Mintchokladtårta-Lyxig kladdkaka med after eight

 

Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen,cirka 10 bitar


Du behöver:

100 g smör eller margarin

100 g after eight (12 st rutor)

2 ägg

2 dl socker

2 ½ dl vetemjöl

3 msk kakao

1 ½ tsk bakpulver

 

Glasyr:

150 g after eight (18 st rutor)  


Gör så här:

Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader.

Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

Förvara tårtan svalt.

Såå nue gick det att lägga upp receptet utan att bloggen cpade sig....har gjort det hur många gånger som helst när jag ska ha lagt upp detta recept. Jag har själv ej testat detta recept än, men är ett måste snart för visst låter det gott?? Om ni testar det, säg gärna sen vad ni tyckte. Kramis.


Kommentarer
Skrivet av: Anna

Tack så mycket:)
Aa..I love them!
Mm sicket väldigt mumsigt recept..det måste jag testa. E ju kladdkakeälskare=)

2007-08-09 @ 23:01:31
Skrivet av: Sofie

Åh sådana muffins gjorde jag för ett tag sen, underbart goda!!!

2007-08-10 @ 08:35:49
Blogg/hemsida: http://mizzsofie.webblogg.se

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback


RSS 2.0