JAAAAAAAAAAAAAAAA :) :)

AMANDA var jue helt grym ikväll :) Jag rös i hela kroppen när hon sjöng Halelujah, det är en av mina favorit låtar och hon hade verkligen den rätta känslan när hon sjöng den. Jag tycker även att hon gjorde Alicia Keys låt helt OK!! Jag röstade faktiskt på Amanda två gånger, ville jue inte att hon skulle åka ut och det gjorde hon jue inte heller :)
Äntligen så åkte Andreas ut, han var faktsiskt den som var sämst ikväll tycker jag. Han gjorde inte så att han berörde mig alls när han sjöng. Sen så gillade jag Marie när hon sjöng första låten men når hon hade gjort om Nelly Furtados låt så mycket gillade jag inte alls. Menmen nue återstår det att se vilken av Marie och Amanda som tar hem hela skiten!!! Jag hoppas jue såklart på Amanda nue efter att Daniel åkte ut förra veckan. Vilken vill ni helst se som vinnare då??

Jag och sötisen har haft en jätte mysig kväll. Kollade jue som sagt på Idol och åt marängsviss så nue är jag såå mätt. Min sötis var så gullig och kollade hela Idol med mig ikväll fast att han inte gillar det så mycket.

Hmm tänkte nog gå och lägga mig om en stund. Får väl kanske upp i tid imon eftersom att sötisens mamma ska komma och lämna vårat wii vid nio tiden. Visst jag kan nog sova vidare eftersom att sötisen lär jue gå upp och fixa det. Men tänkte att det är lika bra att gå upp i tid så man hinner städa och julpynta innan det är dags att göra sig redo för kvällen när man ska hem till Jessica. Vi ska ha lite tjekväll hon och jag, dricka lite gott vin och se ni vet. Sen lär det bli utgång på Grand, wiee :)

image355





Fredagsmys :)



Nue är det snart dags för Idol och då blir det mys med sötisen och så blir det marängsviss....mm ska bi såå gott =) Hoppas verkligen Andreas åker hem ikväll nue då. Visst han kan sjunga men han är jue såå stel på scen. Menmen alla har jue oika smak, vet att dem finns dem som tycker att han ska vinna!!

Det blev verkligen en hel del på stan med Emmy idag och vi hade jäte trevligt =) Vi lunchade först och det blev så klart på vårat favisställe och det var lika gott som vanligt. Vi gick sedan runt på stan och kollade läget. Emmy var ute efter nått nytt tills imon då hon oxå skulle iväg och festa. Det blev även att jag shoppade lite. Blev två halsband från HM och linne/kofta från VeroModa. Ni får se imon då jag antagligen ska ha den på mig inte halsbanden då eftersom att det passar inte till dem kläderna jag tänkt ha imon. Men dem lär jag säkert ha en annan gång, alltid skoj med lite nytt =) Det blev inga nya skor idag, funderar på att köpa ett par nya stövlar istället som man kan ha när man går ut, med lite klack då. Såg på min gamla att klacken kommer snart ramla av på dem...så behövligt med nya. Det blev även att min lillebror gick med oss en runda innan han skulle träffa sin flickvän, var skoj att träffa honom oxå lite. Efter det så gick jag och Emmy och fikade på Darins, drack jätte gott julthe där, mums!! Vi gick sedan och kollade en runda till och sen så begav jag mig hemåt till min sötis som håll på att laga mat till oss. Vi åt kebab i pitabröd och det var såå gott.

Nue ska jag gå och vispa lite grädde till marängsvissen innan Idol börjar. Ha en fortsatt mysig kväll =)






Lunch på stan...

Japp om en stund ska man luncha på stan med Emmy. Ska bli jätte skojsigt. Vi ska luncha på Nostalgia skulle jag tro som jag skrev igår och sen så blir det en runda på stan. Emmy var visst shoppingsugen, hehe =)
Men först ska jag cykla bort till Pysslingen och lämna min lönelapp så att jag får lite lön nästa månad för den dagen jag jobbade i måndas, kunde blitt fler om jag inte hade vatt sjuk, menmen inget att göra åt det!!

Jag har haft julmusik på sen jag gick upp och haft det när jag fixade till mig och så. Måste börja komma i lite julstämmning nue när man ska julpynta imorgon. Julmusik är så mysigt tycker jag :)

Sen ikväll blir det Idol och marängsviss till det, mums =) Kan jue inte bara missa Idol ikväll när Amanda ska sjunga en av mina favis låtar och sen så är det så spännande nue när dem bara är tre kvar. Men jag hoppas helt klart på att Amanda tar hem allt ihopa....vilken tycker ni ska vinna??

Ha en super bra fredag för det ska jag ha, Puss och Kram =)=)






Nina Frisk!

Jag har precis kollat på den filmen och jag tyckte den var helt ok. Men väldigt konstigt slut. Det kändes som att filmen slutade mitt i allt, mycket frågor man fick som man inte fick svar på. Menmen inget att göra åt det, men trist ändå att dem inte gjorde ett bättre slut!! Någon annan som sett den, tyckte ni om den??

Jag sitter och kollar på skor lite på nätet, kollar mest på pumps. Funderar på att köpa ett par med lite högre klack. Jag har ett par låga svarta men vill ha nya med lite mer klack på. Men sen så funderar jag på om man ska köpa det nue när det snart är vinter och snö. Kanske inte blir att man använder det nue precis? Men man kanske kan köpa dem ändå, kanske finns nått tillfälle där man kan ha dem på. Man kan jue inte ha för lite skor eller hur?? Hehe =)

Dessa tre paren är det som jag funderar på:
                                          

Dem två första är från skopunkten och den tredje från dinsko. Jag funderar nog på dem i mitten, tyckte dem var lite häftiga och festliga =) Vilka tycker ni, vill gärna ha lite smakråd!!! Så sätt fart att kommentera.


Thaimat =)

Jag och sötisen åt sen middag idag. Det blev Thaimat som vi beställde efter vi hade varit och handlat på maxi. Det är såå gott med Thaimat tycker jag, mums! Vi orkade inte ställa oss och laga mat. Kom iväg och handlade ganska så sent så. Sen så tar det alltid lite tid när man är på Maxi och handlar för man ska jue kolla på allt annat oxå, speciellt julsakerna =) Handlade faktiskt två tomteljusstakar och en lång svart duk, med mönster på!!

Fint eller hur??


Längtar tills på lördag då jag ska städa och julpynta, det är så mysigt med allt julpynt tycker jag =) Ska även försöka hinna med att göra lite julgodis, men blir nog att jag får göra det på söndag i sådana fall. Tror ej jag hinner det på lördag. Eftersom att jag ska iväg på kvällen, ska festa med Jessica om hon blir frisk tills dess...hoppas hoppas för det var ett tag sen man festade och var ute nue!!

Nue ska jag snart lägga mig och kolla på någon film tror jag. Är jue inget bra på tv ikväll jue. Sen så är jag jue ledig imorgon, så gör jue inget att man är uppe en stund. Är förresten mycket piggare ikväll så det känns som det går åt rätt håll nue i alla fall, skönt =)
Imorgon ska jag in till stan och luncha med Emmy, lär bli på vårat favisställe Nostaliga. Är så sugen på deras toast. Sen så lär vi nog gå en runda istan oxå, brukar vi jue göra. Ska bli skojsigt att komma ut lite. Har jue knappt vatt ute något nue när jag vatt dålig, så det ska bli trevligt imorgon, ser jag fram emot :)

KRAMIS!!!






Torsdag

Jag har inte orkat blogga så mycket dem senaste dagarna eftersom att jag ej mått så bra. Är hemma från i skolan idag oxå eftersom att jag fortfarande inte mådde bra imorse. Men nue äntligen känns det som det håller på att släppa lite, skönt det i så fall för det är så tråkigt att ligga hemma och vara dålig. Man orkar jue inte göra något.

Nue har jag precis kollat på dagens Days, det bästa avsnittet på länge =) Jag kollar på Days och har följt den serien i ett antal år nue. Idag så kom min stora favorit tillbaka, nämligen Chloe. Äntligen kan det vara hon och Brady igen, dem är mitt favoritpar i Days!! Ni som kollar på den vet nog vad jag menar, hehe =)

Hmm vet ej rikitgt vad jag ska göra nue. Men ska väl ta och duscha om en stund har jag tänkt. För jag och sötisen har tänkt åka och storhandla när han kommer hem ikväll.Hade jue tänkt göra det igår men mådde jue inte alls bra då, så förhoppningsvis så ska jag orka det idag. Ska handla hem lite ingredigenser så jag kan göra lite julgodis tror jag....

Tror faktiskt att jag ska ta och spela lite Guitar Hero, var jue någon dag sen nue. Fårse om jag blir nått bätre =)

Ha en fortsatt bra dag!!!




Inget jobb....

Jag skulle ha jobbat idag men men huvudvärk kom tillbaka och idag mår jag även väldigt illa, som jag brukar göra ibland när jag har huvudvärk. Så tråkigt är det när man verkligen vill och kan jobba. Jaja kommer väl fler chanser!! Men tänker försöka vila mycket idag så man förhoppningsvis kan gå till skolan imorgon. Vill helst inte vara hemma för då får man bara en massa extra läxor som jag inte orkar med.

Jag har precis skickat in mitt arbete om magsår nu, så det ska bli intressant och se vad alla i andra i klassen tycker om det. Hade även kommit in två andra arbeten, men ej orkat läsa igenom dem ordentligt nue så jag får göra det sen när jag är lite piggare.

Jag ska snart gå och lägga mig i soffan och vila och kolla på Days.Orkar inte vara uppe några längre stunder känns det som, så det blir nog inte så mycket bloggande för min del idag. Fårse om man kanske orkar skriva nått mer ikväll.

Ni får ha en bra dag =)



Juryn väljer....

Juryn som valt låtarna!!!!

Marie: Whitney Houston - I Have Nothing
Nelly Furtado - Maneater

Andres: Aerosmith - Crying
Gloria Estefan & Miami Sound Machine - Conga

Amanda: Leonard Cohen - Hallelujah
Alicia Keys - No One

Vad tycks om juryns låtval?? Jag tycker det är hyffsade låtar som dem ska sjunga. Tycker det ska bli intressantast att höra Amandas version av Hallelujah, är en av mina favis låtar men tycker Jeff Buckleys version är bättre!!!


Ikväll har jag gjort min läxa som jag tänkte på att jag skulle göra. Skönt att jag gjorde den nue slipper man tänka på den mera. Jag har så klart även ätit middag och idag hade min sötis lagat pommes, kycklingfiler och bearniseså...mm så gott. Jag gar sedan spelat en del Guitar Hero. haf jue klarat easy nivån och nue kämpar jag med nästa och det tar sig, har klarat tre låtar än så länge. Är lite svårt att vänja sig att man ska använda en not till men det kommer säkert gå bra när jag övat lite mer.
Min sötis och jag har även fikat och myst ikväll framför tvn. Kollade jue såklart på Ugky Betty och Desperate Housewies, går jue bara inte att misssa =) Min sötis kollad en stund med mig sen så gick han och kollade på fotbollen....inget som intressera mig!!

Jag ska alldels strax gå och lägga mig, ska jobba imorgon. De ringde i eftermiddas och frågade om min huvudvärk var bättre och det är den jue till viss del. Så jag tacka ja till imon för man hoppas att det inte blir värre igen bara...får väl försöka jobab ändå annars kanske. Bra med extra pengar som sagt!!!

Godnatt på er dröm sött :)
                                                  






Min sötnos =)

Min sötnos kom precis hem från stan och han hade köpt med sig en lite julpresent till mig. En liten överraskning.
Den här fick jag, visst är den såå fin =)



Han sa att han tog en röd sådan eftersom att det är kärlekens färg, såå gulligt =)



Imorse när jag vaknade så hade jag väldigt ont i huvudet så det blev inte att jag jobbade idag. Utan jag har bara varit hemma och slappat och kollat på tv. Nue är det lite bättre med huvudet, skönt det!!
När låg och kollade på Days innan idag så kom min sötis hem. Jag blevt helt stum och bara tittade på honom. Han brukar liksom aldrig vara hemma så tidigt. Klockan var jue bara 13.15. Jag frågade vad han gjorde hemma alla redan och då sa han att han åkte hem för att inte jag mådde bra....men det visade sig att han jobbarkompis barn var sjuka....men roligt ändå att ha kom hem så tidigt. Blev jue en lite överraskning det med.

Jag tänkte försöka orka göra en liten läxa som jag har nue så jag får det undanstökat. För sen imorgon och några dagar framåt kommer jag ha fullt upp med att läsa alla i klassens arbete. Vi har jue jue stort stora arbete i omvårdnad och där gjorde jue jag om magsår. Så imorgon ska allas arbete vara färdiga och sen ska dem läggas upp på buffen så att alla ska kunna läsa och granska dem. Vi ska kunna veta vad dem handlarr om kunna ge bra och lite mindre bra kritik om dem olika. Jag tycker det är svårt att kritisera andras arbete och speciellt om man tycker det är jätte bra. Tycker inte det är roligt att hitta fel bara för att man ska göra det. Menmen får väl se imon hur det går med det...

Ha en fortsatt bra dag!!!




Pysslingen!!

Min dag började med skola och jag trodde att jag skulle vara jätte trött när jag skulle gå upp eftersom att jag sov inte särskilt bra inatt. Men jag var ganska så pigg. Kanske var för att jag visste att det bara var halv dag i skolan =) Idag så hade vi social omsorg där vi skulle redovisa våra små arbeten om det ulitmata boendet. Jag ochh Sofie hade om utemiljön och vi fick mycket beröm för det vi hade gjort, skoj =)

Jag ser vid kvart i elva att Pysslingen hade ringt så jag ringde upp dem och frågade vad dem ville. Dem behövde såklart en vikarie som kunde in och jobba. Jag sa att jag slutade hlav tolv så om dem kunde vänta så skulle jag skynda mig att komma dit och så blev det. Var bara hem och slänga i sin en macka och byta kläder och sen packa ihop lite utekläder men glömde mina inneskor mitt i allt...var ganska så stressad. När jag väl var där så fick jag infå att jag skulle vara på syskonavdelningen fast att jag fått information när dem ringde att jag skulle vara på småbarn. Sen så har jag bollats mellan syskon och småbarnsavdelningarna mer eller mindre hela dagen fram tlls jag slutade halv fem. Lite jobbigt men det var roligt för då fick jag träffa dem flesta utav barnen och personalen =) Alltid lika roligt att komma dit och jobba man känner sig alltid välkommen!! Så imorgon ska jag oxå jobab för då är jag jue ledig från skolan, så imon är det jobb mellan 11-15 på småbarn. Kan jue hoppas att det blir på onsdag med för då är jag oxå ledig!!! Bra att man får jobba lite nue eftersom att det blir goa pengar i december eftersom att jag inte får något csn då...

Nue ska jag och sötisen strax äta. Det blir hans hemmagjorda potatismos och köttbullar, mums =) Sen ikväll så blir det nog lite Guitar Hero och tv-tittande. Tror ej jag tar tag i några läxor ikväll. Hade jue tänkt göra det efter skolan idag men så blev det jue inte och nue känner jag inte rikttigt för det. Jaja får se hur jag gör!!!

Vad har ni gjort idag, nyfiken är jag???




Helgen...

Har varit full rulle hela helgen känns det som =)
Igår så blev det en del Guitar Hero speladen och det gick sådär. Tog väldigt lång tid innan jag kom in i det och fick rätt på färgerna och så. Men så klarade jag två låtar. Men så var det dags för oss att bege oss hem till Dennis, Tessan och Kewin. Hos dem så käckade vi mat och kollade på film. Filmen vi kollade på var jätte rolig =) Det var trevligt att träffa dem för det var ett tag sen,,,,blir inte att vi är så ofta eftersom man har så mycket annat för sig. Men igår kunde vi alla så det var jue bra =)
När jag och sötisen kom hem igen så satte vi oss och designade våran gitarr till spelat. Den är jue svart och vit, så där det vita är så satte vi fast lite klistermärke som man fick med i paktet. Den blev mycket nice tycker vi =) Blev även att jag spelade lite till då men klarade inte det. Så jag gav upp och gick och la mig istället.

Idag så var det bestämt att mina föräldrar skulle komma in och fika idag. Men innan dess så blev det en del spelande och idag har det gått mycket bättre har fått in bra flyt nue så jag har väl snart klarat easy nivån. Man blir helt fast i detta spelat, farligt!! Jag och sötisen var även på Maxi och handlade fika och så handlade jag en ljusstjärna som jag ska ha i nått fönster, vet ej vilket än bara.
Vid två tiden kom mina föräldrar och då stod jag och spelade för fullt. Trodde jag skulle bli störd av att dem kom men det gick bra ändå =) Det blev även att Palle, Vonka och Tindra kom hit och fikade.
Mycket trevligt hade vi och så spelade vi lite golf på vårat Wiisport. När mina föräldrar hade kört hem så gick jag, Vonka, Palle och Tindra upp en runda på skyltsöndan. Men tyckte inte det var nått speciellt. Hittade en julklapp till min sötis så nått bra var det jue ändå =)
Vi gick sedan hem här igen och då stod min sötis och rockade....haha!! Vi beställde sedan pizza/kebab tillsammans och sedan blev det att vi spelade lite mer wii innan dem stack hem. Har självklart busat med busiga Tindra oxå....hon är för go =)

Såå ej haft tid att blogga fråns nue....Guitar Hero har nästan tagit all tid. Men det är alltid såå när man skaffar något nytt så tycker man det är jätte skoj i ett tag....lär väl tycka det är skoj så länge jag spelar på Easy sen så lär jag väl få kämpa igen innan jag klarar nästa nivå....menmen det ska nog gå det med!!!


   
GUITAR HERO!!


TINDRA OCH NINNA =)





Julbordet!!!

  
Jag i ny tröja och frissa, tycks??

   
 
Säger bara MUMS =)

 
Spelemanen och ett kort på mig och sötisen!

Som ni ser på bilderna kanske så var det väldigt mycket god mat =) Man testade på mycket nytt som inte varit på andra julbord som man varit på innan!! Alltid roligt att testa på nya maträttrer, jag testade en bit vitlökssill oxå. Men det var ingen höjdare, har aldrig gillat sill. Men tänkte man måste jue testa igen någon gång, men icke!!
Efter min första runda var jag redan ganska så mätt, men var jue tvungen att gå än gång till och ta varmrätterna. Efter det var man såå mätt =)
 Såå vi väntade en bra stund innan vi tog risalamaltan och saftsås. Men när man väl tog det så var det oxå jätte gott. Den godaste risalamaltan som jag ätit¨på länge faktiskt. Fanns jue oxå en gottebord men en mssa godis och grejer. Så där plockade man på sig lite, men orkade knappt äta något för man var redan så mätt. Under kvällen så var det musikunderhållnig, vi sjöng allsång med julsånger och senare så spelade ett band. Vi drack jeu en del oxå, petets jobb bjöd jue på en del sen fick man köpa lite själv. Blev faktiskt en del dricka igår men kände inte mig berusad eller så. Men det fanns dem som var det =) Hade mycket trevligt och roligt att träffa hans arbetskamrater igen. När dem flesta började dra sig hemåt så började vi oxå tänka på refrängen så vi beställde en taxi hem till stan. Vi var väl hemma vid ett. Sen så låg min sötis och traggade en bra stund om allt möjligt och jag själv var jätte trött, hehe!!

Jag hoppas att ni oxå hade en trevlig fredag och att ni får en fortsatt trevlig helg =)

KRAM!!









Guitar Hero =)

Idag kom min söits hem med spelat Guitar Hero till vårat Wii. Jag blev såå glad, för jag tycker det är jätte skoj att spela det :) :) Inte för att det gått så bra när jag spelat det hos andra. Men nue kan jag jue öva här hemma som bara den...haha =) Så nue vet jag vad jag ska göra resten av helgen, haha skoja bara!!

Duschade för en stund sen och nue ska jag gå och fixa till håret och sminka mig. Hoppas frissan blir bra nue när man ska styla det själv, men det tror jag det gör. Haft sådan här frissa typ innan jue så vet jue har jag vill ha det!!!

Då ska man äta hela kvällen då, massa julmat, efterätt och grejer. Kanske rullar hem sen =)

Nää nue har jag inte tid att sitta här mer. Vi hörs antagligen imorgon för ikväll blir det inte mer skrivande i alla fall.

Ha nue en underbar fredagskväll, antar att dem flesta ska kolla på Idol??








Fixat =)

Jag var hos frissan igen vid tre tiden och fixade till luggen och nue blev den mycket bättre =) Så nue är jag helnöjd!!
Gick en runda på stan igen efter det. Var blandannat inne på Village där jag hittade en jätte fin ljusstake, men visste inte riktigt om jag skulle köpa den eller inte. Så får vänta och se lite hur jag ska göra. Jag sedan in på kappahl för jag var ute efter en ny vit bh och det hittade jag. Sen så shoppade jag lite nya trosor, hipsters oxå. Man fick jue ta 3 och betala för 2 så då får man jue passa på....haha :)

Jag ska snart äta lite varma baguetter, som just nue ligger i ugnen. Sen så ska jag in i duschen och duscha och sen får man göra vid sig inför kvällen. Vi ska jue som sagt på julbord ikväll på Byakrogen i Österslöv. Det är min sambos jobb som bjuder, dem gör det varje år. Det brukar alltid vara lika trevligt och vara god mat och så!!!

Kort på frisör och på kvällen har vatt kommer nog upp imorgon. Hinner nue inte lägga in någon ikväll. Så ni får hålla er lite till.

Men nue ska jag äta för nue var dem klara i ugenen. Ni får ha en underbar kväll =)





Klippt Mig!!!

Klockan tio idag var jag hos frisören och klippte till mig. Friyren är typ som jag hade den innan, fast det är mycket mer uppklippt i nacken, men annars är längden nästan densamma. Sen så är luggen klippt, snelugg. Det kändes bra när jag satt där men när jag sen kom hem så kändes inte riktigt luggen ok. Så jag ska dit sen senare idag och klippa till den. Man ska jue vara helt nöjd tycker jag när man har betalat en del pengar för att bli klippt. Men annars är jag super, blev så snyggt i nacken =) Skönt att få lite förnöjelse.
Jag gick även en runda på stan efter klippningen. Shoppade ett nytt helt ennkelt vitt linne och så köpe jag en brun tröja med lite häftiga saker på....ni ska få se sen =) Båda klädesplaggen lär följa med i resväskan när vi åker till Thailand. Lite därför jag köpte dem!!

Jaha då är det bara till att vänta tills frissan ska ringa så man kan gå upp till stan igen. Men när det blir vet jag inte riktigt eftersom att hon hade en del att göra nue eftersom att hon var själv. Hon som hade klippt mig hade gått hem för att hon ej mådde bra. Men snällt att hon andra kunde ta mig ändå. Vill jue att det ska se ok ut, speiellt eftesom att man ska på julbord ikväll. Bara hon inte glömmer mig, i så fall får jag göra det bästa ut av det. För det ser ok ut men känner att luggen skulle vatt lite tjockare, känns som den är för tunn, eller är det bara jag som är nojig, hehe,

Här kommer en bild på den bruna tröjan som jag snackade om, lägger inte om nån bild på det vita linnet för jag tror ni vet hur ett sådant ser ut =)
Bild på frissan kommer senare idag, eller imorgen!!



Så snygg tycker jag, vad tycker ni??


Ha en fortsatt bra dag!!











Duktig =)

Nue har jag varit duktig hela kvällen och hållt på med mitt arbete om magsår. Nue är jag äntligen färdig, känns så skönt =) Nue ska jag bara maila in det till min lärare och få lite feedback, se om jag ska ändra eller ta bort något. Sen så ska det skickas ut till alla i klassen nästa onsdag så det är bra att jag har lite tid att ändra mitt arbete om det behövs. Vi ska läsa varandras arbete och sen kunna ge bra och mindre bra kritik på det. Såå skönt att det är ur världen, eller nästan. Kanske jue måste ändra nått eller så men det kommer nog gå snabbt när jag väl ska göra det i så fall =)
Nue är det bara till att börja på nästa arbete då...haha=) Nää men vi har det så. Väldigt mycket arbete och arbete hela tiden, så man känner sig aldrig fri från det. Såå jobbigt. Men man får ta en sak i taget, lättast så!!

Eftersom att jag suttit mer eller mindre hela kvällen med det så har det inte blivit att jag kolla på tv än. Så det ska jag snart göra. Kolla på vad blir det för mat och sen kolla på Days som jag spelat in....

Då är det fredag imgorgon igen då. Det går så snabbt. Imorgon så ska jag iväg klippa mig klockan 10, längtar som bara den =) Men vet ej riktigt hur jag ska ha det än. Frisören får hitta på något nytt och skoj tycker jag!! Efter det ska jag nog gå istan en runda och inhandla lite saker inför våran resa. Det närmar jue sig mer och mer för varje dag som går =) Sen imorgonkväll ska man på julbord. Känns konstigt att gå på det redan, men det är snart bara en månad till jul, så är jue inte så tidigt att äta det igentligen. Jag tror att vi kommer få en jätte trevlig kväll i alla fall =)

Vad har ni gjort idag/kväll??







Torsdag!!

Torsdag idag och man har spenderat hela sin dag i skolan. Det var lång dag i alla fall. Kom inte hem fråns efter halv fyra. Såå nue är jag ganska så trött, eller har rättare sagt varit det hela dagen idag oxå=( Det är vädret som påverkar mig jätte mycket just nue. Vill att solen ska titta fram snart för det var länge sen man såg den.
Skoldagen började med Psykiatri och vi pratade om bemötande inom det, vad man ska tänka på och hur man ska vara. Vi fick även ett fall som vi skulle reflektera över och sen sista timmen kollade vi på film och då håll jag på slockna till....Vi hade sedan lunch och efter det så hade vi social omsorg där vi fortsatte att prata om demens. Sen så skulle vi två och två göra ett litet arbete om det "Ultimata boendet". Jag och Sofie tog biten om utemiljön, faktiskt riktigt roligt att själv få komma på och tänka på vad som kan vara bra för dem dementa!!

Nue hade jag snart ta tag i mitt arbete om magsår, så jag blir färdig med det någon gång. Är så trött på mig själv att jag inte tar tag i det, men vad ska man göra när man tappat lusten för det?! Annars blir nog kvällen lugn. Vi ska äta om en stund och ikväll blir det Tacos....mums!! Sen så ska jag kolla på "Vad blir det för mat", med Per Moberg. Är jue sista avsnittet för säsongen så det får man inte missa!!

Ha en fortsatt bra kväll....








Gäspar....

Känns som det är det enda jag har gjort idag. Har ändå sovit till klockan 11 idag, men det kändes som man vaknade jätte tidigt på morgonen för det är såå mörkt och trist ute. Man blir sjukt seg av sådanat här väder, jag blir det i alla fall. Har jue varit det länge med nue, vill att solen ska komma. Kan väl vara lite fint höstväder nue istället för detta gråa trista?

Efter att jag hade gått upp idag så ringde jag lite samtal och så. Tyckte vi hade fått en väldigt dyr elräkning så var tvungen att kolla det eftersom att vi aldrig haft så hög någon gång. Men det stämde att vi skulle betala det, var halvårsgiften och nått annat som var inräknat i räkningen denna månaden. Men det är bara till att le och se glad och betala den när det är dags. Men har fått många sådana tråkiga räkningar som ska betalas denna månaden. Typiskt när det känns som man behöver pengarna till annat, julklappar och till lite småsaker som ska köpas inför resan. Menmen det får gå ändå!!

Idag hade jag tänkt så gott som göra klart mitt arbete om magsår. Men så blev det inte. En killkompis hörde av sig och frågade om vi skulle hitta på nått. Så det blev att jag umgicks med honom i eftermiddas istället. Mycket roligare jue än att skriva arbete. Har tappat gnistan helt för skolan känns det som. Men måste försöka hitta den igen, så jag kan göra klart mina arbeten och så. Är jue inte så mycket kvar av denna terminen så man för försöka stå ut och försöka kämpa in i det sista....Många som frågar mig hur jag orkar plugga så mycket som jag har gjort efter studenten...vet knappt det själv längre. Men jag tror det beror på att jag har valt något som jag är intresserad av och det gör att jag orkar kämpa =)

Nue ska jag kolla på gårdagens avsnitt och sen se om jag hinner göra något på mitt arbete, innan det är dags för alla bra tv-program. Dem går bara inte att missa, fast att man borde gjort annat. Haha!!

Vad har ni gjort idag, nyfiken som bara den...hehe =)


Kramis!!





Rocktema

För er som inte vet är det rocktema i Idol på fredag och nue ska dem sjunga två låtar var....

Andreas

1. Heaven's On Fire
(Kiss)

2. Livin' on a Prayer
(Bon Jovi)

Amanda

1. You Really Got Me
(The Kinks)

2. I'm Just A Girl
(No Doubt)

Marie

1. You Oughta Know
(Alanis Morissette)

2. Weak
(Skunk Anansie)

Daniel

1. Roxanne
(the Police)

2. Livin on the edge
(Aerosmith)

Ska bli intressant och se hur det kommer bli på fredag om dem valt rätt låtar m.m. Alltid lika spännande och se. Nästan lite trist att det snart är slut. Vad ska jag då se på fredaga?? Haha!!


Har kollat på Ugly Betty nue och där undrar man om kommer Betty bli ihop med Henry nue då? Vad tror ni? Sen i Desperate Housewives blev man nyfiken på vad ska Carlos göra med Edie igentligen? Jaja det återstår och se nästa tisdag. Längtar redan, tvgalen som jag är.

Är som sagt ledig imorgon eller det är jue sj.studier. Men säger ledig för jag får jue sova länge och behöver inte gå upp tidigt, så skönt =)

Ni får sova gott när det är dags, själv ska jag vara uppe ett tag till tänkte jag!!!



Tränat!!!

Ikväll har jag varit och tränat vattengympa. Är minst en månad sen jag var där sist. Ibland inte haft tid och ibland har man bara inte orkat. Men idag frågade Veronika mig om jag ville följa med. Först så ville jag inte riktigt, hade inte tid och så men sen tog jag tag i det och stack dit. Är så skönt nue efteråt att man var där. Så ska försöka komma igång med det igen och träna nue fram tills juluppehållet!!

Innan jag stack och tränade så håll jag på med mitt arbete om magsår. Känns som man aldrig blir färdig med det men kanske beror på att man göra massa annat istället. Men skriv en bit till idag så framåt går det. Ska faktiskt försöka göra det klart imorgon så jag kan maila min lärare och fråga om jag ska komplettera med nått eller så. Det ska jue vara inne nästa onsdag så måste hinna göra det oxå så man hinner rätta till och skriva til eller ta bort något. Har även diskat och ätit middag såklart =)

Nue håller jag på att kolla på Ugly Betty, bloggar lite i pausen. Ska fortsätta kolla nue så ha en fortsatt bra kväll. Tittar ni oxå på det förresten, kanske ska kolla på Desperate Housewives efter som jag??

Hejsvejs!!!





Vård i livets slutskede...

I förmiddas så var jag och min klass på föreläsning i östermalms kyrkan om Vård i livets slutskede. Han som föreläste jobbade som sjuksköterska i Trollhättan och hade jobbat inom det i 28 år. Han hade sen 80-talet drivit dessa frågor om vård i livets slutskede eller palliativ vård som det heter. Man missar oftats det. Men det har blivit mycket bättre men fortfarnde mycket att lära.
Han var jätte duktig förläsare han visste verkligen vad han pratade om och man blev rörd av många av hans verkliga historier. Är så glad att man fick denna möjligheten att få komma på den här föreläsningen. För han väckte många nya tankar hos en och mycket lärdom som man kan ta med sig vidare.

Han pratade mycket om hur viktigt att vårda en person till livets slut och skapa så god livskvalite som möjligt för den här personen. Man tänker ofta att den här personen ska jue bara dö, han/hon kan väl inte göra det eller det. Joo det kan man. Man ska lyssna och göra det som vårdtagaren ber om det är den som bestämmer om hur den vill leva sin sista tid, ingen annan. Fast man bara ligger i en säng, eller sitter som var bäst för andningen så ska man få samma möjligheter som alla andra så långt det går. Man ska skippa alla rutiner och annat, t.ex vändschema. En person som är döende vill inte hålla på att vändas hela tiden. Man vill ha en lugn och fridfull död men det är inte många som inte får det, eftersom att det är en massa rutiner som styr. Han berättade många historier och han berättade blandannat att han hade haft en vårdtagare som var döende och hon önskade mest av allt att hon ville ha sin hund närvarande. Det var den enda hon hade förutom en nära väninna. Han jobbade den natten och han ordnade så att hon fick ha sin hund närvarande där hela natten, man får inte göra så men han tog på sig ansvaret. Han tänkte på hennes bästa och det är det man ska göra, det är det som är
bra livskvalite =)
Är såå många bra saker som man han sa och som man blev så berörd av. Han sa oxå att döden förknippas med att man ligger i en säng och så ligger man dör tills man dör. Men varför måste man ligga i sin säng? Varför kan man inte få dö ute, kanske i sin stuga ute på landet, eller i sin favorit fåtölj?
Den viktigaste saken var ändå att han sa att när hjärtat slår så är man inte död, som många tror. Det är när hjärnan dör som man är död. Hjärtat kan sluta slå men hjärnan kan fungera upp till en kvart efteråt. Därför ska alla tänka på att den som är döende hör ända tills det att hjärnan slutat fungera. Det är många som inte vet det och det gör att många pratar, bråkar inne hos den döende för att man tror att han/hon inte hör. Men det gör dem. Det är det sinnet som dör sist.
Tänkvärt eller hur?
Sen sa han att man ofta förknippar döden med hjärtat, men som sagt är det hjärnan som styr allt. Man säger jue alltid "Jag älskar dig över hela mitt hjärta", men han sa att man borde säga "Jag älskar dig över hela min hjärna".
Eftersom att det är hjärnan som styr oss och inte hjärtat......ganska komisk ändå. Så har nog ingen tänkt innan.

Jag tycker alla borde gått på en sådan här föreläsning eftersom att alla har nytta och använding av det som han
pratade om idag. Eftersom att vi svenskar speciellt vet ej hur vi ska förhålla oss till döden. Det är även viktigt att våga prata om det och fråga sin närstående, hur vill ni ha det, snappa upp vad dem tycker om m.m för att få det så bra som möjligt!!

Hade kunnat skriva ett hur långt inlägg som helst om detta eftersom att ämnet är så intressant och man kan prata om det hur mycket som helst. Vi måste lära oss att hantera döden bättre och skapa en så bra sista tid för den som är döende........

Kanske lite rörande inlägg men var bara tvungen att skriva och berätta om det......






Goodnight!!


Nue ska jag snart gå och sova så jag får spela in Prison Break eftersom att det börjar snart. Jag hade stannat uppe och kollat på det om jag inte skulle behövt gå upp imon!! Brukar jue vara ledig på tisdagar men vi ska på förläsning om vård i livets slut i Östermalm kyrkan. Det håller på mellan 8.30-12 så det är jue inte så lång dag, skönt det. Sen så får vi vara lediga eller ha självstudier på onsdag istället.

Jag har verkligen gjort det som jag skrev i förra inlägget. Har inte gjort något mer ikväll än att ha tittat på tv och kollat runt lite på datorn. Har verkligen inte orkat göra nått annat. Är inte lika sur nue men det sitter i fortfarande. Menmen det förhoppningsvis bättre imon.

Nått som jag längtar till och som kommer muntra upp mig är att innan ikväll så beställde jag tid till att gå och klippa mig. Så på fredag ska jag göra det =) Det behövs verkligen känns det som. Jag hade såå gärna viljat färga och slinga det oxå nue men sen så känns det som att det inte är lönt att göra det innan jag åker till Thailand eftersom att det lär jue blekas en hel del i solen. Så jag bara klipper till det nue och sen så fixar jag till det andra sen....men det ska bli skönt bara det =)

Tack för mig, nue ska jag gå och sova och hoppas på att min huvudvärk försvinner tills imon.


GOODNIGHT!!!







Måndag Igen!

Jaha då var det måndag igen, känns som det är måndag alltid. Det beror nog på att veckorna går såå fort. Man fattar knappt att det går så fort....fast man kan tycka att dagarna går såå sakta så springer ändå veckora iväg!!

Min måndag har var väl varit sådär. Känns som att dem dagarna man är i skolan så blir man på dåligt humör. Har blivit det på sistone i alla fall och blev det idag igen. Det beror på att våran lärare som vi hade idag och vi har bara henne på måndagar....hon har inte koll på något och sen så sa vi att vi känner att vi har för mycket att göra i detta ämne. Tror ni hon lyssnar?? Nää kommer bara med en massa bortförklaringar hit och dit =( Annars var väl lektionen ok, vi pratade om demenssjukdomar och kollade på filmen "En sång för Martin". Faktiskt väldigt bra!! Efter det så skulle vi på studiebesök på minnesmottagningen klockan 15 tll 16. Lite sent tyckte vi, men beror väl på att vi är vana att sluta i lagom tid. Men studiebesöket var väldigt intressant i alla fall och väldigt givande. Så det var roligt att vi fick komma dit.
Dåå var mitt humör mycket bättre för jag hade släppt det från morgonen. Men precis innan vi ska gå hem från minnesmottagningen så kommer det. Vi som var sjuka från förra måndagen, jag då!! Vi ska göra reflektioner om alla andras arbete. Först var det bara om vårt eget och det lämnade jag in idag. Men nue ska vi skriva om alla andras oxå. Jag bara kände när ska jag hinna det och kunde inte vår lärare skrivit ut det på konferansen på nätet i förra veckan? Som lärarna ska göra om man varit borta. Nää då hon kommer med det idag. Dåå blev jag sjukt sur igen eftersom att dem är såå dåliga med att informera och sen har vi ändå såå mycket att göra.
Jaja bara att gilla läget, inte så mycket att göra åt det. Sen så brukar det jue oftast gå bra för mig ändå. Men känner verkligen att jag tappat suget för skolan, är såå skoltrött. Tur att det är lov om några veckor och att man ska iväg och resa. Förhoppningsvis kan man sen börja nästa termin med nya starka tag!!!

Har nästan precis ätit. Ikväll blev det pannkakor för jag orkade inte lägga ner nån energi på att tänka ut något som vi skulle göra. Så jag gjorde några pannkakor till mig och sötisen åt pastasalladen som jag inte var sugen på. Var jue inte hemma fråns halv fem heller, så känns som man inte hunnit med nånting sen man kom hem. Men tänker inte göra så mycket ikväll ändå....orkar inte. Har tänkt att jag ska gå och ta en varm dusch om en stund och sen lägga mig på soffan och bara kolla på tv, eller sitta vid datan. Haha =) Är jue hemma själv ikväll eftersom att sötisen ska träna...skönt med lite egen tid ibland =)

En sista sak innan jag avslutar detta inlägg. Peter Jag Älskar Dig Så Mycket Och Tack För Att Du Finns Där Och Lyssnar Och Ger Mig Stöd När Jag Har Det Jobbigt =)                     
                                                                                                                                    










Happy Day =)

Har varit en väldigt bra dag idag =) Jag och sötisen kom hem för en liten stund sedan. Har varit hemma hos Palle, Vonka och Tindra nästan hela dagen. Vi kom till dem lite efter två!! Vi har spelat en hel del Wii idag, både bowling och golf =) Har även busat en hel del med busiga Tindra. Läst sagor, lekt med dockor m.m. Alltid lika skoj att busa med henne. Är jue som sagt fasters favis. Vi blev även bjudna på jätte god mat, potatisgratäng, ytterfile och sallad, mums!! Sen till efterrätt åt vi chokladpudding och grädde och där i mellan har dey blivit en del gottis som hade blivit över sen igår...hade en jätte trevlig dag/kväll med dem och det blev en hel del skratt. Speciellt när Peter snurrade Tindra, hon gillar det som bara den...hon vill bara mer och mer. Men sen kan hon knappt gå efteråt och det ser väldigt roligt ut =) Får snart igen tycker jag och spela lite och ha det trevligt!!

Det blev inte att man bara satt hemma ihelgen som jag trodde. Vi hade jue inga planer alls. Men helgen blev till slut väldigt lyckad ändå. Synd bara att helgerna går så himla snabbt bara!!
Då är det dags för skola imorogn igen och jag tror att vi komme gå länge imorgon....trist som bara den. Hoppas att det är varmt i klassrummet för jag tänker inte sitta där och frysa en hel dag till.

Jaja nue ska jag gå och mysa med min sötis i soffan en stund. Sen får man väl försöka gå och lägga sig i tid.

Här kommer lite bilder från dagen hemma hos Palle, Vonka och Tindra =)





Fotbollskväll!!

Igår efter vi hade städat klart och ätit så la jag mig på soffan och kollade på High school musical. Det visades jue båda filmerna så jag låg och tittade på dem i några timmar. Så man blev lite seg och kände bara för att ligga där och titta på tv resten av kvällen och mysa med sötisen.
Men det blev inte riktigt så för min sötis ville jätte gärna se fotbollen och vi har jue inte nian. Men så var Palle och Veronika snälla och erbjöd sig att vi kunde komma dit och kolla på matchen. Så vid kvart över åtta var vi hos dem igårkväll. Fasters favis var fortfarande uppe och åt chips =) Hon skulle bjuda alla på chips och även pepparkakor, hon är väldigt omtänksam. Vi busade en del som vi brukar göra när man träffar Tindra. Var jue ett tag sen man träffade dem så det var jätte trevligt igår. Vi hade även med vårt wii så vi spelade lite innan matchen började, även tindra skulle jue vara med...hehe. Sen så kollade vi på matchen och åt lite gottis till det. Vilken matach, sverige spelade jue så dåligt =( Menmen man fick jue se chippen lite...haha. Han är min favorit men gillad inte riktigt att ha hade klippt sig. Jaa så fick en riktigt trevlig kväll till slut igår =)

Nue ska jag snart gå och duscha lite och sen fixa lite lunch. Sen vid två har vi blivit hembjudna till Palle, Vonka oc Tindra. Vi ska spela lite wii och så ska vi bli bjudna på mat där =) Ska bli jätte trevligt!! Skoj att det händer något roligt på en söndag för en gångs skull. Söndagar har en tendens att vara lite sega annars. Visst jag hade kunnat fortsätta mitt arbete om magsår idag men det är mycket roligare att träffa dem idag =) Får fortsätta med arbetet en annan dag istället!!








Förlovningsringar =)

Jag har länge tänkt på att lägga upp bild våra förlovningsringar, men det har alltid kommit annat ivägen.
Den 30 januari så har vi varit förlovade i ett år =) När vi förlovade oss så var vår kamera på lagning så då blev det aldrig att man tog några bilder. Sen har man tänkt att man ska göra det då och då, men ej blivi av som sagt. Men idag kom jag och tänka på det, så nue ska ni som inte sett dem få se dem =)



Nue är man äntligen klar med städningen oxå. Jag dammade, dammsugade och moppade golven och så diskade jag och fixat och grejat med en massa saker. Min sötis har med varit dukig och bytt däck på bilen, slängt en massa skräp, tvättat och så har han varit iväg och handlat...varit full rulle hela dagen med andra ord känns det som. Men det är skönt att ha det gjort, trivs jue bäst när det är rent och snyggt runt omkring mig!!
Nue ska vi snart äta hade vi tänkt. Idag blir det pastasallad med kassler. Ska bli jätte gott =) Sen så ska jag snart lägga mig på soffan och kolla på High School Musical 1 och 2 för att jag har ej sett dem innan och tänkte kolla in vad det var för nått. Är ganska så många som tycker dem är bra...fårväl se vad jag tycker om dem. Dem visar dem på kanal 5 och den första börjar nue klocakan 16.

Det blir nog en lugn lördagskväll här annars. Har inget planerat så!! Blir väl en massa mys framför tvn antar jag. Kanske kollat på någon film eller så om det inte är nått bra på tv förståss!!

Ha en fortsatt bra lördag =)




Dax & Städa!!

Jag och sötisen gick upp för snart 45 minuter sen. Vi skulle tvätta klockan 11 men jag följde inte med ner i tvättstugan för att jag var tvungen att smörja mig först innan jag klär på mig. Så sitter här med en lien filt runt mig nue för måste vänta lite innan jag kan smörja på den andra salvan. Känner ingen större skillnad än men får väl ge det någon dag till. Men om det inte blev bättre inom en vecka med kliandet så skulle jag ringa vårdcentralen igen, men det hoppas jag att jag inte ska behöva!!

Jag ska strax börja städa hade jag tänkt. Kanske inte så skoj att göra på en lördag kanske. Men sånt måste oxå göras ibland. Min sötis han ska köra till sitt jobb och byta däck på bilen, sen så ska vi köra iväg och slänga lite skit oxå. Man samlar lätt på sig en massa.

Men nue ska jag smörja mig igen så ha en bra dag. Vad ska ni göra idag förresten?

Hejdå!!!





Helt rätt!!

Det var helt rätt person som åkte ut ur Idol ikväll. Mattias har hängt löst i några veckor nue och jag tycker inte att han har varit super bra. Så för mig gjorde det inget att han åkte. Visst Andreas kanske inte var på topp men tycker ändå att han är bättre än Mattias.
Nue kommer det bli svårt dem kommande veckorna vilken man tycker ska åka ut. Men jag tror mer och mer att det kommer att vara Amanda och Daniel som kommer fajtas i globen. Vad tror ni och var det rätt person som åkte ikväll?? Kom igen och kommentera nue, vet jue att ni läser.

Hade jue lite gottis till Idol ikväll men har inte vatt så sugen fast att jag var sugen på det innan idag. Har haft ganska så ajaj i min mage ikväll och har varit väldig trött. Så har inte orkat göra så mycker så det blev inte att man åt så myckte ikväll. Men kan jue ha det imon iställer i fall magen är bättre =)

Min söta söits kommenterade min dagbok för första gången ikväll, men han råkade missa att han skulle byta namnet. Så det står att inlägget är från mig. Men såå gulligt att han skrev...visste nämligen inte att han gjorde det =)

Min sötis gick precis och la sig och jag tänke gå och göra honom sällskap om en stund, eftersom att jag är såå trött. Hoppas man orkar ta tag i städningen imon som jag har tänkt att jag ska göra!!

GODNATT!!!









Pepparkakor =)

Förresten var jue på Domus innan idag och idag hade dem så man kunde smaka på olika saker. Blandannat på pepparkakor. Så jag var jue tvungen att ta en, tycker det är såå gott =) Sen så var jag där igen jue efter jag varit på apoteket så då tog jag en till, hihi. Får nog ta och köpa hem lite pepparkakor snart!! Nån mer än jag som tycker det är såå gott??

Nue ska vi äta om en stund. Ikväll så lagar min sötis pommes, lövbiff, bearnisesås och så blir det lite vitlökssmör till lövbiffen oxå. Det är såå gott och jag börjar vli riktigt hungrig :) Vad äter ni får gott ikväll??

Kvällen blir som sagt lugn här, har inte dykt upp andra planer så. Men så skönt att bara vara hemma ibland oxå och bara umgås med sin söta sambo =)

Ha en fortsatt trevlig kväll alla goa läsare!!!





Studiebesök...

Imorse var jag, Emmy och Annika på studibesök på Gaetrisk dagrehabilitering. Det var jätte intressant och väldigt givande studiebesök. Man lärde sig en hel del nya saker om man inte tänkt på innan. Så det vra jätte skoj att vi fick komma dit och se vad dem sysslar med!! Vi ska jue nämligen göra ett arbete om rehab både inom det fysiska och psykiska. Så vi har det psykiska kvar bara, skönt det.
Efter det så frågade Emmy mig om jag ville gå med henne istan lite för att hon skulle köpa presenter och ville ha smakråd. Så jag följde med henne en runda och det var trevligt. Alltid lika trevligt att vara med Emmy :)
Jag stack sedab hem lite snabbt och stoppade i mig en banan för sen så skulle jag jue till vårdcentralen. Jag fick en kortisonsalva mot klådan och så ska jag fortsätta smörja med min carnoderm och så ska jag äta min cetrizintabletter, dem ska hjälpa lite mot klåda nämligen. Så får verkligen hoppas detta hjälper, för jag blir tokig annars som sagt. Det är så jobbigt när det hela tiden ska klia!! Menmen hoppas det blir ett slut på det i alla fall.

Jag är inte lika nedstämd som jag var igår, känns lite bättre idag. Kunde varit lite bättre väder bara, Men man kan jue inte få allt....Resten av dagen blir bara lugn tror jag. Ska snart ta och kolla på dagens Days som jag spelat in och sen så får man väl ta och diska lite. Sen så blir det mys med god mat och Idoltittande och till det blir det lite gottis. Chips och dipp och marabous nya choklad med nonstop. Var såå sugen på det, så det ska bli mums =)

Min kära mamma ringde innan idag och sa att dem hade fått flygbiljtterna nue till resan. Jag och sötisen har ejfått dem än eftersom att vi har ej betalat in hela resan än. Vi väntar tills slutet i fall det skulle ha hänt något. Man vill jue gärna inte bli av med alla pengarna. Så vi lär jue få våra så fort vi betalat in det. När man får dem lär det väl kännas ännu mera verkligt att man verkligen ska åka =) Man får hoppas det inte blir nått krångel på vägen bara. Nää nue ska jag inte tänka så. Vi kommer få det super, haha.
Men vi fick nya flygtider idag igen i alla fall, dem hade ändrat hemresan hem lite. Vi kommer komma hem ännu senare än vad det stod på vår förra lapp. Menmen det gör inget. Bara vi kommer iväg som sagt och hem oxå för den delen :)










Snart Sovdax!!

Jag hade tänkt det. Är ledig imorgon men det blev att jag, Emmy och Annika ska på studiebesök imon inom rehabilitering. Vi ska vara där klockan 10. Så lite sovmorgon får jag jue allt. Men tycker ändå det är tidigt att gå upp vid halv nio som det lär bli. Gillar att sova länge, länge. Sen så ska man jue till vårdcentralen oxå imorgon som jag skrev i mitt förra inlägg. Hoppas verkligen jag får nått som gör att det slutar klia...

Kvällen har varit ok, men har ändå varit nere och ej varit på humör. Känner att jag knappt varit social med min söts ikväll. Men har liksom inte riktigt orkat. Som tur är så förstår han mig så väl :) Oturen följde mig genom kvällen oxå...Vi bestämde att vi sötisen skulle laga hemmagjord potatismos och kassler. När potatisen kokat färdigt och han ska fixa mosen så ser han att vi inte har någon mjölk hemma :( Så det blev potatis med lite smör på och kassler...funkade men inte lika gott som sötisens mos. Har även oturen att ha ont i min mage fortfarande...menmen det får gå ändå.

Imorgon ska jag inte påverkas av allt negativt. Utan försöka ha en bra dag och sen ha en riktigt mysig kväll med min älskade sötnos :) Så man får hoppas att man inte får nått tråkigt besked från vårdcentralen bara om att det inte går göra nått åt, eller att dem inte vet vad det beror på. Bli knäpp i sådana fall. Men jag tror nog jag får något som kommer hjälpa, en ny salva kanske som hjälper mer mot klåda kanske? Jaja återstår att se imon.

Helgen närmar sig som sagt, fredag imon!! För en gångs skull har inte vi något planerat alls ihelgen. Faktiskt ganska så skönt men samtidigt när jag tänker på det så blir jag ratslös. Eftersom att jag tänker ska jag bara vara hemma hela helgen. Det lär säkert inte bli det, för det brukar alltid dyka upp något. Sen så har jag och min sötis tänkt att vi ska storstäda på lördag för det behövs verkligen. Hade viljat sätta upp julpyntet i samma veva men känns fortfarande lite för tidigt....tycker ni att det är det??

Blev ett ganska så långt inlägg nue oxå....mycket och skriva idag visst :)


image316







Inte Min Dag :(

Nix det har inte varit min dag alls idag. Det började med att man vaknade ganska så tidigt för att det kliade så mycket. Sover inte så mycket på grund av det. Sen så gick min sötis upp och när han går upp är det typ en timme tills jag själv ska upp och jag brukar knappt märka att sötisen går upp. Men imorse gjorde jag jue det eftersom att jag redan var vaken. Sen så försökte man somna om men då kommer sötisen in och säger att det är strömavbrott i fall jag går upp och det är helt mörkt. Så det var snällt av honom att säga det faktiskt :) Men sen så försökte man sova igen. Men det gick sådär för då kom strömmen tillbaka och stereon började spela så jag fick gå upp och stänga av den. Lamporna var oxå tända men dem brydde jag mig inte om att släcka etfersom att jag själv skulle upp. Men i alla fall gick och la mig igen och då ringer min klocka...så det blev att jag snosade en gång. Var såå trött.
Man går upp och så får man börja med att smörja sig eftersom att det kliar så man håller på att bli tokig. Men hjälper sådär med salvan. Sen så får man vänta en stund att klä på sig för annars bara klibbar det. Menmen gick ganska så bra på morgonen sen förutom att jag var trött....
Jag kom till skolan och det var väl ok till en början men så efter en stund så var man ännu trötttare och det blev kallare och kallare i klassrummet. Kan säga att det är typ lika varmt/kallt i vårt klassrum som det är ute. Så ni kan jue tänka hur vi satt där och frös. Jaa så man kunde inte koncentrera sig för det och sen så är jag ganska såå skoltrött har jag märkt. Menmen sen blev det i alla fall rast och det var ok. Åt ett päron och drack en kopp kaffe. Efter det fick jags sjukt ont i magen och har det fortfarande :( Det positiva kom när vi skulle ha nästa lektion på eftermiddagen för då fick vi sitta i en annan sal. Där dom sa att det skulle vara varmare. Men icke det slutade med att man satt med halsduk,vantar och jacka på sig och frös. Sen så mår jag inte så bra heller...så det gjorde inte saken bättre alls :( Sen så skulle vi sitta i det klasrummet från 12.30-15-30 med en liten paus. Håll på att bli galen.
¨
Såå idag har jag varit sjukt irreterrrad på allt och klagat på det mesta. Mest på skolan då etfersom att vi har lärare som inte lyssnar på vad vi vill och vi har alldeles för mycket att göra. Kan säga att jag är helt slut. Känns som att jag inte orkar mera snart. Vill bara sova, sova, sova känns det som.

När jag kom hem från skolan så ringde jag även till vårdcentralen eftersom att jag står snart inte ut med kliandet. Hjälper som sagt inte att jag smörjer mig och sen så är jag lite rödflamig här och var, så min hud är inte som den ska. Såå hoppas jag får någån hjälp med det imorgon. Såå man kan få sova och få vara lite social.

Massa klagande nue igen. Men känns som denna veckan har vatt det mer eller mindre. Man måste nog ha sådana dagar oxå ibland....fast att man inte vill!!!

Kanske kommer med något roligare inlägg senare ikväll om jag orkar för det...ni får ta det som det är helt enkelt.

Kramis på er i alla fall :)





Limeglasstårta, visst lät det gott?


glasstårta med lime
En fantastiskt god glasstårta med en biskvi-liknande tårtbotten och däröver gräddglass med smak av lime. Enkelt recept som rekommenderas!

Mycket god glasstårta där sött möter surt i gräddglassen tillsammans med den biskviliknande tårtbottnen. En mycket god kombination.

Klocka Tid: 30 min effektiv arbetstid + 20 min i ugnen och 4 timmar i frysen

Muffins 1 tårta, ca 8 bitar

Du behöver:

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 lime
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl florsocker

Garnering:

  • 1 lime

Gör så här:

Riv mandelmassan på rivjärn eller använd matberedare.

Dela äggen. Blanda äggvitorna med den rivna mandelmassan genom att röra med en sked till en kladdig blandning. Lägg äggulorna i en skål och använd senare till glass-smeten.

Klicka ut smeten i en smord och bröad form (eller teflonform så slipper du smöra och bröa) med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Bred ut smeten någorlunda jämnt med en sked eller kniv.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk. Det tar ca 1 timme i rumstemperatur, om du har möjlighet att kyla den snabbare i kylskåp eller t.ex. på balkongen om det är kallt ute så går det förstås fortare.


Gör glass-smeten: Tvätta lime-frukten. Riv skalet, bara det yttersta gröna, på ett rivjärn. Klyv därefter limen och pressa ur saften.

Vispa grädden ganska hårt. Vispa äggulor och florsocker. Blanda vispad grädde, äggulorna och florsockret samt det rivna limeskalet och pressade limejuicen.

Häll glassmeten över den avsvalnade bottnen (i samma form). Ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Ta ut tårtan 30 minuter i rumstemperatur innan servering. Tag av den löstagbara kanten på formen. Lossa eventuellt tårtan från bakforms-bottnen och lyft över till ett annat fat. Garnera med en lime skuren i skivor.

Måste testas någon gång för jag tycker det låter väldigt gott. Vad tycker ni, nått som ni hade viljat testa??





Nu är jag hemma...

Jag kom hem för en stund sen. Har jue vatt på sjukhuset från klockan 9-12 och hållt på med praktiska övingar och idag skulle även vår lärare se hur det gick för oss, enskilt. Det gick faktiskt väldigt bra, var lie småsaker som man ska tänka på bara. Men det kommer väl så småningom. Vi skulle först sätta kater, enskilt då. Jag var ganska så nervös för jag hann bara pröva det en gång förra gången. Men min lärare tyckte jag fixade det bra. Vi skulle även visa för henne att vi kan ta blodtryck och det gick oxå bra....släppte lite för snabbt men fick slutresultatet ändå. Kan ta blodtrycket bättre denna terminen än förra terminen. Vi fick mer tid att öva idag och vi var inte så många i samma rum och det gjorde att man kunde koppla av mer. Det var väldigt synd att det var sista dagen idag som vi skulle vara där och öva. Hade behövt öva ännu mera på att ta blodprov känner jag. Visst det gick jätte bra när jag gjorde det men samtidigt så räcker det inte att man övat fyra gånger. Vår lärare skulle igentligen kollat på oss när vi skulle göra det oxå men tiden räckte inte till.
Vi skulle jue på studiebesök på smärtmottagningen oxå mellan 13-14 men det blev inställt på grund av sjukdom hos personalen.Lite synd att vi missade det. Men vi var en runda på skånehuset istället för där var det psykratrins dag. Man kunde lyssna på föreläsningar och få information. Vi lyssnade inte på någon föreläsning eftersom att dem håll på ganska så länge. Så vi tog med oss lite information bara...som vi ska ha till ett arbete sen!!

Är ganska så trött idag och min huvudvärk har kommit tillbaka. Tror det är för att det var så stressigt och rörigt allting idag kändes det som. Så jag tänkte att jag ska gå och vila en liten stund. Sen har jag tänkt kolla på reprisen av Andra Avenyn och så får man väl ta och diska lite oxå känns det som. Så att man kan laga lite mat sen. Hade viljat städa för det behövs verkligen, men känner att jag inte ork till det idag. Får nog bli ihelgen istället!!

Jaja nog om detta!!!

Ha en fortsatt bra dag.....Kram!!




Ny dag!!


image315

Sitter just nue och äter frukost framför datorn. Äter lite yoggie bara för jag är ingen frukostmänniska och tycker inte om att äta så mycket på morgonen.
Om en liten stund så ska jag cykla till sjukhuset. Vi ska jue vara där hela dagen idag och fortsätta med dem praktiska övningarna. Känner mig lite nervös idag men det är nog bara för att våran lärare ska kolla hur det går för oss. Men det kommer säkert gå bra, det gjorde det jue förra gången!! Vi ska även på ett kort studiebsök på smärtmottagningen i eftermiddag. Ska bli intressant!!
Efter skolan så är det inte så mycket planerat. Får kanske ta och fixa till lite här hemma. Diska och städa lite kanske? Eller så väntar jag och städar tills helgen, kan man ta en rejäl storstädning. Det behövs...Jaja får se vad jag känner för när jag kommer hem i eftermiddag!!

Ni får ha en bra onsdag för det ska jag försöka ha...

KRAM!!








Tiden bara sprang iväg!!

Jag har suttit och hållt på skolarbete sen klockan två och nue är klockan helt plötsligt 16.45. Tiden bara springer iväg när man är inne i sitt skolarbete. Först så skrev jag en reflektion kring vårt arbete om alkoholism eftersom att läraren ville ha det, så jag skrev och mailade in det innan. Sen så fortsatta jag på arbetet om magsår. Det tar sin lilla tid eftersom att man tänker på vad man ska ha med och hur man ska skriva det. Sen har jag fakta från en massa olika håll...så man får sitta och sortera och kolla vilken fakta som är bäst. Men jag har ungefär kommit halvvägs på mitt arbete nue. Är så nöjd med mig själv att jag tog tag i det och gjorde som jag hade tänkt idag. Blir inte bättre av att skjuta upp det. Ska försöka fortsätta med det i veckan och försöka göra klart kladden så man kan maila sin lärare och fråga hur hon tycker än så länge!! Hon ville att man skulel göra det får då får man chansen till att göra det så bra som möjligt och det vill jue jag...hehe :)

Om en stund så ska jag och sötisen äta. Han håller på att laga mat nue. Ikväll blir det ris och någon korvgryta som vi hittat recept på. Det är nästan som korvostroganoff!! Kvällen blir nog lugn annars. Ska duscha och sådär eftersom att det är skola imorgon. Sen så är det jue bra porgram på tvn ikväll som jag ska kolla på...händer inte mer än vanligt på en vardagskväll!!

Vad ska ni göra ikväll då, oxå bara kolla på tv kanske??








Tisdag.

Idag är jag ledig som jag brukar vara på tisdagar och det är bättre med mig idag, men ändå inte riktigt på topp. Jag tror det beror på vädret. Jag påverkas ganska så lätt av det ibland. Speciellt när man bara går hemma och inte vet vad man ska göra!! Har inget planerat idag, så får väl ta dagen som den kommer. Ha tänkt att jag kanske ska försöka vara duktig och göra lite skolarbete. Måste verkligen ta tag i det och få lusten tillbaka til att göra det. Känner att jag börjar bli skoltrött och det passar sig inte nue när man har en del kvar att göra...Jag vet jue att jag kan, speciellt efter igår när jag fick reda på att jag fick så bra betyg. Visst sen kanske jag inte får det alltid, jag nöjer mig med ett G sen är det bara plus om man får mer, brukar jag säga till våra lärare oxå. Jag vågar liksom inte riktigt tro på mig själv och förvänta mig för mycket...

Jag har precis kollat på reprisen av Glamour och snart så börjar dagens Days som jag oxå hade tänkt kolla på innan jag ska börja med skolarbetet, om jag nue gör det!!

Jaja återstår och se vad man kommer göra idag. Återkommer kanske med nått vettigare senare idag!!

Puss Och Kram...






Gospel tema i Idol!!


 Här Är Låtarna!!!


Marie: Whitney Houston - How Will I Know

Andreas: U2 - I Still Haven't Found What I'm Looking For

Mattias: R. Kelly - The World's Greatest

Daniel: The mamas and the papas - California dreamin

Amanda: Elvis Presley - Suspicious Mind


Tycks om låtvalen?? Tror nog det kan bli bra på fredag!!
Man kan jue undra vilken som kommer åka på fredag. Jag hoppas på Mattias.


Det är litte bättre med mig nue och huvdvärken är nästan borta, så skönt. Sen så har min sötis sagt förlåt så då blev jag genast glad igen :) Det ända som är väldigt jobbigt är mina eksem som kliar och kliar. Bli galen :(
Har nästan precis kollat på Andra Avenyn och ätit chokladpudding....serien blir bättre och bättre tycker jag!! Nån mer som ser den?? Ska snart kolla på cityakuten tror jag eller så kanske det blir lite wii-spelande. Har blivit besatt av det nästan. Men spelar sport-spelet en hel del och det är jue som träning, speciellt boxningen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!!!



MVG :) :)

Är super glad för att jag fick MVG på ett arbete som jag har gjort och så fick VG+ ett annat. Båda arbetena var i ämnet social omsorg. Så jag ligger nog ganska så bra där betygmässigt :) Var jue inte i skolan idag när dem hade fått tillbaka dem men Emmy hade tagit mina och jag sa att hon måste kolla vad jag fick....är såå nyfiken när det gäller sådant!! Såå det kändes super bra. Inte nog med det så fick vi i min grupp VG+ på arbetet vi gjorde om alkolism, vår lärare hade tyckt att vi hade en röd tråd genom hela vårt arbete.....Så när jag fick reda på detta innan idag så blev min dag genast mycket bättre eftersom att jag inte vatt på topp innan idag.

Fast att huvudvärken sitter i så tog jag tag i och lagade maten eftersom att jag var på så bra humör ändå. Det blev jue att jag lagade poptais, laxfiler, hollandisesås och lite blandade grönsaker till det. Min sötis är inte så glad i lax men han tyckte det smakade ganska så bra ändå och det var jue bra :) Men sen så blev jag sur ändå. För att jag brukar inte laga maten så ofta här, men börjat göra det mer på sistone och börjar tycka det är roligt. Men då säger min sötis att det är väl inget speciellt med det.....Dåå blev jag sååå sur. Jag tänkte att då ska han inte komma och klaga heller att han oftast får laga maten....eller hur? Menmen tror inte han menade så igentligen men jag tog det på det viset...för att för mig att det framsteg att jag börjat ta tag i det mer!!

Så från att vara jätte glad som jag var för någon timme sen för mina bra betyg så är jag nue ganska så sur igen och tycker allt är trist...menmen jag ska tydligen inte vara på topp och vara glad idag känns det som....

Menmen blev inte bara klagande i detta inlägget i alla fall...Haha :) Ni får ta det som det är!!!

Kramis på er!!




Ingen skola...

idag för min del. Vaknade med sprängade huvudvärk imorse. Så jag ringde och sjukanmälde mig. Nue är det sådär med huvudvärken. Jag tror jag har det mer nue eftersom att det börjar bli kallt, då brukar jag lättare få spänningshuvudvärk. Det är så jobbigt. Just nue är det sådär. Har vilat fram till nue, sovit lite och kollat lite på tv.
Så tråkigt när man inte mår bra för man orkar jue inte ta tag och göra något, så det känns som dagarna går så sakta. Jag ska försöka ta och diska och skala lite potatis sen. Jag har jue sagt att jag skulle laga maten idag så hoppas att jag orkar det. Tänkte att vi skulle ha lax, potatis, hollandisesås och grönsaker...annars får väl min sötis laga det om han vill. Så får jag laga mat en annan dag, men känns som att jag ska göra det ändå. Orkar inte bara ligga och vila och inte göra nånting...

Nått annat som oxå har kommit tillbaka nue när det börjar bli kallt är mina små eksem. Det kliar så jag håller på att bli galen....får smörja mig flera gången om dagen för annars kliar jag sönder mig. Som tur är så syns inte eksemen så mycket men kliandet är där. Jag kollade jue upp det förra året vid denna tiden och då sa dem på vårdcentarelen att det för jag stå ut med. Eftersom att det har med min allergi-astma att göra....sen om man haft eksem när man var liten så kan det komma tillbaka. Det ligger i kroppen hela tiden. Så jag lär väl få stå ut med detta hela vintern nue. Såå jobbigt är det och man kan inte sova ordenligt heller eftersom att det kliar och måste gå upp mitt i natten och smörja sig.....

Kanske inte blev så roligt inlägg idag...mest klagande. Men det får ni ta för jag är inte på topp varje dag och jag skriver det jag känner för att skriva!! Så hoppas ni inte blir allt för uttråkade. Kanske kommer ett roligare senare dag om jag orkar skriva....






Mycket Skratt :)

Igår hemma hos mina föräldrar blev det en massa skratt, hela kvällen :) Svårt att beskriva hur roligt vi hade...
Jag och min sötis kom dit vid tre tiden och då satte vi oss och kollade färdigt hockeyn innan det var dags för att äta, min pappa fick även sin fardagspresent och han blev glad över det han fick :)
 Vi fick jätte god mat som vi alltid brukar få. Det blev ris med köttgryta med olika grönsaker i.
Tillefterrätt blev det maraboutårta och grädde. När vi fikade så kom även Tomas och Helene.
Det är bekanta tilll mina föräldrar.
Efter vi hade fikat så skulle vi spela kort. Vi skille spela Canasta som vi brukar göra och det är roligare att spela det när man är sex personer.
Det blev att jag och Tomas skulle spela i samma lag och för oss gick det upp och ner. Men till slut så vann vi :)
Vi började spela en runda till men vi orkade bara halva för alla var ganska så trötta.
Så Helene och Tomas tänkte köra hem och då var klockan 22.30. Men sen så tyckte min mamma att Tomas skulle testa fitness där man ser sin ålder på vårt Wii. Han hade sagt hela kvällen att han skulle bli 25 år. Joo visst!! Det gick sådär när han gjorde testet första gången men andra gången fick han att han var 36 år, men min pappa som är 52 på riktigt blev bara 30, så han är väldigt bra kondis faktiskt.
Det ritkigt roliga på hela kvällen började när min pappa och Tomas skulle ge sig på att boxas på vårt Wii då.
Alla knäckte sig totalt för det såå så himla roligt ut när den stod där och efterråt var dem helt slut. Jag lovar att det är som ett träningpass att stå där och boxas i 9-12 minuter.
Sen blev det att även jag och mamma mötes och jag vann efter henne och även jag var helt slut efterråt men sen så ville även Helene testa. Så jag fick spela mot henne oxå. Kan säga att det var jobbigt att köra två matcher mot varandra och det var nära att Helene vann men jag fick ner henne i dem sista minterna...Som sagt när vi spelade detta så skrattade vi som bara den, visst det gjorde vi i mellan åt när vi spelade kort oxå. Men det tog priset när Pappa och Tomas boxades...eller rättare sagt när Tomas och Mamma skulle mötas. Då orkade inte Tomas fullfölja matchen eftersom att han var såå trött. Men mamma var duktig och kämpade på :)
Hade en sjukt rolig kväll som nog ingen av oss kommer glömma i första taget. Som sagt det är svårt att skriva den sjukt roliga känslan som man hade igår...




Har i några bilder från kvällen. Men det bästa har vi fångat på film istället.
Vi filmade även när man spelade och där ser man mer hur kul vi hade :)



Hem till landet!!

Senare i eftermiddag så ska jag och sötisen hem till mina föräldrar. Vi ska bli bjudna på god mat och  så ska vi  fira farsdag!! Vi hade tänkt att vi skulle stanna där över natten så vi kan spela lite spel och kanske ta något gott att dricka, hehe :)
Det är alltid trevligt att vara hemma på landet och spendera helgen med mina föräldrar.
Men  vi ska jue inte dit än fråns några timmar så vet inte riktigt vad jag ska göra tills dess. Är lite rastlös. Visst vi håller på att tvätta. Men har inget roligt att göra där imellan. Är jue hockey om någon timme och det vill jag absolut inte titta på, är inte så intresserad av det.
Så jag kanske kan vara duktig och ta tag i mitt skolarbete när jag ändå inte har något annat att göra...
Jaja får se vad jag tänkas kan hitta på, tills vi ska iväg.

Igår åkte jue Chrisoffer ut ur Idol och jag tyckte att han eller Mattias skulle åka ut.
Men hade nog hellre sätt Mattias åka ut ändå. Eftersom att han hängt löst i ett antal veckor. så det hade känts mer rättvist att han hade åkt. Jaja får hoppas att han åker nästa gång istället då. Tyckte ni det var rätt person som åkte ut igår??

Nue ska jag gå och göra nått annat....vet inte vad bara!!

Tjao!!!



Thialändsk Gryta

600 g kycklingfile
1 msk matfett
I gul lök
200 g champinjoner
1/2 msk röd currypasta
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 burk skivade bambuskott
salt, peppar efter smak

1. Strimla kyclingen och bryn i matfett.
Hacka löken, skiva svampen. Låt lök svamp och currypasta
fräsa ihop i några minuter.
2. Späd med vatten, fond och grädden och låt koka i 5 minuter
3. Lägg i bamuskotten och smaka av med kryddor.

Mycket gott recept och tar inte så lång tid och sen kan man jue ha i lite efter egen smak. Vad man
själv gillar och så!!


Har precis kollat på Idol!! Jag tycker nog att Amanda och Daniel var bäst ikväll....
Tycker nog att Christoffer eller Mattias kan åka ut. Tycker inte dem är så bra och har aldrig varit några favoriter hos mig...Vilken ska åka ut nu då, tycker ni??

 


Fredagsmys :)

Jag och min sötis har precis ätit så nue är man ganska så mätt. Det var jag som lagade mat idag
och ikväll så  blev det thialändsk gryta med ris och sallad...mm så gott var det och det tyckte min sötis oxå :)
Jag kan lägga upp receptet på grytan sen, för er som kan tänkas vilja ha det!! Lovar att det är så gott.

Tanken var jue att jag skulle börja med maten när min sötis kom hem, men så blev det inte. För att
P ville att jag skulle gå med han och hans flickvän en runda istan. Så det blev att jag följde med.
Vi gick runt och tittade runt lte i affärer. Var faktiskt ganska så skönt att gå istan bara nån timme
innan dem skulle stänga eftersom att det var inte så mycket folk istan då!!

Om en halvtimme ungefär är det dax för idol och det ska jag och sötis kolla på.
Vi ska mysa och äte lite gottis till det :)
Skönt att ha fredagsmys ibland, är jue ett tag sen vi hade det med eftesom att vi haft full hela
nästan varenda helg.
 Så ikväll hade vi inget planerat, så då sa vi attt vi bara ska vara hemma och mysa...
Ska bli intressant och se hur det blir ikväll när det är Discotema och om dem gör låtarna bra
Vilken tror ni kommer åka ut ikväll då??

Blir lite ostbågar till Idol, mums :)






Fixat!!!

Nue har jag varit en snabb runda på stan och fixat farsdagspresent till min pappa. Jag frågade min mamma innan idag vad min pappa behövde. Han behövde nya boxer eller strumpor. Så det blev tre par boxer från HM och en chokladask.Tycker det är lite tråkigt att köpa boxer me han behövde det så tänkte att det är lika bra att köpa det då....hade ändå ingen anning om vad jag annars skulle ha köpt!!

Ni har varit lite dåliga på att kommentera nue i några dagar. Vill jue gärna veta om ni tycker om den lilla förändringen på min blogg??? Men tvingar jue ingen att kommentera. Bara roligt med lite respons ibland...men i vilket fall så bloggar jag ändå eftersom att jag tycker om att blogga och skriva av sig.
För tillfället så tycker jag det  är ganska så skoj oxå och har än så länge inte tappat suget för det.

Förresten idag är det två månader exakt, stavas det så? Jaja tills vi reser till Thialand i alla fall. Wieee :)
Längtar något enormt till solen och värmen och ännu mer gör jag det när det är sådana har dagar. När vädret
är grått och trist...

Kramis!!!




Lite förändring...

Det har bliviit lite förändring på min blogg. Har en rosa klocka nue och sen är texten "candygirl84" i fyllt med rosa.

Tycker det blev jätte bra, ville hela tiden ha nått rosa oxå i min blogg eftersom att jag gillar det. Så igår pratade

jag med Anna som fixat min blogg.

Jag skrev jue igår att jag skulle gå och lägga mig ganska så tidigt eftersom att jag var trött. Men så blev det inte

eftersom att Anna och jag pratade på msn om min blogg. Hur det skulle vara och så. Tack Anna igen för hjälpen.

Vad tycker ni visst blev det fint?? Är nått småfix kvar hon skulle fixa till tror jag,  men annars är det klart.
Själv är jag super nöjd :)

Fredag idag. Skulle jue ha träffat Jessica idag och fikat men hon fick förhinder. Lite tråkigt.
Så nue lär det nog inte bli att jag gör något vettigt idag känns det som. Är jue så tråkigt väder ute.
Fårse om jag går till stan sen och försöker fixa någon farsdagspresent till Pappa. Har inte fått så många förslag så kom igen och kom med några fler....
Fårse vad som händer idag/kväll helt enkelt......Kanske skulle tagit och städat, men känner inte riktigt för det!!!

Nue ska jag gå och duscha har jag tänkt.

Hejsvejs!!!



Tips!!!

Jag tänkte jue köpa nått till min pappa i farsdagspresent idag. Men hittade inget och vet inte rikigt vad jag ska ge.
Vill inte ge det klassiska som slips eller så för det använder han nästan aldrig ändå. Jag undrar om ni har lite tips på vad man kan ge för en rimlig peng?? Vad ska ni själva ge och brukar ni ge era pappor? Alltid skoj och veta
hur andra gör, så till att svara och kommentera nue :)

Är faktiskst ganska så trött ikväll så tror nog att jag kommer lägga mig om ett tag fast att jag är ledig imorgon.
Min och sötisens kväll har bara varit lugn...jag har kollat på matlagninsprogram och han har kollat på hockeyn
som började ikväll. Där i mellan har det blivit en del pussar och kramar som det brukar bli :)

Som sagt är ledig imorgon och då ska jag träffa Jessica vid 13.00 och fika. Ska bli trevligt!! Alltid trevligt att fika tycker jag....hehe.
Sen har jag tagit åt mig att jag ska laga maten imorgonkväll så då ska jag laga en Thailandsk gryta...ska bli såå gott. Har fått recpetet av min mamma!!!
Jag tror nog att det kommer bli en mysig hemmakväll med den goda maten som jag kommer laga och bara mysa och kolla på Idol. Har i alla fall inget planerat. Men man vet jue aldig vad som kan dyka upp.


Snart är vintern här.....



Torsdag

Torsdag idag. Snart helg igen jue. Veckorna går jue såå snabbt, vart tar dem vägen igentligen?
Min dag började med att gå till skolan. Idag så började vi med psykiatri som vi nue ska ha varje torsdag fram
till jullovet. Vi läste det lite förre terminen eftersom att det ingår i visa ämnen. Vi hade en ny lärare och hon
verkade bra men lite flumig. Hade inte så bra koll på visa saker. Menmen blir nog bra.
Idag pratade vi i alla fall om historiken och så kollade vi på någon film om en kille som var psykiskt sjuk.
Ganska så slapp lektion faktiskt. Skönt det ibland.
Jaa sen så var det lunch och på eftermiddan skulle vi ha självstudier. Så då stannade min grupp kvar i skolan
och gjorde färdigt vårat arbete om alkolism eftersom att det ska lämnas in och redovisas på torsdag.
Vi blev riktigt nöjda med det. Är enkelt och kortfattat som vi vill ha det men har ändå med det viktigaste :)

När vi var klara med arbetet så skulle jag in till stan en runda och försöka hitta någon farsdagspresent.
Så då ville Emmy hänga på så det fick hon jue såklart göra...Hittade inget som jag ville köpa till pappa och vet inte
riktigt vad jag ska köpa heller så det blev inget present idag. Utan jag och Emmy gick och fikade på vårat
favisställe istället, Nostalgia.
Jag tog en god cappucinno och kladdkaka. Mums :)
Vi kom nog dit vid 13-tiden och vi gick där ifrån klockan 16.30. Så jah har inte varit hemma så länage.
Men brukar ofta bli så när Emmy och jag ska fika eller så. Vi sitter i flera timmar och pratar om allt möjligt och
det är så skönt att verkligen få prata av sig ibland...är så glad att jag lärt känna Emmy :)

Jaa som sagt kom hem för en stund sen bara och nue ska vi snart äta. Min sötis håller på att laga
ugnspannakaka. Ska bli väldigt gott faktiskt!!
Sen kvällen lär bli lugn framför tvn med lite mys. Är jue alla matlagningsprogram ikväll som jag måste se!!

Vad har ni själva gjort idag då??




God Morning!!



image304

Nue är det dags att gå till skolan. Vi hörs senare idag!!!








Snart dax...

för att gå och lägga sig igen så man orkar upp igen. Är jue skola imon igen och då ska vi ha psykratri. Vi ska ha
någon ny lärare i det ämnet. Ska bli intressant och se hur det blir. Men är inte så trött så kommer nog vara uppe en liten stund till. Kanske lägger mig och läser en stund innan, är väldigt avkopplande tycker jag.

Jag och sötisen var och storhandlade som sagt innan ikväll efter att han hade slutat jobba. Vi handlade på maxi och det blev en hel del mat och lite onyttigheter. Ska jue inte äta så mycket på veckorna, men är inte så lätt
när man är en gottegris...hehe :)
Såg även en jätte fin ljusstjärna som jag ska ha i köksfönstret som jag ska köpa sen när jag har lite mer pengar.
Är lite snålt med det denna månaden, Haft en del oväntade utgifter. Menmen så är det ibland.
Efter vi handlat så åt vi lite sen så har jag mest kollat på tv. Bland annat på Bonder söker fru och på Grey`s Anatomy....Blir mycket tv på vardagskvällarna. Finns jue så mycket bra på tvn, eller vad säger ni??

Är fler och fler som lämnar kommentarer efter dem har läst min blogg nue. Är jätte roligt tycker jag. Är mycket roligare att veta vilka som läser. För det är jue en hel del :) Så tack alla ni!!!

Men ni får sova så gott ni väl ska sova, eller om ni redan gör de så får ni fortsätta sova gott...hehe :)



Omvårdnad!!

Det har det stått på schemat hela dagen idag. 8.10-14.00.
Fyy det var riktigt jobbigt att gå upp i morse, är jue någon vecka som jag behövde gå upp så här tidigt. Man har ingen rutin i det där eftersom att vi går typ 2-3 dagar i veckan bara.
Som sagt vi hade omvårdnad hela dagen idag. På förmiddagen så hade vi R inne hos oss som oxå är lärare i omvårdnad men vi har inte honom. Men i alla fall så var han inne hos oss idag och pratade om "vård i livets slutskede". Efter det så hade vi fikapaus och sen följde vi upp hans besök med våran egen lärare. Vad vi hade
för tankar och funderingar om det. Faktiskt riktigt intressant. Vi ska gå på en föreläsning om det oxå på tisdag!!
Efter lunch så var det dags att bege sig till sjukhuset till våning 12. Där vi skulle fortsätta med praktiska övningar.
Idag skulle vi öva på att sätta kateter på en kille och tjej och så skulle vi lära oss att ta blodprov. Men jag och Sofie hann bara sätta kateter på tjejen sen var klockan 12. Tiden bara sprang iväg. Men jag klarade att sätta kateter nästan utan några problem alls. Min lärare och Sofie tyckte jag fixade det bra :) Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde det skulle vara. Men nue prövade jue på provdockor. Kan vara svårare på en riktig patient. Men det var roligt att få testa på. Nästa gång så får jag och Sofie fortsätta med att sätta kateter på en kille och sen så ta blodprov. Är inte alls så rädd för det längre nue. Som jag har varit innan. Känns som det har släppt lite :) Vi får jue mycket tid på oss så om man gör fel, är det bara att försöka igen. Som våran lärare sa.

Nue ska jag strax lägga mig i soffan en stund och kolla på måndagens avsnitt av Prison Break. Blev aldrig
att jag hann kolla på det igår.
Sen när sötisen kommer hem och har duschat, så ska vi köra och storhandla. Behövs som sagt.
Sen blir det nog en lugn kväll framför tvn...
Ska ni göra ikväll då, göra något speciellt??

Ha det nice!!!





Kanske ska sova snart?

Mm det ska jag nog göra. Mår faktiskt riktigt bra ikväll, min huvudvärk har släppt. Så imon blir det skola.
Har omvårdnad hela dagen och på förmiddagen skulle vi lyssna på någon föreläsare och på eftermiddagen ska
vi ha praktiska övningar på sjukhuset....

Det blev aldrig att jag och sötisen storhandlade idag som jag tänkte att vi skulle göra. Ingen av oss orkade. Sen
kom vi på att vi hade typ inget hemma som vi ville laga till middag, så det blev pizza. Onyttigt jag vet!! Men vi
ska storhandla imorgon istället, behövs verkligen.
Annars ikväll så har vi mest slappat. Jag har kollat på Ugly Betty och Desperate Housewives. Väldigt bra avsnitt
i båda serierna. Bara längtar tills nästa tisdag....någon mer som gör det?? Kom igen och kommentera nue, vet
jue att det är en hel del som läser min blogg....

Nue ska jag lägga mig och läsa en stund innna jag ska sova.

Sovgott och dröm sött :)




Khaolak Countryside Resort & Spa

Det är där vi ska bo när vi åker till Thailand den 9 januari :)
Jag hade hittat en ganska så bra sida innan där man hittade bra info om vårat hotell. Men hade inget att göra innan i eftermiddas så då sökte jag på det igen på Google. Då hittade jag en till sida om vårt hotell, en bättre
sida med jätte mycket bilder :) Ahh där verkar såå fint och mysigt. Man bara längtar och längtar. På fredag är
det bara två månader tills vi åker...ahh ska bli så skönt att få komma iväg!!
Här är en länk där ni själva kan gå in och kolla om ni vill: www.thekhaolakcountrysideresort.com/index.html
Visst ser det jätte mysigt ut??

Sen mitt förra inlägg så har jag bara slappat och kollat på tv.
Det känns lite bättre nue, men min huvudvärk vill inte riktigt ge med sig. Det är så jobbigt när det inte vill släppa. Men ska försöka gå till skolan imon ändå...känner mig jue piggare så det ska nog gå om jag bara vill.
Nue ska jag gå och diska har jag tänkt. Sen så kommer nog min sötis med hem snart.
Undrar vad vi ska göra ikväll? Hade behövt åka och storhandla. Får väl se om vi gör det ikväll eller blir det väl en
annan dag i veckan.
Annars ikväll tror jag nog att det blir lugnt. Kolla på tv och så bara.
Vad händer hos er ikväll??








Så typiskt!!

Det blev inget jobb för mig för jag är fortfarande lite halv krasslig. Vill inte gå och jobba då och kanske smita ner
någon annan.
Jag som vilade så mycket igår för att jag skulle kunna jobba idag. Ville så gärna joba för det var så länge sen
jag var där och fast man inte vatt där på ett tag så känner man sig alltid välkommen.
Menmen inget att göra åt det. Får hoppas man får jobba där en annan dag istället, när man mår bra.
Så idag blir det att fortsätta slappa och vila och hoppas man bli bättre tills imon istället så att man kan gå
till skolan.

Tror faktiskt att jag ska gå och kolla lite på tv. Glamour reprisen börjar jue snart och jag har inte sett det på ett tag så kanske ska ta och göra det...sen är det jue Days oxå sen. Får man jue inte missa
Ska även kolla på Prison Break som jag spelade in igår eftersom att jag orkade inte vara uppe och kolla på det.
Så blir nog att man spenderar största delen av dagen vid tvn.
Vil jue bli frisk så lika bra att bara ta det lugnt....

Memnen ni får ha en bra dag och förresten vad ska ni hitta på idag??


Puss Och Kram



Prison Break

Börjar alldeles strax, Men jag orkar inte vara uppe och kolla på det ikväll.
Min huvudvärk har blivit lite värre under kvällen så hoppas att en god natt sömn ska göra så att det försvinner
tills imon. Eftersom att jag antagligen ska jobba då om man mår bättre...

Men som tur är finns jue videon så att man kan spela in sina program så man kan titta på dem senare :)
Som min sötis sa, hur skulle jag kunna överleva utan videon.  En bra fråga....hehe. Nää men det hade jag nog gjort....eller det hade jag. Men hade jue väl försökt se repriserna så mycket man hade kunnat då...haha!!

Ikväll annars har jag spelat lite Wii faktiskt, Wii sport är väldigt bra träning!! Har även kollat på Andra Avenyn och
lite halvt på Cityakuten.

Vill skänka en tanke till min lillbror ikväll som har det lite jobbigt. Tänker på dig ska du veta :)








Min Söta Sötis :)

Min sötis är såå söt och gullig.
Han messade mig innan idag och frågade hur det var idag och då skrev jag att jag inte mådde så bra.
Mådde jue bättre innan när jag skrev förra inlägget men bara en stund där efter så började min mage krångla igen och så mådde jag jätte illa. Så när min sötis kom hem från jobbet så låg jag och vilade och mådde intealls bra.
Han frågade om han skulle laga mat ändå till mig eller bara fixa nått till sig själv. Men jag ville försöka få i mig nått så han lagade mat till båda. Jag åt en liten portion. Bra att man fick ner lite mat i alla fall.
Efter att vi hade ätit så stack min sötis iväg och handlade lite. Jag bad honom att handla cola eftersom att det ska va bra för magen...Sen när han kom hem så fick jag både cola och ett choklad. Ett ny sort.
Marabumjölkchoklad med smarties i. Såå snällt av min sötis att tänka på mig när jag ej mår så bra. Men har bara smakat en bt av chokladet, är inte speciellt sugen. Men som min sötis sa så kan jag jue ha det en annan dag när
hans "gumma" mår bättre igen. Älskar min Peter såå mycket, han är allt för mig :)

Nue ikväll känns det lite bättre igen. Känner fortfarande inte någon matkänsla eller så men känner mig piggare. Kan nog bero på att jag har vilat större delen av dagen. Inte orkat göra något annat.
Jag satsar på att vara återställd imon. Eftersom att Pysslingen ringde och frågade om jag kunde hoppa in och jobba imon. Det vill jag jue så gärna. Så förhoppningvis så kan jag det!!
Är jue alltid bra med lite extra pengar :)

Kvällen här blir lugn. Kommer jue vara själv snart eftersom att sötisen ska iväg och träna bandy om en halvtimme.
Så jag ska bra slöa framför tvn. Finns jue mycket bra på tv på måndagar.
Ska försöka kuerara mig så mycket som möjligt.

Gör alla ni andra ikväll då och vad har ni gjort idag??


image301









Måndag...

Jag vaknade imorse och mådde inte super bra. Hade både ont i magen och i huvudet. Så det blev aldrig att jag gick till skolan för att träffa min grupp idag. Hoppas att dem klarade det ändå. Men det tror jag att dem gjorde, dem
är jue så duktiga. Lite trist att jag inte kunde vara med och delta bara med min del. Menmen får göra det nästa
gång istället.
Just nue mår jag sådär, med magen är det bättre med huvudvärken sitter i.
Men jag var ändå ute och gick en runda innan Days började för att få lite frisk luft. Det var nyttigt kan jag säga.
Jag har nästan precis kollat på Days. Annars så har det inte hänt så mycket.
Ska ta och vila en stund tror jag...känns som jag behöver det. Kanske huvudvärken försvinner med.

Hade inte så mycket att skriva just nue och orkar inte heller...
Fårse om jag kanske skriver något mer ikväll.

Ha det fint
Kram!!!






Rensat Garderoberna.

Nue när sötisens småsyskon var här på besök ihelgen så fick jag verkligen en anledning till att rensa ut mina garderober. Hade en hel del kläder som jag inte använde längre som bara tog en massa onödig plats.
 Jag har tänkt länge på att jag skulle ha gjort och sedan ge bort det till Kerstin, men aldrig blivit av fråns nue idag.
Hon blev super glad igår när jag frågade henne om hon ville ha lite kläder som jag inte ville ha längre. Det ville hon jätte gärna sa hon.
Så idag så rensade jag ut och det blev en hel del kläder till Kerstin. Två fulla pappkassar med kläder. Det bev mest tröjor och linnen. Nått par byxor och nån kjol oxå. Visa kläder ville man knappt ge bort eftersom att det har varit äns favisar för några år sedan. Men eftersom att jag inte använder dem och visa är för små så kan jue lika bra Kerstin ha dem, sen får jag jue lite bättre plats i mina garderober nue.
När jag var färdig med utrensningen, så fick hon se vilka kläder hon skulle få.
Hon bara ska jag få dessa fina kläder, dem ser jue ut som nya...hihi :)
Har nog bra hand om mina kläder eftersom att hon tyckte så.
Mycket skönt att det äntligen blev gjort och det är roligt att ge bort det till någon som verkligen uppskattar det!!

Idag gick jag och sötisen upp vid tio. Jag hade lätt kunnat sova lite till men kände att man ville inte ligga och sova hur länge som helst när Erik och Kerstin var här. Så jag gick upp och duschade med en gång och då fixade sötisen fram en god frukost till oss :)
Sen har Erik och Kerstin spelat Wii eller dataspel hela dagen. Så jag och sötisen fick roa oss med annat. Hehe.
Nää men vi fixade och donade eftersom att dem roade jue sig själva med att spela hela dagen.
Jag och sötisen har även tvättat idag. Brukar göra det någon dag på helgen. Trist men måsta göras.
Min söta sötis lagade även en god middag till oss innan Erik och Kerstin skulle åka hem..
Efter att dem hade åkt så tog jag tag och gjorde lite läxor och sen så har jag och sötisen bara slappat framför varsin tv. Jag har kollat på Ensam mamma söker och han på fotboll....Vi har även hunnit med en del gos där imellan :)

Är jue även sista dagen på lovet idag....känns sådär. Men känns inte så annurlunda med att börja skolan igen eftersom att vi har så mycket självstudier. Som imoron te.x. Men ska till skolan imon ändå vid tio för att träffa gruppen så vi kan fortsätta med arbete om alkolism...annars imon är det inget planerat,

 
JAG ÄLSKAR DIG I MASSOR




Ilördes var det kalasdax.

Precis igår var det kalasdax i Dalby där Simon bor med sina föräldrar. Igår var det dax för att fira Simon som fyller 21 år på onsdag :)
Vi var dit bjudna klocka 13.00 så vid 12.00 körde vi den tråkiga vägen dit. Jag tycker vägen till Lund, Dalby är sjukt
långtråkig. Är mest bara en massa skog.
När vi kom dit hade dem flesta gästerna redan kommit och vi blev varmt välkommna av Simon och hans familj.
Vi fick sitta ner och umgås alla en runda innan maten var klar. Så det blev att killarna satte sig och spelade Xbox 360 tror jag det var. Så det blev att man tittade på i mellan åt eller så busade man med Tindra eller pratade med dem andra gästerna.
När maten var klar var det bara att hugga in...hehe :) Vi blev bjudna på Flygande Jakob och sallad till det. Mycket gott, blev så mätt. Sen till efterrrätt blev det glass, med frukt och choklad/kolasås och så fick man god likör till det :)
Efter det så blev det ännu mera tv-spelande för killarna, dem körde någon fotbollstunering och mellan matcherna så snackade jag och Simon en hel del och så spelade han både piano och gitarr för mig. Han är så duktig och kan spela det mesta. Synd är man så kass på sånt. Jag spenderade oxå en del med barnen som var på kalaset, speciellt med Peters lillasyster som satt och ritade. Så jag hjälpte henne lite och så gav vi varandra lite massage...
Medans vi väntade på tårtan och kaffe så hade dem dukat upp med ett litet godisbord så där gick man några gånger...hehe. Men det var nog mest barnen ändå som var där ute.....Simon var duktig och lyckades ställa in sig
hos Tindra med hjälp av godiset. Hon har varit lite rädd för honom innan. Men efter igår kommer det gå super. Simon är jue sjukt snäll och rolig och det är hans föräldrar oxå. Så gästvänliga :) Synd att man inte träffar dem oftare...blir jue oftast bara när det är släktkalas.
Det var ett jätte trevligt kalas så vi körde inte hem fråns närmare 19.00 på kvällen, hade kunnat stanna ännu
längre om inte Peters småsyskon ville hem till oss och spela Wii. Så vi fick köra i tid tyckte vi så dem skulle hinna spela lite på kvällen innan det var dags att sova. Jaa som jag skrev igår följde jue dem med oss hem igår. Det var vårt
Wii som lockade...så det blev att vi var uppe till närmre tolv igår eftrsom att dem ville bara spela och spela och en
annan blev bara tröttare och tröttare...hehe. Men roligt hade vi.

Här kommer även lite bilder från kalaset.

                                    SIMON!!
  
  


Ps. Louise hoppas du såg min hela mailadress i ett inlägg längre, hade vatt så tacksam om
du hade viljat maila om det Ds.



 


Bowligen i fredas...

Ifredes så var det jue dax för bowling.
Så jag och sötisen var hembjudna till Jessica och Marcus vid kvart i sex för att vi hade bestämt att vi skulle äta
något ihop innan vi skulle iväg och bowla. Även Paul var ditbjuden :)
Det blev att vi beställde pizza från Katrins. Mm det var faktiskt riktigt gott ifredes, valde en så god pizza som jag inte
hade ätit på jätte länge...
Efter vi hade ätit så stod taxin och väntade på oss som skulle köra oss ut till bowlinghallen på Näsby.
Vi skille bowla klockan 19.00-21.00. Vi valde att ta två timmar eftesom att vi skulle spela fem stycken på samma bana och om vi då bara hade spelat en timme så hade man knappt hunnit spela nått.
Jag kan jue säga att två timmar var bra för mig eftersom att jag spelade sjukt dåligt ifredes så jag behövde få lite tid på mig att komma in i det, Menmen jag förlorade ändå...
Vi hade en jätte trevlig och rolig kväll och jag var glad fast att jag hade förlorat, är jue bara ett spel och jag spelar för att jag tycker det är roligt :) Bara fortsätta och hoppas att man blir bättre någon annan gång.
Kan jue säga att det går bättre när man spelar Wii....hehe :)
Efter bowlingen så åkte vi taxi hem till Jessica och Marcus igen där vi tittade på dem sista minuterna av Idol och så spelade vi lite sällskapspel. Skojsigt var det, så det måste snart göras om tycker jag :)

Vi såg även vilken som åkte ut ur Idol och det var jue Sam. Jag har gillat han större delen av tävlingen eftersom att han gjorde en sjukt bra adution och det var nog därför jag fastnade för honom.  Där liksom bara sjöng han utan att tänka och det lät så bra :) Men nue dem sista gångerna i fredagsfinalerna så verkar det som att han måste ta i ner han sjunger och det har gjort att man började gilla honom allt mindre. Så det var nog rätt till slut att han åkte. Men undrar ändå var den bra Sam tog vägen som sjöng på första adutionen...för då var han super :) Hehe låter jue nästan om ett juryutlåtande!!!

Detta var i stort sett vad som hände i fredes och jag hade som sagt sjukt trevligt med min söta sötis, Jessica, Marcus och Paul :)

     
  
Någa bilder från kvällen :)



Jag skriver ett inlägg om igår, då vi var på kalas. Fast det gör jag lite senare idag..
Så kolla inom då oxå, hehe :)






Fullt upp!!

Som sagt har varit en full rulle med bowling och kalas blandannat.
Så har inte hunnit blogga något ihelgen...
Jag tänkte att jag bloggar ett längre inlägg imon om min helg, eftersom att nue har vi sötisens småsyskon på besök och dem ska sova här inatt.
Vi ska spela lite Wii och bara hade mysigt. Ett tag sen dem var hos oss så man får passa på att umgås med dem när dem väl är här...:)

Som sagt jag bloggar mer imogon, då kommer även lite bilder från helgens händelser.

Vad har ni annars hittat på ihelgen då? Är nyfiken. Hehe :)


Ps. Lousie min hela mailadress finns i mitt förra inlägg så om du vill kan du maila om till mig Ds.





Päron.....

  Mm det sitter jag och äter just nue. Såå gott är det tycker jag :) Tycker ni oxå det??
Klockan är snart fyra och jag har nästan precis diskat så nue slipper man tänka på det. Får kanske ta och gå och duscha snart. Helst innan sötisen kommer hem, så jag inte uppehåller duschen för honom. För då tar det bara längre tid. Men jag är så långsam ibland och speciellt om man då fastnar vid datorn. Men det ska jag inte försöka göra nue.
Hmm vet inte riktigt vad man ska ha på sig ikväll. Får tänka ut något medans jag står i duschen. Kan inte vela hur länge som helst eftersom att vi ska vara hos Jessica och Marcus vid 17.45 för att vi ska äta något ihop innan vi ska bowla klockan 19.00. Det blir nog att vi bara beställer någon hämtmat, menmen det går bra det med....sen så blir det kanske lie vin till det eller kanske cider?? Tror nog det blir cider!!!

Jag hoppas verkligen att Louise som skrev till mig igår om att hon ville ge info om magsår hör av sig. Hade varit mycket intressant. Har en annan tjej oxå som antagligen ska skriva lite till mig om det....alltid bra med färsk fakta!!

Men ni får ha en fortsatt trevlig dag/kväll för det ska jag ha :)







Det Är Bättre Idag :)

Idag mår jag bättre än vad jag gjorde igår. Är på jätte bra humör idag. Beror kanske på vädret :) Sen så är det mycket bättre med ryggen idag med har fortfarande lite ont i nacke och axlar. Så man får väl ta det lite lugnt ikväll när man ska iväg och bowla. Men det är skönt att det har släppt lite i alla fall.

Idag gick jag upp lite efter elva och då satte jag mig direkt vid datan och kollade lite saker. Sen så gjorde jag vid mig lite och sen så gick jag upp till domus för att handla lite och för att hämta en skolbok som jag beställt. Ska inte ha den boken fråns nästa termin i sjukvård men eftersom att jag ska resa iväg i början av terminen så tyckte läraren att jag skulle fixa den nue. Eftersom att jag ska få lite uppgifter att göra innan jag reser...
 När jag kom hem igen från stan så var klockan nästan 12.50 så det var bara att sätta sig i soffan och sätta på tvn och kolla på dagens Days. Ganska så bra avsnitt idag faktikst. Hände en hel del.
Nue sitter jag här och bloggar för första gången idag...om inget speciellt tycker jag. Hehe :)
Ska ta tag i disken snart eftersom att jag aldrig gjorde det igår. Sen så får man gå och duscha och göra vid sig inför ikväll. Då jag och sötisen ska bowla med Jessica, Marcus och Paul. Ska bli såå skoj...

Fick precis en bild och ett litet vidoeklipp från Palle där min söta brorsdotter Tindra håller på att rita. Såå gulligt :) Saknar henne en hel del för det var ett tag sen jag träffade dem nue. Men imon när vi ska iväg på kalas så får jag träffa busiga Tindra igen. Faster längtar :)




Ha en fortsatt trevlig dag i det fina vädret :)




Mest Aktiva!!

Såg precis att jag är med bland dem mest aktiva ikväll. Ligger på plats nummer 15. Tyckte det var lite skoj eftersom att jag brukar aldrig vara med på den listan....men någon gång så ska det jue oxå hända :) Tycker själv att jag inte gör så mycket för att vara aktiv mer än att skiva i min blogg nån gång om dagen och så läser jag jue
andras bloggar såklart :)

Blev förresten precis medlem på bilddagboken.se men vet ej om jag ska behålla den. Tänkte mest kolla vad det var....Men tänker absolut inte övger min webblogg. Det kan jag lova så ni behöver inte vara oroliga :)

Man kanske ska gå och sova nue. Blev aldrig att jag gjorde det innan. Jag fastar lätt framför datorn på kvällarna. Fattar inte vad det är som gör att det är roligare att sitta här då. Är jue mer eller mindre inne på samma sidor på dagen oxå....Men ska försöka att dra ner på att sitta vid datorn så mycket. Finns jue så mycket annat man kan göra....men kan lova att jag kommer inte sluta blogga för det tycker jag är väldigt roligt än så länge :)


Godnatt på er mina kära läsare :)




Torsdagskväll...

Kvällen har bara varit lugn här. Men det blev aldrig att jag diskade, det blev bara att jag ställde in den diskade disken sen orkade jag inte ta tag i det andra. Jag skulle sedan kolla i skänken om vi hade någon lapp från subway så jag kunde se vad jag ville ha...så sötisen kunde köpa til mig oxå. Men vi hade ingen lapp. Men sen så tyckte jag att det var en massa onödigt skit i lådan så det blev att jag rensade alla lådorna i
skänken. Ser mycket bättre ut kan jag jue säga. Det är jue så lätt att man bara öppnar en låda och slänger ner allt där som man inte vill ha synligt...
Som sagt så köpte min sötis macka från subway med sig hem idag och jag tog med rostbiff och det var gott och så, men kände mig inte riktigt sugen på det. Sen så blev jag ganska så hungrig igen bara efter någon timme. Så har typ gått och småätit hela kvällen och det är jue inte bra...menmen får skylla mig själv som ville ha det.
Annars ikväll så har jag och sötisen bara myst och kollat på matlagniingsprogram...fick lite nya ideer. Alltid bra :)

Med ryggen och nacken är det sådär. Fattar verkligen inte vad jag ska ha kunnat göra för att få såhär ont. Hoppas i alla fall att man vaknar imon och känner att det är bättre. För det känns som att jag kommer inte orka bowla så mycket imon annars och det är jue lite trist.
Annars imon har jag tänkt fortsätta med mitt arbete om magsår, tror jag. Fårse vad som händer. Ska även hämta ut ett paket på domus. Är en skolbok så det är inget värst skoj jag ska hämta.

Louise, du skrev en kommentar till mig om att du kunde berätta om hur det är att ha magsår. Jag svarade dig i min blogg där du hittar min mail adress så kan du maila mig. Jätte roligt att andra människor vill hjälpa till, väldigt tacksam för det :) :) Om det finns fler så får ni självklart oxå berätta eran historia om ni vill.









Nue var jag duktig :)

Nue känner jag mig duktig eftersom att jag tog tag i arbetet om magsår. Jag har skrivit ungefär en sida idag om vad magsår är och hur det uppstår. Känns bra att jag har börjat. Ska fortsätta med det lite till sen har jag tänkt mig.
Jag mailade oxå en arbetsplant till min lärare där jag beskriver vad jag tänkte ta med i arbetet och om hon tycker det är ok så eller om jag ska ha med något mer eller ta bort något som jag tänkt.
Jag tycker det är super att man kan få handledning av våran lärare under tiden vi gör arbetet :)

Jag har ej gjort så mycket annat idag. Har mest slappat och kollat på tv eftersom att jag fortfarande har ont i nacke och rygg. Känner mig helt stel i kroppen.
Hoppas det blir bättre tills imorgonkväll då vi har planerat att bowla med Jessica, Marcus och Paul...

Funderar på om jag ska gå och diska men känner inte riktigt för det. Inte skoj att diska när man har ont och jag borde inte sitta här framför datorn så mycket heller...men försöker sitta bekvämt så att det inte ska bli värre...databeroende som är så spenderar man jue en del har framför. Både för nöjets skull och för skolans!!
Men kan nog vänta med disken tills imon, i fall jag orkar låta den stå där så länge. Gillar inte att ha en massa disk stående. Men vi ska ändå inte laga mat ikväll eftersom att vi har bestämt att när sötisen varit på synundersökning så ska han ta med sig varsin macka hem från Subway. Det var länge sen vi åt därifrån så vi tänkte göra det ikväll.
Kvällen blir lugn annars, som dem brukar bli mitt i veckorna.
Det blir matprogram större delen av kvällen. Blandannat Niklas Mat och vad blir det för mat med Per Moberg. Alltid roligt med tips och ideer på vad man själv kan laga. För ibland har man jue idetorka.

Känns som det blev både ros och ris i detta inlägg. Men det går lite upp och ner idag känns det som....

Puss och Kram på er :)





Jag har ont :(

Jag gick upp för en timme ungefär. Men knappt sovit något nue på morgonen för jag har jätte ont i ryggen och nacken. Vet ej om jag har sovit konstigt eller vad det är.  Har även väldigt ont i den armen idag, där jag fick sprutan. Är vädligt öm där. Men sjuksköterskan sa att det kunde bli så. Jaja känns som jag har ont överallt :(
Inget skoj alls och sen så är det inget roligt väder ute heller. Det som var så fint igår. Behöver mer sol.

Igår så försvann jue våra kanaler som jag skrev igårkväll. Dem kom lagom tillbaka när GA var slut.
 Så typiskt!! Menmen får ta och kolla reprisen iställer och det ska jag absolut inte missa.
Även vårt internet ville inte funka efter en stund så det blev att jag och sötisen spelade lite Wii, fanns inte så
mycket annat att göra kändes det som.
Men nue funkar både tvn och vårat internet igen så nue är min dag räddad. Haha :)

Nue ska ta och fixa lite med annat.

Såå ni får ha en bra dag.

image281









RSS 2.0