att ta på henne igen och bege oss till stan där vi skulle träffa Veronica. För dem skulle gå en snabb runda istan innan dem skulle storhandla med deras grannar. Så efter stan så fick jag passa Tindra igen och det gick super bra. Vi busade, kollade på när dem vatt i Göteborg som dem filmat och så kollade vi på Mojje och Mimmi när sötisen med kommit dit. Såå hon busade en hel del med honom med sen. Riktigt busig är hon och snackesjuk....haha :) När Palle och Veronica kom hem igen så beställde vi mat och käckade, blev ganska så sent så man slängde bara i sig maten för man var såå hungrig.

Nue är man hemma igen, känns som man inte varit hemma på hela dagen. Men ska inte klaga för jag fick jue passa min underbart söta och snälla brorsdotter Tindra =)

 
Fabror och T

Imon är det fredag och då är det planerat att gå istan med sötisen när han slutat jobba. Han slutar ganska så tidigt imon, trodde han. Kanske redan vid lunchtid. Så när han kommit hem så ska vi göra lite ärenden istan. Vi ska till banken och hämta ut våra pengar till Thailand, sen så ska vi hitta några fler nya kläder till min sötis. Kanske se om även jag hittar nått skoj. Vi ska även köpa hem lite julpapper så vi kan slå in julklapparna. Efter stan så ska jag se om jag orkar och hinner göra lite mer julgodis annars får det vänta tills på söndag. Men hade igentligen behövt göra mer imon eftersom jag tänkte jue ta hem lite till mina föräldrar på lörda....jaja fårse hur mycke man hinner med....

Haa det super!!!




Klassfest inställd....

Mmm den blev jue det för hon vi skulle vara hemma hos ligger i maginfluensa och det var många andra i min klass med som var sjuka och min mage är jue inte heller riktigt OK, så det gjorde inte så mycket. Visst det hade varit jätte skoj men vi sa att vi tar det en anan gång istället.

Vi var jue först i skolan idag där vi fick schema för nästa termin för sjukvården och vilka veckor vi har praktik och så, fick även nummer och så till våra praktikplatser så vi kan ringa och presentera oss!! Efter det så utvärderade vi kursen omvårdnad och sen så gick vi och fikade på Duvanders. Vi hade jätte trevligt, lite synd att det var så många borta bara. Men vi ses jue snart igen ,lovet är jue inte såå långt. Jaja nue ska jag inte tänka så utan jag ska njuta av mitt lov så mycket det går....Har jue jullov, wieeeee :)
Efter fikan så gick jag lite på stan och köpte kakburkar, som jag kan ha julgodiset till sambons mormor. Hittade på Åhlens, så det var bra. Sen så var jag även på Chlas Ohlsson en runda och kollade stereo till mina föräldrar, men hittade ingen lätt och smidig. Så ska in på freda igen med sötisen så ska han kolla om han tycker nån är bra och så, han kan jue sånt lite bättre.

Idag fick vi hem taxfree tidningen så jag och sötisen ska sitta och kolla i den sen och bestämma vad vi ska beställa ifrån den. Är lite saker som jag är sugen på, hehe :)

Nue ska jag gå och diska och sen så ska vi köra och handla lite mat och så. Behövs för här är lite tomt i visa skåp och så....sen kvällen lär bli lugn med tv-tittande och så!!!

Hejdå!!!!!


Ny dag....


Jaha då är det onsdag idag och jag mår sådär. Igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig så började jag må väldigt illa så det tog jätte lång tid innan jag kunde somna. Kändes som man skulle kräka. Till slut somnade jag i alla fall men när jag vaknade i morse hade jag samma känsla. Men jag tog mig upp ändå och ska alldeles strax gå till skolan. Har ätit lite med nue så det känns bättre. Såå hoppas det ine blir nått mer för i så fall får jag väl gå hem. Vill jue inte missa sista dagen i skolan innan jullovet. Vi ska jue fika på stan och ha det mysigt och ikväll är det jue klassfest så det vill man jue inte missa!!!

Igår var jue vi hemma hos Wernan, Erica och Ebba och det var även några andra som ska fira nyår där. Var bara några som fattades igår, annars var vi alla och vi blir en del. Både barn och vuxna, så det blir full rulle. Det fick man känna av igår men det ska blit jätte skoj :) Vi satt och planerade vad vi ska ha för mat och hur mycket varje par ska lägga för summa. Vi kom fram till såå god mat, vi ska ha trerätters och vi ska göra allt själva. Jag tog åt mig att göra efterrätteren :) Tog med några olika recept och de gillade ett av mina förslag så det fick det bli....hehe!!! Några av dem som var där igår, ska jue ha barn igen och även vissa av dem andra var sugna på det igen. Så snart har man en massa vänner som går gravida igen =)

Efter skolan,fikan idag så ska jag gå på stan en runda. Ha lite ärende att göra. Blandannat att kolla om det finns några kakburkar med julmotiv som jag kan köpa till julgodiset som vi ska ha med till sambons mormor. Jag ska även kolla om det finns nån liten bra stereo till mamma och pappa och så ska jag köpa ingredienser så jag kan göra mer godis och så ska jag till systemet och köpa vin till ikväll...

Ni får ha en bra dag, jag ska kämpa och inte ge mig om att jag ska bli av med mitt illamående så att jag kan få en bra dag.....




Tisdag



Då var det Tisdag igen och jag är ledig som vanligt. Imon är det sista dagen i skolan och sen så har jag jullov. Ska bli riktigt skönt. Men man kan jue hoppas att vädret blir lite bättre eller att det blir vinter någon gång. Är liksom så trött på detta gråa trista väder, man blir trött och orkeslös och allmänt deppig. Jag blir det i alla fall. Visst är inte varje dag som som det påverkar mig men ibland gör det!!

Jag gick upp vid halv tolv idag, inte så konstigt eftersom att jag var uppe ganska så länge igår. Känns som att jag kunde ha sovit mycke längre, men tvingar upp mig. För man kan jue inte sova hela dagarna. Men hade lätt kunnat det som sagt eftersom att jag är sjukt trött om dagarna, vet inte vad det är. Kvittar att man sover. Kanske är nått som inte står rätt till i kroppen, vem vet??

Jag har inte gjort så mycket hittills idag har bara kollat på gårdagens Days och sen på dagens avsnitt. Men ska ta tag i disken sen efter att jag har spelat lite och sen så ska jag duscha och fixa till mig lite.
Vi ska jue hem till Wernan, Erica och Ebba ikväll, för att vi som ska vara där och fira nyår ska till dem ikväll ocb bestämma vad vi ska äta och så på nyår. Det ska bli trevligt och man får jue hoppas vi kommer överens, hehe ;) Men det tror jag nog att vi gör!!!

Jaja ni får förtsätta ha en bra dag, det ska jag försöka ha!!!!



Måndag..

Jaha då var det måndag igen och om en vecka är det julafton. Hmm känns knappt så för att är jue inte juligt väder precis. Men det ska trevligt ändå att få vara med sin sötis och hans släktingar och äta god mat och få lite klappar :)

Idag så hade vi jue lite avslutning på Barbacka i ena ämnet och vi pratade om en uppgift vi gjort och sen så fick vi lov att gå igen om vi inte ville stanna och fika där. Så vi skulle träffas vid nio och vid halv elva gick jag, Emmy och Annika. Jag och Emmy gick och fikade på stan istället, Annika skulle iväg på annat så hon kunde inte följa med oss.
Jag och Emmy gick till det nya fiket som öppnat istan, ligger nästan vid Nostalgia. Vi tänkte att vi skulle prova och se vad det var för ställe. Tror cafeet heter Fenix, Felix cafee eller nått sånt, eller har jag helt fel?? Vi tog i alla fall varsin macka med rostbiff, mackorna var goda men inte så stora och så tog vi deras chokladmjölk eftersom att jag har hört att den skulle vara väldigt god. Det var den oxå och det är verkligen så mysigt med varm chokladmjölk tycker jag, riktig vinterkänsla blir det!!!
                                                                      Mjölkchoklad

När jag kom hem så satte jag mig vid datan som jag brukar göra nästan alltid när jag kommer hem. Det funkade bra till en början men så segade sig alla sidorna som jag skulle in på. Msn funkade som det skulle men inte själva internetet. Så har inte kunnat blogga innan och inte heller kunnat kolla på allt som jag brukar. Men nue funkar det igen som det ska som tur är, hehe :)

Min sötis han jobbade extra ikväll så han slutade inte fråns vid sex tiden så då ringde han och frågade om vi skulle beställa mat så det blev det. Eftersom att jag har ej orkat diska idag för jag var sjukt trött innan i eftermidda så jag somnade framför tvn. Fattar inte varför jag är så trött hela tiden, är inte mänskligt. Menmen vi beställde i alla fall Thaimat, är min nya favorit mat. Det är jue såå gott. Lär jue äta det en hel del sen i Thailand, inget mig emot =)

Om en timme ungefär kör sötisen och tränar så då kommer jag vara själv i några tmmar. Men det får gå bra, skönt med lite egen tid ibland. Men inte alltid, som ikväll. Önskar att han vatt hemma. Men han är jue lite ledig sen runt jul och det ska bli såå skönt :) Jaa så ikväll så blir det att kolla på Andra Avenyn och sen så skulle dem visa lite från nästa säsong av Lets Dance, så det tänkte jag oxå se!! Vad ska ni göra ikväll???





Ratatouille...

Jag och min älskade sötis kollade på den filmen innan ikväll. Den var faktiskt ganska så bra tycker jag. Nån mer som sett den?? Ja vi tittade på den och fikade lite, smakade mina cappucinnotryffel som jag hade gjort och dem var jätte goda :) Sötisen han åt även lite Paradischoklad som han hade köpt idag på maxi. Själv var jag inte så sugen på choklad så jag inte så mycket, konstigt för att vara mig. Menmen så kan det vara ibland.
Ikväll har jag även kollat på Andra Avenyn och lite på galan om Svenska hjältar på trean...


Nue har jag tänkt att snart gå och lägga mig. Har jue lite sovmorgon imorgon men tänkte gå och lägga mig snart ändå. Börjar jue inte fråns klockan 9.00. Vi ska inte vara i skolan imon utan vi ska ses på Barbacka och fika och ha lite avslutning i ena ämnet innan jullovet. Ska bli trevligt faktiskt :) Skönt med lite slappedagar innan man går på lov, får jag orkar inte anstränga mig mer vad det gäller skola nue för ett tag!!!

Men ni får ha det så bra och sovgott på er :)


Julgodis + recept =)




Cappuccinotryffel, cirka 20 styck
150 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe, eller kaffe/cappucinno likör

Garnering:
40-50 g vit choklad

1. Bryt den mörka chokladen i bitar och blanda dem med grädden i en kastrull. Värm försiktigt tills chokladen smälter. Blanda i kaffet/likörern.
2. Häll upp i ischokladformar och ställ dem kallt tills de stelnar.
3. Smält den vita chokladen försiktigt och klicka/sprista sedan ut den på tryfflen.


Dessa har jag gjort idag och jag gjorde dubbel sats så det blev en 40 stycken, kunde blivit några till men hade inte fler formar. Sen hade jag cappuccinolikör i iställett för kaffe, för att jag hade det hemma så tänkte att jag kunde ha i det istället. Det kan man jue göra som man vill. Har ej smakat någon än men visst ser dem goda ut??
Jag och sötisen lär nog fika på några ikväll, hehe :)
Ska antagligen göra en sats till sen någon dag i veckan, att ha med hem till mina föräldrar så dem får smaka ochs en hem till Peters mormor där vi ska fira julafton!!
Jag tänkte även göra chokladtryffel men lite annat recept, men kände att det blev jue nästan samma sak. Så ska antagligen göra nått annat julgodis oxå men vet ej riktigt vad än..det kanske blir rischoklad. Enkelt och gott. Men tänkte göra lite eget där med att ha både vit och mörk choklad.
www.recepten.se/recept/rischoklad.html

Om en stund ska jag och sötisen äta. Idag blir det potatisgratäng, marinerd fläskfile och sallad, ska bli såå gott och jag som knappt ätit nått idag börjar bli riktigt hungrig!!


Om ni testar receptet, säg gärna vad ni tycker sen :)








Tredje Advent




Mmm det är det idag, snart julafton. Men det känns inte så eftersom att det är ingen snö och det lär jue inte komma någon innan jul. Menmen man är jue ganska så van vid det här nere i Skåne.
Idag har jag tänkt att jag ska göra lite julgodis, två olika sorters tryffel ska jag testa på att göra. En med kaffesmak och mörk och vit chocklad och en vanlig chokladtryffel. Fårse om man kanske gör något mer julgodis sen,
Annars idag är det inte något speciellt planerat så jag tar väl dagen som den kommer. Kanske blir att man kollar på nån film senare idag med min sötis om det inte är nått skoj på tvn.

Igår framåt kvällen så körde jag och sötisen hem till mina föräldrar. Vi fikade och så spelade vi en runda Kanasta. Min lillebror och hans tjej var med hemma så dem var oxå med och spelade, skoj skoj!! Vi satte oss sedan och kollade på tv en runda, det var jue Pirates så den tittade vi på fram tills nyheterna. Då jag och sötisen körde hem eftersom min pappa skulle upp och jobba idag. Så när sötisen och jag kom hem så fortsatte vi titta på Pirates, fast man sett dem innan så är dem ändå lika bra :)

Vad ska ni göra idag då, är nyfiken så se till att kommentera nue...





Dagens Lista!!

Den här listan tog jag ifrån Jenny, hoppas att det inte gjorde nått :)

Pommes frites - Bröd
Oliver - Champinjoner
Ost
- Skinka
Pizza - Popcorn
Idol - Top Model
TV - Musik
Dans-Sång
Sylt - Ketchup
På gröt: Kanel - Socker
Tomtar - Påskkärringar
Lucia - Tärna
Pepparkaka - Knäck
Sommar - Vinter
Flygplan - Båt
Hallonbåt - Lakritsbåt
IdolMarie - IdolAmanda
Bada i pool
- Bada i havet
Fullkornsmakaroner - Vanliga makaroner
Gymmet - Soffan
DVDbox
- Serien på TV




Varit istan!!!

Mm jag och sötisen kom precis hem från stan. Vi där en runda medans tvätten var i torktumlaren och torkskåpet. Har nämligen tvättat nue på förmiddagen oxå så det blev en ganska så snabb runda istan. Men vi hann typ med det vi skulle. Vi fixade dem sista julklapparna till Peters småsyskon och sen så var vi på Cobus där min sötis kollade efter någon ny skjorta och tröja som han kan ha i jul och nyår. Han hittade det han skulle  men skulle helst haft någon tröja till men hittade ingen, så får kanske in till stan en annan dag oxå. Men det han hittade var jätte snyggt :) Även jag fick välja ut mn julklapp från sötisen idag. Jag hade jue kollat ut en lilla tunika på Cobus och där fanns några kvar och i min storlek, kunde inte bli bättre. Såå den fick jag som tidig julklapp från min sötis, eftersom att jag tänkte ha den nästa helg när vi ska fira jul hemma hos mina föräldrar :)

Nue ska vi snart fixa lite mat och sen så ska vi hem till mina föräldrar en runda. Hade inget speciellt att göra idag så vi ringde innan och frågade om vi kunde komma en runda och hälsa på och det kunde vi. Ska bli trevligt, som det alltid brukar vara när man är där hemma!! Fårse vad vi göra, kanske spelar eller nått sånt, får se vad som händer.

Ni får ha en fortsatt bra dag, kramis!!!



Äntligen...

är jag klar med dem 3 fallen om utvecklingsstörning. Har mer eller mindre sutit hela dagen med det förutom när jag kollade på Days, för det kan man jue bara inte missa. Såå skönt att det är färdigt och det var den sista uppgiften vi hade innan lovet. Sen så har vi lite småsaker som ska vara inne efter lovet men det lär jag inte göra nue. Ska vila först och inte tänka skolan en tanke sen så får man väl ta tag i det igen när det närmar sig.
Ska bli såå skönt med jullov, det behövs efter det här jobbiga terminen och förhoppningsvis så har man nya tag sen inför nästa!!

Vad trött jag blev nue, hade jue tänkt gå och diska snart så att man får det undanstökat. Tycker inte om när det är en massa disk. Såå jag får väl samla lite krafter till det oxå.

Kvällen lär bli lugn, vi har inget planerat. Så vi har nog tänkt beställa hem nån mat ikväll och sen bara mysa och kolla på någon film, blir nog den sista Beck-filmen. Är jue inget Idol nue och inte så mycket annat bra på tv så då får det bli film istället. Är i och för sig bra för då umgås jag och min sötis mer, för när det var Idol så ville han helst inte titta på det!!

Annars ihelgen har vi inte så mycket planerat mer än att vi ska in till stan imorgon och handla dem sista julklapparna och så har jag tänkt att jag ska försöka göra lite julgodis oxå. Har jue inte haft tid att göra det än. Men denna helgen borde jag ha det, om det inter dyker upp nått annat.

Jag hoppas att eran fredag har varit bra och att den fortsätter att vara det.


Lämna gärna ett fotspår efter er....





Luciatåg :)

Innan i eftermiddas vid 16-tiden så skulle min brorsdotter Tindra vara med i luciatåget på hennes förskola. Hon var en söt liten pepparkaksgumma och hon var så duktig. Det var många av dem små som började gråta eftersom att dem såg sina föräldrar, men Tindra brydde sig inte om att vi var där. Hon satt lugnt på sin plats och försökte sjunga då och då =)

Här är några söta bilder på min söta brorsdotter:


    


När jag kom hem igen så satt min sötis och spelade Mario, han är helt galen i det nue. Han spelade det typ hela kvällen igår. Så jag fick tjata på honom om vad vi skulle äta och om han kunde laga nått för jag orkade inte. Inte han heller sa han. Men tillslut så lagade han mat i alla fall och det blev hamburgare och pommes. Men det gick ner och var faktikst ganska så gott. Man kan jue inte äta super fin mat varje dag, det har man inte råd med.
Om en halvtimme börjar Bonder söker fru. Ska bli väldigt intressant att se detta avsnittet när dem är iväg på semester med sin partner som dem valde :) Nån mer än jag som ska se det?? Annars är det jue inte så mycket bra på tv ikväll, så får se vad jag gör sen efter det!! Hittar säkert på nått.

Ha en fortsatt trevlig kväll!!!



image393







Kolla in!!

Det här: www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article1453906.ab

Danny, Erik och Mattias från Idol har bildat ett pojkband och första singlen är redan inspelad. Mycket spännande tycker jag, ska bli intressant och höra när dem väl kommer ut  Vad tycker ni, tror ni att det kan bli bra??

Om en timme ungefär så ska jag cykla hem till Palle, Vonka och Tindra för att sedan kolla på Lucia på Tindras dagis, ska bli jätte skoj att se alla dem små barnen...såå gulligt :) Ska ta en massa kort så att ni får se sen.

Jag var faktiskt duktig och började på det ena fallet innan. Svarade på två frågor och sen så hann jag inte mer för att Days började jue. Kan man jue inte missa!! Funderar på att fortsätta nue men känns roligare att sätta sig och spela Mario. Jaja fårse hur jag göra. Har jue hela dagen imon då jag kan fortsätta med det. Så det är ingen jätte panik och det är inte så mycket frågor så det går ändå ganska så snabbt, skönt det!!

Någon annan som kollat på något Luciatåg idag eller ni ska kanske oxå göra det ikväll??





Studiebesök + spruta.

Imorse var jue min klass och våran lärare på studiebesök på Brohaga som ligger ute på Långebro. Vi var där i ungefär en timme och vi fick fika och information om vad dem gör där. Vi fick även en rundvandring och kolla hur där såg ut. Väldigt intressant verkar det vara där och det verkar vara ett givande arbete som ibland kan vara väldigt krävande. Men jag tycker det ska bli jätte intressant att få göra min praktik där, känns som man kommer trivas bra för det verkade vara ett bra ocg mysigt ställe, Mycket fina och fräscha lokaler. Det verkade även vara väldigt varierat jobb, ingen dag är den andra lik sa hon och det ser jag framemot, man kommer antagligen ha lärt sig en hel del efter den här praktiken :)

Jag var jue sedan på vårdcentralen och läste av mitt PPD-test och det var negativt som det oftast brukar vara nue. Jag fick ett intyg och sen så var det inget snack om att jag skulle ta sprutan. Så jag frågade henne och då sa hon att man fick göra som man ville. Man behöver inte. Men skolan vill att man ska vaccinera sig och sjukhuset oxå eftersom att vi ska göra praktik där efter jul. Så jag fick sprutan för det var jue lika bra. Det gick bara bra, spännde til en del och gör lite fortfarande, men annars är det ok. Det som är lite trist som jag nämnt innan är att det kan ta lång tid innan det läker, kan även få sår som vätskar. Så man bör undvika att bada, men hur ska jag kunna det när jag är i Thailand frågade jag. Vill jue kunna bada när man ska dit jue. Hon sa att jag får vara väldigt fösiktigt. Man får hoppas att det inte krånglar för mycket, kan jue ha en kompress när jag badar och sen vara noga med att tvätta och så. Förhoppningsvis ska det jue inte krångla...vill jue kunna bada nue när man ska på solsemester. Blir jue galen annars. Men retar mig lite på att jag inte gjorde detta tidigare, har jue haft all tid i världen. Men eftersom att det handlar om sprutor så har man jue väntat in i det sista, så får väl skylla mig lite själv oxå. Men nue när jag tatt en del sprutor så känns det inte så farligt länge, känns som min spärr har släppt lite. Skönt :)

Nue tänkte jag vara duktig och börja med mina tre fall om utvecklingsstörning, kan jue börja med det ena i alla fall så man slipper göra allt på en gång. Ska jue lämna in det på måndag så vill helst inte heller göra det i sista minuten.

Ha en fortsatt bra dag, kramis!!
                     







LUCIA!!


Idag är det Lucia och i eftermiddag ska jag kolla på när min brorsdotter ska gå på dagis. Men hon kommer inte vara lucia utan en pepparkaksgumma. Ser verkligen emot att få se det, ska ju lätt ta en massa kort :)

Nue ska jag snart bli hämtad av Annika och sen så ska vi till Brohaga där vi ska på studiebesök, hela klassen då + våran lärare i Psykiatrin. Ska bli intressant och se vad dem gör där och såå. Antagligen får jag gå lite tidigare därifrån eftersom att jag ska till vårdcentralen kl 10.30 för att kolla av mitt PPD-test. Jag lär jue få ta sprutan för det idag eftersom att det har inte blivit någon reaktion. Usch vill inte ta spruta igen och speciellt inte denna eftersom att det tar tid innan såret läker....menmen förhoppningsvis ska det gå bra!!

Nue ska jag gå och borsta tänderna innan Annika kommer.

Ha en bra Luciadag :)





Tur =)

Idag så var det skola som vanligt och idag så hade vi omvårdnad och det var redovisning som gällde för dem som inte hade redovisat. Alla gjorde väldigt bra redovisningar och det är jue inte så konstigt för i min klass så ligger dem flesta på samma nivå, betygsmässigt. Så det håll vi på med hela förmiddagen fram till lunch. Skönt att man inte behövde anstränga sig så mycket för det hade jag inte orkat idag. Har nämligen varit ganska så seg och trött.

Efter lunchen så kom våran lärare i psykiatrin oxå för att vi skulle nämligen få välja praktikplatserna inom det oxå idag. Eftersom att vi ska praktisera inom det oxå nästa termin. Vi fick lite olika alternativ att välja på och sedan så fick vi skriva vårat namn där vi helst ville vara. Jag skrev upp mig på Brogaha och det var ingen annan som gjorde det så jag fick den platsen....såå glad blev jag och sådan tur jag har. Jag har fått som jag har viljat i både valen av praktikplatserna så det känns jätte bra och roligt. Får man hoppas det blir det oxå bara!!
Vi ska jue på studiebesök på Brohaga imorgon så det ska bli väldigt skoj och intressant hur det är där, speciellt eftersom att man valt att vara där sen. Men alla säger att det ska vara bra där så man får lita på det :) Får er som inte vet så är det ett boende där psyiska människor bor i, fast i egna lägenheter då om jag uppfattat det rätt och sen finns det gemensamma utrymmen där dem är tillsammans och så.

En annan sak som jag blev väldigt glad över idag är att jag hade betygssamtal med min lärare i Omvårdnad idag och hon sa att hon var jätte nöjd med hur jag hade utvecklats under den här kursen. Roligt att höra :) Så på mitt arbete om magsår var ett självklart VG tyckte hon och hon sa att jag kommer antagligen få VG i betyget, det är bara en uppgift kvar att göra och det lär inte dra ner mitt betyg sa hon. Såå jag är super nöjd och att jag utvecklats och lärt mig refektera om olika saker på olika sätt :)

Nue ska jag ta tag i och göra min reflektion om Psykiatrikursen som vi haft en liten del av denna terminen. Våran lärare ville gärna att vi skulle skriva ner lite tankar och så om vad vi lärt oss och hur vi kan använda det ute i arbetslivet...

Ha en fortsatt trevlig kväll, från en glad Pernilla =)




Läggdags......





image386


Dags att sova nue, skola imon igen jue så då får man försöka lägga sig i någorlunda tid så man orkar gå upp imorgon. Är jue ingen morgonmänniska precis. Menmen det får gå ändå!!
Jag hoppas ni haft en bra tisdag, det har jag haft fast att det ej hänt sådär jätte mycket. Men så behöver det jue inte göra det varje dag heller!!!





Inget speciellt....

har hänt idag. Är jue ledig på tisdagar som jag brukar vara. Så jag sov ganska så länge idag, Gick inte upp fråns vid halv tolv och då satte jag mig framför tvn och kollade på gårdagens Days som jag hade spelat in och efter det så kollade jag på dagens.
Idag har jag även haft besök av Sara, min lillebrors tjej. Hon var här en runda medans han var och körde på körskolan och sen var dem här båda en runda och testade på att spela Guitar Hero. Min lillebror fattade det direkt nästan så han var jätte duktig!!
Jag har oxå spelat en del Mario och sen så har jag läst några arbeten inför imorgon när andra halvan av klassen ska redovisa sina olika arbeten. Jag redovisade jue förra veckan, så skönt att det är gjort men man slipper ändå inte att läsa de andras. Man ska jue ha lite koll på derara arbete så man kan vara med i diskussionerna.

Ikväll så har jag och sötisen ätit tacos och det var mums som det brukar vara :) Hmm annars händer det inte så värst mycket. Ska bara slappa och kolla på tv sen ikväll. Är jue Ugly Betty och Desperate Housewives och det kan man jue bara inte missa....

Nue tänkte jag gå och gosa lite med min älskling såå ni får ha en trevlig kväll!!!







Bra Dag :)

Min dag har bara varit bra idag!! Dagen började med skolan och det kändes lite sådär, Men det gör det jue oftast när man ska dit....men kände mig ändå pigg och glad när jag vaknade idag. Såå idag påverkades jag inte av alla andras negativa kommentarer. Man gör lätt det ibland, när man gå i en klass där alla påverkas av varanda väldigt mycket. Men idag så påverkades jag inte som sagt!! Vi hade social omsorg idag vi kollade på någon film om utvecklingsstörning och sexualitet. Väldigt rörig film så den var inget bra alls. Vid halv tio när vi brukar ha rast kom våran lärare Marie in, hon skulle ge oss besked om praktikplatserna. Man satt på helspänn men det släppte väldigt snabbt när jag fick veta att jag fick mitt första val :) Så jag ska vara på Dagrehaben, ska bli såå rolig och är väldigt förväntasfull på hur det kommer att vara där. Verkade så väldigt bra när man var där på studiebesök så hoppas det är så oxå.

Efter skolan så hade Emmy lust för att gå på stan en runda. Så jag hängde på eftersom att jag ändå skulle till banken för att beställa Thailändsk valuta tills vi ska resa. Så nue är det oxå fixat!! Nue är det inte så många förberedelser kvar. Jag och Emmy gick sedan till vårat stammisställe och åt och fikade. Mycket trevligt som vanligt, vi satt där i några timmar och pratade om allt möjligt, blanannat barn och hus och sådana saker. Som man tänker på då och då :) Vi satt där så länge så det blev aldrig av att vi gick på stan och tittade. Får ta det en annan dag istället.

Förresten jag var jue på vårdcentralen oxå idag och skulle ta det här PPD-testet. Jag var smått nervös som vanligt när det är nålar inblandade. Men det gick bara bra, det spände lite grann men det gick snabbt över. På torsdag ska jag dit och kolla i fall det är negatvit som det troligtvis är och då behöver jag ta sprutan för Tuberkulos. Det fasar man jue oxå lite för men det kommer säkert oxå gå bra, det ända är att man har besvär efter den ett bra tag efteråt. Det tar ett tag innan såret läker nämligen....menmen det går jue över!!

Nue ska jag och sötisen snart äta. Potatis håller på att koka nue och sen så ska jag göra lite stekt lax till och holandisesås....ska bli mums!! Kvällen lär bara bli lugn. Fårse om jag kanske tar tag i och gör lite småläxor som jag har eller om jag väntar tils imon. Men kommer vara själv större delen av kvällen sen eftersom att sötisen ska träna sen, så då ska jag ha lite egentid och bara slappa och kolla på tv.

Hoppas ni oxå haft en bra dag, kramis!!!



1 Månad :)

Vid denna tiden om en månad sitter vi nog på kastrups flygplast och väntar på vårat flyg mot Thailand :) Tänk det är bara en månad kvar nue tills vi reser. Jag längtar verkligen såå mycket och man pratar mer eller mindre om det varje dag. Ska bli såå underbart skönt att få komma till solen och värmen speciellt mär det är sådant här väder som det är nue. Det bara regnar och regnar känns det som. Såå man behöver verkligen en riktigt skön solsemester =)

Nue ska jag snart gå och lägga mig, är jue skola imon igen. Går bara till halv tolv så det är helt ok. Jag längtar lite tills imon eftersom att vi då kommer få reda på våra praktikplatser inom sjukvården. Jag hoppasverkligen att jag får vara på mitt förstahandsval. Ni får som sagt hålla tummarna!!


Godnatt och dröm sött!!!


Min Helg!!

Jag tänkte ta och berätta lite om min helg för jag har jue ej haft tid och blogga precis!!!

Lördag: Då var jag och sötisen och många andra av hans släktingar på kalas hos Peters kusin som fyllde år. Det var trevligt och god mat och så. Men jag var inte riktigt upplagd för kalas, var ganska så trött och seg men det funkade. Jag, sötisen och Simon hade väldigt skoj vid vårt bord i alla fall. Vi fumlade oss en hel del men det berodde nog på att vi var trötta...hehe. Vi var där större delen av dagen och det tar jue tid och köra dit och hem så vi var inte hemma igen frånns vid sex. Då var det bara till att fixa till sig ytterligare eftersom att sötisen och jag skulle hem till Jessica och Marcus och festa lite.
Vi kom dit vid halv åtta tror jag det var och sedan fick vi sitta och vänta på Johan, eftersom att vi skulle beställa mat och han skulle jue oxå ha!! Var jue väldigt hungriga men han kom til slut som tur var. Vi spelade sedan en del Guitar Hero och snackade en massa skit, som vanligt!! Även Paul kom lite senare på kvällen, han hade varit på julbord, sen så ville han fortsätta kvällen med oss och det var jue skoj :)
Jag och Jessica drack en del vin som vi brukar göra men ändå inte så mycket som det kan bli. Var inte riktigt på G ändå. Men skoj hade vi, speciellt på toaletten när vi skulle sminka till oss innan vi skulle gå till Grand!! Jessica sa en massa konstiga saker och fråga mig inte var hon fick det ifrån.....haha. Man skrattar alltid i hennes närhet!!!
Väl på Grand så var det sådär skoj. Var inte roligt folk ute, bara några få. Men vi stannade ändå hela kvällen och dansade och så. Men det var inte alls samma stämmning som det var förra lördan....

    
   

Söndag: Idag så gick jag upp vid halv ett och då var redan min sötis vaken. Han satt och spelade Mario. Jag satte mig och kollade på en stund när han spelade. Var väldigt trött fortfarande så jag orkade inte ta tag i att göra något speciellt. Men efter en stund gick jag och duschade innan det var dags för oss att tvätta. När vi väl hade lagt tvätten i torktumlaren och i torkskåpet så körde jag och sötisen till EKO. Där handlade vi julklapp till Tindra. Var lite svårt att först att hitta något som vi ville köpa, men till slut så hittade en bra sak som hon nog kommer gilla jätte mycket :) Jag handlade även svarta stickade knästrumpor och lite annat smått som man behöver ibland!! Efter det så körde vi till MAX och åt för ingen av oss orkaade ta tag och laga nån mat när vi väl skulle komma hem. Så det fck bli lite snabbmat idag,..
Nue ska jag gå och mysa med min älskade sambo och så ska vi kolla på dem två sista Beckfilmerna. Ska bara va och mysa denna söndagskväll med lite gottis till!!

BYEBYEBYEBYE!!!!!






Fel, fel, fel....

Som vann Idol 2007. Ville jue att Amanda skulel vinna helt klart tyckte hon var bäst hela kvällen och jag gillade inte Idollåten när Marie sjöng den men när Amanda sjöng den så var den mycket bättre!! Men som jag skrev innan så hade jag ändå på känn att Marie skulle ta hem det och det gjorde hon jue oxå!! Visst hon kan sjunga men ser inte henne som en Idol. Men är inte orolig för Amanda, hon lär slå igenom ändå som många andra tvåor har gjort...

Vi var jue hemma hos Vonka och Tindra och håll dem sällskap eftersom att Palle jobbade. Men Palle kom hem vid nio så vi hann träffa honom oxå. Vi busade en hel del med Tindra, hon var på superbusigt humör och var helt Ninna och Peter galen....hehe :) Alltid lika skoj att träffa henne och Vonka och Palle med såklart :) Hade riktigt trevligt ikväll. Pratade en massa, bland annat om nyår vad vi ska ha för mat och efterrätt och så. Vi får väl se vad det blir när vi ska bestämma allt den 18 när vi ska ses allihoppa och bestämma. Är jue några stycken som ska fira ihop, ska bli trevligt.

Nehä nue ska jag gå och sova för imon ska man upp i vettig tid och duscha och göra sig i ordning för sedan ska vi på kalas neråt Tomelilla, till Peters kusin som fyller år.

Haa det toppen!!!!



MeandI

Äntligen har jag fått min efterlängtade klänning från MeandI, den är såå fin och skön =)
Såhär ser den ut för er som inte vet....visst är fin??



Jag tror faktikst att jag ska ha den på julafton. Men ska köpa ett par gråa strumpbyxor til och kanske en grå kofta, eller det kanske funkar med en svart med?

Idag så gick jag upp vid halv elva. Har jue sovit hos mina föräldrar och jag sov inte så bra så var ganska så trött när jag gick upp, vädret gjorde inte så man blev piggare heller direkt. Bara regnar och regnar. Men när jag kom upp satt mamma och hennes väninnan och åt frukost så det var bara till att sätta sig och göra dem sällskap!!
Jag skulle igentligen tagit buss hem men mamma och Helene skulle ändå in till stan så kah fick skjuts med dem in. Snällt det och så slapp man åka buss för det är såå drygt.

När jag kom så fixade jag till mig för jag gjorde aldrig det hemma, tänkte att jag lika bra kunde göra det hemma. Så vid ett tiden gick jag in till stan för att träffa Helena och William. Men hon var lite sen så jag gick och kollade en runda på stan innan hon kom. Vi gick sedan och kollade lite i affärer och sedan så gick vi till Darins och åt. Mycket gott faktiskt!! Fick så klart även min klänning då eftersom att jag köpt den av henne. Mycket trevligt hade vi och William han är såå söt :)
Jag gick sedan till systemet och köpte vin tills imon, ska jue antlgaligen till Jessica och Marcus imorgon kväll. Sedan så begav jag mig hemåt och min  söta sötis var redan hemma. såå jag blve såå glad av att se honom för jag hade saknat honom en hel del. Samtidigt som det är skönt att vara ifrån varandra lite!!

Nue ska vi snart äta tror jag, men vet ej vad och sen så är jag inte super hungrig heller. Men lär väl bli det snart igen så lika bra att äta nått. Sen vid sex tiden ska vi hem till Veronika och Tindra och göra dem sällskap eftersom att Palle jobbar ikväll. Vi ska sååklart kolla på Idolfinalen, hoppas verkligen Amanda vinner. Men har en taskig känsla av att Marie tar hem det. Jaja återstår att se!!!

Nue ska jag gå och gosa med min sötis som ligger i soffan och kollar på Simpson, hans favorit!!

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll :)




Hemma på landet!!

Japp det är jag och det är alltid lika skoj att vara hemma :) Mamma och hennes väninna kom och hämtade mig vid halv tolv och sen så följde jag med dem först Helene, där vi fikade lite grann och sen så körde mamma och jag hem till dem. Min pappa var även hemma på middag då så jag fick träffa honom oxå lite. Jag och min mamma har sedan kolla på en serie på tre delar nue i eftermidda och bara umgåts. Även min lillebror och hans tjej var hemma en runda men nue åkte dem igen. eller min lillebror övingskör med pappa.
När pappa kommer tillbaka såå ska vi fika lite och bara va och umgås. Får jue ha dem för mih själv ikväll eftersom att inte lillbrossan är hemma. Ganska såå skönt det ibland, hehe :)

Det har jue även blivit en del snack om Thailand. på söndag är det bara en månad tills vi resor. Såå vi längtar en hel del nue faktiskt och planerar vad vi ska göra och så där. För vi kommer nog göra en del småutflykter och sådant. Ska bli såå skoj =)

Jag har även gosat en del med mammas och pappas katt som är såå gosig, han är alltid så kelen. Men han har blivit skadad av någon annan katt så nue ligger han mest och sover....såå synd om honom är det. Om ni inte cisst det är jag en riktigt kattmänniska. Är jue uppvuxen med katter så det är nog inte så konstigt att jag blivit det, hehe!!

Nue ska jag ringa till min sötis och höra hur det går för honom. Han jobbar jue extra ikväll så måste höra hur det går för jag har inte pratat med honom sen imorse, när jag knappt var vaken!!

Hejsvejs!!!



Heartland...

Nån mer än jag som kollade på den nya serien Heartland innan ikväll, den var klockan 21.00 på femman. Var en ny serie på nio delar tyckte jag det stod. Den verkade nog helt ok så den lär jag väl följa som jag nästan gör med allt annat oxå, hehe :)
Ikväll har jag även gosat en del med sötis som jag bara älskar mer och mer för varje dag. Han är allt för mig :)
Och så har jag kollat på Bönderna, den nya serien och på Girls Of The Playboy Mansion som oxå började ikväll igen. Ganska så skoj att se ibland faktiskt!! Jag har även spelat en del Mario, är som sagt helt inne i det där spelet nue. Om man väl börjat så kan man knappt sluta, inte för mig i alla fall.

Jag tror att jag snart ska gå och lägga mig. Har sovmorgon till nio imorgon ungefär och sen så ska jag, Emmy och Annika på studiebesök på söderbutiken som ligger på söder...hehe. Vi ska dit och se vad dem gör där och så. Efter det så får jag väl cykla hem igen och vänta tills mamma och hennes väninna har handlat färigt så att jag kan få följa med hem till landet. Kände att jag ville komam hem lite för det är ett bra tag sedan jag var hemma nue och tänkte på nue när jag ändå är ledig. Min sötis ska även jobba länge imon, först på sitt vanliga och sedan på nått extra jobb...så han lär knappt vara hemma ändå. Men kommer att sakna honom som jag alltid gör, speciellt när man ska sova!!
Tror nog det kommer bli mysigt att vara hemma på landet och bara umgås med min familj :)


image374







Avklarat :)

Idag redovisade jag mitt arbete om magsår så nue är det avklarat. Det känns såå skönt och det gick faktiskt väldigt bra när jag väl satt där och skulle redovisa. Var lite nervös innan eftersom att jag var tredje person som skulle redovisa, så då satt man där under tiden och stressad sig själv och tänkte en massa. Men som sagt det gick mycket bra och jag fick mycket positiv respons :) Som sagt det känns skönt att det är hjort nue, slipper man tänka på er det mer. Men nue vill man bara veta betyget, hehe.
Fick förresten tillbaka en annan uppgift som vi hade gjort för ett tag sedan och den fick jag VG på =) Jag tror nästan att jag lär få det i betyg i omvårdnad men vågar ändå inte hoppas för mycket!!

Efter alla redovisningar fick vi även schema och hur vi kommer ha våran praktik nästa termina. Kommer gå i skolan vecka 2 och sen kommer vi gå ut på praktik tisdag, vecka 3. Men jag kommer jue missa två veckor av min praktik eftersom att jag är inte tillbaka fråns vecka 5, så jag får göra lite på mitt sportlov men det gör inte mig något. Bar jag får komma iväg :) Vi fick även reda på pratikplatserna idag och vi fick ge önskemål var vi ville vara någonstanns. Jag önskade att jag vill vara som första val på Geriatrinsk dagrehab. Var jue där på studiebesök för ett tag sedan och tyckte det verkade väldigt intressant och roligt att arbeta där, såå där vill jag jätta gärna vara såå hoppas det blir så. Ni får lova hålla tummarna!!! Som andra val valde jag en avdelning på sjukhuset som har mycket Kol, astma patienter. Men ska nog gå bra om jag hamnar där oxå, men vill helst det andra som sagt. Får besked på måndag om vi fått det vi önskat.

Efter skolan så stack jag och Emmy till vårat favisställe och lunchade. Lika gott som vanligt :) Idag tog jag varm toast med tonfiskröra!!! Vi satt där ganska så länge som vi brukar göra, pratade om allt möjligt som vi har en tendens att göra och det är alltid lika skoj. Jag gick sedan in på Cobus en runda innan jag stack hem. Hade nämligen sett en grå tröja med en ren på som jag blev förtjust i, så kollad om den fanns kvar och det gjor den :) Den är såå häftig och gullig tycker jag =) Var även inne på apoteket en snabbis och handlade hem nya panodil, bra att ha hemma och så köpte jag öronproppar inför flygresan. Har en tedens att få ont i öronen vid stigning och landning och dessa öronproppar ska tydligen balansera lufttrycket så att man inte får ont, super.

Ikväll så lagade jag mammas goda Thiagryta men gjorde en liten variant. Hade i lite annat som jag gillar och så....Blev såå gott :) Älskar verkligen sådan mat och det är jue inte svårt att göra heller. Nue ska jag inte tråka ut er mer, hehe! Ska nämligen gå och duscha nue innan alla program och så börjar.

           

  Här kommer en liten bild på tröjan oxå!!! 

                                                                     









Sovdags

alldeles strax. Är jue skolan imorgon och då är det dags för mig att redovisa mitt arbete om magsår. Är faktikst lite nervös och det beror nog på att det känns som att det ska vara såå seriöst. Men som min klasskompis  Emmy sa, så kommer det säkert gå jätte bra och det gör det säkert oxå, bara jag som är så fjantig!!!

Ikväll så har jag och sötisen varit en runda på Maxi. Kom jue på att min klasskompis Annika fyller år i morgon. Så jag kom på idèn att köpa Delicatobollar till henne, eftersom att hon älskar det ;) Sen så har Emmy köpt tandpetare eftersom att det har hon nästan alltid och tuggar på i skolan....hehe :) Ska bli roligt och se vad hon säger i morgon!!
Ikväll har jag även kollat på Ugly Betty och Desperate Housewives,alltid lika bra och roligt. Lite trist att det var säsongsavslutning av DH nästa vecka bara. Jag och sötisen har även gosat,fikat och spelat en del Mario, han fick hjälpa mig lite så nue har jag kommit lite längre.

Nue kallar sängen och sötisen såå nue ska jag gå och sova...haha :)



GODNATT, SOVGOTT!!!









Ledig...

Idag har jag var ledigt och jag har greja med lite allt möjligt idag. Jag gick upp vid halv tolv och då satte jag mig direkt vid datorn för att kolla lite på det som jag brukar göra, läsa alla intressanta bloggar m.m. Sen så satte jag mig och spelade lite Mario och sen var det dags för dagens avsnitt av Days, då jag även åt lite frukost/lunch. Efter det så spelade jag lite till, helt besatt av Mario nue men sen så fastnade jag på en bana och tur var väl det. Annars hade jag väl suttit där hela dagen och det hade jag inte riktigt tid med. Eftersom att jag skulle läsa på några arbeten till och sen även läsa in mitt eget och förbereda inför redovisningen imorgon. Så det har jag hållt på med sen större delen av eftermiddan, kvällen. Har läst alla 4 arbeten två gånger plus mitt eget då....tar sin lilla tid kan jag säga.

Nue tänkte jag snart gå och och duscha och sen vänta in Ugly Betty och Desperate Housewives som är sen ikväll. Det kan man jue bara inte missa, eller hur??

Har inte så mycket mer att blogga idag och är inte riktigt på humör för det heller......såå ni får nöja er med detta och ha en fortsatt trevlig kväll!!!



Läst och Läst!!

Mmm det har jag gjort en hel del idag. Har läst mina klasskamraters arbete, eller snart 4 av dem i alla fall. Det tar sin lilla tid eftersom att arbetena är mellan 5-10 sidor. Helst ska man kunna lite så man får stryka under och plugga lite på dem så man har en hum om vad dem skrivit om. Sen ska vi även kunna ge bra och mindre bra krtik. Även mitt arbete kommer jue granskas, ska jue redovisa på onsdag. Men jag tror nog det kommer gå bra, är nöjd med mitt resultat och jag tror att min tanke med min redovsining kommer vara bra :) Kan ha lite svårt att ta kritik ibland, men man får försöka ta det bra och tänka på det till nästa gång!!!

Ikväll har jag även fått god mat av min sötis som han hade lagat. Han hade gjort potatis, biffar, brunsås och stekt lök, såå gott :) Jag hade varit duktig och förberett lite så han skulle slippa göra allt. Sen så stack min sötis och tränade så då var jag hemma själv i några timmar och då passade jag på att spela lite Wii. Sötisen köpte jue ett nytt spel i lördes och jag har inte hunnit testa det fråns ikväll. Spelet är Mario Galaxy, riktigt skoj faktikst :) Jag har jue även kollat på Andra Avenyn och Prison Break såklart!! Det är såå spännade i Prison Break tycker jag, det är nästan det ända positiva med måndgar...

Jag tror att jag snart ska gå och lägga mig fast att jag är ledig imorgon. Har inte så mycket planerat imorgon mer än att jag ska läsa allas arbeten en gång till och sedan förbereda inför min egen redovisning, vill jue att det ska bli bra. Ni får hålla tummarna för mig på onsdag :)

Jga hoppas ni har haft en bra måndag idag, fast det har varit såå tråkigt väder!!!



Måndag Igen!!!

Jaha då var det måndag igen, känns som det alltid är måndag nästan. Men tur att det inte är det för jag tycker måndagar är så tråkiga. Min dag började med skola i alla fall. Hade social omsorg idag och vi pratade om utvecklingsstörning och så kollade vi på en film om en flicka som hade kommit väldigt långt, fast sitt handikapp. Vi fick sedan sluta tidigare, redan vi kvart i elva. Slutar egenliligen 11.30. Skön att sluta lite tidigare. Jag gick sedan till domus och handlade hem lite potatis, för det har tänkt att vi ska ha potatis och biffar idag. Såå gott :)
Jag har sedan diskat och grejat här hemma lite och nue sitter jag här och bloggar och äter lite chips....

Jag ska alldeles strax sätta mig och läsa mina klasskamraters arbete, lär väl ta lite tid. Men skönt att det är uppdelat så jag behöver bara läsa dems arbete som ska redovisa på onsdag. Jag blandannat ska redovisa mitt arbete på onsdag så det måste jag oxå förbereda för. Så har en del att göra när det gäller det nue. Menmen det får gå ändå, fast att man är väldigt trött på det. Men man börjar se ett slut på det nue, är bara lite mer än två veckor kvar i skolan och sen är det JULLOV :) Kan säga att jag längtar, fast jag längtar jue ännu mera till den 9 januari när man reser till Thailand =) =)
Så när jag kommer tillbaka efter jullovet så går jag i skolan i två dagar och sen reser jag och är borta i 2 veckor, såå skönt. Sen så kommer vi hem på en fredag och då har man hela helgen och vila upp sig på innan man ska till skolan på måndagen, sen så har jag praktik resten av den veckan när jag väl kommit tillbaka. Så det är skönt att man inte går i skolan så mycket när man kommer tillbaka :)

Nue ska jag ringa vårdcentralen och beställda tid för PPD-test, vi måste ta det innan vi går ut på våran praktik annars får vi inte göra den. Så lika bra att göra det nue, innan jul och resa och så!!!


Ha en fortsatt bra dag, kramis!!!!









Tjejkväll :)

Igår kväll så var jag hembjuden till Jessica. Hennes sambo skulle iväg på julbord och så ville hon hitta på nått. Sen min sambo passade på att ha spelkväll med några grabbar här....Jag hade super skoj hemma hos Jessica och det var bara vi två och det behövs verkligen inte vara fler för att vi ska få världens skrattanfall :) Fyy vad vi skrattade igår, kanske beror på att vi drack en hel del vin oxå, hehe. Vi åt först när jag kom och vi beställde mat från katrins och det var gott, men fy vad mätt man blev och magen bara jäste upp, så den fick man jue dra in sen...hehe, skojade bara ;) Vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord och så lyssnade vi på musik och dansade och hade oss. Som sagt hade såå skoj med Jessica och det brukar alltid bli skoj och en massa skratt när man är med henne. Vi skulle givetvis ut till Grand och då fick vi skjuts av Fredrik, min före detta granne. Han var på min sambos spelkväll så vi passade på och fråga om han ville köra oss för vi ville inte gå ut i det trista vädret som var igår. Vi var jue rädda om frisyerna, haha!!! Var på Grand vid 12 tiden och då var där inte så mycket folk, men så träffade vi på min klasskompis Emmy och hennes kompis Jessica....så vi dansade loss på dansgolvet tillsammans, riktigt skoj hade vi. Så vi lyckades komma på foto som vanligt när man är Grand. Hade riktigt roligt på Grand oxå och kvällen/natten gick så fort. När klockan var 3 och det var dags att bege sig hemåt så ville man jue inte hem. Hade jue så roligt och var såå på G, Jessica oxå :) Menmen får kanske ut nästa helg oxå, hehe!!


 
Den grå saken är den som jag shoppade häromdagen, fin eller hur?

  

   


Idag har jag nästan liggat på soffan hela dagen, har mått som man förkännar dagen efter. Men nue är jag pigg igen så nue ska vi snart hem till Palle, Vonka och Tindra och Adventsfika, ska bli gott och mysgigt :)
Ha en fortsatt trevlig första Advent!!!!!






1 December

image356

Jaha då var det december igen, men känns inte rikitgt så med tanke på vädret. Men idag har jag städat och julpyntat här och så har jag lyssnat på en massa julmusik, så julstämmning blev det till slut i alla fall :)
Här är så fint och mysigt nue med ljusstjärnan och ljustaken i fönsterna och lite tomtar här och var och så lite ljus tända här och var oxå.....älskar just julen när man får ta fram allt.  Blir en extra mysfaktor!!!

    

Men jag trodde knappt att jag skulle klara av och städa och julpynta idag för när jag vaknade idag vid elva och sedan gick upp så var jag jätte yr. Så jag fick lägga mig ovh vila direkt igen. Jätte läskigt var det, kändes som man skulle svimma. Jag skulle jue gå upp tidigt hade jag tänkt men så blev det inte. Det är mycket bättre nue men känner fortfarande av det ibland. Hoppas det blir ännu bättre tills ikväll när man ska hem till Jessica på tjejkväll, längtar jue :)

Nue ska jag gå och duscha så ni får ha en fortsatt bra dag, förrestsen har ni oxå julpyntat idag??

KRAMIS!!!







RSS 2.0